Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετο το ΚΚΕ με τη στράτευση γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων
  • [02] Φρ. Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος
  • [03] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 30 κινηματογραφικά σχέδια
  • [04] Αφηγήματα με τίτλο «Είμαι η άλλη»

  • [01] Αντίθετο το ΚΚΕ με τη στράτευση γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων

    Την αντίθεσή του «στα σχέδια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για στράτευση γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, εκφράζει το ΚΚΕ.

    Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ σημειώνει πως «η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα σώματα ασφαλείας υπηρετεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας» και επισημαίνει πως «ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ως μέτρο ισότητας».

    Επίσης, αρθρώνει την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, υποστηρίζοντας πως αποκόβει 15χρονα παιδιά από τη γενική εκπαίδευση και τα εντάσσει στη στρατιωτική εκπαίδευση, «στέλνοντάς τα από τον δάσκαλο στον στρατό».

    [02] Φρ. Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι η κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης "συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές" (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

    [03] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 30 κινηματογραφικά σχέδια

    Με το ποσό των 669.000 ευρώ το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενισχύει 30 νέα σχέδια ταινιών, που κατατέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, ανάμεσα τους εννέα προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους.

    Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τη λίστα των σχεδίων που χρηματοδοτούνται:

    «Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), ενισχύει συνολικά 30 σχέδια που κατατέθηκαν σε 4 διαφορετικά προγράμματα. Οι εγκρίσεις δεσμεύουν το ποσό των 669.000 ευρώ.

    Στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 01.05.14 έως 31.10.14 στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, εγκρίθηκαν 9 προτάσεις, στις οποίες χορηγείται προέγκριση χρηματοδότησης. Το ποσό δέσμευσης ανέρχεται στα 135.000 ευρώ

    [04] Αφηγήματα με τίτλο «Είμαι η άλλη»

    ... «Κατά τις οκτώ το βραδάκι, η προπαραμονή Χριστουγέννων τον βρήκε να περιφέρεται κουστουμαρισμένος στην τρίχα, εκεί κάπου στο Αθλητικό Κέντρο, στο Ποσειδώνιο, όπου πάρκαρε ο περί ου ο λόγος συνήθως το αυτοκίνητο, όπως είχαν δει μετά από πολυήμερη παρακολούθηση. Πήγε κοντά, έβγαλε με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο το κλειδί το έβαλε στην κλειδαριά και μπήκε σαν κύριος μέσα, χωρίς πολλά-πολλά ξεκίνησε. «Ευκολάκι ήταν» χασκογέλασε και φρέναρε στο πορτοκαλί, μην κάνει τώρα καμιά παρανομία και πιαστεί στη φάκα άνευ λόγου! Εκεί στο ύψωμα, απέναντι από το «Μάκρο» θα σταματούσε και θα περίμενε να ΄ρθουν να μεταφορτώσουν το εμπόρευμα...

    ...Χτύπησε μια αναπάντητη και κατέβηκε να ανασάνει και να ανάψει τσιγάρο. Μετά από μερικές ρουφηξιές πήγε προς το πορτ μπαγκάζ να ελέγξει την κατάσταση. Είδε μέσα τις κλειστές κούτες κι αγαλλίασε η ψυχή του. Τίγκα, όλο το πίσω μέρος και είχε και μερικές στο πίσω κάθισμα. «Ώρε μάνα μου, κάναμε την καλή» μονολόγησε. Αργούσαν όμως, αργούσαν, γιατί δεν είχαν έρθει ακόμη; Ανακάθισε στην άκρη των πίσω καθισμάτων και μπήκε στον πειρασμό να ανοίξει ένα κουτί. Τι στο καλό, να μη δει κι αυτός τι περιέχουν τα κουτιά; Προσπάθησε να ανοίξει ένα χωρίς να φανεί. Έχωσε το χέρι του κι έπιασε κάτι παράξενο σαν βιβλίο, «οδηγίες θα είναι» σκέφτηκε και το τράβηξε έξω να το δει.

    «Είμαι η Άλλη» έγραφε το βιβλίο στο εξώφυλλο, μιας που την λέγανε Πολυξένη Βελένη. «Είμαι η άλλη». Είναι το 16ο,αδημοσίευτο, (ίσως στην επόμενη έκδοση) που απλώς αναγνώστηκε από την ίδια στη διάρκεια της παρουσίασης της έκδοσης με τον τίτλο ?Είμαι η άλλη? το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 17:32:24 UTC