Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος:Η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή
  • [02] 622 συλλήψεις την Πρωτοχρονιά στη Γαλλία

  • [01] Π.Καμμένος:Η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή

    Την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή και θα αντέξει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Mega, αν και πρόσθεσε ότι είναι καλοδεχούμενη η στήριξη από όποιον θέλει.

    Διασκέδασε τις εντυπώσεις για σκιές στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, προέβλεψε ότι η ΝΔ "θα διασπαστεί σύντομα", έδωσε απάντηση στις αιτιάσεις του Βασίλη Λεβέντη για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ δήλωσε ότι δεν αποσύρθηκε η πρότασή του για την εθελοντική στράτευση των γυναικών και για τα στρατιωτικά λύκεια.

    "Εμείς αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε δυνατοί, ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουμε, μπορούμε, έχουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και τους 153 βουλευτές να είμαστε στην κυβέρνηση, χωρίς να χρειαζόμαστε κανέναν άλλον. Όμως,όποιος θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία είναι καλοδεχούμενος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τα σενάρια για την κυβέρνηση.

    Επισήμανε πως η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη και ανοιχτή πολιτική συμφωνία, "δυο ανθρώπων που αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με το σύστημα". Διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει προσωπικά μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τον θεωρεί έντιμο πολιτικό παρά τις μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές.

    Για τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Καμμένος είπε ότι δε νομίζει ότι το Μαξίμου κάνει κάποιο φλερτ, επικαλούμενος και τις δικές του καλές σχέσεις με βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ενώ τόνισε ότι "ο Λεβέντης έχει πει για μένα διάφορα πράγματα, τον συγχωρώ". "Τον Κώστα Καραμανλή τον ακούω, τον αγαπώ, τον σέβομαι", είπε για τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι έχει έντιμη σχέση μαζί του αλλά σημείωσε απαντώντας στον κ. Λεβέντη για την στήριξη του στην κυβέρνηςη πως οι ΑΝΕΛ δεν έχουν τον κ. Καραμανλή αρχηγό.

    [02] 622 συλλήψεις την Πρωτοχρονιά στη Γαλλία

    Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας συνέλαβαν 622 ανθρώπους κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο χρόνο ? δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρντ Καζνέβ.

    Τουλάχιστον 368 εξ αυτών προφυλακίστηκαν, όπως τόνισε ο Καζνέβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου."Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη αποτελεσ?ατικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας", σημειώνει η ανακοίνωση.Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

    Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διαρκεί έως το Φεβρουάριο και οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 2.235 σπίτια, συλλαμβάνοντας 232 ανθρώπους, ανακαλύπτοντας 334 όπλα, είχε ανακοινώσει ο Καζνέβ στις 2 Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 January 2016 - 9:32:31 UTC