Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους όμως και προϋποθέσεις
  • [03] Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς το ΕΣΡ
  • [04] Ακυρώθηκε και η δεύτερη προσπάθεια έναρξης του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
  • [05] Η πολωνή πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το κράτος δικαίου στην Πολωνία
  • [06] Σημαντικές επαφές θα έχει ο Αλ. Τσίπρας στο Νταβός
  • [07] Οδυνηρές οι επιπτώσεις των μνημονίων στην εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος
  • [08] Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση
  • [09] ΥΠΟΙΚ: Οκτώ δείκτες δείχνουν ανάπτυξη φέτος ακόμη και 1,5%
  • [10] Νταβούτογλου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων του PKK έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί
  • [11] Περίπου 3.500 άνθρωποι πιστεύεται ότι κρατούνται ως σκλάβοι από το Ισλαμικό Κράτος
  • [12] Το πάλεψε ο Άρης αλλά «γονάτισε» στην 4η περίοδο

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

    «Ενημερώσαμε, σήμερα, τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΝΔ που διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά. «H αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, τη Δημόσια Διοίκηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να υπερβεί τη μικροπολιτική αντιπαράθεση και να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

    Προσβλέπω σε μια ειλικρινή συζήτηση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πράγματι ο νέος πολιτικός πολιτισμός και το νέο ήθος πρέπει να στηρίζεται κυρίως στη γλώσσα της αλήθειας. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών παραγόντων, σημείωσε και προσέθεσε ότι η διαφωνία είναι σαφής σε πολλά ζητήματα και ότι επίσης διαφωνεί σε πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επικοινωνία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια επίτευξης συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα για τα οποία το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει την ανάγκη αυξημένων πλειοψηφιών, όπως το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

    Επίσης, είπε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι ανοιχτοί και ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι πολιτισμένη, και σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο του γενικότερου πολιτικού διαλόγου.

    Διαβάστε επίσης:

    Για διαρροές από το Μαξίμου που «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» κάνει λόγο η ΝΔ

    [02] Π. Σκουρλέτης: Υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους όμως και προϋποθέσεις

    H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, για την επένδυση που ανεστάλη στις Σκουριές.

    Όπως είπε, στο MEGA, επίσημα η εταιρεία έκανε"πολιτικό παιχνίδι"ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών. Συμπλήρωσεότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και μίλησεγια "ωμό εκβιασμό". Εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

    Σχετικά με το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ενσωματώσουν το κόστος στα έξοδά τους και να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα.

    [03] Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς το ΕΣΡ

    Νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην αδειοδότηση των Τηλεοπτικών Καναλιών χωρίς την εμπλοκή του ΕΣΡ στην διαγωνιστική διαδικασία.

    Μετά την αποτυχία στην Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4/5 που προβλέπει το σύνταγμα, και να βρεθεί συναινετική λύση επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης , δεν αποκλείστηκε από κυβερνητικές πηγές να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος από το υπουργικό συμβούλιο.

    Ενδεικτική ήταν και η αναφορά του προέδρου της Βουλής αμέσως μετά το τέλος της άκαρπης ψηφοφορίας.

    [04] Ακυρώθηκε και η δεύτερη προσπάθεια έναρξης του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία

    Στη ματαίωση, για δεύτερη φορά, της έναρξης του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία προχώρησαν οι διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς στην είσοδο του κτιρίου συγκεντρώθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών, για να διαμαρτυρηθούν για τον «προσχηματικό», όπως ανέφεραν, χαρακτήρα του εθνικού διαλόγου.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, στόχος τους ήταν «να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας» και παράλληλα επισημαίνεται η άρνηση τους να συμμετέχουν στον διάλογο «την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016».

    Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά την απόφαση ακύρωσης της σημερινής εκδήλωσης και σε έντονο ύφος, γίνεται λόγος για «ολιγομελείς ομάδες» που «εμποδίζουν βίαια» τη διεξαγωγή του διαλόγου. Ακόμη, η ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου αναφέρει: «Ο διάλογος για την παιδεία θα διεξαχθεί, ανοίγοντας όλα τα μικρόφωνα σ' αυτούς που νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά του, θα καταλήξει σε πορίσματα και σύντομα θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

    [05] Η πολωνή πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το κράτος δικαίου στην Πολωνία

    Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία αξιολόγησης των αποφάσεων της πολωνικής κυβέρνησης που αφορούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, παρουσία της Πολωνής πρωθυπουργού Μπεάτας Σίντλο.

    Είναι η πρώτη φορά που το ΕΚ ξεκινάει μια τέτοια αξιολόγηση, ύστερα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτό γίνεται βάσει του πλαισίου Δικαίου του 2014.

    Παίρνοντας το λόγο η πρωθυπουργός δήλωσε τη διάθεσή της για κάθε διάλογο ώστε «να απαλειφθούν οι παρεξηγήσεις», αλλά υπογράμμισε: «Αυτό που εμείς πάνω απ' όλα θέλουμε είναι, να μπορεί η Πολωνία ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα και ως μέλος της ΕΕ, να μπορεί να βασίζεται στη στήριξη των άλλων χωρών. Όταν δε, πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν το εσωτερικό της, να έχουμε την εγγύηση ότι τηρείται η εθνική μας κυριαρχία και ότι τη σέβεστε».

    Η Πολωνή πολιτικός έκανε μια μακροσκελή ιστορική αναδρομή στους αγώνες του πολωνικού λαού για τις ελευθερίες του και στην προσήλωσή του στις «δημοκρατικές αξίες». Αναφορικά με τις αλλαγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστήριξε ότι σήμερα «λειτουργεί άψογα», ότι οι αλλαγές για τη λειτουργία του έγιναν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και συνάδουν με αντίστοιχες διατάξεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εξήγησε ότι στο σύνολο των 15 βουλευτών, οι πέντε είναι διορισμένοι από την τωρινή πλειοψηφία, οι δε 8 από την τωρινή αντιπολίτευση. Αναγνώρισε όμως στις παρεμβάσεις της, ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι πολιτικό όργανο, φράση που προκάλεσε αντιδράσεις. Σε ό,τι δε αφορά στην εισαγωγή της ειδικής πλειοψηφίας (2/3) για τις αποφάσεις, εκτίμησε ότι πρόκειται για μια πιο δημοκρατική διαδικασία απ' ό,τι η απόλυτη πλειοψηφία.

    Για το θέμα της νομοθεσίας για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η πρωθυπουργός της Πολωνίας υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν κατά πρώτον σε μεγαλύτερο πλουραλισμό και ουδετερότητα και κατά δεύτερο, στην εξασφάλιση μιας σταθερής χρηματοδότησης.

    Εκ μέρους του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, το λόγο πήρε ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστέμπαν Γκονζάλες Πονς, αντικαθιστώντας τον επικεφαλής του κόμματος Μ. Βέμπερ για «να μην υπάρξει πολιτική παρανόηση εξ' αιτίας της εθνικότητας του ως Γερμανού» όπως ο ίδιος ο Βέμπερ εξήγησε.

    [06] Σημαντικές επαφές θα έχει ο Αλ. Τσίπρας στο Νταβός

    Όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός σήμερα και αύριο, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί το πρωί για το Νταβός.

    Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας .

    Περισσότερο εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει την Πέμπτη όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αργότερα την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

    Το Κυπριακό θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην ατζέντα Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός . Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.

    Είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να έχει και άλλες συναντήσεις καθώς το πλήρες πρόγραμμα βρίσκονταν μέχρι απόψε στην τελική φάση διαμόρφωσής του.

    [07] Οδυνηρές οι επιπτώσεις των μνημονίων στην εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος

    Για δραματική επιδείνωση της ήδη κακής εικόνας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος λόγω της πολιτικής των μνημονίων, κάνει λόγο η Ετήσια Έκθεση για την Εκπαίδευση 2015 του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην υποχρηματοδότηση και στις ανισότητες, ουραγός στην καινοτομία και στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα στην ΕΕ», αναφέρει η έκθεση με τίτλο "Η ταυτότητα της ελληνικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2002 έως το 2014".

    Όπως τονίζεται στα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Νίκο Παϊζη, μαθηματικό-ερευνητή, επιστημονικό σύμβουλο του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, «η εικόνα της ελληνικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι προκαλεί βαθύτατη ανησυχία για το μέλλον των νεότερων γενιών και για το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας».

    [08] Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση

    «Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο ελληνικό πρόγραμμα, έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο της 13ης Ιουλίου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξή μου στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόβλημα έχουμε στην περίπτωση που θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία αξιολόγησης».

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απαντώντας σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Σταμάτη της Νέας Δημοκρατίας και του Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού,.

    Προσέθεσε επίσης, ότι όπως πληροφορήθηκε από το CNN, το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογήσει έως τώρα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

    [09] ΥΠΟΙΚ: Οκτώ δείκτες δείχνουν ανάπτυξη φέτος ακόμη και 1,5%

    Ανάπτυξη μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ίσως και έως 1,5% για φέτος, προβλέπουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στηρίζουν αυτή την εκτίμηση σε οκτώ δείκτες. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν και οι επίσημες προσκλήσεις για τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ.

    Συγκεκριμένα, τα στοιχεία στα οποία βασίζει το υπουργείο την εκτίμησή του για ανάπτυξη, ίσως και έως 1,5% για φέτος, είναι τα εξής:

    - Μειώνεται το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    - Βελτιώθηκε, μετά από 16 μήνες, ο ελληνικός ΡΜΙ τον Δεκέμβριο

    - Αύξηση των εξαγωγών

    - Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Δεκέμβριο

    - Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ

    - Επιστροφή του πληθωρισμού σε θετικό έδαφος, μετά από 33 μήνες

    - Πλεόνασμα 1,918 δισ. ευρώ στα έσοδα του 2015

    - Το 2016 υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας με την παροχή σημαντικής ρευστότητας από το κράτος προς την ιδιωτική οικονομία

    [10] Νταβούτογλου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων του PKK έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί

    Η εκστρατεία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος παρουσίασε σχέδια προκειμένου να διατηρηθεί ο αυστηρότερος έλεγχος σε τμήματα της περιοχής.

    Η τουρκική αστυνομία και ο στρατός πραγματοποίησαν μεγάλες επιχειρήσεις τον προηγούμενο μήνα εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε πολλές πόλεις της περιοχής, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

    Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 500 αντάρτες στην εκστρατεία αυτή, που προστίθενται σε έναν απολογισμό άνω των 40.000 νεκρών αφότου ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας του PKK το 1984. Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει πως περίπου 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

    «Η διαδικασία έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί», φέρεται να δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο προς το Λονδίνο, αποκαλύπτοντας σχέδια για μία νέα δομή ασφαλείας και αναδιοργάνωση της κρατικής διοίκησης σε δύο συνοριακές επαρχίες.

    [11] Περίπου 3.500 άνθρωποι πιστεύεται ότι κρατούνται ως σκλάβοι από το Ισλαμικό Κράτος

    Περίπου 3.500 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πιστεύεται ότι κρατούνται ως σκλάβοι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κυβερνούν με ιδιαίτερη σκληρότητα τις περιοχές που ελέγχουν, προβαίνοντας σε δημόσιες εκτελέσεις, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

    Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση, η οποία ελέγχει επίσης μεγάλα τμήματα της γειτονικής Συρίας, έχει διαπράξει εκτεταμένες παραβιάσεις, οι οποίες "σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και πιθανώς της γενοκτονίας", επισημαίνει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του.

    Η Αποστολή Αρωγής για το Ιράκ και το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υπολογίζουν ότι 3.500 άνθρωποι "κρατούνται σήμερα σε συνθήκες δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος".

    "Αυτοί που κρατούνται είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά και προέρχονται από την εθνότητα των Γεζίντι, αλλά ένας αριθμός προέρχεται από άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες", αναφέρεται στην κοινή αυτή έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ και του γραφείου του που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

    Στην έκθεση αναφέρονται λεπτομερώς εκτελέσεις ανθρώπων διά πυροβολισμού ή αποκεφαλισμού, με μπουλντόζες ή καίγοντάς τους ζωντανούς ή ακόμη πετώντας τους από την οροφή κτιρίων.

    [12] Το πάλεψε ο Άρης αλλά «γονάτισε» στην 4η περίοδο

    Ο Άρης πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος ηττήθηκε εκτός έδρας από την Άλμπα Βερολίνου με 82-67, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της φάσης των «32» του EuroCup. Πρώτοι σκόρερ για τους «κίτρινους» ήταν οι Γουότερς και ΜακΝιλ με 20 πόντους, ενώ από τους νικητές ξεχώρισε ο Κικάνοβιτς με 22 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 58-58, 82-67


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2016 - 22:17:34 UTC