Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει
  • [03] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών
  • [04] Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας στον Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου για την ταινία The Revenant
  • [05] Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο νικητής της Χρυσής Σφαίρας Α' Ανδρικού Ρόλου
  • [06] Με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία τιμήθηκε η Μπρι Λάρσον

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Την ανακοίνωση έκανε επίσημα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε ότι έχει ενσωματωθεί μόνο το 50% των εκλογικών τμημάτων της Αττικής. Αυτό σημαίνει όπως άλλωστε συμφωνούν όλοι ότι η διαφορά θα διευρυνθεί.

    Ο κ. Τραγάκης συνεχάρη για την νίκη του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας ότι η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

    Την ενότητα και την ανανέωση της ΝΔ προτάσσει στην δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Την ενότητα της ΝΔ, την ανανέωσή της και την αντιπαράθεση με τον "λαϊκισμό" της κυβέρνησης προτάσσει στην δήλωσή του ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    "Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη".

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, τους διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου και σημείωσε: "Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα".

    Αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα. Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον 'Αδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης. Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης".

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την οικογένειά του: "Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

    Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ".

    Κλείνοντας ανέφερε: "Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

    Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

    Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα".

    Συγχαρητήρια από τον Β. Μεϊμαράκη

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Συγχαρητήηρια απο Καραμανλή και Πλακιωτάκη

    Με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές ενώ μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουν και συνάντηση.

    Τα συγχαρητήρια του έδωσε στον νέο πρόεδρο της ΝΔ και ο μέχρι σήμερα μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, έκανε την εξής δήλωση:

    "Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού".

    Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το βράδυ τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη φράση "Συγχαρητήρια και πρωθυπουργός".

    Ενδεικτικά αποτελέσματα από περιφέρειες της χώρας

    Θεσσαλονίκη

    Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

    Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

    Χανιά

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στα Χανιά.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ Μητσοτάκης έλαβε 3089 ψήφους ποσοστό 68,7% και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%

    Ψήφισαν 4554, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4494 και τα άκυρα 60.

    Ήπειρος

    Στην Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν 1.777 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 57.06%, ο Β. Μεϊμαράκης 42.94%, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.

    Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας , ψήφισαν 2.781 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1391 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 1380, ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

    Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 50,10%, έναντι 49,90% του Β. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 25 εκλογικά τμήματα, πήρε συνολικά 2.777 ψήφους, έναντι των 2.737 ψήφων που συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σύμφωνα με το αποτέλεσμα στα 15 εκλογικά τμήματα της 'Αρτας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Κ. Μητσοτάκης

    Ρέθυμνο

    O Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος σε ψήφους στο νομό Ρεθύμνου.

    Και στο δεύτερο γύρο εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης στις οχτώ κάλπες που στήθηκαν στα δημαρχιακά κτίρια, έρχεται πρώτος στην προτίμηση όλων όσων επέλεξαν να εκδηλώσουν δια της ψήφου την προτίμησή τους.

    Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο λαμβάνει 931 ψήφους έναντι 426 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα Ανώγεια 99 ψήφους έναντι 72 που λαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης, στον Μυλοπόταμο λαμβάνει 266 ψήφους και ο κ. Μεϊμαράκης 191, στο δήμο Αγίου Βασιλείου 168 ψήφους έναντι 93 που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και στο Αμάρι 115 ψήφους έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 43 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    [02] Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει

    «Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του προς το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

    O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά συγχρόνως, υπάρχει κάτι που πρέπει να λεχθεί με σαφήνεια: Τέλειωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή».

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε, παράλληλα, ότι «ποτέ όσο σήμερα δεν ήταν τόσο σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ενιαία θέση» και πως «ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να γίνει είναι εκείνος που η Ιταλία υπέδειξε από την πρώτη στιγμή: όχι στην δημαγωγία, αλλά όχι και στην απεριόριστη δήθεν καλοσύνη».

    [03] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών

    Ο μεξικανικές αρχές επιθυμούν να πάρουν κατάθεση από τους ηθοποιούς Σον Πεν και Κέιτ Ντελ Καστίγιο, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεξικού, μετά τη δημοσίευση μιας συνέντευξη που έλαβε ο Αμερικανός ηθοποιός από τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν.

    "Είναι ακριβές, φυσικά (θέλουμε να τους ακούσουμε) προκειμένου να καθορίσουμε τις ευθύνες" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

    Ο Σον Πεν, με τη βοήθεια της Κέιτ Ντελ Καστίγιο, πήρε συνέντευξη από τον αρχηγό του καρτέλ της Σιναλόα, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του περιοδικού Rolling Stone.

    [04] Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας στον Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου για την ταινία The Revenant

    Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του The Revenant, κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες

    Ο Μεξικανός σκηνοθέτης είχε τιμηθεί πέρυσι με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του Birdman.

    Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας κέρδισε η ταινία The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ.

    Νωρίτερα ο Ματ Ντέιμον είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον ρόλο του στην ταινία αυτή, στην οποία ερμηνεύει έναν αστροναύτη που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στον Άρη.

    [05] Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο νικητής της Χρυσής Σφαίρας Α' Ανδρικού Ρόλου

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία για τον ρόλο του στην ταινία The Revenant κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

    Υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία ήταν μαζί με τον Ντι Κάπριο, οι Έντι Ρεντμέιν, Ουίλ Σμιθ, Μάικλ Φασμπέντερ και Μπράιαν Κράνστον.

    [06] Με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία τιμήθηκε η Μπρι Λάρσον

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

    Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 26χρονη ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Τζέικομπ Τρεμπλέι του 9χρονου συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Το Δωμάτιο".

    Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου ήταν μαζί με την Λάρσον, οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Σαοΐρζ Ρόναν και Αλίσια Βίκαντερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 5:32:24 UTC