Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: « Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά»
  • [02] Στα Ιωάννινα ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, το απόγευμα
  • [03] Στην τελική ευθεία για το Ασφαλιστικό
  • [04] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών δυτικά της Νισύρου
  • [05] Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε νέο βίντεο με εκτελέσεις "κατασκόπων" και απειλές προς τη Βρετανία
  • [06] Ινδία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών
  • [07] Οι ΗΠΑ ζητούν προσήλωση στη διπλωματία, για άμβλυνση της έντασης Σ. Αραβίας - Ιράν
  • [08] Σεισμός 6,8 βαθμών έπληξε την Ινδία

  • [01] Δ.Κουτσούμπας: « Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά»

    «Είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας παράλληλα ότι το Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί.

    "Είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων" τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι "θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.Τόνισε ότι το Ασφαλιστικό είναι "αιτία πολέμου" για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση "εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος".

    Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου "είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού". "Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν" ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο λαός πλέον πρέπει να "πατήσει" στην πείρα του περασμένου έτους από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, "μια πείρα που δεν είχε το 2012" και να αξιοποιήσει την δύναμή του.

    [02] Στα Ιωάννινα ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, το απόγευμα

    Με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού θα συναντηθεί το απόγευμα στα Γιάννενα ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 μ.μ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης (Ξενοδοχείο Olympic, Μελανίδη 2), θα βρεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θέματα που αφορούν το συνέδριο του Κινήματος, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.

    [03] Στην τελική ευθεία για το Ασφαλιστικό

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα ενημερώσει σήμερα Δευτέρα ο υπουργος Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Ο κ. Κατρούγκαλος θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή στις 11.00, ενώ η επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 18.00.

    Συγκεκριμένα, στις 11:00 ξεκινά η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη, στις 12:00 με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, στις 12:30 με στελέχη του Ποταμιού, στις 13:00 με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και στις 14:00 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Εξάλλου σε συνέντευξή του στο«Έθνος της Κυριακής» ο κ. Κατρούγκαλοςεπιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, καθώς όπως λέει αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.«Έχω συχνές και συστηματικές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μία δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση προοιωνίζεται σκληρή, καθώς ορισμένοι από του δανειστές έχουν ιδιαίτερη εμμονή με τις μειώσεις και για αυτό η κυβέρνηση αναζητά ερείσματα στο διπλωματικό επίπεδο.

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση λέει ο υπουργός Εργασίας έχει τρεις κύριους άξονες: «Πρώτον, επιχειρεί την συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είχε πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο, και προβλέπει την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημοσιο τομέα. Δεύτερον, αποτελεί το γενικό εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα έπλητταν τις συντάξεις ιδίως τις μικρές και θα διαιώνιζαν τα κενά του σημερινού συστήματος. Τρίτον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

    Σημειώνει δε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι με αυθαίρετες ασφαλιστικές κλάσεις. Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη λέει ότι θα δίνεται σε όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στα 67 ή σε όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία, με χρηματοδότηση από τη φορολογία και όχι από τις εισφορές και θα είναι ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος, ώστε να προστατεύει από τον κίνδυνο της φτώχειας.

    [04] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών δυτικά της Νισύρου

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 04:58 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα δυτικά της Νισύρου, 326 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

    [05] Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε νέο βίντεο με εκτελέσεις "κατασκόπων" και απειλές προς τη Βρετανία

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Βρετανία σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα που δείχνει την εκτέλεση πέντε "κατασκόπων".

    Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, ξεκινά με τις "ομολογίες" των πέντε ανθρώπων μπροστά στην κάμερα που δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

    Τα λόγια των πέντε ανδρών δεν επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ίδιων ή τον προσδιορισμό των χωρών για λογαριασμό των οποίων κατηγορήθηκαν ότι κατασκόπευαν, αλλά ένας από αυτούς αναφέρεται στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πλήττει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

    Οι πέντε δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία ή ακόμη ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του ισλαμικού κράτους.

    Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πέντε, ντυμένοι με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, γονατισμένοι μπροστά από πέντε μαυροντυμένους με κουκούλες που είναι οπλισμένοι με περίστροφα.

    "Είναι ένα μήνυμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον", λέει στα αγγλικά ένας τζιχαντιστής. "Είναι περίεργο να ακούει κανείς σήμερα έναν ασήμαντο ηγέτη σαν εσένα να αμφισβητεί την ισχύ του Ισλαμικού Κράτους".

    [06] Ινδία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών

    Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα πριν από την αυγή τη βορειοανατολική Ινδία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 100, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης δυσκολεύονται από σημαντικές διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

    Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν 29 χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μανιπούρ που γειτνιάζει με τη Μιανμάρ.Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν. Στέγες και σκάλες κτιρίων κατέρρευσαν στην πόλη των περίπου 270.000 κατοίκων.«Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε νιώσει στο Ίμφαλ», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο διασώστης Καναρτζίτ Κανγκουτζάμ.

    Η αστυνομία και νοσοκομεία στο Ίμφαλ ανέφεραν πως ο απολογισμός έχει φθάσει τους τέσσερις νεκρούς και σχεδόν τους 100 τραυματίες.Εργαζόμενοι στα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν εργαζόμενους για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου υπό κατασκευή. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι σαφής.

    [07] Οι ΗΠΑ ζητούν προσήλωση στη διπλωματία, για άμβλυνση της έντασης Σ. Αραβίας - Ιράν

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στην απόφαση της Σαουδικής Αραβίας για τη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με το Ιράν ζητώντας προσήλωση στη διπλωματία και καλώντας τους ηγέτες της περιοχής να προχωρήσουν σε θετικά βήματα για την άμβλυνση των εντάσεων.

    «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή για το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών του Ιράν στο βασίλειο...Πιστεύουμε ότι η προσήλωση στη διπλωματία και οι απευθείας συνομιλίες παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την άμβλυνση των διαφορών και θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τους ηγέτες της περιοχής να λάβουν θετικά μέτρα για τον κατευνασμό της κατάστασης», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

    [08] Σεισμός 6,8 βαθμών έπληξε την Ινδία

    Σεισμός 6,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε την περιοχή βορειοδυτικά της πόλης Ιμφάλ στην Ινδία, κοντά στα σύνορα με την Μιανμάρ, σήμερα το πρωί.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), το οποίο είχε πει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν εντός της Μιαμάρ, το εστιακό βάθος ήταν 57 χιλιόμετρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 5:32:28 UTC