Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του τόπου
  • [02] Υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν μείζον πολιτικό πρόβλημα
  • [03] Α. Μέρκελ: Χρειάζεται μια κοινή πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες
  • [04] Ενα χρόνο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, η Γαλλία τιμά τα θύματα της τρομοκρατίας
  • [05] Ορίζοντας 2016:Ασφάλεια, προστασία δεδομένων, ενεργειακή ένωση
  • [06] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού
  • [07] Όλγα Γεροβασίλη: Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι τελική
  • [08] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Επί ολλανδικής Προεδρίας θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής
  • [09] Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών
  • [10] Νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο
  • [11] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»
  • [12] Νέα συνεργασία στον τομέα της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοκινήτου

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του τόπου

    Τη σημασία της εξωτερικής πολιτικής για το μέλλον της χώρας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην τελετή της κοπής της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

    Απευθυνόμενος στη μεγάλη οικογένεια του υπουργείου, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε τη σημασία της συλλογικής δουλειάς και κάλεσε όλους να καταθέτουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους. «Παρά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κάθε πρόταση, η κάθε νομική τοποθέτηση σε πολλές διευθύνσεις, όλα τα μικρά και καθημερινά, μπορούν να είναι πολύ σημαντικά και να συμβάλλουν στο μέλλον της χώρας. «Να σκέφτεστε ότι εξαρτάται από τη δική σας στάση και πρωτοβουλίες το μέλλον του τόπου και η καθημερινή διαβίωση των πολιτών του» ανέφερε.

    «Ο χρόνος που έρχεται θα έχει πολλές επιτυχίες για όλους μας. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και τα δικαιώματα και τις δυναντότητες του τόπου» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

    [02] Υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν μείζον πολιτικό πρόβλημα

    «Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε δυσαρμονία και σε αναντιστοιχία με την κοινωνική του βάση», δηλώνει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος για την ηγεσία Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Προσθέτει, ωστόσο, ότι παρότι θα «υπάρξει ένταση με την κοινωνική του βάση, αυτό δεν θα επηρεάσει πολύ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία». Εκτιμά δε ότι τα δύσκολα νομοσχέδια θα περάσουν από τη Βουλή, καθώς -όπως λέει- «από ό,τι βλέπω υπάρχουν και αρκετοί πρόθυμοι (σσ εκτός ΣΥΡΙΖΑ) που δεν θα ήθελαν να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα».

    Αναφερόμενος στην ενότητα του κόμματος, λέει ότι «η ενότητα δεν είναι πολιτική έννοια και δεν είναι και αυτοσκοπός. Και δεν βοηθάει να το συζητάμε και να το ξανασυζητάμε λες και δεν υπάρχει ενότητα». Αναφέρεται στη σχέση του με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, επιμένοντας στις αιτιάσεις του ότι «δεν κάνει γι αυτή την θέση, μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού», σημειώνει όμως ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος δεν προβλέπεται από το καταστατικό διαδικασία αλλαγής ή αμφισβήτησης του γραμματέα.

    Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης και έτσι θα πορευτεί υπό την δική του ηγεσία. Όσο για τις ακραίες φωνές «όποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος».

    [03] Α. Μέρκελ: Χρειάζεται μια κοινή πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στο εσωτερικό της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η διέλευση των συνόρων γίνεται χωρίς διαβατήριο, αλλά πρόσθεσε πως αυτό εξαρτάται από (το αν θα υπάρξει) μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση της Ευρώπης.

    «Δεν θέλω να απευθύνω οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις εδώ ή να πω «τι θα συμβεί αν», αλλά θέλω να πω πως ένα σύστημα Σένγκεν μπορεί να δουλέψει μόνο αν υπάρχει κοινή ευθύνη στην υποδοχή προσφύγων και κοινή ευθύνη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ρουμάνο πρωθυπουργό Ντάτσιαν Τσιόλος.

    [04] Ενα χρόνο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, η Γαλλία τιμά τα θύματα της τρομοκρατίας

    [05] Ορίζοντας 2016:Ασφάλεια, προστασία δεδομένων, ενεργειακή ένωση

    Βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες του 2016.

    [06] Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ηθοποιός Άννα Συνοδινού

    Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο θέατρο, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

    Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της τις θεατρικές σκηνές, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

    Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου στους οικείους της Άννας Συνοδινού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της 'Αννας Συνοδινού και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.

    Δήλωση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, για τον θάνατο της Άννας Συνοδινού

    «Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά.

    «Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών.Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [07] Όλγα Γεροβασίλη: Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι τελική

    Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι τελική, ανέφερε κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε σημερινή συνέντευξή της στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο για «μια μικρή μεταβολή στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων». Προσέθεσε ότι το ασφαλιστικό θέμα συνδυάζεται και με το τι πληρώνει κάποιος στην εφορία.

    Αναφορικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, επισήμανε ότι παρά την εξαιρετική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν συνέβαλλε καθόλου στην ανάσχεση της ανεργίας ή της μαύρης εργασίας, και σημείωσε ότι η μικρή αύξηση που συζητά η κυβέρνηση, προκειμένου να καταστεί το συνταξιοδοτικό σύστημα βιώσιμο, δεν δημιουργεί πρόβλημα.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση αναμένει τις επόμενες μέρες τις απόψεις των θεσμών επί της πρότασης της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εικασίες ή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί πιθανών διαφωνιών των εταίρων και του ΔΝΤ για το ζήτημα των εργοδοτικών εισφορών, διαφωνίες τις οποίες απέδωσε, κυρίως, σε διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις για την αγορά, την οικονομία και για τον τρόπο που αυτή καθορίζεται, και όχι βασιζόμενες επί πραγματικών δεδομένων.

    [08] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Επί ολλανδικής Προεδρίας θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

    Την ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, επί ολλανδικής Προεδρίας, εξέφρασε από το Άμστερνταμ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    «Είμαι βέβαιος ότι επί ολλανδικής Προεδρίας θα φέρουμε εις πέρας το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Πρέπει να γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί ένα «καλό αποτέλεσμα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων είναι αλληλένδετα μεταξύ τους θέματα, για τα οποία εργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [09] Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών

    Ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι και ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα από την αστυνομία του Παρισιού όταν αποπειράθηκε να εισέλθει σε αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ερωτηθείς αν η ζώνη ήταν ψεύτικη, ο εκπρόσωπος απάντησε «Ναι».

    [10] Νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο

    Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (75΄ Αμπέντ, 78΄ Πέτριτς - 57΄ Ακόστα), σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε συγκινήσεις αλλά και διαμαρτυρίες εκ μέρους της αθηναϊκής ομάδας, που ατυχώς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Σάντσεθ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (14/1).

    [11] Μυλωνάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι προσδοκίες μας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλές»

    Με υψηλούς στόχους και προσδοκίες για ακόμη μία διάκριση, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ρίχνεται τη Δευτέρα στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να πιστοποιήσει την επιστροφή του στην ελίτ του αθλήματος και να «σπάσει» μία δυσμενή παράδοση αποτυχιών ή μέτριων εμφανίσεων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Μανώλης Μυλωνάκης, που ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου», γνωρίζει καλά ότι το μονοπάτι προς την επιτυχία είναι δύσβατο. Ο έμπειρος περιφερειακός του Ολυμπιακού μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη διάρκεια που απαιτείται και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η εθνική ομάδα ώστε να φτάσει στη διάκριση. «Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς του Αυγούστου» υπογράμμισε ο Χανιώτης πολίστας, κόβοντας κάθε κουβέντα περί «ιεράρχησης» διοργανώσεων και στόχων.

    «Οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές. Έχουμε βάλει υψηλούς στόχους σαν εθνική ομάδα, θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» τόνισε αρχικά ο Μυλωνάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Για να μην προτρέχω, το χιαστί παιχνίδι (σ.σ. των προημιτελικών) είναι βέβαια πολύ σημαντικό, αλλά και ο πρώτος αγώνας εναντίον της Ουγγαρίας είναι εξίσου σημαντικός. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε με τη διάρκεια που έχουμε από το Παγκόσμιο του Καζάν και να έχουμε την ίδια απόδοση σε αυτά τα παιχνίδια» συνέχισε.

    [12] Νέα συνεργασία στον τομέα της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοκινήτου

    Η αύξηση που παρατηρείται σε πολλές χώρες στον τομέα της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοκινήτου, ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να δημιουργηθεί η νέα συνεργασία μεταξύ δυο εταιρειών. Η General Motors και η Lyft ανακοίνωσαν μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου κατά παραγγελία οχημάτων στις ΗΠΑ. Η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση αυτοκινήτου επιτρέπει την εύκολη ενοικίαση ενός οχήματος ακόμη και για μερικές ώρες. Ο οδηγός παραλαμβάνει το αυτοκίνητο που επέλεξε από το κινητό τηλέφωνο είτε τον υπολογιστή του, από προκαθορισμένα σημεία. Μετά την ολοκλήρωση της χρήσης, το αφήνει σε προκαθορισμένα σημεία και η χρέωση της χρήσης γίνεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

    Η GM θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη Lyft με σκοπό να συνεχίσει την ανάπτυξη της επιτυχημένης της υπηρεσίας ride-sharing (κοινοχρησία οχημάτων). Σε αντισταθμιστικό όφελος, η GM θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Lyft.

    «Βλέπουμε το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης συνδεδεμένο με τις λέξεις ενιαίο και αυτόνομο» δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Dan Ammann. «Με τη συνεργασία των GM και Lyft, πιστεύουμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε πιο γρήγορα και με επιτυχία αυτό το όραμα».

    Ο John Zimmer, πρόεδρος και συνιδρυτής της Lyft, δήλωσε: «Μέσα από τη συνεργασία της με τη GM, η Lyft θα συνεχίσει να φέρνει στο φως νέες λύσεις που θα αλλάξουν θετικά τις καθημερινές μεταφορές μας. Μαζί, θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας την παραδοσιακή εμπειρία κατοχής ενός οχήματος».

    Η συμμαχία των GM και Lyft περιλαμβάνει τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:

    Αυτόνομο κατά παραγγελία δίκτυο: Η κοινή ανάπτυξη ενός δικτύου κατά παραγγελία οχημάτων θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της GM στον τομέα αυτό και τις ικανότητες της Lyft στην παροχή μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών κοινοχρησίας οχημάτων.

    Κόμβος ενοικίασης: Ξεκινώντας άμεσα, η GM θα γίνει προτιμώμενος προμηθευτής οχημάτων βραχυπρόθεσμης χρήσης σε οδηγούς της Lyft μέσω κόμβων ενοικίασης σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

    Συνδεσιμότητα: Οι πελάτες της Lyft θα έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων της GM και υπηρεσιών της OnStar, αξιοποιώντας δύο δεκαετίες εμπειρίας στη συνδεσιμότητα. Αυτό θα αναβαθμίσει την εμπειρία της κοινοχρησίας οχημάτων για οδηγούς και επιβάτες.

    Κοινές υπηρεσίες κινητικότητας: Η GM και η Lyft θα προσφέρουν επίσης στους πελάτες τους εξατομικευμένες υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης μέσα από τα αντίστοιχα κανάλια τους.

    Η Lyft ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από τους Logan Green και John Zimmer με σκοπό την επανασύνδεση ατόμων και κοινοτήτων δια μέσου βελτιωμένων μεταφορών. Η Lyft είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ride-sharing στις ΗΠΑ και είναι διαθέσιμη σε πάνω από 190 πόλεις.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 15:32:29 UTC