Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολλαπλές εκρήξεις στη Τζακάρτα με τουλάχιστον έξι νεκρούς
  • [02] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή»
  • [03] Εκρήξεις στο κέντρο της Τζακάρτας, τουλάχιστον 4 νεκροί
  • [04] Τουρκία: Πέντε νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση κούρδων ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ

  • [01] Πολλαπλές εκρήξεις στη Τζακάρτα με τουλάχιστον έξι νεκρούς

    Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση με όπλα και βόμβες σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας

    Οι πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από την απειλή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι θέτουν τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.

    Έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της Τζακάρτας.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται τουλάχιστον για μία από τις εκρήξεις και ότι έως 14 ένοπλοι αντάρτες μετείχαν στην επίθεση.

    Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε μπροστά από το εμπορικό κέντρο The Mall Sarinah, σε πολυσύχναστη λεωφόρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα αστυνομικό τμήμα έξω από το εμπορικό κέντρο ανατινάχθηκε.

    Κτίριο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σημείο έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μπει ή να βγει από αυτό. Αλλά πολυώροφα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν.

    Η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας βρίσκεται στην ίδια περιοχή και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι μια συνεδρίαση για την πολιτική της τράπεζας ήταν σε εξέλιξη για μια απόφαση για τα επιτόκια που επρόκειτο να ανακοινωθεί σήμερα.

    Έκρηξη ακούστηκε και στο δυτικό προάστιο Παλμεράχ.

    Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο.

    Η χώρα βίωσε κύμα επιθέσεων ανταρτών τη δεκαετία του 2000. Η πιο πολύνεκρη ήταν βομβιστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπαλί με 202 νεκρούς, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν τουρίστες.

    Η αστυνομία έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό την καταπολέμηση εγχώριων πυρήνων ισλαμιστών, αλλά αξιωματικοί εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχίες για αναζωπύρωση της βίας, η οποία ενισχύεται από οργανώσεις όπως το ΙΚ και Ινδονήσιους που επιστρέφουν στη χώρα έπειτα από μάχες στις οποίες έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

    Οι τελευταίες μεγάλες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Τζακάρτα ήταν τον Ιούλιο του 2009, με βόμβες στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz Carlton.

    [02] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή»

    Αισιόδοξος για την πορεία της κυβέρνησης και της Ελλάδας, αλλά ανήσυχος και προβληματισμένος για την διεθνή κατάσταση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό canal+, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή».

    Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» και επισημαίνει ότι «όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».

    Αναφερόμενος στην διεθνή κατάσταση ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πέρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε την προσφυγική κρίση αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι «είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για αλλαγή πορείας».

    Για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα. Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

    Για το ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι είναι μια μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ έβλεπαν ότι το Ασφαλιστικό οδηγείται σε αδιέξοδο, με την αφαίμαξη των ταμείων, την έκρηξη της μαύρης εργασίας.

    Ο κ. Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση μέσα στο 2016, ενώ σημειώνει ότι μετά την επιβολή των capital controls πολλοί πίστευαν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 4%. Και όμως, έκλεισε με μηδενική ύφεση.

    Για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι αφορά όλη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής, προσθέτει, πρέπει να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

    [03] Εκρήξεις στο κέντρο της Τζακάρτας, τουλάχιστον 4 νεκροί

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις διαδοχικές εκρήξεις βομβών στο κέντρο της Τζακάρτας.

    Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι τέσσερις νεκροί είναι, σε πολυσύχναστη οδική αρτηρία της Τζακάρτας όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. «Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας και τρεις πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

    [04] Τουρκία: Πέντε νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση κούρδων ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ

    Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης κούρδων ανταρτών με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον αστυνομικού τμήματος στη νοτιοανατολική Τουρκία.

    Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ κατέστρεψε επίσης την πρόσοψη του κτιρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Αξιωματούχοι κατηγορούν για την επίθεση αντάρτες του ΡΚΚ. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 7:32:25 UTC