Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης:«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφωρη αδικία της παράνομης κατοχής»
  • [02] Φ.Κουβέλης: Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα
  • [03] Πυρά Ν.Παππά κατά της ΝΔ για την αναδιάταξη του τηλεοπτικού τοπίου
  • [04] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας, για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ
  • [05] Σταμάτησαν οι έρευνες στην Καλόλιμνο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιστιοφόρου, που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες
  • [06] Αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα
  • [07] Μακελειό στον Καναδά από έφηβο που σκότωσε μεταξύ άλλων τα 2 αδέλφια του
  • [08] Αγγ. Μέρκελ: H παρανομία στο Αιγαίο να μετατραπεί σε νομιμότητα
  • [09] Ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο
  • [10] «Μια χούφτα βαλεριάνες»- παράσταση για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα
  • [11] Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2016
  • [12] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας, για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ
  • [13] Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [14] Παρατάθηκε για μια ακόμη εβδομάδα η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας

  • [01] Κ.Μητσοτάκης:«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφωρη αδικία της παράνομης κατοχής»

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι «λόγοι ουσίας» τον φέρνουν στην Λευκωσία, όπου την Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία για να ενημερωθεί για το Κυπριακό, με την ελπίδα ότι μία επανενωμένη Κύπρος, «χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων», πλήρες μέλος της ΕΕ, «δίχως αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο», θα είναι παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Σε συνέντευξη του στον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, Χρήστο Μιχαηλίδη, ο κ. Μητσοτάκης, παραδεχόμενος ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να επιδράσει στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα, «με πρώτο βέβαια το Κυπριακό».Σημείωσε ότι η πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επίσκεψη εκτός Ελλάδας, δεν μπορούσε παρά να είναι επίσκεψη στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

    «Οι λόγοι δεν είναι μόνον συμβολικοί και σημειολογικοί. Είναι λόγοι ουσίας. Στην Κύπρο ζει και προοδεύει ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική εθνική μας διαδρομή. Ταυτόχρονα η Κύπρος έχει γίνει θύμα μιας συνεχιζόμενης για πολλές δεκαετίες κατάφωρης αδικίας και ωμής παραβίασης του διεθνούς δικαίου, των κανόνων, των αρχών και των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Δηλαδή της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της από τρίτη χώρα», τόνισε στη συνέντευξη.

    [02] Φ.Κουβέλης: Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα

    «Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου, παρά τα σοβαρά και έντονα αρνητικά στοιχεία της και τη βαρύτητα των μέτρων που προβλέπει, μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης. Βασικός όρος και κρίσιμο μέγεθος παραμένει η αναδιάρθρωση του χρέους που εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ).

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «η χώρα βρίσκεται για μια ακόμα φορά ενώπιον καθοριστικών στιγμών, αντιμετωπίζοντας ένα πλέγμα εξωτερικών πιέσεων και εσωτερικών αντιθέσεων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, έχοντας απέναντί της όχι μόνο τις -ασφυκτικές σε πολλές περιπτώσεις- πιέσεις των δανειστών, αλλά και την πίεση των εσωτερικών κύκλων και των μερίδων εκείνων του πολιτικού κόσμου, που θα ήθελαν η διακυβέρνηση αυτή να αποτελέσει ένα σύντομο διάλειμμα.

    »Τα συνδυασμένα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση αυτές τις μέρες, για το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε, υπογραμμίζουν αυτή την πραγματικότητα. Κόμματα που όχι απλώς υπερψήφισαν μνημόνια, αλλά που υποστήριζαν τις μνημονιακές αντιλήψεις ως τις μόνες ικανές για την ανάταξη της χώρας -θυμίζω την κοινή επωδό του μνημονιακού τόξου, σύμφωνα με την οποία "και να μην υπήρχε το μνημόνιο οφείλαμε να το έχουμε εφεύρει"- εμφανίζονται πλέον σε ρόλο τιμητή για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα απ? όσα υπερψήφιζαν το περασμένο καλοκαίρι, υποκύπτοντας, αυτοί, οι υποτιθέμενοι εχθροί του λαϊκισμού, σε μικροκομματικές λογικές και τυπικούς λαϊκισμούς».

    [03] Πυρά Ν.Παππά κατά της ΝΔ για την αναδιάταξη του τηλεοπτικού τοπίου

    Για δοσοληψίες της νέας ηγεσίας της ΝΔ με συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάταξη του τηλεοπτικού τοπίου, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Αποδίδει, ειδικότερα, τη μη στήριξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της συγκρότησης του ΕΣΡ σε «ένα δούναι και λαβείν με πάρα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα», προσθέτοντας πως «η πολιτική διαφωνία δεν στέκει». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, εκμεταλλευόμενη τα «εργαλεία» που της παρέχει ο νόμος, παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των εγχώριων ιδιωτικών καναλιών. «Ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να κατέχουν ένα δημόσιο αγαθό χωρίς να το έχουν πληρώσει», σημειώνει.

    Αφήνει, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών με εξαίρεση τη ΝΔ, καθώς όπως αναφέρει «φρόντισε να εξασφαλίσει για την ακροδεξιά της τάση μία θέση στη βιτρίνα πολύ καλύτερη από αυτή που είχε εξασφαλίσει ο κ. Σαμαράς. Κάνει επίσης επιλογές οι οποίες είναι ασύμβατες με τη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να αποδοθεί σε όλα τα επίπεδα στην Eλλάδα».

    [04] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας, για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ

    Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο άφιξης και ορκωμοσίας στην Αίγινα, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, την 26η Ιανουαρίου 1828, που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος.

    Οι εκδηλώσεις είναι τριήμερες και θα λάβουν χώρα στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου.

    [05] Σταμάτησαν οι έρευνες στην Καλόλιμνο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιστιοφόρου, που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Καλολίμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιστιοφόρου σκάφους, που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα στο σημείο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μεταφέροντας άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

    Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ και δεν μπορεί να προσεγγίσει σκάφος του Λιμενικού αλλά ούτε να επιχειρήσουν δύτες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, προκειμένου να αποπειραθούν να ερευνήσουν το ναυαγισμένο σκάφος. Πληροφορίες ανέφεραν χθες, ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε αρκετά μέτρα βάθος.

    Οι νεκροί από το ναυάγιο ανέρχονται σε 35, καθώς το απόγευμα ανασύρθηκε η σορός ακόμη μίας γυναίκας. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).Οι διασωθέντες αλλά και οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο.

    [06] Αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα

    Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, βρίσκονται σήμερα οι αγρότες, που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

    Η σύσκεψη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων. Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.

    Η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρόνο απαιτηθεί, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένα μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας προχωρούν σε κλείσιμο των δρόμων, ενώ άλλοι αγρότες τηρούν στάση αναμονής.

    Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία , καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην περιοχή.

    Προσωρινέςκυκλοφοριακέςρυθμίσειςέχουν τεθεί σεισχύκαισήμερασεδιάφορασημεία τουοδικούδικτύουτηςΒόρειαςΕλλάδας,λόγωτωναγροτικώνκινητοποιήσεων,σύμφωναμε ανακοινώσειςτωνκατάτόπουςαστυνομικώνδιευθύνσεων.

    Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων έχουν προχωρήσει οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής. Οι αυριανές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο σήμερα και αύριο υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων- Ριζίων (στη γέφυρα), από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου.

    Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

    Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου- Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή. Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

    [07] Μακελειό στον Καναδά από έφηβο που σκότωσε μεταξύ άλλων τα 2 αδέλφια του

    Ο έφηβος δράστης της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα του χωριού Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον βορειοδυτικό Καναδά, σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ στο λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα που είναι κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ, γράφει η εφημερίδα Saskatoon StarPhoenix.

    Η Μορίν Λέβι, ανώτερη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα και ότι πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη Λέβι, ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο του Λα Λος και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε.

    Οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχουν κατονομάσει τον ίδιο ή τα θύματά του.

    [08] Αγγ. Μέρκελ: H παρανομία στο Αιγαίο να μετατραπεί σε νομιμότητα

    «Πρέπει να συνεχιστεί η ανέγερση hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να εφαρμοστούν αυτά τα οποία έχουμε θέσει ως στόχους στην Ευρώπη», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη». Ζήτησε δε την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Α.Μέρκελ δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια, έκανε λόγο για «ιστορικό βήμα» εκ μέρους της, και την ευχαρίστησε για την στήριξη που δείχνει στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας στην ΕΕ.

    «Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών», τόνισε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση». Εμφανίστηκε δε πεπεισμένη ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, για να επαναλάβει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στην Τουρκία τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε ακόμη λόγο για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και πρόσθεσε ότι θα εστιάσει σε αυτό ιδιαίτερα την προσοχή της.

    Σε ό,τι αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στα νέα θύματα, σήμερα, στο Αιγαίο, και τόνισε ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη, αλλά θα μετατραπεί σε νομιμότητα», για να σημειώσει ότι «τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε βήμα-βήμα τα προβλήματα».

    [09] Ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Φιλίππου να είναι ο πρώτος υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

    Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, που είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός «μεγάλου συνασπισμού» των κεντροδεξιών και των κεντροαριστερών δυνάμεων, δεν κατάφερε να βρει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κατόρθωνε να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, ο βασιλιάς Φίλιππος του πρότεινε «να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης» αλλά ο Ραχόι «ευχαρίστησε τη μεγαλειότητά του αλλά αποποιήθηκε την προσφορά».

    Ο βασιλιάς θα προχωρήσει τώρα σε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επιλογή ενός υποψηφίου για την πρωθυπουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [10] «Μια χούφτα βαλεριάνες»- παράσταση για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

    Πέρασαν ήδη δυόμιση δεκαετίες αφότου στη ζωή μας εισέβαλε η ιδιωτική τηλεόραση, αλλάζοντας την αισθητική της καθημερινότητας και τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας. Ένα διάστημα που ανέδειξε τα προτερήματα, αλλά κατέδειξε και τις τεράστιες στρεβλώσεις που προκαλεί ένα Μέσο Ενημέρωσης που από τη φύση του επιδρά καθοριστικά σε όποια κοινωνία κι αν απευθύνεται.

    Αυτή τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα περιγράφει η θεατρική ομάδα W.T.F.-ACT, που ανεβάζει στο θέατρο Λύχνος την παράσταση «Μια χούφτα βαλεριάνες», με την υπογραφή του συγγραφέα και σκηνοθέτη Θοδωρή Κατσαρού. Η θεατρική ομάδα συνεχίζει να? μοιράζει βαλεριάνες κάθε Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    Το στήσιμο της παράστασης είναι έξυπνο: σκηνές από «live» αναμεταδόσεις της τηλεόρασης και από τα παρασκήνια, που η μία διαδέχονται την άλλη. Τη δομή της παράστασης στηρίζει η Ντίνα, η κεντρική ηρωίδα- μια ντίβα της τηλεόρασης, που από τη δική της ματιά βλέπουμε την αλήθεια του ελληνικού glam-κιτς τηλεοπτικού γίγνεσθαι, με κωμικοτραγικές καταστάσεις μέχρι που η μοναξιά της εισβάλλει στη σκηνή. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Θοδωρής Κατσαρός και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου. Πλαισιώνεται από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Τζηλίνη, Μαρία Παπαγαβριήλ, Νατάσα Θεοδωράκη, Στέλλα Δημάκη, Λία Ζαχαριάδη, Σωτήρη Σωτηριάδη, Σοφία Ζυγούμη και Δανάη Γιατρού.

    Το θέατρο Λύχνος βρίσκεται στη γωνία της Ιερά Οδού 59 και Χαλκιδικής 83, στο Γκάζι.

    [11] Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2016

    Με χορηγίες, συνεργασίες και αποκλειστικά σχεδόν φιλοξενούμενες εκδηλώσεις, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παρουσία του στα μουσικο-θεατρικά «πράγματα» της πόλης και με νέα πρόσωπα στο νεοτοποθετηθέν διοικητικό του συμβούλιο.

    Πρόγραμμα «πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό» και «αλυσίδα δραστηριοτήτων κάθε είδους», που «αποτελεί συνέχεια στη λογική που έχει διαμορφώσει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια» χαρακτήρισε τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ΟΜΜΘ για το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

    Μόνος του στο βήμα όπου συνήθως πλαισιωνόταν «ασφυκτικά» από τα μέλη του Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια (ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του νέου Δ.Σ καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος απουσίαζε για λόγους υγείας ), ο Γιώργος Εμμανουήλ-Λαζαρίδης παρουσίασε το πρόγραμμα του εξαμήνου (με τις δεκάδες φιλοξενούμενες εκδηλώσεις του) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία του ΟΜΜΘ με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που στόχο έχει τη στήριξη της MOYSA - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η συμμετοχή του Οργανισμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Creative Europe 2014-2020», με το έργο «Οδεύουμε προς το 2020 - Εκπαιδεύοντας μουσικούς και κοινό», μαζί με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών πολιτιστικών φορέων να λειτουργούν διακρατικά, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, νέοι, άνεργοι, καθώς επίσης να υποστηρίξει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον τομέα του πολιτισμού.

    [12] Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αίγινας, για τον Ιωάννη Καποδίστρια ο ΠτΔ

    Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο άφιξης και ορκωμοσίας στην Αίγινα, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, την 26η Ιανουαρίου 1828, που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος.

    Οι εκδηλώσεις είναι τριήμερες και θα λάβουν χώρα στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου.

    [13] Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

    Κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων πραγματοποιείται σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι στα Τέμπη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών.Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών και εκτός των εκπροσώπων των μπλόκων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ενώ δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι κτηνοτρόφοι.

    Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αγρότες, ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.Η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρόνο απαιτηθεί, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων.

    Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

    Εν τω μεταξύ ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες της Μαγνησίας στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών, με νέες αφίξεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων από τα χωριά της περιοχής.Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας. Έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

    [14] Παρατάθηκε για μια ακόμη εβδομάδα η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας

    Παρατείνεται για μία ακόμα εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Την απόφαση παράτασης έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ αναμένεται και η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας για να αποφασίσει εάν θα παρατείνει ή όχι την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 January 2016 - 11:32:32 UTC