Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέπλευσε από τη Σύρο το «Νήσος Ρόδος», έπειτα από δύο μηχανικές βλάβες
  • [02] Ασθενής σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ιεράπετρας Λασιθίου
  • [03] Αυστραλία: Δεκάδες χιλ. λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει από τον εκτροχιασμό τρένου
  • [04] Εξήντα επτά δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2015
  • [05] Η Adobe κλείνει (ξανά) τα κενά ασφαλείας στο Flash εν μέσω αυξημένων ανησυχιών

  • [01] Απέπλευσε από τη Σύρο το «Νήσος Ρόδος», έπειτα από δύο μηχανικές βλάβες

    Απέπλευσε τελικά χθες στις 10 το βράδυ από τη Σύρο για Χίο και Μυτιλήνη, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που παρουσίασε δύο φορές μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Το πλοίο αποκατέστησε το πρόβλημα και αφού έλαβε πιστοποιητικό από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.

    Από τους 314 επιβάτες του πλοίου, οι 186 με προορισμό τη Σάμο είχαν επιβιβαστεί, στις 20:15, στο πλοίο «Νήσος Μύκονος». Οι υπόλοιποι για Χίο και Μυτιλήνη συνέχισαν το ταξίδι τους με το πλοίο «Νήσος Ρόδος».

    [02] Ασθενής σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ιεράπετρας Λασιθίου

    Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:44 ανοιχτά τη Ιεράπετρας και έγινε αισθητή στα νότια παράλια της ανατολικής Κρήτης.

    Tο μέγεθος της δόνησης, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστρετοσκοπειου Αθηνών ήταν 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 383 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικα της Αθήνας και 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μακρύ Γιαλού.

    [03] Αυστραλία: Δεκάδες χιλ. λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει από τον εκτροχιασμό τρένου

    Δεκάδες χιλιάδες λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει στο περιβάλλον από τον εκτροχιασμό ενός εμπορικού τρένου στη βόρεια Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.Οι αρχές του Κουίνσλαντ επανεκτίμησαν στα 819.000 λίτρα -και όχι 200.000 λίτρα- την ποσότητα του οξέος που μετέφερε το τρένο το οποίο εκτροχιάστηκε στην Κυριακή κοντά στο Τζούλια Κρικ.

    Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος εν μέσω πλημμυρών, που δείχνουν δεκάδες λευκά βαγόνια πεσμένα στο πλάι. «Ένα από τα βαγόνια προφανώς έσπασε και είναι πιθανό ότι έως και 31.500 λίτρα οξέος διέρρευσαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. «Στο στάδιο αυτό, καμία άλλη διαρροή δεν έχει διαπιστωθεί στα υπόλοιπα βαγόνια».

    Το θειικό οξύ, που είναι πολύ διαβρωτικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

    [04] Εξήντα επτά δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2015

    Εξήντα επτά δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2015 εξαιτίας του επαγγέλματός τους, κυρίως στη Γαλλία, η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα λόγω της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (RSF) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Είκοσι επτά «πολίτες-δημοσιογράφοι» (μπλόγκερ) και επτά συνεργάτες μέσων ενημέρωσης έχουν επίσης δολοφονηθεί, σύμφωνα με τη ΜΚΟ που ζητεί τον διορισμό «χωρίς καθυστέρηση ενός ειδικού εκπροσώπου για την προστασία των δημοσιογράφων στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών». Το 2014, 66 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με τους RSF.

    Στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που ήταν οι πιο φονικές για τους δημοσιογράφους φέτος βρίσκονται το Ιράκ και η Συρία, και ακολουθούν η Γαλλία, η Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες.

    [05] Η Adobe κλείνει (ξανά) τα κενά ασφαλείας στο Flash εν μέσω αυξημένων ανησυχιών

    Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Adobe κυκλοφόρησε άλλη μία αναβάθμιση για να κλείσει νέα κενά ασφαλείας του δημοφιλούς προγράμματός της Flash video player, εν μέσω συνεχιζόμενων και εντεινόμενων ανησυχιών ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις «τρύπες» για να διεισδύσουν στους υπολογιστές των χρηστών.

    Η Adobe ανακοίνωσε ότι έχει γνώση για «περιορισμένες στοχευμένες επιθέσεις» εναντίον ευάλωτων εκδόσεων του Flash player, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.Η κυκλοφορία των νέων αναβαθμίσεων ασφαλείας, κατά την εταιρεία, «διορθώνει κρίσιμα ευάλωτα σημεία που δυνητικά θα επέτρεπαν σε ένα εισβολέα να αποκτήσει τον έλεγχο του συστήματος».Η Adobe συστήνει στους χρήστες να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους την πιο πρόσφατη έκδοση του Flash που κλείνει συνολικά 19 κενά ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 7:32:28 UTC