Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πράσινο φως» με 193 ψήφους υπέρ στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή
  • [02] «Στόχος το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών»
  • [03] Με ειδικό λογισμικό θα ανοιχθεί το υλικό που παρέδωσε ο Ε. Φαλσιανί στον γγ του υπουργικού Συμβουλίου
  • [04] Συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο, δηλώνει η Σ. Σάραντον
  • [05] Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [06] Ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ οι Έλληνες
  • [07] «Καρδιοχτύπησε» η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Ζντοβτς

  • [01] «Πράσινο φως» με 193 ψήφους υπέρ στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή

    Υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και με 193 ψήφους, έναντι 56 κατά, σε σύνολο 249 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

    Η σταθερή γραμμή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η αρνητική στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο (πλην τριών βουλευτών που υπερψήφισαν) το «όχι σε όλα» της Χρυσής Αυγής και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών που παρατηρήθηκαν στα κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός απόντων, χαρακτήρισαν την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια, τόσο επί της αρχής όσο και σε άρθρα, καθώς και σε μία τροπολογία. «Όχι» επίσης ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απουσίασαν 10 βουλευτές του κόμματος.

    Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων καθώς και 19 βουλευτές από τη ΝΔ και τρεις των ΑΝΕΛ.

    Από τη ΝΔ υπερψήφισαν επί της αρχής 19 βουλευτές: Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (κατά στο άρθρο 7) Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Τασούλας (κατά στα άρθρα 9, 10 και 11), Νίκος Παναγιωτόπουλος (κατά στα άρθρα 9,10 και 11) Χρήστος Δήμας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σίμος Κεδίκογλου. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Γιάννης Βρούτσης υπερψήφισαν επί της αρχής αλλά καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

    «Όχι» ψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ: 'Αννα Καραμανλή, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκουδήμος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιαννάκης Στέργιος, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος και Φωτεινή Αραμπατζή.

    Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίασαν 27 βουλευτές: Δημήτρης Σταμάτης, Σοφία Βούλτεψη, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Φωτεινή Αραμπατζή, Χρήστος Σταϊκούρας, Βασίλης Κικίλιας, Καραγκούνης Κώστας, Γεωργία Μαρτίνου, Θόδωρος Καράογλου, Μάριος Σαλμάς, Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Αντωνιάδης.

    Από τους ΑΝΕΛ, «ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης είπαν η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος καταψήφισαν. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απουσίαζε από την ψηφοφορία."Όχι" ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ απουσίαζε ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή

    Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης

    [02] «Στόχος το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών»

    «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στη δήλωση της ότι στη σημερινή συνεδρίαση του, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του πρωθυπουργού για 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

    «Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με δέσμευση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις», είπε και προσέθεσε ότι «ενέκρινε επίσης τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή».

    Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες».

    Σημείωσε ακόμη ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», για να υπογραμμίσει ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούριας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».

    [03] Με ειδικό λογισμικό θα ανοιχθεί το υλικό που παρέδωσε ο Ε. Φαλσιανί στον γγ του υπουργικού Συμβουλίου

    Αρχείο με περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις των λογαριασμών όλων εκείνων των προσώπων ,νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ» παρέδωσε χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

    Το αρχείο, στο οποίο αναφέρθηκε στην ομιλία του σήμερα ο πρωθυπουργός, αφορά στικάκι που παρέδωσε στον κ. Καλογήρου πριν λίγες ημέρες το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλσιανί, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

    Το ραντεβού του κ. Φαλσιανί, του ανθρώπου που υπέκλεψε αρχεία της άλλοτε εργοδότριας του τράπεζας, με τον κ. Καλογήρου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί το ραντεβού του κ. Φαλσιανί με ομάδα Εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία, ώστε να «διαβαστεί» εξολοκλήρου και να διαφωτιστεί η λίστα. Στο υλικό που παρέδωσε ο κ. Φαλσιανί φαίνεται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως όλη την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.

    [04] Συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει στη Λέσβο, δηλώνει η Σ. Σάραντον

    Συνεχίζει να βρίσκεται στη Λέσβο και να επισκέπτεται ακτές όπου αποβιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών, η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον. Σήμερα ήταν η σειρά των χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν στο νησί και περιμένουν την καταγραφή τους στο hot spot της Μόριας.

    Εκεί η κ. Σάραντον συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέταζαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.

    Στην ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Μουζάλα με την κ. Σάραντον, η οποία δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει και από τις ανθρώπινες ιστορίες που ακούει, ο Έλληνας υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που διαχειρίζεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των Τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.

    [05] Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, Δημήτρη Μπάγιου.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα, εννοώντας τα ρόπαλα. «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» τόνισε.

    Επίσης, είπε ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50».

    Κατά την εξέταση του αστυνομικού, η πολιτική αγωγή τού επέδειξε φωτογραφίες από τη δικογραφία, στις οποίες απεικονίζονται όπλα τύπου καλάσνικοφ, ζητώντας να απαντήσει εάν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο. Ο μάρτυρας ανέφερε: «Αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι. Δεν μπορώ να πω από τις φωτογραφίες. Υπάρχουν ακριβείς απομιμήσεις».

    Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους των θυμάτων, ο κ. Μπάγιος επανέλαβε πως η ομάδα του δεν διέθετε εξοπλισμό και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει την ομάδα των συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών, για τους οποίους είπε: «Ήξερα ότι έχουν έρθει για κακό σκοπό».

    [06] Ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ οι Έλληνες

    Ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες σύμφωνα με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου 2015 που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Ειδικότερα, σε ποσοστό 60% οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ των 28. Επίσης, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στην ΕΕ των 28 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32% και στην ευρωζώνη34%.Το 92% θεωρεί πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα έναντι 55% στην ΕΕ και 57% στην ευρωζώνη.

    Το 70%, πάντως, των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (ΕΕ28: 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

    Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάσταση των Ελλήνων το 52% δηλώνει πως είναι «κακή» (σε σχέση με 25% στην ΕΕ των 28 και 26% στην ευρωζώνη), ενώ το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες, θα χειροτερέψει, ποσοστό αυξημένο κατά 18 εκατοστιαίες μονάδες από το ευρωβαρόμετρο της Άνοιξης του 2015.Αντίστοιχα, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 76% των Ελλήνων απάντησε ότι τη θεωρεί «κακή» και το 58% εξέφρασε την άποψη πως θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο (επίσης +18% σε σχέση με την Άνοιξη του 2015).

    Σε εθνικό επίπεδο, το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «κακή» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% πιστεύει πως θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο.

    [07] «Καρδιοχτύπησε» η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Ζντοβτς

    Το έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκε η ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του Γιούρι Ζντοβτς στην τεχνική ηγεσία για να αποχαιρετήσει το 2015 με νίκη 86-85 επί του Κολοσσού στο «Βενετόκλειο της Ρόδου, και να πανηγυρίσει την 9η νίκη σε 11 αγωνιστικές στην Α1.

    Ο Μαυροειδής πέτυχε το νικητήριο καλάθι, αφού ο πρώτος σκόρερ των νησιωτών Τρέβορ Ρέλεφορντ έγινε από ήρωας... μοιραίος, κι ενώ ο Λαρεντζάκης με 3/3 βολές, μετά το 5ο φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στα 3΄΄, σε προσπάθεια του για τρίποντο, είχε στείλει τον αγώνα στην παράταση για τους Ροδίτες.

    Τα δεκάλεπτα: 11-15, 31-33, 59-57, 72-72 (κ.α.), 85-86 παρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2015 - 17:32:30 UTC