Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούν δίπλα στις αγωνίες του ελληνικού λαού
  • [02] «Να γίνει το 2016 αφετηρία για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη»
  • [03] «Από πλευράς ΝΔ θέλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη του Λιμενικού για το έργο τους»
  • [04] Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στο Εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα λόγω χιονοπτώσεων.
  • [05] Στις 6 το απόγευμα κλείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
  • [06] Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αφιδνών
  • [07] Αποκλειστική συνέντευξη του Γ. Μουζάλα στο Πρακτορείο 104,9 FM του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [08] Γιγάντια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου κινείται ακυβέρνητη στη Βόρεια Θάλασσα
  • [09] Έξι νέες συλλήψεις ύποπτων για τρομοκρατία στο Βέλγιο
  • [10] Απερρίφθη η έφεση του Παναθηναϊκού, για «σχέδιο εξόντωσης» κάνει λόγο η ΠΑΕ

  • [01] Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούν δίπλα στις αγωνίες του ελληνικού λαού

    Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούν δίπλα στις αγωνίες του ελληνικού λαού, δεν θα τον διαψεύσουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μέγγενη του παρελθόντος, έδωσε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, με σημερινή δήλωσή του.

    Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι τη χρονιά που πέρασε τέλειωσε η 40χρονη κυριαρχία του δικομματισμού, που τόσα δεινά επέφερε όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός, παρά την κατατρομοκράτηση που υπήρξε από εγχώρια και ξένα συμφέροντα, άντεξε και διεκδικεί, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] «Να γίνει το 2016 αφετηρία για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη»

    «Χρόνια πολλά σε όλους και όλες με υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά πρώτα απ? όλα στους νέους και τις νέες μας με την ευχή να βρουν όλοι και όλες δουλειά και να μείνουν στην πατρίδα μας» ευχήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα, στα γραφεία της ΛΑΕ, από το χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου "Το Κούγκι".

    Ο κ Λαφαζάνης ευχήθηκε ακόμη «με τους αγώνες μας να γίνει το 2016 αφετηρία για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη, για μια Ελλάδα χωρίς την τρόικα, χωρίς λιτότητα και χωρίς τη μνημονιακή μπότα» και «με τις κοινές μας προσπάθειες να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις συντάξεις το 2016 και να υπάρξει μια γενναία σεισάχθεια στα δάνεια για τους οικονομικά αδύνατους και τις μικρές επιχειρήσεις.

    [03] «Από πλευράς ΝΔ θέλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη του Λιμενικού για το έργο τους»

    Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας επισκέφθηκε στις 10:30 ο αρχηγός της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τους τομέαρχες Εξωτερικών και Ναυτιλίας, Γιώργο Κουμουτσάκο και Νότη Μηταράκη.

    Τον κ. Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του ΛΣ για τον τρόπο λειτουργίας του στη διαχείριση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. «Εδώ χτυπά η καρδιά του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς το Λιμενικό, σε συνεργασία και με τα άλλα Σώματα, θα πρέπει να διαχειριστεί περιστατικά έρευνας και διάσωσης που δεν έχουν ωράριο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», ανέφερε ο αρχηγός του ΛΣ, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση του κ. Πλακιωτάκη εάν έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, απάντησε: «Είναι μειούμενες λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών».

    Αξιωματικοί από τον θάλαμο επιχειρήσεων έδειξαν στον κ. Πλακιωτάκη συγκεκριμένο συμβάν που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στη Λέσβο, στην περιοχή Συκαμιά και στο αεροδρόμιο, όπου δίνονταν στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης για 1.353 μετανάστες.

    [04] Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στο Εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα λόγω χιονοπτώσεων.

    Με σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Ήδη, πριν λίγο, ο αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας ταξίαρχος κ. Πάππος με απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.

    Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το μεσημέρι κορυφώνονται αυτή την ώρα, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238 χλμ. έως το 260 χλμ.. Λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας. Μέχρις ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία διεξάγεται, αυτή την ώρα, με αρκετά μεγάλη δυσκολία, ενώ η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ.. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

    Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου υπήρχε έντονη χιονόπτωση με συνέπεια να έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μάχη για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό από το 58ο χλμ. του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, αλλά η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα από το 7ο χλμ. μετά τη Λαμία. Ήδη η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, καθώς η αστυνομία σταθμεύει τα αυτοκίνητα στο ύψος της Λαμίας και ελέγχει αν έχουν αλυσίδες. Το κύμα της κακοκαιρίας είναι μέχρι την περιοχή του Δομοκού, καθώς από κει και μετά δεν εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα.

    Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, στο δρόμο Λαμίας-Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου, στο 110ο χλμ. έως το 125ο χλμ., έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα. αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα. Επίσης, δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων του Αγίου Κωνσταντίνου.

    Στο δρόμο Λαμίας-'Αμφισσας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπράλου, υπάρχει μεν χιονόπτωση, άλλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Σε ό,τι αφορά τα χωριά της Φθιώτιδας, με μεγάλες δυσκολίες γίνεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ανατολικής Φθιώτιδας, μετά την περιοχή της Στυλίδας, όπως επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα χωριά της Σπερχειάδας, ιδιαίτερα σε εκείνα που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Οίτης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το κύμα κακοκαιρίας εντείνεται συνέχεια μετα τις δυο το μεσημέρι, καθώς ήδη άρχισε να χιονίζει με ένταση και μέσα στην πόλη της Λαμίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας, δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, καθώς υπάρχουν έντονα φαινόμενα στο δρόμο και προς Καρπενήσι και προς Δομοκό.

    [05] Στις 6 το απόγευμα κλείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

    Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα ενώ την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 θα παραμείνουν κλειστά, την μεν Παρασκευή λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, το δε Σάββατο λόγω της λειτουργίας τους την τελευταία Κυριακή του έτους.

    Oι λαϊκές αγορές το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως έχει ανακοινώσει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

    Με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, αύριο Πρωτοχρονιά και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα στην αγορά του Ρέντη θα είναι κλειστά και θα ανοίξουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

    Σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση έχει λάβει και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

    [06] Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αφιδνών

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται όλα τα οχήματα, λόγω χιονόπτωσης, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην περιοχή Αγίας Τριάδας Αφιδνών. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθούν να χρειάζονται και στην λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και επάνω.

    [07] Αποκλειστική συνέντευξη του Γ. Μουζάλα στο Πρακτορείο 104,9 FM του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει τους δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν κατά κύματα στα νησιά του Αιγαίου, αλλά κάποιες «φωνές» στην Ευρώπη συνεχίζουν να ενοχοποιούν την Ελλάδα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό».

    Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί κακοκαιρία και στο Αιγαίο πνέουν άνεμοι έντασης 6 και 7 Μποφόρ οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται και αυξάνονται αντί να μειωθούν, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τεράστιες ευθύνες, πολύ περισσότερες απ΄ ότι της αναλογούν.

    Όμως, όπως τόνισε, ορισμένοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στην Ελλάδα, με στόχο, όπως είπε ο κ. Μουζάλας, να καθησυχάσουν τους πολίτες τους για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει το ζήτημα των ροών. «Αυτό το πρόσχημα το χρησιμοποιούν ορισμένα για να κρύψουν το πρόβλημα ή να καθησυχάσουν το δικό τους κοινό, επισήμανε και τόνισε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και η Ελλάδα δεν έχει ευθύνη. Αυτό το παιχνίδι ευθυνών που δεν μας ανήκει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, αλλά και στα κέντρα φιλοξενίας ο κ. Μουζάλας τις χαρακτήρισε ικανοποιητικές και είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τις βελτιώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ? κάνουμε μια προσπάθεια από το λίγο μας να προσφέρουμε όσο καλύτερα γίνεται?.

    Ωστόσο, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που φθάνουν κάθε εβδομάδα στα νησιά και ότι οι ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν μόνο από την Ελλάδα, ούτε να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. «Ζούμε ιστορία. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε 6 μήνες είναι κάτι που δεν είχε συμβεί από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν μειώνει τις ροές. Η Τουρκία δεν μειώνει τις ροές. Έχουμε βομβαρδισμό μ 4.00 αφίξεις την ημέρα, παρά του γεγονός ότι έχουμε 6 και 7 Μποφόρ και αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είπε.

    Ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στους μετανάστες είπε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά όπως υπογράμμισε είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις χώρες τους. Η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει να γίνει συμφωνία ΕΕ με το Μαρόκο και το Πακιστάν, τόνισε επαναλαμβάνοντας ότι η μείωση των ροών δεν εξαρτάται από την Ελλάδα.

    Καταλήγοντας, χαρακτήρισε λάθος το ερώτημα που τίθεται για το πόσους μετανάστες μπορεί να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή απάντηση είναι αν το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως είπε, αν συνεχίσουμε να θέτουμε αυτό το ερώτημα τότε η χώρα κινδυνεύει να γίνει «αποθήκη ψυχών», ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την «εφηβική» - όπως τη χαρακτήρισε πρωτοχρονιάτικη ευχή: να σταματήσουν οι πόλεμοι για να σταματήσει η προσφυγιά.

    [08] Γιγάντια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου κινείται ακυβέρνητη στη Βόρεια Θάλασσα

    Γιγάντια πλατφόρμα κατευθύνεται εκτός ελέγχου προς τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου των κοιτασμάτων Valhall και Ekofisk στη Βόρεια Θάλασσα, των εταιρειών BP και ConocoPhillips, οι οποίες έχουν απομακρύνει περί τους 300 εργαζόμενους. Οι εργασίες άντλησης έχουν διακοπεί.

    Οι κάβοι ρυμούλκησης της πλατφόρμας , η οποία είναι μήκους 110 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, έσπασαν λόγω της κακοκαιρίας χθες το βράδυ εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, καθώς κατευθυνόταν προς τη Νορβηγία. Νωρίς το πρωί βρισκόταν σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το κοίτασμα Valhall, σύμφωνα με το νορβηγικό κέντρο συντονισμού και διάσωσης, μετέδωσε τοπ πρακτορείο ειδήσεων NTB.

    "Η πλατφόρμα άλλαξε πορεία και πλέον κινείται κατευθείαν προς το Valhall. Ελπίζουμε ότι η πορεία της θα αλλάξει και πάλι και ότι θα καταφέρουμε να την προσδέσουμε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιαν-Ερικ Γκίρμο, εκπρόσωπος της BP Νορβηγίας, στις 10.30 ώρα Ελλάδος. Ρυμουλκό που προσπάθησε να σταθεροποιήσει την πλατφόρμα απέτυχε, διότι η θύελλα κατέστησε την αποστολή του πολύ επικίνδυνη.

    Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι του ομίλου BP απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο προς γειτονικές εξέδρες, ενώ 71 εργαζόμενοι μεταφέρονται προς τις εξέδρες του κοιτάσματος Ekofisk. Η εταιρεία ConocoPhillips απομάκρυνε 145 εργαζόμενους από εγκαταστάσεις της που εν δυνάμει απειλούνται στο κοίτασμα Ekofisk

    Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος Valhall άρχισε το 1982. Το 35,95% ανήκει στην BP και το 64.05% στη νορβηγική θυγατρική της αμερικανικής Hess Corporation.

    Η μέση παραγωγή της επρόκειτο να φθάσει τα 30.000 βαρέλια ημερησίως το 2015, ενώ τα αποθέματα ανέρχονται στα 248,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 6,95 δισεκατομμύρια κυβ.μ. φυσικού αερίου.

    [09] Έξι νέες συλλήψεις ύποπτων για τρομοκρατία στο Βέλγιο

    Η βελγική αστυνομία συνέλαβε άλλους έξι ανθρώπους σήμερα στο πλαίσιο της έρευνάς της για τις απειλές για διάπραξη επιθέσεων στις Βρυξέλλες κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

    Οι αρχές των Βρυξελλών ματαίωσαν εξάλλου το παραδοσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες φόβους για μια επίθεση.

    Δικαστής δήλωσε ότι θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παρατείνει την κράτηση των έξι που συνελήφθησαν σήμερα.

    Για τους άλλους δύο υπόπτους που είχαν συλληφθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι οποίοι κατονομάστηκαν ως ο 30χρονος Σαΐντ Σ. και ο 27χρονος Μοχάμεντ Κ., αποφασίστηκε να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους ότι απειλούσαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική επίθεση, διευκρίνισαν εισαγγελείς.

    [10] Απερρίφθη η έφεση του Παναθηναϊκού, για «σχέδιο εξόντωσης» κάνει λόγο η ΠΑΕ

    Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να μην ισχύσει η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν άρχισε ποτέ, λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς οπαδών των «πρασίνων». Κατά συνέπεια το «τριφύλλι» χάνει «στα χαρτιά» το ντέρμπι με 3-0, ενώ παραμένουν η αφαίρεση τριών βαθμών, οι τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 190.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του οποίου σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «σχέδιο εξόντωσης».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 December 2015 - 13:32:31 UTC