Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτη κατά σειρά αρνητική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο
  • [02] Απορρίπτουν το προσχέδιο του ασφαλιστικού οι επιστημονικοί φορείς
  • [03] Φόβοι για κύμα ξενοφοβίας μετά τα περιστατικά βίας στην Κολωνία
  • [04] O ΟΗΕ επιβεβαιώνει την σοβαρή κατάσταση λιμού στη Συρία
  • [05] Η Άγκυρα είναι θορυβημένη από την «αντι-ισλαμιστική» ρητορική στις ΗΠΑ,

  • [01] Έκτη κατά σειρά αρνητική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

    Το χρηματιστήριο του Τόκιο, το οποίο ήταν κλειστό χθες λόγω αργίας, υποχώρησε σημαντικά σήμερα έπειτα από πέντε συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις ενώ συνεχίζονται οι ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

    Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,71%, με απώλειες 479 μονάδων, για να κλείσει στις 17.218,96 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

    Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 3,13%, καταγράφοντας απώλειες 45,37 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 1.401,95 μονάδες.

    [02] Απορρίπτουν το προσχέδιο του ασφαλιστικού οι επιστημονικοί φορείς

    Ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, απορρίπτουν το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους ύστερα από συνάντηση των εκπροσώπων τους στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Όπως αναφέρουν, η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

    Σημειώνουν ότι η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμαμεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών - επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

    «Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

    Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση. Επιπλέον, καλούν όλους τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12:00, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

    [03] Φόβοι για κύμα ξενοφοβίας μετά τα περιστατικά βίας στην Κολωνία

    Φόβοι για ξενοφοβικά αντίποινα εγείρονται στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά επιθέσεων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία (δυτική Γερμανία), καθώς σχεδόν όλοι οι ύποπτοι για τα περιστατικά βίας είναι ξένης καταγωγής, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

    Με περισσότερες από 500 καταγγελίες, το 40% των οποίων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις, που έχουν κατατεθεί από την 1η Ιανουαρίου, οι εξελίξεις αυτές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και την πολιτική του ανοίγματος προς τους πρόσφυγες που εφαρμόζει. Η καγκελάριος αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ.

    Ο Ραλφ Γέγκερ, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στην Κολωνία διαπράχθηκαν "σχεδόν αποκλειστικά" από "μετανάστες", που προέρχονται κυρίως από το Μάγρεμπ και άλλες αραβικές χώρες.

    [04] O ΟΗΕ επιβεβαιώνει την σοβαρή κατάσταση λιμού στη Συρία

    Τουλάχιστον 400 άτομα πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως εκτός της υπό κατάληψη πόλης Μαντάγια της Συρίας για ιατρική φροντίδα, είπαν στα Ηνωμένα Έθνη οι πρέσβεις της Ισπανίας και Νέας Ζηλανδίας.

    «Χρειάζονται επείγουσα ιατρική μεταφορά απόψε και χρειάζονται την άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας για να μεταφερθούν», είπε ο πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Γκεράρντ βαν Μπέμεν.

    Νωρίτερα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών συζήτησε το θέμα των λιμοκτονούντων αμάχων της Συρίας στην συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από εισήγηση της Νέας Ζηλανδίας και της Ισπανίας, μετά από αναφορές ότι δεκάδες χιλιάδες αμάχων έχουν εγκλωβιστεί για μήνες χωρίς προμήθειες και πεθαίνουν της πείνας, είπε ο πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Γκεράρντ βαν Μπέμεν, σε δημοσιογράφους.

    «Η τακτική της πολιορκίας και λιμοκτονίας είναι ένα από τα πιο αποτρόπαια χαρακτηριστικά της συριακής σύρραξης» είπε.

    [05] Η Άγκυρα είναι θορυβημένη από την «αντι-ισλαμιστική» ρητορική στις ΗΠΑ,

    ΗΤουρκία έχει θορυβηθεί από την «αντι-ισλαμιστική» ρητορική που διατυπώνεται από υποψηφίους στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όπως την πρόταση του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ κάλεσε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ωσότου το θέμα αντιμετωπιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό προσωρινό, εν καιρώ πολέμου. Την πρόταση του αυτή την επαναδιατύπωσε στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της καμπάνιας του, που μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2016 - 7:32:25 UTC