Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμπλευση του Ποταμιού με τη ΝΔ, προτείνει ο Ιάσονας Φωτήλας
  • [02] «Έχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει»
  • [03] Σε θετικούς ρυθμούς κινήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2015
  • [04] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι
  • [05] Στο 40% των δολοφονιών γυναικών, δράστης είναι ο σύζυγος
  • [06] Πενήντα τραυματίες από σύγκρουση τραίνων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας
  • [07] Ο Σπάικ Λι και η Τζέιντα Πίνκετ ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή των Όσκαρ
  • [08] Σερζ και Μπεάτε Κλάρσφελντ: «Οι νέοι πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια για τα εγκλήματα των ναζί»
  • [09] Την προσεχή Κυριακή, η ομιλία του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
  • [10] Το Twitter δεν είναι προσβάσιμο σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, χώρες
  • [11] H τετρακίνηση του υβριδικού Toyota RAV4

  • [01] Σύμπλευση του Ποταμιού με τη ΝΔ, προτείνει ο Ιάσονας Φωτήλας

    Την πρόταση να συμπλεύσει το "Ποτάμι" με τη ΝΔ, εξέφρασε ο βουλευτής του Ιάσονας Φωτήλας.

    «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα, είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει -και θα το προτείνω- αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας στο MEGA.

    Σημείωσε ότι θα πρόκειται για μία «τίμια» και «δημιουργική» συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλίσεων» και χωρίς «κόκκινες γραμμές» γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

    [02] «Έχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει»

    «Θα 'λεγα πως η εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ευκαιρία, έτσι ώστε έμπρακτα η Νέα Δημοκρατία να δείξει ότι μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και ότι είναι η ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Βήμα" ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης.

    Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και εάν η ΝΔ θα συναινέσει είπε: « ...Αν θέλουμε να συζητούμε με βάση τα κείμενα, ο προϋπολογισμός, τον οποίο έφερε η κυβέρνηση και ψήφισε, μιλάει για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό της τάξεως των 1,8 δισ. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τσίπρας φέρνει τέτοιου είδους ρυθμίσεις στη Βουλή και φέρνει τον προϋπολογισμό που λέει αυτά τα πράγματα, την ίδια στιγμή καλεί εμάς να πούμε να μην μειωθούν οι συντάξεις. Λέω εγώ λοιπόν, να αυξηθούν κιόλας, να διπλασιαστούν. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι όμως, πρέπει να έχουμε μπροστά μας την κατάσταση και τα συγκεκριμένα στοιχεία. Ποια είναι αυτά; Πως στο ασφαλιστικό η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά και πως στην οικονομία επίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφημίσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις καθαρίστριες κτλ., την ίδια στιγμή έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν 200.000 παραπάνω άνεργοι και την ίδια στιγμή να 'χουμε 200.000 λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Να ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στο ασφαλιστικό, να σε ποια πολιτική θέλει να κάνει συνένοχη τη Νέα Δημοκρατία».

    [03] Σε θετικούς ρυθμούς κινήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2015

    Σε θετικούς ρυθμούς κινήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.

    Συγκεκριμένα καταγράφηκε ποσοστό θετικής μεταβολής 0,4% σε σχέση με -0,1% τον Νοέμβριο του 2015 και -2,5% τον Δεκέμβριο του 2014.

    Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Δεκέμβριο του 2015 ήταν 0,2%, από 0,1% το Νοέμβριο και -0,2% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 0,2% το Δεκέμβριο του 2015, έναντι 0,1% το Νοέμβριο και -0,1% ένα χρόνο πριν.

    Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν το Δεκέμβριο σε δώδεκα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-0,9%), τη Ρουμανία (-0,7%), την Κύπρο και τη Σλοβενία (από -0,6%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,4%), τη Μάλτα (1,2%) και την Αυστρία (1,1%). Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2015, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννέα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε δεκαπέντε.

    [04] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι

    Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

    Αντιδρώντας στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

    Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συνάντησε τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ζητώντας του να αρθούν κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

    Εξερχόμενοι του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΣΕ, του ΝΑΤ, των ΕΛΤΑ και του ταμείου των Δημοσιογράφων.

    [05] Στο 40% των δολοφονιών γυναικών, δράστης είναι ο σύζυγος

    Διεθνώς, στο 40% των δολοφονιών γυναικών, δράστης είναι ο σύζυγος/σύντροφος, ποσοστό που αναδεικνύει την έσχατη μορφή βίας κατά των γυναικών, τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, με αφορμή τις δύο πρόσφατες δολοφονίες γυναικών-θυμάτων συζυγικής βίας.

    Η ΓΓΙ απευθύνει κάλεσμα στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, ώστε «να μην θρηνούμε νεκρές γυναίκες κι ορφανά παιδιά».

    Η ΓΓΙ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά των ΜΜΕ σε αυτή τη προσπάθεια, τα καλεί «να σταματήσουν να αναπαράγουν θύτες».Η επιδεικνυόμενη, ανοχή στη βία και η μη στοχοποίηση του δράστη και της αποτρόπαιης πράξης του, μέσα από τους χαρακτηρισμούς «έγκλημα πάθους και οικογενειακή τραγωδία» επισημαίνει «οπλίζουν ήδη το χέρι του επόμενου επίδοξου φονιά».

    Ζητά να ανατραπούν τα στερεότυπα και οι νοοτροπίες που τροφοδοτούν σεξισμό και βία, ενώ υπενθυμίζει ότι ως φορέας «χρόνια ολόκληρα, παλεύει να αναδείξει το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και να δώσει προστασία στα θύματα μέσα από το υποστηρικτικό δίκτυο προστασίας των θυμάτων και τοθεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας».

    [06] Πενήντα τραυματίες από σύγκρουση τραίνων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας

    Πενήντα επιβάτες τραυματίσθηκαν από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Η κατάσταση τεσσάρων ατόμων κρίνεται σοβαρή από τους θεράποντες ιατρούς.

    Σε ό,τι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη αποσαφηνισθεί, αφού έως τώρα εξετάζεται τόσο το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, όσο και εκείνο του ανθρώπινου λάθους.

    Και τα δυο τραίνα βρίσκονταν στην ίδια σιδηροτροχιά. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξακριβωθούν τα αίτια της σύγκρουσης. Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το συμβάν στους τραυματίες. Έχει τραυματισθεί σοβαρά και ένας συνάδελφος μηχανοδηγός», δήλωσε υπεύθυνος της εταιρίας υπεραστικών σιδηροδρομικών συνδέσεων της Σαρδηνίας.

    [07] Ο Σπάικ Λι και η Τζέιντα Πίνκετ ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τελετή των Όσκαρ

    Ο μαύρος αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός Σπάικ Λι και η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ θα μποϊκοτάρουν την τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα για να διαμαρτυρηθούν για την απουσία μαύρων ηθοποιών μεταξύ των υποψηφίων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το τιμητικό Όσκαρ που του απονεμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σπάικ Λι εγκάλεσε την Ακαδημία Κινηματογράφου για έλλειψη φυλετικής ποικιλίας μεταξύ των υποψηφίων.

    Επέλεξε το Instagram για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του: "Δεν μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό", γράφει ο Σπάικ Λι, αρχίζοντας το μήνυμά του με την κωδική ονομασία αναφοράς "OscarsSoWhite... Again" (τόσο λευκά τα Όσκαρ... και πάλι), αναφερόμενος στο χάσταγκ που εμφανίσθηκε στο Twitter το 2014, όταν κανένας μη λευκός ηθοποιός δεν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ.

    "Μα πώς είναι δυνατόν δύο διαδοχικές χρονιές το σύνολο των είκοσι επιλεγμένων στην κατηγορία των ηθοποιών να είναι λευκοί; Και χωρίς καν να αναφέρω τις άλλες κατηγορίες", αναρωτιέται. "Μέσα σε δύο χρόνια σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας έγχρωμος".

    "Ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε", ειρωνεύεται ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο οποίος εξηγεί ότι ανακοίνωσε εσκεμμένα την απόφασή του την ημέρα που η Αμερική τιμά τη γέννηση του πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, υπέρμαχου των δικαιωμάτων του πολίτη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η "αληθινή μάχη" δεν είναι εναντίον της Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά εναντίον της απουσίας μαύρων από τις θέσεις εξουσίας. Αυτό είναι που εξηγεί, προσθέτει, το γεγονός ότι ορισμένες ταινίες δεν επιλέγονται και ότι οι μαύροι ηθοποιοι συνεχίζουν να έχουν λιγότερες ευκαιρίες και ανταμοιβές.

    Ο Σπάικ Λι χαρακτηρίζει αυτή την κατάσταση "γελοία". "Είναι ευκολότερο για έναν μαύρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά να τεθεί επικεφαλής ενός στούντιο", καταλήγει.

    Η ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγος του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ, δήλωσε επίσης ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή της 28ης Φεβρουαρίου. Είχε ήδη αναφέρει το ενδεχόμενο αυτό όταν είδε πως ο σύζυγός της δεν επελέγη ως υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία "Concussion".

    [08] Σερζ και Μπεάτε Κλάρσφελντ: «Οι νέοι πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια για τα εγκλήματα των ναζί»

    Για το βιβλίο τους «Απομνημονεύματα. Κυνηγώντας τους ναζί», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν, σε μετάφραση Καρίνας Λάμψα, μίλησαν τη Δευτέρα (19/1) το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η Μπεάτε και ο Σερζ Κλάρσφελντ, το «θρυλικό ζευγάρι» το οποίο αφιέρωσε τη ζωή του στο κυνήγι εγκληματιών πολέμου, όπως είπε προλογικά ο Νίκος Μπακουνάκης, που συντόνισε την εκδήλωση. «Είμαστε μαζί από τον Μάιο του 1960, τότε που είδαμε το "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν», ξεκίνησε την ομιλία του ο Σερζ Κλάρσφελντ: «Όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε τα εγκλήματα των ναζί δεν ήμασταν πολιτικοποιημένοι. Εγώ ήμουν γιος Εβραίου που έχασε τη ζωή του στο Ολοκαύτωμα και η Μπεάτε κόρη Γερμανού αξιωματικού. Εν συνεχεία στρατευτήκαμε. Φτιάξαμε φακέλους, παρουσιάσαμε το υλικό μας στα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια. Δεν ήταν αρκετό. Χρειαζόταν κάτι πιο δυνατό. Έπρεπε η Μπεάτε να δώσει ένα συμβολικό χαστούκι στον καγκελάριο Κουρτ Γκέοργκ Κίζινγκερ, που μολονότι υπήρξε μέλος του ναζιστικού κόμματος από το 1933, έγινε καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας μεταξύ 1966 και 1969. Κατόπιν υποστηρίξαμε τον Βίλι Μπραντ, που ήταν έτοιμος να αναγνωρίσει τις συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλα αυτά, η δράση μας στη Γερμανία ήταν παράνομη και ως προς αυτό μας στάθηκε η Γαλλία, που δεν μας επέβαλε ποτέ καμία απαγόρευση. Έτσι φτάσαμε στην πρώτη μεγάλη δίκη των εγκληματιών πολέμου, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, με δικαστές κάτω των 40 ετών, και έβγαλε καταδικαστικές αποφάσεις. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε αργότερα και τον Κλάους Μπάρμπι στη Βολιβία, που τον φέραμε να δικαστεί και να καταδικαστεί στη Λυών».

    [09] Την προσεχή Κυριακή, η ομιλία του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

    «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Γήπεδο Tae Kwon Do, (Π. Φάληρο) στις 18:30 με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    [10] Το Twitter δεν είναι προσβάσιμο σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, χώρες

    Το Twitter δεν είναι προσβάσιμο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), που δεν μπορεί να εισέλθει στους λογαριασμούς του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης των γραφείων του στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μόσχα, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Λάγκος.

    "Ορισμένοι χρήστες συναντούν προβλήματα πρόσβασης στο Twitter. Το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύση", ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία στην σελίδα της στο Tumblr. Εκπρόσωπος του Twitter στην Ευρώπη επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος, χωρίς να προσδιορίζει εάν πρόκειται για βλάβη και τον χρόνο διάρκειας του προβλήματος.

    [11] H τετρακίνηση του υβριδικού Toyota RAV4

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής του Toyota RAV4 Hybrid, στο Αλικάντε της Ισπανίας, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να οδηγήσουν και την τετρακίνητη έκδοση AWD. Το σύστημα Hybrid AWD τροφοδοτείται από έναν πρόσθετο ηλεκτρικό κινητήρα E-Four electric. Στο δρόμο το αυτοκίνητο έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με την δικίνητη έκδοση. Σημαντική είναι η διαφορά στο κράτημα στις στροφές και στις επιταχύνσεις. Στη δοκιμή στην πίστα περιορισμένης δυσκολίας, το ιαπωνικό αυτοκίνητο κινήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Για πρώτη φορά σε μοντέλο Toyota στην Ευρώπη, το RAV4 Hybrid AWD εφοδιάζεται με έναν πίσω ηλεκτροκινητήρα υψηλής τάσης 50 kW που προσφέρει δυνατότητα all-wheel drive χωρίς ανάγκη για κεντρικό άξονα μετάδοσης. Λειτουργώντας ανεξάρτητα από τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος και κινώντας μόνο τους πίσω τροχούς, το E-Four ομαλά μεταβάλλει την κατάσταση του RAV4 σε all-wheel drive σε ολισθηρούς δρόμους και εκκινήσεις από στάση, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση, την ευστάθεια και την ικανότητα ελέγχου κάτω από τις πιο απαιτητικές οδηγικές συνθήκες.

    Παράγοντας ροπή μέσω της αποδοτικής χρήσης του υβριδικού συστήματος, το E-Four όχι μόνο βελτιστοποιεί τη λειτουργία all-wheel drive σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες, αλλά μειώνει και την απώλεια ενέργειας, προσφέροντας οικονομία καυσίμου καλύτερη ακόμα και από μοντέλα AWD.

    Η σημαντική έξτρα πρόσφυση που προσφέρει το σύστημα E-Four ενέχει και σημαντικά χρηστικά πλεονεκτήματα με αποτέλεσμα το νέο RAV4 Hybrid AWD να έχει ικανότητα ρυμούλκησης 1.650 kg ? από τις υψηλότερες μεταξύ των υβριδικών μοντέλων.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2016 - 11:47:39 UTC