Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα
  • [02] Είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου
  • [03] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

  • [01] Ανοιχτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

    Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα,ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους οι εμπορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

    Αναφορικά με τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, οι εμπορικοί σύλλογοι συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

    Απεργία έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

    Στο μεταξύ,εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει προκηρύξει για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σε σχετική ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ των άλλων, πως: "η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται ... λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής."

    Η ΟΙΥΕ δηλώνει ότι διεκδικεί την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής - Αργίας στο εμπόριο.

    [02] Είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου

    Ο Κώστας Παπανικολάου συμφώνησε με τους αδελφούς Αγγελόπουλος και επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Συμβόλαιο μέχρι το 2019 είναι έτοιμοι να του προσφέρουν οι διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ. Η επισημοποίηση της συνεργασίας είναι θέμα χρόνου, αλλά και θέμα... Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, βάσει του όρου που υφίσταται στο προηγούμενο συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα (στην οποία ανήκε πριν κάνει χρήση του όρου για το ΝΒΑ), θα πρέπει να στείλει τα έγγραφα στους καταλανούς.

    Περιθώριο μίας εβδομάδας από την ημερομηνία παραλαβής θα έχουν οι «μπλαουγκράνα» για να καταθέσουν ισόποση πρόταση στην προσφορά του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που θέλουν την επιστροφή του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Στον Ολυμπιακό ευελπιστούν πως ο 25χρονος φόργουορντ δεν είναι στα πλάνα του Τσάβι Πασκουάλ και πως ο παίκτης, που ήταν μέλος του πρωταθλητή Euroleague τo 2012 και το 2013, θα επιστρέψει στο «λιμάνι» και θα ξαναντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

    [03] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

    Με τρίποντο του Χάτσερ στα 12,2''ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αίσια μία αντεπίθεση διαρκείας, επέστρεψε από το -22 και επικράτησε με 79-75 της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Πυλαία, για την 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν οι Κώστας Βασιλειάδης (19 π., 8 ριμπ), Ουίλιαμ Χάτσερ (19 π., 5 ασ., 2 κλ), ενώ καταλυτική ήταν και η συμβολή των Βαγγέλη Μαργαρίτη (13 π., 4 ριμπ., 3 κλ), Ούρος Ντούβνιακ (11π., 4 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ). Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ, με 15 πόντους (όλους στο πρώτο ημίχρονο), ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Αυτή ήταν η 8η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που αύξησε σε 22 τους βαθμούς της, 2 λιγότερους από την ΑΕΚ που μετρά 10 νίκες - 4 ήττες.

    Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75

    Ο Απόλλων κάλυψε τη διαφορά των 14 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, στον πρώτο γύρο, πανηγυρίζοντας το θετικό αποτέλεσμα με 75-57 της ομάδας της Κρήτης, στην Πάτρα.

    Νταμπλ-νταμπλ, με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, σημείωσε ο Χοτζ στην άνετη νίκη (78-64) της Κηφισιάς στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού.

    Με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ του Ντιμίτριους Κόντζερ τα Τρίκαλα «έπιασαν» τον Κόροιβο στο βαθμολογικό πίνακα (6 νίκες - 8 ήττες), επικρατώντας, 85-74.

    «Βύθισε» ακόμη περισσότερο την Καβάλα το Λαύριο (99-63), κρατώντας την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου στους 9 πόντους, στην 3η περίοδο.

    Την Κυριακή (17/1, 16:30), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, ενώ τη Δευτέρα (18/1, 16:00) ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 23:32:22 UTC