Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κράτος διασφαλίζει το σύνολο των μελλοντικών συντάξεων, τονίζει η κυβέρνηση
  • [02] Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
  • [03] Σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομίας το 2016 υπό προϋποθέσεις, λέει ο ΣΕΒ
  • [04] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό, επισήμανε ο Ν. Παρασκευόπουλος
  • [05] Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού τμήματος ήταν γνωστός στις αρχές για κλοπή
  • [06] Γιατροί και νοσηλευτές τοποθετούνται σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία από τον Φεβρουάριο
  • [07] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ
  • [08] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει
  • [09] ΕΟΦ: Κίνδυνοι από σκευάσματα για απώλεια βάρους και ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας που διακινούνται μέσω Διαδικτύου
  • [10] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού
  • [11] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός
  • [12] Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο
  • [13] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»

  • [01] Το κράτος διασφαλίζει το σύνολο των μελλοντικών συντάξεων, τονίζει η κυβέρνηση

    «Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό έχει εξηγηθεί πολλές φορές με αναλυτικά σημειώματα από την κυβέρνηση. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καταφεύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για να καλύψουν τις εγκληματικές τους πολιτικές που οδήγησαν σε πάνω από 12 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    «H κυβέρνηση προχωράει σε μια αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση που καταφέρνει και να μη θίγει καθόλου τις καταβαλλόμενες συντάξεις και να εξορθολογήσει το ασφαλιστικό σύστημα» συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει στόχο να αποφευχθούν νέες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις τα επόμενα χρόνια. Το κράτος εγγυάται το σύνολο των καταβαλλόμενων μελλοντικών συντάξεων, δίνοντας για πρώτη φορά προοπτική για βελτίωση των συντάξεων μετά το 2018 αλλά και βιωσιμότητα στο σύστημα».

    Σε ότι αφορά συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται διαρκώς γύρω από το ασφαλιστικό οι ίδιες πηγές επισημαίνουν τα εξής:

    1. Για το ΕΚΑΣ, και τις συντάξεις αναπηρίας και εργατικού ατυχήματος:

    «Όσοι δεν δικαιούνται εθνικής σύνταξης λόγω μη συμπλήρωσης 15 ετών ασφάλισης, θα παίρνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, ενώ κάθε ασφαλισμένος που συμπληρώνει τα 15 έτη ασφάλισης θα παίρνει πλέον τη Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ προσαυξημένη κατά τα έτη ασφάλισής του.

    Επομένως, οι μηχανισμός προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων μέσω της εθνικής σύνταξης προσαυξημένης κατά τα χρόνια εργασίας, είναι ένας πολύ αποδοτικότερος τρόπος προστασίας, καθώς η εθνική σύνταξη συνδέεται με το διάμεσο εισόδημα και αυξάνεται με την άνοδο του ΑΕΠ.

    Ως επιπλέον μηχανισμός αναπλήρωσης θα λειτουργήσει και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε να μην κινδυνεύει κανένας συνταξιούχος από τον κίνδυνο της φτώχειας.

    Αναφορικά δε με τις συντάξεις αναπηρίας και τις συντάξεις από εργατικό ατύχημα, το ποσόν της σύνταξης θα υπολογίζεται όπως και μέχρι σήμερα».

    2. «Πως μειώνεται η συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1.8 δις ευρώ χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις;»

    «Η συνολική μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η συγκεκριμένη εξοικονόμηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που έχει συμφωνηθεί από τον Ιούλιο θα προκύψει από την αύξηση των εισφορών για την επικουρική σύνταξη κατά 1% για τους εργοδότες και κατά 0,5% για τους εργαζόμενους, ώστε τα ποσά αυτά να εξοικονομηθούν αντίστοιχα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι κοινωνικοί φορείς που είχαν συνάντηση σήμερα με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας, στηρίζουν την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης».

    3. Για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και το κίνητρο παραμονής στην ασφάλιση.

    «Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης συνδέει το ποσό των εισφορών με το τελικό ποσό της διαμορφούμενης σύνταξης. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα σοβαρό κίνητρο για κάθε εργαζόμενο ώστε να διεκδικήσει ασφαλισμένη και πλήρη μισθωτή εργασία. Πλέον όλα τα ένσημα από την πρώτη μέρα εργασίας, είτε πρόκειται για μισθωτούς είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, θα παίζουν κομβικό ρόλο στον τελικό υπολογισμό της σύνταξης και άρα προφανώς υπάρχει κίνητρο παραμονής στην ασφάλιση».

    «Υπενθυμίζεται - αναφέρουν τέλος οι κυβερνητικές πηγές - ότι σήμερα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις του νόμου που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους αμειβόμενους με μπλοκάκι, πρόκειται να επανεξεταστούν, με αξιοποίηση όλων των περιθωρίων βελτίωσης».

    [02] Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

    Διευκρινίσεις σε σχέση με το ζήτημα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, και ιδιαίτερα για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι», έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός τονίζει ότι η εφαρμογή ομοίων κανόνων για όλους και στο θέμα των εισφορών, αποτελεί μία από τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    «Ισονομία, όμως, δεν σημαίνει αδιαφορία ως προς τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το προσχέδιο του υπουργείου προβλέπει, στο άρθρο 52 παρ. 2 εδ. γ, ότι εξομοιώνονται με τους μισθωτούς "και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση"», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «για τα "μπλοκάκια" θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα, όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές».

    [03] Σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομίας το 2016 υπό προϋποθέσεις, λέει ο ΣΕΒ

    Το 2016 υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας με την παροχή σημαντικής ρευστότητας από το κράτος προς την ιδιωτική οικονομία, με απαραίτητη προϋπόθεση την απαρέγκλιτη υλοποίηση του προϋπολογισμού, του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο.

    Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, το 2016 θα αποδειχθεί «annus horribilis» (φρικτό έτος) για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, καθώς θα συνεχισθεί η συμπίεση του διαθεσίμου εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης, χωρίς την ελάφρυνση που θα επέφερε η εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

    «Τα καλά νέα και το στοίχημα για το 2016 είναι ότι, εάν επιταχυνθεί η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως και αναμένεται, τότε η χρηματοδότηση κατά το 2016 από τους θεσμούς, μπορεί να ανέλθει από περίπου 13 δισ. ευρώ, όπως έχει προγραμματισθεί, σε 17-18 δισ. ευρώ», αναφέρει ο ΣΕΒ. Σύμφωνα με το δελτίο, το ποσόν αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία ταμειακών διαθεσίμων στα επιθυμητά επίπεδα (γύρω στα 5 δισ. ευρώ) και την εξόφληση όλων σχεδόν των ληξιπρόθεσμων οφειλών (γύρω στα 7 δισ. ευρώ), ενώ το χρηματοδοτικό πρόγραμμα απαιτεί την εισροή και εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 4,8 δισ. ευρώ (1,2 δισ. ευρώ μεταφερόμενο από το 2015 και 3,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2016).

    [04] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό, επισήμανε ο Ν. Παρασκευόπουλος

    Σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά και πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες. Από τη μια το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων και από την άλλη το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά", με τον Χρήστο Μάτη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μετά την ψήφιση της διάταξης από τη Βουλή για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.ά.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο.

    Όπως είπε ο υπουργός, στα παραπάνω ζητήματα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, "με κριτήρια στάθμισης" και υπογράμμισε ότι η αντίρρηση και η διαφωνία είναι δικαίωμα και άποψη επιστημονική. "Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της διαφωνίας. Εάν έχουμε μια δημόσια ανακοίνωση ενός οργανισμού και κάποιοι έχουν μια άποψη ότι είναι λάθος πρέπει να σωπαίνουμε, αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος;" αναρωτήθηκε ο ο κ. Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

    "Πιστεύω ότι την άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή. Έχουμε να κάνουμε με μια στάθμιση συμφερόντων συνταγματικών, είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό η απονομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα να μπορεί να πάει κάποιος στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του" είπε και πρόσθεσε: "δεν άκουσα από τους εισαγγελείς όμως να αναφέρονται σ' αυτό το θέμα, στο ότι παρακάμπτεται η απονομή της δικαιοσύνης".

    [05] Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού τμήματος ήταν γνωστός στις αρχές για κλοπή

    O δράστης της επίθεσης εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

    Επιπλέον, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επίσης επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τα στοιχεία του άνδρα τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση κλοπής το 2013 στη νότια Γαλλία.

    Την εποχή εκείνη, ο άνδρας είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Σάλαχ Άλι και είχε πει στις αρχές ότι ήταν άστεγος και ήταν γεννημένος το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

    Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν καταχωρηθεί στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων (FAED), επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

    [06] Γιατροί και νοσηλευτές τοποθετούνται σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία από τον Φεβρουάριο

    Ολοκληρώνεται αύριο από το υπουργείο Υγείας η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

    Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

    Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, αφενός να διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ.

    Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας τονίζει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ, και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.

    [07] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ

    Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών στη χώρα μας που ασχολούνται με το τζόκινγκ για λόγους αναψυχής και υγείας, και αυτών που ασχολούνται με αυτό πιο συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες λίγων ή πολλών χιλιομέτρων.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, η κατάλληλη ψυχολογική διάθεση βοηθάει τους ανθρώπους, γιατί το τζόκινγκ είναι ένα πολύ όμορφο σπορ, αλλά απαιτεί αφοσίωση σε μία μονότονη προσπάθεια, με παρατεταμένη χρονική διάρκεια, που για τον μη μυημένο οδηγεί πιο γρήγορα σε κόπωση και σωματική εξάντληση.

    [08] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει

    «Νοσοκομείο δε μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» o διοικητής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, απαντώντας σε ερώτηση, αναφορικά με τη φημολογία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «καθημερινά» που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης, ο κ.Κίρκος είπε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν τα θέματα του Παπαγεωργίου από τον ΕΟΠΥΥ» και επικαλέστηκε προσωπική του πληροφόρηση ότι «ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει ένα σεβαστό μέρος από τα χρεωστούμενα, για να αντεπεξέλθει το Παπαγεωργίου στους προμηθευτές του» αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.

    [09] ΕΟΦ: Κίνδυνοι από σκευάσματα για απώλεια βάρους και ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας που διακινούνται μέσω Διαδικτύου

    Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

    Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα, Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

    [10] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού

    Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο θέατρο, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

    Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της τις θεατρικές σκηνές, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

    Η κηδεία της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 12:00.

    Για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου, τη διεθνούς φήμης τραγωδό που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ηθοποιοί και σκηνοθέτες που την γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί της.

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου στους οικείους της Άννας Συνοδινού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της 'Αννας Συνοδινού και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.

    Ποίησε ήθος τόσο στην τέχνη όσο και στην πολιτική, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της μεγάλης τραγωδού Άννας Συνοδινού, υπογραμμίζοντας ότι «η Άννα Συνοδινού τίμησε το ελληνικό θέατρο με κορυφαίες ερμηνείες και συνέπεια ποιώντας ήθος τόσο στην τέχνη της όσο και στην πολιτική».

    Ο πρωθυπουργός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και στους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου.

    Δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, για τον θάνατο της Άννας Συνοδινού

    «Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά.

    «Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών.Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρ. Μπαλτάς: Η Άννα Συνοδινού διέπρεψε με την επιβλητική της τεχνική στο θέατρο και κόσμησε τη Βουλή με το δημοκρατικό της ήθος

    [11] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση ενόψει της ρεβάνς με τα Χανιά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από σήμερα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην Κρήτη με 4-1. Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 8΄ με τον Γκέσιο, για να φτάσει η πειραϊκή ομάδα στην ανατροπή με τα γκολ των Ερνάνι στο 22ο, Κολοβού στο 39ο, Σεμπά στο 86ο και Μανιάτη στο 90ό λεπτό.

    [12] Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο

    Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (75΄ Αμπέντ, 78΄ Πέτριτς - 57΄ Ακόστα), σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε συγκινήσεις αλλά και διαμαρτυρίες εκ μέρους της αθηναϊκής ομάδας, που ατυχώς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Σάντσεθ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (14/1).

    [13] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»

    Με υψηλούς στόχους και προσδοκίες για ακόμη μία διάκριση, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ρίχνεται τη Δευτέρα στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να πιστοποιήσει την επιστροφή του στην ελίτ του αθλήματος και να «σπάσει» μία δυσμενή παράδοση αποτυχιών ή μέτριων εμφανίσεων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Μανώλης Μυλωνάκης, που ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου», γνωρίζει καλά ότι το μονοπάτι προς την επιτυχία είναι δύσβατο. Ο έμπειρος περιφερειακός του Ολυμπιακού μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη διάρκεια που απαιτείται και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η εθνική ομάδα ώστε να φτάσει στη διάκριση. «Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς του Αυγούστου» υπογράμμισε ο Χανιώτης πολίστας, κόβοντας κάθε κουβέντα περί «ιεράρχησης» διοργανώσεων και στόχων.

    «Οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές. Έχουμε βάλει υψηλούς στόχους σαν εθνική ομάδα, θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» τόνισε αρχικά ο Μυλωνάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Για να μην προτρέχω, το χιαστί παιχνίδι (σ.σ. των προημιτελικών) είναι βέβαια πολύ σημαντικό, αλλά και ο πρώτος αγώνας εναντίον της Ουγγαρίας είναι εξίσου σημαντικός. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε με τη διάρκεια που έχουμε από το Παγκόσμιο του Καζάν και να έχουμε την ίδια απόδοση σε αυτά τα παιχνίδια» συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 19:32:31 UTC