Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 175η θέση το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τον αλγόριθμο της Google
  • [02] Σταμάτησε η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στο Μιλάνο λόγω νέφους
  • [03] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες
  • [04] Τρεις επιθέσεις στη Συρία με 32 νεκροί και 90 τραυματίες
  • [05] Το υπουργείο Υγείας ανανεώνει τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [06] Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
  • [07] Αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων

  • [01] Στην 175η θέση το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τον αλγόριθμο της Google

    Μία ακόμη διεθνής κατάταξη των πανεπιστημίων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, έχει μία πρωτοτυπία: Βασίζεται στον αλγόριθμο PageRank της Google, ο οποίος ταξινομεί τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, προκειμένου να μετρήσει πόσες φορές ένα πανεπιστήμιο εμφανίζεται στις σελίδες-λήμματα της Wikipedia.

    Όσες περισσότερες είναι οι φορές, τόσο μεγαλύτερο θεωρείται το «ειδικό βάρος» του πανεπιστημίου, διεθνώς. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν οι σχετικοί αλγόριθμοι κατάταξης 2DRank και CheiRank.

    Η κατάταξη, η οποία παρουσιάστηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον Jose Lages του Πανεπιστημίου της Φρανς-Κοντέ στη Μπεζανσόν, φέρνει στις δύο πρώτες θέσεις τα βρετανικά πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια: Χάρβαρντ, Κολούμπια, Πρίνστον, ΜΙΤ, Σικάγο, Στάνφορντ, Γιέηλ και Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.

    Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, την καλύτερη θέση (175) έχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται στην 141η θέση, σε μία ειδικότερη παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των ιστορικότερων πανεπιστημίων που ιδρύθηκαν πριν τον 20ό αιώνα. Ακολουθούν, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (191), το Πάντειο (236), της Πάτρας (251), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (257), το Χαροκόπειο (280), του Αιγαίου (300), το Δημοκρίτειο Θράκης (310), των Ιωαννίνων (317), της Κρήτης (369), της Μακεδονίας (469), της Θεσσαλίας (509), του Πειραιά (561), της Πελοποννήσου (587), το Ιόνιο (596) και της Δυτικής Μακεδονίας (660). Εντύπωση προκαλεί η απουσία του ΕΜΠ από αυτήν τη λίστα, όμως σε μία άλλη συγγενική κατάταξη (με βάση όχι τον αλγόριθμο PageRank, αλλά τον αλγόριθμο 2DRank), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στη διεθνή θέση 164, πρώτο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ).

    [02] Σταμάτησε η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στο Μιλάνο λόγω νέφους

    Σταμάτησε στις δέκα το πρωί, τοπική ώρα η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στο Μιλάνο λόγω του νέφους. Η απαγόρευση θα διαρκέσει μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα και πρόκειται να επαναληφθεί και τις επόμενες δυο ημέρες.

    Εξαιρούνται μόνον τα ταξί και τα αυτοκίνητα πολλαπλής χρήσης (car sharing) τα οποία πρέπει, όμως, να σέβονται το όριο ταχύτητας των τριάντα χιλιομέτρων της ώρα.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι οι υψηλές τιμές των ρύπων οφείλονται και στις όλο και εντονότερες κλιματικές αλλαγές, με εμφανώς μειωμένες βροχοπτώσεις.

    Την ίδια ώρα, στο Τορίνο, ο δήμος της πόλης αποφάσισε να προσπαθήσει να αυξήσει την χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς με την έκδοση έκτακτου ημερήσιου εισιτηρίου στην τιμή του 1,50 ευρώ. Η πρωτοβουλία, όμως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν προκάλεσε την αναμενόμενη, θετική ανταπόκριση των πολιτών.

    [03] Κάμερον: Στρατιωτικές ενισχύσεις, για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία που πλήττεται από «πρωτοφανείς» πλημμύρες, οι οποίες ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ.Ο Κάμερον αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι πλημμύρες αυτές οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τους διασώστες να χρησιμοποιούν φουσκωτές λέμβους για να μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους.

    [04] Τρεις επιθέσεις στη Συρία με 32 νεκροί και 90 τραυματίες

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σήμερα σε τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν η μια μετά την άλλη σε φιλοκυβερνητική συνοικία στη Χομς της κεντρικής Συρίας, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκαν στην συνοικία Ζάχρα, στην κεντρική Χομς. Το σημείο των επιθέσεων βρίσκεται κοντά στην κλινική, δήλωσε αστυνομική πηγή.

    Στην περιοχή αυτή ζουν αλαουίτες, η κοινότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η αλαουιτική κοινότητα αντιπροσώπευε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης σημαντικότερης συριακής πόλης πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

    [05] Το υπουργείο Υγείας ανανεώνει τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, μετά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ότι πριν το τέλος του 2015 θα έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους με τον Οργανισμό.

    Ο κ. Ξανθός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο, ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΙΣ.

    Οι γιατροί έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015.

    Η πίεση εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς χωρίς σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι γιατροί δεν μπορούν να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν, ήδη, προσφέρει και συνεχίζουν να παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

    [06] Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

    Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εάν δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα της ασφαλιστικής τους κάλυψης, που όπως λένε καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016.

    Αναφέρουν ότι με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα ,ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ). Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και υπενθυμίζει ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 13 εργαζόμενοι από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο άλλοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη.

    [07] Αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων

    Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προκαλεί η απόφαση για τη μείωση της τιμής των51 διαγνωστικών εξετάσεων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη,το τελευταίο σε εκκρεμότητα προαπαιτούμενο, από τα 13, για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ο οποίος κάνει λόγο για «απαράδεκτη και επικίνδυνη για το σύστημα υγείας υποκοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων» που «απειλεί τα εργαστήρια της γειτονιάς με λουκέτο».

    Ο ΙΣΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η μεσοσταθμική μείωση κατά 45%, σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές, θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και θα δημιουργήσει ολιγοψώνια στην αγορά και επιπρόσθετα θα οδηγήσει στον επαγγελματικό μαρασμό εκατοντάδες επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα υγείας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 December 2015 - 11:32:32 UTC