Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη
  • [02] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο
  • [03] Παράταση για την κατάθεση των δικαιολογητικών υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη
  • [04] Στους 804.465 οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της ΕΕ
  • [05] Ένα sms για τους πρόσφυγες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
  • [06] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο
  • [07] Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυργαγιά σε νοσοκομείο, στη Σαουδική Αραβία
  • [08] Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου
  • [09] Χριστούγεννα στη λογοτεχνία πριν από 80 χρόνια
  • [10] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη
  • [11] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα
  • [12] Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
  • [13] Οκτώ μετανάστες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, πνίγηκαν σε νέο ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας

  • [01] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

    «Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο

    Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

    Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

    Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

    [03] Παράταση για την κατάθεση των δικαιολογητικών υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη

    Τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους 45 ημέρες μετά την υποβολή στα Ειρηνοδικεία της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο Νόμο Κατσέλη η οποία εκπνέει στις 31/12/2015, δίνει σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας.

    Μετά από καταγγελίες των καταναλωτών για δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τις τράπεζες στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών για προσκόμιση στα Ειρηνοδικεία, εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ερμηνευτική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία:

    Α. Η υποβολή της αίτησης στα Ειρηνοδικεία θα γίνεται κανονικά μέχρι τις 31/12/2015.

    Β. Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 45 ημέρες συν 2 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης στα Ειρηνοδικεία.

    Γ. Εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι διατάξεις του νόμου 4346/2015.

    Ερμηνευτική Εγκύκλιος του Ν.3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων και την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

    [04] Στους 804.465 οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή σε κάποια χώρα της ΕΕ

    Πολλοί μετανάστες πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας ένα πλαστό έγγραφο, ή εάν δεν έχουν καθόλου χαρτιά, θα τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν άσυλο από κάποια χώρα στη δυτική Ευρώπη.

    Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αυτό συμβαίνει καθώς είναι πιο εύκολο να ζητήσει κάποιος άσυλο όταν είναι πρόσφυγας από τον πόλεμο και όχι οικονομικός μετανάστης.

    Ωστόσο, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καθημερινά από τις κατα τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας στα έγγραφα και τις εθνικότητες των μεταναστών είναι εξονυχιστικές, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Λιμενικού, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται καταγραφή με δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση και παράλληλη διασταύρωση στοιχείων μέσω frontex από τις χώρες καταγωγής αλλά και από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή έχουν μετακινηθεί κάποιοι από αυτούς σε χώρες της Ευρώπης από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σε 804.465, εκ των οποίων οι μισοί, 457.149, ήταν πρόσφυγες από τη Συρία. Συνολικά, 77 εθνικότητες απαρτίζουν το σύνολο των υπόλοιπων οικονομικών μεταναστών.

    [05] Ένα sms για τους πρόσφυγες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

    Βοηθήστε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να σώσει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο στέλνοντας με sms τη λέξη «Πρόσφυγες» στο 19454. Με ένα απλό μήνυμα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εισπράττει 1 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με στόχο να αξιοποιήσει τη βοήθεια αυτή για την ενίσχυση του εθελοντικού της έργου.

    «Με τη συμμετοχή σας θα καταφέρουμε να προμηθευτούμε όλο και περισσότερο διασωστικό υλικό και είδη Α' ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές μας που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους τόσο στη θάλασσα όσο και στους καταυλισμούς στα ελληνοσκοπιανά σύνορα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας.

    Η υπηρεσία ισχύει για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέχρι την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

    [06] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο

    Η ομάδα με την ονομασία «Αντικρατιστές Μαχνοβίτες» ανέλαβε, με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

    Η ομάδα υποστηρίζει ότι η επίθεση ήταν μία απάντηση «ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική βία της εξουσίας», διευκρινίζοντας ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση που εκδηλώθηκε δύο μέρες νωρίτερα στο ίδιο μέρος από άλλους αναρχικούς.

    Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, η επίθεση οργανώθηκε από περίπου 60 άτομα, που εκτόξευσαν 40 βόμβες μολότοφ, δυναμίτες και πέτρες, ενώ οι συντάκτες της ανακοίνωσης χρησιμοποιούν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.

    [07] Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυργαγιά σε νοσοκομείο, στη Σαουδική Αραβία

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 107 έχουν τραυματισθεί κατά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα νοσοκομείου στη νοτιο-δυτική Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και τη μαιευτική πτέρυγα του νοσοκομείου του Τζαζάν, διευκρίνισε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον λογαριασμό της στο Twitter. Η φωτιά σβήστηκε και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια.

    [08] Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου

    Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των τουρκικών ακτών στο νέο ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

    Το υπερφορτωμένο πλοιάριο που τους μετέφερε προς τη Λέσβο ανατράπηκε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Είκοσι ένας άνθρωποι διασώθηκαν, ανάμεσά τους ένα μωρό ενός έτους, από την τουρκική ακτοφυλακή, που αναζητεί δύο ακόμη αγνοούμενους.

    [09] Χριστούγεννα στη λογοτεχνία πριν από 80 χρόνια

    Πώς υποδεχόταν ο αθηναϊκός Τύπος πριν από 80 ή 70 χρόνια τέτοιες ημέρες τα Χριστούγεννα; Τι έγραφαν οι συνεργάτες του, χρονογράφοι, μυθιστοριογράφοι και δημοσιογράφοι; Κι ακόμα, τι διάλεγαν να μεταφράσουν για τα Χριστούγεννα οι εφημερίδες; Ο ερευνητής της λογοτεχνίας Γιώργος Ζεβελάκης άνοιξε το ιστορικό του αρχείο (εφημερίδες και περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μας επέτρεψε να διαλέξουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από χριστουγεννιάτικα κείμενα που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1934 και 1945.

    Γράφουν ο Γεώργιος Φτέρης, ο Τίμος Μωραϊτίνης, ο 'Αγγελος Τερζάκης και ο Παύλος Παλαιολόγος ενώ μεταφράζεται ο ρώσος πεζογράφος Ιβάν Μπούνιν.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ - 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1945

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

    'Ανοιξε τα μάτια του κι έΒ­στησε τ' αυτί. Του είχε γίνει πια συνήθεια αυτό, καθώς στους ληστοφυγόδικους. Μα και τα μούτρα του, αν τά ?βλεπε στον καθρέφτη της ντουλάΒ­πας, εκεί αντίκρυ στο κρεβάτι μιαν όψη ληστοφυγόδικου θα του παρουσίαζαν. Γένια άΒ­γρια -είχε κάπου μια βδομάΒ­δα να ξυριστεί- κι αχάμνια που να σου κάνει τρόμο.

    «Ησυχία!» συλλογίστηκε εΒ­νώ τέντωνε όσο μπορούσε πεΒ­ρισσότερο την ακοή τους. «ΟύΒ­τε ντουφεκιά δεν πέφτει... Δεν το είπα εγώ χτες; ΧριστούγενΒ­να σήμερα, θα έχουμε εκεχειΒ­ρία. Τί διάολο;»

    Η σκέψη αυτή της εκεχειΒ­ρίας του προκάλεσε δυνατή ευχαρίστηση. Αισιοδοξία. Χαιρόταν ακόμα, που βγήκε αληθινός στην πρόβλεψή του. Όλοι την είχαν ακούσει χτες βράδυ εκεί κάτω, στο καταφύγιο της ποΒ­λυκατοικίας. Έπρεπε, λοιπόν, να σηκωθεί τώρα από το κρεβάτι του γρήγορα, να ντυθεί και να βγει στο χωλ, για να χαρεί το θρίαμβό του. «Δεν σας το είπα εγώ χτες; Ήταν αδύΒ­νατο vα μη γίνει. Και μάλιστα δεν αποκλείεται σήμερα να τεΒ­λειώσει για καλά όλο το πανηγύρι. Ναι, ναι, θα τελειώσει, να το δείτε. Εγώ σας το λέω. Εικοσιδύο ήμερες πια -παραΒ­τράβηξε. Σώνει! Θα τελειώσει σήμερα, που είναι ΧριστούγενΒ­να. Να μου το θυμηθείτε».

    Μπρρραμ! μπάμ! ... Τινάχτηκε. Τι ήταν αυτό; Χριστέ μου! Όλμοι ή οβίδα από τανκ; Τα τζάμια είχανε κουδουνίσει, η καρδιά του βροντούσε σαν ταμπούρλο που το χτυπάει τρελός. Έτσι καθώς είχε βρεθεί μεμιάς ανακαθισμένος στο κρεβάτι, χωρίς καθόλου να καταλαβαίνει το δεκεμβριανό κρύο, βάλθηκε ν' αφουγκράζεται με κρατημένη ανάσα. ΠρέΒ­πει να ήταν ακόμα πρωί, κάΒ­που οχτώ ή ώρα. Πέρα, κανα-δυό δρόμους πιο πάνω, ξέσπαΒ­σε ντουφεκίδι ορμητικό.

    (...)

    ΦΩΤΟ: Μαρκ Σαγκάλ 1918 / Πάνω από την πόλη/ Μουσείο Τριτιακόφ Μόσχα

    [10] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

    «Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [11] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα. Τα μικρά παιδιά, τους μαθητές και τους χορευτές υποδέχτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό και ο υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε για περίπου δύο ώρες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών του Νηπιοτροφείου, κάλαντα, τις μουσικές των παραδοσιακών οργάνων του Γυμνασίου Ιλίου και τους παραδοσιακούς χορούς του αρτινού Συλλόγου, με τον κ. Τσίπρα να ανταλλάσσει ευχές για «χρόνια πολλά», δώρα και ένα αναμνηστικό γούρι για τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου, αλλά και να φωτογραφίζεται και να έχει σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους χορευτές.

    Πρώτοι είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, με τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Φλαμπουράρη να τους μοιράζουν δώρα. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους δασκάλους, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και «καλή δύναμη».

    Εν συνεχεία υποδέχτηκε τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, στους οποίους παρέδωσε ένα συλλογικό δώρο και συγκεκριμένα μερικά όργανα που έχουν ανάγκη το σχολείο. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους για την καθημερινότητα και τη λειτουργία του σχολείου, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή χρονιά», ενώ τους ξεπροβόδισε λέγοντάς τους: «Και του χρόνου σας περιμένουμε».

    Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε και από τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι χοροί. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί προτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα. Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός είπε: «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό». Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα παραδοσιακό ταγάρι ως δώρο για τη σύζυγό του, για να ακολουθήσουν μετά παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

    [12] Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

    Με την έκδοση εγκυκλίων, το υπουργείο Εργασίας προχωράει σε γνωστοποίηση ρυθμίσεων και παροχή οδηγιών των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 που αφορούν τις μεταβολές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Οι εγκύκλιοι του υπουργείου απευθύνονται στις διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, του ΤΑΠ-ΔΕΗ, του ΕΤΕΑ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στις διοικήσεις των "Ειδικών Ταμείων". και αναφέρονται με διευκρινιστικά παραδείγματα στις μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τη λήψη πλήρους και μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

    Επισημαίνεται ότι προβλέπεται, ρητώς, ότι δεν θίγονται τα θεμελιωμένα έως και την 18.8.2015 συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν αυτά να ασκηθούν οποτεδήποτε (σύμφωνα με το άρθρο 4 Μέρους Γ΄ του ν.4336/2015, έναρξη ισχύος είναι η 19-08-2015).

    Διευκρινίζεται ότι θεμελιωμένο δικαίωμα υφίσταται όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας (όπου αυτό προβλέπεται), που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του. Το θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει εργαζόμενος, καθώς δεν είναι υποχρεωμένος να συνταξιοδοτηθεί.

    [13] Οκτώ μετανάστες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, πνίγηκαν σε νέο ναυάγιο ανοιχτά της Τουρκίας

    Οκτώ μετανάστες, ανάμεσά τους έξι παιδιά πνίγηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στ? ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας σε νέο ναυάγιο στο Αιγαίο, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν κατευθυνόταν στη Λέσβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

    Το πλοίο που ήταν υπερφορτωμένο και είχε αποπλεύσει από την μικρή τοποθεσία Μπάντελμι της δυτικής Τουρκίας, ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, μετέδωσε το Dogan.

    Δεκατέσσερις ακόμη επιβαίνοντες αγνοούνται και η τουρκική ακτοφυλακή διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.

    Η εθνικότητα των ανθρώπων αυτών δεν έχει διευκρινιστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 December 2015 - 11:32:41 UTC