Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ
  • [02] Γιώργος Σταθάκης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία
  • [03] Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [04] Την επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης τίμησε η Βουλή των Ελλήνων
  • [05] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών
  • [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών
  • [07] Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης διέψευσε τις διαρροές για το εκλογικό αποτέλεσμα.
  • [08] Ι. Δραγασάκης: Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα
  • [09] Πέρασε από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός
  • [10] Επιστροφές στις νίκες και το καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ

  • [01] Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

    Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7.00 το βράδυ αλλά σε όσα εκλογικά τμήματα υπήρξαν ουρές ψηφοφόρων δόθηκε παράταση περίπου μιας ώρας.

    Λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ και δήλωσεαισιόδοξος «ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί». «Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν», ανέφερε, ενώ αργότερα ψήφισε στην αίθουσα τέως δημαρχείου στην πλατεία Ηρώων στον Υμηττό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [02] Γιώργος Σταθάκης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία

    Δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία με την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, καθώς οι αλλαγές θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

    Υπεραμυνόμενος της προσέγγισης της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό είπε ότι αντί να συζητηθεί "αποκλειστικά και μόνο το δημοσιονομικό θέμα", υπό το βάρος της δέσμευσης για περιορισμό κατά 1,8 δισ. το 2017 και το 2018, έχει επιλεγεί να μην σημειωθούν περικοπές, να υπάρξει αύξηση των εισροών στο σύστημα και "να κάνουμε μια βαθύτερη, μονιμότερη και πιο διαρκή μεταρρύθμιση". Επισήμανε ακόμη ότι "υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο έχουν εξομαλυνθεί όλες οι πιθανές αδικίες", ενώ χαρακτήρισε αναπόφευκτες τις περικοπές "σε κάποια πολύ υψηλά ρετιρέ". Για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ του ασφαλιστικού που είχε πέσει στο τραπέζι ως πρόταση, ανέφερε ότι "με τους υπολογισμούς που γίνονται δεν θα χρειαστεί".

    [03] Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο

    Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως θα υπάρξουν λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

    Οι στάσεις εργασίας ξεκινούν από μεθαύριο Τρίτη και θα συνεχιστούν ανά συγκεκριμένες ημέρες και ώρες τον μήνα Ιανουάριο.

    [04] Την επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης τίμησε η Βουλή των Ελλήνων

    Η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου αποτέλεσε πρόδρομο του σημερινού Συντάγματος και τον πρώτο καταστατικό χάρτη οργάνωσης του νεότερου Ελληνικού κράτους, που υποχρέωνε εχθρούς, συμμάχους και ουδετέρους να το αναγνωρίσουν ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, υπογράμμισε ο ΣΤ' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Κρεμαστινός κατά τις σημερινές εκδηλώσεις, για την 194η επέτειο από την Α' Εθνοσυνέλευση στην Νέα Επίδαυρο.

    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, «μέσα σε 26 ημέρες, πρόκριτοι, ιεράρχες, μορφωμένοι Έλληνες ως πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι γεωγραφικών περιφερειών της χώρας μας, συνέταξαν και ψήφισαν τον πρώτο καταστατικό χάρτη, το προσωρινό πολίτευμα της χώρας, πρόδρομο του σημερινού Συντάγματος. Δημοσίευσαν τη μεγάλη διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης, εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα συγκροτούσαν την κεντρική διοίκηση του κράτους και καθόρισαν τη στρατιωτική του δομή. Από την επομένη της λήξης των εργασιών της Συνέλευσης, στις 16 Ιανουαρίου 1822, οι επαναστάτες διέθεταν πλέον ένα οργανωμένο κράτος που υποχρέωνε εχθρούς, συμμάχους και ουδέτερους να το αναγνωρίσουν ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

    [05] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών

    Ο μεξικανικές αρχές επιθυμούν να πάρουν κατάθεση από τους ηθοποιούς Σον Πεν και Κέιτ Ντελ Καστίγιο, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεξικού, μετά τη δημοσίευση μιας συνέντευξη που έλαβε ο Αμερικανός ηθοποιός από τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν.

    "Είναι ακριβές, φυσικά (θέλουμε να τους ακούσουμε) προκειμένου να καθορίσουμε τις ευθύνες" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

    Ο Σον Πεν, με τη βοήθεια της Κέιτ Ντελ Καστίγιο, πήρε συνέντευξη από τον αρχηγό του καρτέλ της Σιναλόα, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του περιοδικού Rolling Stone.

    [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόκειται να στηρίξει δημοσίως κανέναν από τους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών πριν από τις προκριματικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακντόνα.

    "Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που γινόταν και στο παρελθόν", είπε ο Μακντόνα μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

    Ο εκπρόσωπος τόνισε πάντως ότι ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, μετά τις προκριματικές και την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, προκειμένου να στηρίξει ενεργά όποιον λάβει το χρίσμα του κόμματος.

    [07] Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης διέψευσε τις διαρροές για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

    "Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα", ανέφερε.

    Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι "παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική", ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

    [08] Ι. Δραγασάκης: Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

    Την εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα στο 2016 προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής». Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στο ζήτημα τους χρέους, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση παραμένει στη θέση ότι το πρόβλημα του χρέους είναι θέμα ευρωπαϊκό που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση στη βάση της αμοιβαιότητας, διότι δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο νόμισμα, με διαφορετικά καθεστώτα επιτοκίων και δανεισμού. Ταυτόχρονα σημειώνει, όμως, πως «αν οι ηγέτες της Ευρώπης, δεν θέλουν να προχωρήσουμε τώρα σε μια ριζική λύση, αναπόφευκτα θα πάμε σε μία λύση μεταβατική, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το χρέος και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του δεν θα αποτελούν, όπως συμβαίνει σήμερα, εμπόδιο στον μακροχρόνιο δανεισμό, τις επενδύσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής». Αναφερόμενος δε στον ρόλο και τον χαρακτήρα των συμμαχιών που πρέπει να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προκειμένου να διαμορφωθούν νέοι όροι επιβίωσης και ευημερίας, συμμαχίες με βάση την προοπτική που πρέπει να υπάρξει για την κοινωνία και τη χώρα.

    Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση και την ομαλοποίηση των συνθηκών παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ, που αναμένεται να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση των επενδύσεων μπορεί και πρέπει να γίνει πιο ενεργητικός. Υπογραμμίζει ακόμη ότι θα τεθούν σε εφαρμογή και εξειδικευμένες δημόσιες πολιτικές. Σε σχέση με τις δημόσιες επενδύσεις έχουν ήδη εξασφαλιστεί 6,5 δισ. ευρώ για το 2016, ποσό που δεν αποτελεί οροφή αλλά βάση και γίνονται προσπάθειες αυτό να φτάσει τα 8,5 δισ. ευρώ.

    Όπως, εξάλλου, υπογραμμίζει, σε σχέση με τις ιδιωτικές επενδύσεις, εντός του μήνα ψηφίζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ενώ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σημαντική ώθηση θα δώσει ο μετασχηματισμός του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό θεσμό που προωθείται άμεσα, όπως και η ολοκλήρωση της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. Εντός του έτους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, θα διαμορφωθούν ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ και άλλων φορέων.

    Σε ότι αφορά στις ξένες επενδύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο τη διευκόλυνσή τους, ιδιαίτερα για τις μακροχρόνιες επενδύσεις που συνάδουν με το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Την επενδυτική διαδικασία θα βοηθήσει η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου στο οποίο θα ορίζονται με σαφήνεια οι επιλέξιμοι κλάδου οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος.

    Κοινωνική συμμαχία για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

    Η δημιουργία μιας κοινωνικής συμμαχίας για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο είναι ο στόχος, αναφέρει στη συνέντευξη ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης. «Στόχος πρέπει να είναι η αναδιάταξη και ενίσχυση των κοινωνικών συμμαχιών μας, διότι υπάρχουν κατηγορίες μεσαίων στρωμάτων που διαμορφώθηκαν σε συνθήκες οικονομικής ευμάρειας και δεν μπορούν να διατηρηθούν σήμερα με τους ίδιους όρους», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση θα στηρίξει τα στρώματα αυτά ώστε να διαμορφώσουν τους νέους όρους επιβίωσης και ευημερίας».

    [09] Πέρασε από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός

    Λιγότερο από ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση του Ρεθύμνου, απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα με 85-70 και μετά από 13 αγωνιστικές στην Α1 μπάσκετ ανδρών έφτασαν τις 12 νίκες, όσες κι ο Παναθηναϊκός που παίζει αύριο.

    Τα δεκάλεπτα: 19-26, 33-50, 54-66, 70-85

    [10] Επιστροφές στις νίκες και το καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ

    Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League αναρριχήθηκε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2016 (είχε αναβληθεί ο αγώνας με την Ξάνθη λόγω χιονόπτωσης), επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο πλαίσιο της 17ης ημέρας. Αθανασιάδης στο 43`, Χαρίσης στο 52` και Ντε Μασέντο Ντα Σίλβα στο 64` σημείωσαν τα τέρματα του ΠΑΟΚ, ενώ για την ομάδα της Ηπείρου μείωσε ο Κοζορώνης στο 90`.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 17:32:27 UTC