Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Yπουργείο Δικαιοσύνης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού
  • [02] Χρ. Σπίρτζης: «Εφικτότατη τεχνικά» η συνύπαρξη αρχαίων και σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου
  • [03] Ο Ραχόι απευθύνει έκκληση για συμμαχίες
  • [04] Η Ολλανδία από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House
  • [05] Π. Λαφαζάνης: Αν η κυβέρνηση περικόψει τις συντάξεις θα βρεθεί αντιμέτωπη με κοινωνικές θύελλες
  • [06] Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
  • [07] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπουμάλ
  • [08] Τζόρτζεβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων»

  • [01] Yπουργείο Δικαιοσύνης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε παραπλανητικά δημοσιεύματα αναφορικά με το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης γύρω από το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού».

    Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι «πρόσωπα χωρίς ταυτότητα κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ορισμένα ΜΜΕ σπεύδουν να τις υιοθετήσουν αβασάνιστα, καταγγελίες χωρίς στοιχεία ανακυκλώνονται χάριν εντυπωσιοθηρίας».

    Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «παλιές φωτογραφίες, που δεν αναπαριστούν την υπάρχουσα κατάσταση, διακινούνται στο διαδίκτυο, ενώ ακόμα και ο θάνατος ενός βαριά ασθενούς 75χρονου κρατουμένου σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σ' αυτό, αποδίδεται άκριτα στο νοσοκομείο κρατουμένων!».

    [02] Χρ. Σπίρτζης: «Εφικτότατη τεχνικά» η συνύπαρξη αρχαίων και σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου

    «Τεχνικά εφικτότατη» είναι η συνύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι αναζητούνται οι βέλτιστες λύσεις. Την πλήρη ικανοποίησή του γι αυτή την εξέλιξη εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας είπε ότι είναι «επιβεβλημένη» η συνύπαρξη σταθμού και αρχαίων.

    Οι τρεις τους ξεναγήθηκαν στις ανασκαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο σταθμό Βενιζέλου, είδαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα και αμέσως μετά ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι πολύ σημαντικά τα ευρήματα. Αυτό μας λένε και οι αρχαιολόγοι και η Αττικό Μετρό. Είναι προφανές ότι ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στα ευρήματα είναι πάνω από κάθε άλλη προτεραιότητα που μπορεί να υπάρχει. Πιστεύω ότι και οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί θα βρουν τις βέλτιστες λύσεις ώστε να διασφαλιστεί όλο αυτό που βλέπετε γύρω σας, που είναι ένας θησαυρός και για τη Θεσσαλονίκη και για τη χώρα, και ταυτόχρονα να βρεθούν οι κατάλληλες τεχνικές λύσεις για να κατασκευαστεί ο σταθμός χωρίς να βλάψουμε τα ευρήματα. Πιστεύω ότι τεχνικά είναι εφικτότατο και θα βοηθήσει πάρα πολύ και για την εικόνα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ιστορία της χώρας μας».

    [03] Ο Ραχόι απευθύνει έκκληση για συμμαχίες

    O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου έχασε την αυτοδυναμία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία προκειμένου να κυβερνήσει την χώρα του παρά την άρνηση που προτάσσουν άλλα κόμματα.

    Ταυτόχρονα επανέλαβε το άνοιγμά του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους απευθύνοντάς τους έκκληση να στηρίξουν μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί την ενότητα της Ισπανίας.

    «Το λογικότερο και αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στη βούληση των Ισπανών πολιτών είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα έχει μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα μπορέσει να κυβερνήσει, θα εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ισπανία και στο εξωτερικό και η οποία θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στο σύνολο των οικονομικών παραγόντων και στο σύνολο των συμπατριωτών μας» υπογράμμισε ο Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

    [04] Η Ολλανδία από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΈ και διοργανώνει στην Ελλάδα το Glass House

    Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, ημέρα των Φώτων, από τις 16.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs θα βρεθούν μαζί πίσω από τα deck, στο Christmas Factory (Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων). Το κοινό θα μπορεί να τους ζητήσει το αγαπημένο τους κομμάτι κάνοντας μια δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Μέρος του προγράμματος θα μεταδίδεται ζωντανά από το ράδιο του MAD.

    Οι 10 Έλληνες και Ολλανδοί DJs που συμμετέχουν είναι:

    Barend van Deelen Ace 2 Ace DJ Fo Sander Hoogendoorn Agent Greg George Siras Angelo & Da Mike Junior Rush Angel Stoxx Playmen

    Η Ολλανδία από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Glass House!

    Το Glass House είναι Ολλανδικό concept. Κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη την περίοδο των εορτών στήνεται το γυάλινο σπίτι στο οποίο για 5 ημέρες γνωστοί dj?s παίζουν μουσική αφιλοκερδώς για το κοινό. Όποιος θέλει να ακούσει συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να προσφέρει ένα μικρό ποσό χρημάτων. Το ποσό που συγκεντρώνεται στο τέλος δίνεται για καλό σκοπό. Το όλο πρόγραμμα μεταδίδεται ζωντανά από τον εκάστοτε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    To Glass House πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ?The Christmas Factory?, του γιορτινού θεσμού της πόλης που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας γεμίζοντάς τους με θετική ψυχολογία και χαρά!

    [05] Π. Λαφαζάνης: Αν η κυβέρνηση περικόψει τις συντάξεις θα βρεθεί αντιμέτωπη με κοινωνικές θύελλες

    «Περαιτέρω κόψιμο των συντάξεων φτώχειας» αποτελεί «μαζικό κοινωνικό έγκλημα που θα ισοδυναμεί με το τράβηγμα του σωλήνα αναπνοής της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρήσει νέες περικοπές συντάξεων «τότε πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπη όχι απλά με τη λαϊκή οργή, αλλά με μια πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια».

    «Οι συντάξεις του ελληνικού λαού, και αναφερόμαστε στο άθροισμα κύριων και επικουρικών και όχι στον τεχνητό διαχωρισμό τους, που κάνει κουτοπόνηρα η κυβερνητική προπαγάνδα, μετά τις δεκάδες αλλεπάλληλες εξοντωτικές περικοπές τους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Τσίπρα, έχουν μετατραπεί στη συντριπτική πλειονότητα τους σε συντάξεις φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

    [06] Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

    Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτάς

    [07] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπουμάλ

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ολιβιέ Μπουμάλ, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος άσος υπέγραψε στο «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

    [08] Τζόρτζεβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων»

    Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Φενέρμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την 1η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague. O προπονητής του «τριφυλιού» Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σχετικά με την αναμέτρηση:

    «Η Φενέρ είναι μια ομάδα πολύ καλά προπονημένη από τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Έχει πολύ μεγάλο βάθος και αθλητικότητα και σε κάθε κατοχή ξέρει να εκμεταλλεύεται τα δυνατά της στοιχεία. Σε κάθε επίθεση οι παίκτες της ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι και να στέλνουν την μπάλα εκεί που έχουν το πλεονέκτημα».

    Αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού της «Φενέρ» λέγοντας: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για μένα, είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων. Πώς δουλεύει, πώς παθιάζεται με τη δουλειά του. Για μένα, θα είναι πάντα φίλος κι αυτό τα λέει όλα. Η δύναμη της Φενέρ είναι το βάθος, έχουν πολλούς παίκτες και είναι ένας τύπος που γνωρίζει πώς να τους βάλει να παίξουν. Θα είναι δύσκολο βράδυ για εμάς. Οι αθλητικές τους ικανότητες είναι απίστευτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 17:32:32 UTC