Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις φωτίζει ένα δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι»
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα
  • [03] Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός, αναφέρει το Bloomberg
  • [04] Στις αρχές Φεβρουαρίου προβλέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες
  • [06] Πάνω από 30.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2015 στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»
  • [07] Βρέθηκαν άλλα εννέα πτώματα προσφύγων στα δυτικά παράλια της Τουρκίας
  • [08] Πέντε οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης και 35 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ
  • [09] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ με την ταινία «Η Επιστροφή» να συγκεντρώνει τις περισσότερες
  • [10] «Ο άνθρωπος είναι πιο πολύπλοκος από όσο καταλαβαίνει ο δυτικός πολιτισμός»
  • [11] Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το ασφαλιστικό
  • [12] «Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»
  • [13] Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει μια «σοβαρή πρόταση» για το ασφαλιστικό
  • [14] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

  • [01] «Ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις φωτίζει ένα δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι»

    «Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε μια αγορά που το Ποτάμι έχει καλές ρίζες», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και απαντώντας στο ερώτημα εάν φοβάται από την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις φωτίζει ένα δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι. Ωστόσο σχολίασε ότι «η ΝΔ έχει πολλά μεταρρυθμιστικά βαρίδια» και πρόσθεσε: «Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον εκλογικό νόμο, θα σπάσει τις μεγάλες περιφέρειες; Τι θα κάνει με την άρση της μονιμότητας που το Ποτάμι έχει προτείνει; Τι θα κάνει με την πρόταση για χωρισμό κράτους εκκλησίας;».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την αποκάλυψη περί νέου διορισμού στο γραφείο του κ.Σπίρτζη, λέγοντας: «Όταν σήμερα μαθαίνουμε ότι άλλος ένας "Τσίπρας" διορίζεται σ΄ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα για να θέτει ο κ. Τσίπρας το θέμα του Δημοσίου και του τέλους της κομματοκρατίας».

    Οξύνοντας τους τόνους ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει να θρέψει ένα κόμμα και από ότι φαίνεται και κάποιους που θεωρούν το ελληνικό δημόσιο ως τη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει με το καινούριο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα

    Την πεποίθηση ότι κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπήρξαν «ευήκοα ώτα» στα αιτήματα της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    «Επισκέφθηκα έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και συναντήθηκα με έξι υπουργούς Οικονομικών με τους οποίους συζητήσαμε για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, οικονομικού και μη περιεχομένου. Όπου πήγα βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [03] Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός, αναφέρει το Bloomberg

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

    Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τρόποι για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που το ΔΝΤ θεωρεί προϋπόθεση για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του στην Ελλάδα, δήλωσε η ίδια πηγή. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι επίσης πιθανότατα στην ατζέντα των συζητήσεων.

    Η συνάντηση προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας (World Economic Forum), αν και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν, σημείωσε η πηγή. Θα είναι, αναφέρει το Bloomberg, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών από το ζενίθ της κρίσης χρέους της Ελλάδας στα μέσα του 2015.

    [04] Στις αρχές Φεβρουαρίου προβλέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό ο Γ. Κατρούγκαλος

    Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ψηφισθεί χωρίς δυσκολία, εξέφρασε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΟΣΑ.

    «Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, περίπτωση να μην είναι συμπαγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε αντιθέτως να έχουμε και διεύρυνσή της», δήλωσε ο υπουργός.

    Αναγνώρισε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή η πρόβλεψή του να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία έως το τέλος Ιανουαρίου.

    «Δεν προλαβαίνουμε για το τέλος του Γενάρη» εξήγησε, «γιατί θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, δεν μπορεί να μπει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όπως το ασφαλιστικό. Σκοπεύουμε να το καταθέσουμε μέσα στο Γενάρη, ώστε η ψηφοφορία να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου», τόνισε.

    Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν έχει ήδη κάποιες αντιδράσεις από τους θεσμούς για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει και εάν θα συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup, ο υπουργός απάντησε:

    «Στο Eurogroup δεν θα γίνει σήμερα συζήτηση για το ασφαλιστικό, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Μπορεί ενδεχομένως να γίνει μια γενική αναφορά. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από τους θεσμούς, για τις πάνω από τις 170 σελίδες που τους στείλαμε. Είναι η πρώτη φορά, που αυτοί έχουν να μεταφράζουν και όχι εμείς, όπως γινόταν μέχρι τώρα, που ερχόντουσαν έτοιμα από τις Βρυξέλλες τα σχέδια για τη νομοθέτηση. Το ασφαλιστικό είναι μια εθνική μεταρρύθμιση, την έχουμε θέση υπόψη των θεσμών για να έχουμε μια συζήτηση μαζί τους. Ελπίζουμε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι καλόπιστη, αλλά έχουμε εκ των προτέρων πει, ότι υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι είναι έξω από το τραπέζι όπως είναι η μείωση των κύριων συντάξεων».

    [05] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες

    Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες εξέφρασε σήμερα προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

    Σχετικά με τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά είναι «κατανοητή», ενώ σχολίασε ότι έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν καθυστερήσεις με την Ελλάδα.

    Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βήμα-βήμα, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

    Τέλος, ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει διάρκεια, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άμεσο ζήτημα ρευστότητας.

    [06] Πάνω από 30.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2015 στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»

    Περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου μέχρι και τα τέλη του 2015. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας ή με τουριστικά λεωφορεία και ταξί.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Παναγιώτης Τσεντεμείδης και ο εκπρόσωπος του ναυτιλιακού γραφείου «Μηλιάδη», Νίκος Μηλιάδης, η αύξηση της διέλευσης των προσφύγων ήταν σταδιακή από τα τέλη Ιουλίου, όταν κι άρχισαν τα πλοία στη γραμμή Χίο - Καβάλα να μεταφέρουν Σύριους πρόσφυγες και μετανάστες.

    Σταδιακά, από τους 300 - 400 πρόσφυγες ανά δρομολόγιο, που μεταφέρονταν αρχικά, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, με τα πλοία «Νήσος Ρόδος» και «Nissos Mykonos» να φτάνουν στην Καβάλα από 1.500 έως και 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

    [07] Βρέθηκαν άλλα εννέα πτώματα προσφύγων στα δυτικά παράλια της Τουρκίας

    Οι σοροί εννέα προσφύγων, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να πνίγηκαν πριν από έως και 10 ημέρες, βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα παράλια της Τουρκίας.

    Οι σοροί πέντε ανδρών και μίας γυναίκας βρέθηκαν την Τρίτη στα παράλια της Σεφέριχισαρ, κοντά στη Σμύρνη, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ρεσούλ Τσελίκ στο Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές πιστεύουν ότι αυτοί πνίγηκαν πριν από 5 με 10 ημέρες.

    Η τουρκική ακτοφυλακή ανέφερε παράλληλα σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της ότι βρήκε τις σορούς ενός κοριτσιού και δύο γυναικών κοντά στο Αϊβαλί, πιο βόρεια, μετά τη μερική ανατροπή ενός σκάφους. Η ακτοφυλακή διέσωσε 13 ανθρώπους, αλλά συνεχίζει τις έρευνές της για δύο άνδρες και ένα αγόρι.

    [08] Πέντε οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης και 35 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ

    Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, η οποία μέχρι σήμερα ευθύνεται για πέντε θανάτους και 35 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχει εισέλθει η χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

    Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α (Η1Ν1), και όπως αναφέρεται το στέλεχος αυτό επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, λόγω του ότι κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού της γρίπης.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

    [09] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ με την ταινία «Η Επιστροφή» να συγκεντρώνει τις περισσότερες

    Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 88η τελετή απονομής των Όσκαρ με την ταινία «Η Επιστροφή» (The Revenant) να συγκεντρώνει τις περισσότερες, συνολικά 12 υποψηφιότητες.

    Ακολουθούν οι ταινίες «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», του Τζορτζ Μίλερ με 10 υποψηφιότητες και «Η Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ με 7 υποψηφιότητες.

    Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων έκαναν οι σκηνοθέτες Ανγκ Λι και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο από την έδρα της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου, η οποία απονέμει τα βραβεία αυτά.

    Ακολουθεί κατάλογος με τις κυριότερες υποψηφιότητες για τα Όσκαρ που θα απονεμηθούν στις 28 Φεβρουαρίου.

    Υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι οι εξής:

    «Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

    «Η Γέφυρα των Κατασκόπων»

    «Brooklyn»

    «Mad Max: ο δρόμος της οργής»

    «Η Διάσωση»

    «Η Επιστροφή» (The Revenant)

    «Το Δωμάτιο»

    «Spotlight»

    Υποψήφιοι για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας:

    Άνταμ ΜακΚέι, «Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

    Τζορτζ Μίλερ «Mad Max: ο δρόμος της οργής»

    Αλεχάντρο Ινιάριτου, «Η Επιστροφή» (The Revenant)

    Λένι Άμπραχαμσον, «Δωμάτιο»

    Τομ Μακάρθι, «Spotlight»

    Υποψήφιοι Α' Ανδρικού Ρόλου είναι οι:

    Μπράιαν Κράνστον, «Trumbo»

    Ματ Ντέιμον, «Η Διάσωση»

    Λεονάρντο Ντι Κάπριο, «Η Επιστροφή»

    Μάικλ Φασμπέντερ, «Steve Jobs»

    Έντι Ρεντμέιν, «The Danish Girl»

    Υποψήφιες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου είναι οι:

    Κέιτ Μπλάνσετ, «Carol»

    Μπρι Λάρσον, «Δωμάτιο»

    Τζένιφερ Λόρενς, «Joy»

    Σαρλότ Ράμπλινγκ «45 Χρόνια»

    Σέρσια Ρόναν, «Brooklyn»

    Υποψήφιες για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου είναι οι:

    Τζένιφερ Τζέισον Λι, «Οι Μισητοί Οκτώ»

    Ρούνεϊ Μάρα, «Carol»

    Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, «Spotlight»

    Αλίσια Βίκαντερ, «The Danish Girl»

    Κέιτ Ουίνσλετ, «Steve Jobs»

    Υποψήφιοι για το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου είναι οι:

    Κρίστιαν Μπέιλ, «Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

    Τομ Χάρντι «Η Επιστροφή» (The Revenant)

    Μαρκ Ράφαλο, «Spotlight»

    Μαρκ Ράιλανς, «Η Γέφυρα των Κατασκόπων»

    Σιλβέστερ Σταλόνε, «Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου»

    Υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας είναι οι εξής:

    «Mustang» (Γαλλία)

    «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (Κολομβία)

    «Ο γιος του Σαούλ» (Ουγγαρία)

    «Theeb» (Ιορδανία)

    «A War» (Δανία)

    [10] «Ο άνθρωπος είναι πιο πολύπλοκος από όσο καταλαβαίνει ο δυτικός πολιτισμός»

    Μια διαδρομή στη σύγχρονη μεταπολεμική ελληνική ιστορία ακολουθεί η παράσταση «Αδαμαντία», κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, εμπνευσμένη από τα γράμματα μιας γυναίκας στον άνδρα της που ζει μακριά.

    Πρόκειται για μια πραγματική αλληλογραφία που ανακάλυψε εντελώς τυχαία ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωστής Καπελώνης, φυλαγμένη μέσα στο κτίριο του Θεάτρου Τέχνης στην οδό Φρυνίχου. Ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο και η Μάνια Παπαδημητρίου υποδύεται την Αδαμαντία και τη διαδρομή της μέσα στις εποχές.

    Στην Ελλάδα του Καραμανλή, της δικτατορίας, του Ανδρέα Παπανδρέου, παράλληλα με την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουμπάρακ, τα γεγονότα στο Σουέζ και την Κύπρο, τον πόλεμο των έξι ημερών, το Πολυτεχνείο, η Αδαμαντία δίνει τη δική της μάχη επιβίωσης μεγαλώνοντας μόνη τα παιδιά της, με όχι πάντα θεμιτά μέσα.

    «Είναι μια ακραία περσόνα, τα γεγονότα τρέχουν δίπλα της αλλά εκείνη» αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάνια Παπαδημητρίου «πέρα από το να επιβιώσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της, το μόνο που την απασχολεί είναι η έλλειψη του άνδρα. Όχι ερωτικά. Βρίσκει εραστές, δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Παρ? όλα αυτά, αν και τα καταφέρνει μια χαρά από μόνη της, δεν παύει να έχει αυτή την έλλειψη, εξ ου και η ταύτισή της με την Κλυταιμνήστρα της αρχαίας τραγωδίας» σχολιάζει η πρωταγωνίστρια. «Την απασχολεί περισσότερο η ιδέα του άνδρα και όχι τόσο ο ίδιος ο Γιάννης, που εκείνη, εξάλλου, εγκατέλειψε. Τον παντρεύτηκε απλά γιατί έμεινε έγκυος. «?Είχε τελειώσει ένας πόλεμος και είχαμε βγει ζωντανοί από αυτόν. Δεν ξέρεις πόσα παιδιά γεννήθηκαν σε πείσμα του πολέμου? λέει σε κάποιο σημείο η Αδαμαντία», αναφέρει η ηθοποιός επισημαίνοντας την αντίθεση με τις μετέπειτα γενιές και την εντελώς διαφορετική στάση που έχουν οι σημερινές γυναίκες στο θέμα της μητρότητας.

    [11] Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το ασφαλιστικό

    Τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σκοπεύει να παρουσιάσει και να επεξηγήσει, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο των εργασιών της Διυπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, σήμερα και αύριο στο Παρίσι. Θέμα της Συνόδου είναι «Το μέλλον της αγοράς εργασίας».

    Παράλληλα, ο υπουργός στοχεύει, μέσω διμερών συναντήσεων με Ευρωπαίους ομολόγους του, να πείσει και εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για το νομοσχέδιο που ο ίδιος έχει ετοιμάσει:

    «Είμαι εδώ για να συζητήσω σε διμερείς επαφές με συναδέλφους μου, το μεγάλο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού» εξήγησε ο υπουργός στους δημοσιογράφους και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά θέμα ταυτότητας της ίδιας της ΕΕ. Όπως και στο παρελθόν έχουμε επιδιώξει να μεταφέρουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων από το διμερές επίπεδο στο διεθνές, ζητώντας τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι και τώρα θέλουμε να διευρύνουμε τα στηρίγματά μας στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών», υπογράμμισε.

    [12] «Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»

    Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Μόσχα, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν. Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε με ιδιαίτερη χαρά έχουμε αυτή τη συνάντηση, πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείτε την καρδιά του κοινοβουλευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ρωσικού πολιτεύματος και γνωρίζετε, ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη γενικότερα, είναι προσηλωμένη στην έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και θέλω να σας τονίσω, ότι εγώ - και όταν λέω εγώ- εννοώ η Ελλάδα πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι προς το συμφέρον και τη της Ρωσίας και της ΕΕ να εξομαλυνθούν οι σχέσεις το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα όχι μόνο για λόγους οικονομικούς».

    Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και στην διεθνή τρομοκρατία: «Πρόεδρε αντιμετωπίζουμε σήμερα τεράστιες προκλήσεις πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες μίας πρωτόγνωρης και απερίγραπτης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία πέραν τούτου οδηγεί σε αίμα το οποίο δεν είναι δυνατόν να το ανεχθεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα, από τους αδίστακτους τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, γιατί ενδεχομένως θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Τις εστίες του πολέμου και την ειρήνευση μόνο από κοινού μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνο μαζί μπορούμε να τον φέρουμε σε πέρας όλοι οι δημοκρατικοί λαοί. Τον άνθρωπο στη σημερινή εποχή μόνο από κοινού μπορούμε να τον υπερασπιστούμε».

    Από την πλευρά του, ο Σεργκεέ Ναρίσκιν χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Μόσχα «πολύ σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». «Οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, καθώς πολύ συχνά έχουμε σχεδόν όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Οι γνωστές αποφάσεις της ΕΕ εμποδίζουν την δυναμική των σχέσεων μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Στη ομιλία σας αναφερθήκατε σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν τη συναίνεση των πολιτών. Αυτές οι κυρώσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών μας και η εξαιρετική εισήγησή σας επιβεβαίωσε για μία άλλη φορά την ορθότητα των ελληνικών απόψεων», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

    [13] Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει μια «σοβαρή πρόταση» για το ασφαλιστικό

    Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει «σοβαρή δουλειά» σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και έχει υποβάλει μια «σοβαρή πρόταση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση. Ο ίδιος συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και ανέφερε ότι η ερώτηση κλειδί που πρέπει τώρα να απαντηθεί είναι αν η πρόταση είναι οικονομικά βιώσιμη, έτσι ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει πολλή δουλειά» μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν πολλά θέματα ανοιχτά εκτός από το ασφαλιστικό, όπως είναι ο προϋπολογισμός του 2016 και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

    Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε ότι το μόνο που είναι γνωστό αυτή τη στιγμή είναι η «σειρά των γεγονότων» και επανέλαβε ότι μιλάμε περισσότερο για «μήνες» και όχι για «εβδομάδες». «Είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο που έχουμε κάνει» δήλωσε και συμπλήρωσε πως μόλις επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο θεσμών τότε θα ξεκινήσει και ο «πολιτικός διάλογος» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία είναι αναγκαία και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

    [14] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

    Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό τα νέα σχετικά με τον τραυματισμό του Ερνάνι στον αγώνα κυπέλλου με τα Χανιά. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 30 ημέρες.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στον χιαστό, ωστόσο οι σχετικές εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι σαφώς μικρότερο και χωρίς σοβαρές συνέπειες για την καριέρα του έμπειρου άσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 15:32:30 UTC