Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τροχιά εξουσίας η ΝΔ τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [02] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού
  • [03] Σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων, λέει ο Γ. Κατρούγκαλος στην Αυγή
  • [04] Μετά από 42 χρόνια αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • [05] Ο ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα

  • [01] Σε τροχιά εξουσίας η ΝΔ τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Τις θέσεις του για πολιτικές της κυβέρνησης, τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και τη Νέα Δημοκρατία που οραματίζεται ανέπτυξε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Μειμαράκης τόνισε πως θέλει ένα κόμμα που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ανανέωση, με αξιοκρατία, με διαδικασίες, με αξίες. ?Δεν μπορεί μόνο κριτήριο να είναι η ηλικία. Ανανέωση χωρίς κριτήρια σημαίνει ευνοιοκρατία? είπε χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος για την ηγεσία επανέλαβε την πρότασή του για συνέδριο την άνοιξη όπου και θα διαμορφωθεί η νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που θα δεσμεύει όλους και θα τροποποιηθεί το Καταστατικό. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι αποφάσεις για μείζονα ζητήματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής θα λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα. Όπως είπε θα λειτουργήσουν ξανά οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος του είναι να γυρίσουν ξανά οι Νεοδημοκράτες που αποστασιοποιήθηκαν και κατέφυγαν στην αποχή.

    Για τον κ. Μειμαράκη η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά εξουσίας και, όπως είπε, ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τόσο το Γενάρη, όσο και το Σεπτέμβρη. Μάλιστα εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν θα υπάρξει διάσπαση μετά τις εκλογές.

    [02] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού

    Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Μega.

    «Θα πρέπει όλα τα σημεία του νομοσχεδίου να τα δούμε προσεκτικά. Εάν υπάρχουν αρνητικά σημεία, θα πρέπει κι αυτά να διορθωθούν. Αλλά μην δημιουργούμε μια εικόνα καταστροφής. Αυτή τη στιγμή δίνεται πραγματικά μια μάχη διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης και δίνεται πραγματικά μια μάχη για να μπορέσουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη, αλλά και να διατηρηθούν τα επίπεδα των συντάξεων μετά από 12 συνεχείς περικοπές. Άλλο ένα στοιχείο το οποίο στην κυρίαρχη αφήγηση και από μερίδα των ΜΜΕ αλλά και από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης συστηματικά αποσιωπάται», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

    Αναφερόμενη στη στάση που τηρεί η αντιπολίτευση η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει σε ένα εθνικό μέτωπο για τη διάσωση των συντάξεων. « Σε αυτόν τον αγώνα θα έπρεπε τουλάχιστον η αντιπολίτευση, εάν εννοεί αυτά που λέει και αν πραγματικά αντιλαμβανόταν και την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τις δικές της ευθύνες ως προς την εκτόξευση της ανεργίας το προηγούμενο διάστημα και ως προς τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και ως προς το πώς χειρίστηκε τα ασφαλιστικά ταμεία αυτά καθ' αυτά. Θα έπρεπε η αντιπολίτευση τουλάχιστον να συνταχτεί σε ένα εθνικό μέτωπο υπεράσπισης των συντάξεων. Αντί αυτού, βλέπουμε να μην κατατίθεται καμία πρόταση, να αρνούνται και την αύξηση των εισφορών, αλλά να παίζουν κι αυτοί στο ίδιο παιχνίδι παραπληροφόρησης» είπε η κ. Σβίγκου.

    Η κυβέρνηση, είπε η εκπρόσωπος Τύπου, είναι αποφασισμένη, έχει θέση αδιαπραγμάτευτη την προστασία των κυρίων συντάξεων και δίνει μάχη για να μην υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. «Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας σ' αυτό τον αγώνα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε συμμάχους από τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς δηλώνοντας ότι δεν γίνεται το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών να μειωθεί και άλλο. Θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας έχει και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά έχει τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι είναι μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε τα πάντα για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

    Αναφερόμενη στις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ , η κ. Σβίγκου είπε ότι θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει αν όταν μείωνε τις εισφορές πέτυχε κάποια αποτέλεσμα ως προς την εισφοροδιαφυγή και αν μειώθηκε η ανεργία και η μαύρη εργασία.

    «Προσπαθούμε να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να διορθώσουμε και τις αδικίες και την καταστροφή που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία;. Ποιος τα κατέστρεψε με το PSI; Ποιος τα κατέστρεψε με τα ομόλογα;

    Μετά από 12 περικοπές συντάξεων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παρά την αμνησία που δείχνουν να έχουν πάθει και τα δύο κόμματα σχετικά με αυτές, να θυμίσω ότι κάθε φορά που γινόταν μια περικοπή στις συντάξεις αυτό που έλεγαν τα δύο κόμματα ήταν ότι έτσι θα καταστεί και πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν είδαμε ούτε αυτή τη δικαιοσύνη, ούτε αυτή τη βιωσιμότητα. Τώρα που προσπαθεί η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποκαθιστά και τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού και προσπαθεί να δώσει και προοπτική για τις συντάξεις, βλέπουμε τα δύο αυτά κόμματα να θέλουν να βγουν στα βουνά για αγώνα υπεράσπισης των συντάξεων που δήθεν κόβονται», είπε η εκπρόσωπος

    [03] Σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων, λέει ο Γ. Κατρούγκαλος στην Αυγή

    Η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά, και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή».

    Ο υπουργός τονίζει ότι « οι σημερινές συντάξεις, προστατεύονται πλήρως και για πάντα και το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης μας είναι ο νέος θεσμός της Εθνικής Σύνταξης, που έχει ως σκοπό την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των συνταξιούχων, ακόμη και αυτών που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό».

    Χαρακτηρίζει απόλυτη και σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων.

    Υπογραμμίζει ότι Η Εθνική Σύνταξη αφορά όλους, έλληνες και αλλοδαπούς που δούλεψαν νόμιμα στη χώρα για 15 τουλάχιστον χρόνια και ότι αποτελεί «το βασικό εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής της μεταρρύθμισης μας».

    Επί παραδείγματι για κάποιον που συνταξιοδοτείται σήμερα με 700 ευρώ ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζει ότι «στα 35 χρόνια εργασίας θα πάρει την Εθνική Σύνταξη, των 384 Ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι των 266 Ευρώ, (συνολικά 650 Ευρώ, σε ποσοστό αναπλήρωσης 93%),συν την επικουρική του σύνταξη.

    [04] Μετά από 42 χρόνια αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά ,μετά από 42 χρόνια, ο Αγιασμός των Υδάτων στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης. Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή , που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

    Ο Κύπριος πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

    [05] Ο ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ πρέπει "να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για μια επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση".

    Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Μπαν "καταδίκασε απερίφραστα" την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με την οποία πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

    Χαρακτήρισε αυτή την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας "πολύ ανησυχητική", εκτιμώντας πως είναι "βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια και πως βλάπτει σοβαρά τις διεθνείς προσπάθειες μη εξάπλωσης".

    Πρόκειται, σύμφωνα με τον Μπαν, για μία νέα κατάφορη παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν τέτοιες δραστηριότητες".

    Τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε, "παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αυτές σε στενό συντονισμό με τους εμπλεκόμενους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 January 2016 - 17:32:25 UTC