Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Καμίνη
  • [02] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ
  • [03] Ο Κωνσταντίνος Χρήστου ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ

  • [01] Οι θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Καμίνη

    Θέματα σχετικά με την κοινωνική πολιτική, την παιδεία την υγεία, τον τουρισμό, τους δημόσιους χώρους, την προσφυγική κρίση, την ασφάλεια, και τη διαχείριση απορριμμάτων συζητήθηκαν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Ο πρωθυπουργός, ενημέρωσε επίσης, τον δήμαρχο Αθηναίων για τις θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων και σε σχέση με τους οικονομικούς πόρους των δήμων και τη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν και θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως η ανέγερση τεμένους και η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα.

    Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την Αθήνα και υπήρξε συζήτηση για την ανάγκη να προχωρήσει μια μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο την ενίσχυση του ρόλου της και την υιοθέτηση σύγχρονων τάσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και το προσφυγικό, για το οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα αλλά με σωστή αντιμετώπιση μπορεί να έχει και πτυχές ανάπτυξης για τη χώρα.

    «Συζητήσαμε κατά βάση για την Αθήνα. Για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας αλλά και για τις μεγάλες προοπτικές που έχει η πόλη μας. Ουσιαστικά διατρέξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, μιλήσαμε και για το προσφυγικό, μιλήσαμε και για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής στην Αθήνα και για τις προοπτικές ανάπτυξης, όπως είπα, που έχει η πόλη, και το πώς θα προχωρήσουμε με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και μιλήσαμε επίσης και για το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως πρέπει να προχωρήσει πια, με μια μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μια ενίσχυση του ρόλου της, ακολουθώντας, έστω και καθυστερημένα η χώρα μας, τις σύγχρονες τάσεις. Νομίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική συνάντηση, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

    Στο ερώτημα αν ζήτησε κάτι από τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμίνης είπε: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε μια στενή επαφή».

    Για το προσφυγικό, ο κ. Καμίνης είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία ήδη τα γνωρίζει και ο κ. Μουζάλας.

    [02] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

    «Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ.

    [03] Ο Κωνσταντίνος Χρήστου ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ

    Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χρήστου είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Κωνσταντίνος Χρήστου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και ασκεί από το έτος 2001 μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα με επιστημονική ειδίκευση σε όλο το φάσμα του εμπορικού δικαίου και στο οικονομικό ποινικό δίκαιο.

    Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος και δικηγόρος πολιτικής αγωγής για την έρευνα, αποκάλυψη και υποβολή μηνυτήριων αναφορών σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων που απασχόλησαν τη κοινή γνώμη επί σειρά ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 January 2016 - 19:32:22 UTC