Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter
  • [02] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Εμπιστοσύνη για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα
  • [04] Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο ορειβατών στον Όλυμπο
  • [05] Απονέμονται τα βραβεία για τις Χρυσές Σφαίρες
  • [06] Θεσσαλονίκη: Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

  • [01] Συγχαρητήρια του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter

    Τα συγχαρητήρια του στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω Διαδικτύου προεξοφλώντας ότι αυτός τελικά θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών.

    «Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία», σχολίασε στο Twitter.

    Λίγο μετά έκανε δεύτερη ανάρτηση αναφέροντας το όνομα του κ. Μητσοτάκη.

    «Και για όσους έμειναν με την απορία, συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη», έγραψε συγκεκριμένα.

    [02] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο κ. Μητσοτάκης παίρνει το 51,6% έναντι 48,4% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Συγχαρητήρια από τον Β. Μεϊμαράκη

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ενδεικτικά αποτελέσματα από περιφέρειες της χώρας

    Θεσσαλονίκη

    Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

    Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

    Χανιά

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στα Χανιά.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ Μητσοτάκης έλαβε 3089 ψήφους ποσοστό 68,7% και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%

    Ψήφισαν 4554, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4494 και τα άκυρα 60.

    Ήπειρος

    Στην Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν 1.777 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 57.06%, ο Β. Μεϊμαράκης 42.94%, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.

    Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας , ψήφισαν 2.781 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1391 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 1380, ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

    Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 50,10%, έναντι 49,90% του Β. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 25 εκλογικά τμήματα, πήρε συνολικά 2.777 ψήφους, έναντι των 2.737 ψήφων που συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σύμφωνα με το αποτέλεσμα στα 15 εκλογικά τμήματα της 'Αρτας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Κ. Μητσοτάκης

    Ρέθυμνο

    O Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος σε ψήφους στο νομό Ρεθύμνου.

    Και στο δεύτερο γύρο εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης στις οχτώ κάλπες που στήθηκαν στα δημαρχιακά κτίρια, έρχεται πρώτος στην προτίμηση όλων όσων επέλεξαν να εκδηλώσουν δια της ψήφου την προτίμησή τους.

    Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο λαμβάνει 931 ψήφους έναντι 426 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα Ανώγεια 99 ψήφους έναντι 72 που λαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης, στον Μυλοπόταμο λαμβάνει 266 ψήφους και ο κ. Μεϊμαράκης 191, στο δήμο Αγίου Βασιλείου 168 ψήφους έναντι 93 που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και στο Αμάρι 115 ψήφους έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 43 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Εμπιστοσύνη για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα

    Μία ώρα διήρκησε περίπου η συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

    Οι δύο υπουργοί παραχώρησαν στη συνέχεια συνέντευξη τύπου και σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν η αξιολόγηση θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες μέρες όπως ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ή πιθανώς σε μήνες όπως άφησε να εννοηθεί ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε :

    « Ανάμεσα στις ημέρες και στους μήνες είναι και οι εβδομάδες».Ανέφερε ότι έχει πλέον γεννηθεί εμπιστοσύνη γύρω από την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα, για αυτό και πιστεύει ότι ανάμεσα στις ημέρες και τους μήνες θα καταρτιστεί μια «υπεύθυνη ατζέντα».

    Σχετικά με το ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι γνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισορροπιών ανάμεσα σε υποχρεώσεις και βιωσιμότητα, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός «ενάρετου οικονομικού κύκλου».

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος υπογράμμισε πως «όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν, μέσα σε καλές συνθήκες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας».

    Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λύσεις (για τη διευθέτηση του χρέους) πρόσθεσε ο υπουργός, εφ' όσον δεν υπερβαίνουν τις κόκκινες γραμμές που έχουν χαράξει και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν δήλωσε «το ΔΝΤ είναι εδώ και δεν μπορούμε να το διώξουμε», αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τελική κατάληξη για τη συμμετοχή του.

    Υπογράμμισε τέλος ότι μια γρήγορη διευθέτηση του χρέους θα είναι ευεργετική για την Ελλάδα γιατί θα μπορέσει να αυτονομηθεί στη διαχείρισή της και να αναπτυχθεί.

    [04] Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο ορειβατών στον Όλυμπο

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δυο ορειβατών-ενός άνδρα και μίας γυναίκας-οι οποίοι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν μέσα στην ομίχλη που επικρατούσε σε περιοχή του Ολύμπου πάνω από την Ελασσόνα όπου και είχαν εκδράμει.

    Οι δύο είχαν τηλεφωνικά ενημερώσει ότι χάθηκαν και η 8η ΕΜΑΚ που ανάλαβε άμεσα την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, παρά τις δύσκολές καιρικές συνθήκες τους εντόπισε και αυτή την ώρα μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

    [05] Απονέμονται τα βραβεία για τις Χρυσές Σφαίρες

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς, σημαίνοντας την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των βραβείων Όσκαρ τον Φεβρουάριο.

    Η φετινή λαμπερή βραδιά, όμως, είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει και ελληνικό αέρα.

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλυ Τόμλιν είναι υποψήφια για τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Grandma» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Βέιτζ, η οποία βγήκε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι. Και είναι αυτή η ταινία που θα φέρει το ελληνικό άρωμα στην τελετή, αφού οι παραγωγοί της είναι το ελληνικό δίδυμο του Χόλιγουντ, Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας, ιδιοκτήτες της «1821 Media». Βεβαίως, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, καθώς στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται η Τζένιφερ Λόρενς με το «Joy», η Μελίσα Μακάρθι με το «Spy», η Έιμι Σούμερ με το «Trainwreck» και η Μάγκι Σμιθ με το «The lady in the van».

    [06] Θεσσαλονίκη: Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

    Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

    Στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 21:32:30 UTC