Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Όαση χαράς των παιδιών τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Σήμερα η ΝΔ αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο
  • [03] Αλ. Χαρίτσης: Βασικός άξονας του νέου ΕΣΠΑ η διαφάνεια και η απλοποίηση των διαδικασιών
  • [04] Βερολίνο και Βιέννη επεξεργάζονται πρόταση για το άσυλο, σύμφωνα με το Focus
  • [05] Λήξη συναγερμού για ύποπτο μηχανισμό που εντοπίστηκε σε πτήση της Air France
  • [06] Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 35 ετών
  • [07] Με το ζόρι ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά
  • [08] Ο Γκουαρντιόλα φεύγει, ο Αντσελότι έρχεται
  • [09] Η «Μπάρτσα» στην κορυφή του κόσμου
  • [10] Με δύο πέναλτι του Φορτούνη και με απόλυτο νικών ο Ολυμπιακός έκλεισε τον α' γύρο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Όαση χαράς των παιδιών τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ

    «Τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ, που γίνονται πάνω από έξι χρόνια τώρα, έχουν καθιερωθεί σαν μια πραγματική όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας των παιδιών, με παιχνίδι, τραγούδι, χορό, με κατασκευές, με θεατρικές παραστάσεις. Είναι πραγματικά μια όαση μέσα σ' αυτή την κόλαση που ζει ο λαός μας και οι λαϊκές οικογένειες, με την οικονομική καπιταλιστική κρίση», δήλωσε στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «είναι ταυτόχρονα φροντίδα για τους νέους γονείς, για τις νέες οικογένειες που βιώνουν φτώχεια, ανεργία, απληρωσιά, μια σειρά προβλήματα που βιώνουν όλες οι οικογένειες της πατρίδας μας.»

    Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε στην δήλωσή του ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους και όλες και καλές γιορτές.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Σήμερα η ΝΔ αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο

    Εντυπωσιακή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της ΝΔ. Ο Επίτροπος ψήφισε στην Κηφισιά και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων, σήμερα με αυτή την διαδικασία αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο».

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «πριν από λίγα χρόνια είχα πάρει αυτή την πρωτοβουλία και ειλικρινά χαίρομαι σήμερα που η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ως μια από τις σημαντικότερες δημοκρατικές παρατάξεις, όπου τον τελευταίο και τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο κόσμος της».

    [03] Αλ. Χαρίτσης: Βασικός άξονας του νέου ΕΣΠΑ η διαφάνεια και η απλοποίηση των διαδικασιών

    «Σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα εστιάζει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας σε τομείς όπως ο αγροτοδιατροφικός, για τη στήριξη των αγροτών και ο τουρισμός, ώστε να ενισχυθεί η δημιουργία μικρών μονάδων με προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ έμφαση θα δοθεί και στα προγράμματα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση».

    Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Αργολίδας στο 'Αργος με θέμα «το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας» και σημείωσε πως πρώτη προτεραιότητα στην παρούσα χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

    [04] Βερολίνο και Βιέννη επεξεργάζονται πρόταση για το άσυλο, σύμφωνα με το Focus

    Η Γερμανία και η Αυστρία ετοιμάζουν μια πρόταση σχετικά με την κατάρτιση κοινού ευρωπαϊκού νόμου για το άσυλο, δήλωσε ο συντονιστής της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις και την ανέχεια στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και αλλού, έχουν φθάσει τη Γερμανία φέτος εισερχόμενοι στη χώρα από το έδαφος της γειτονικής Αυστρίας.

    Ο Πέτερ Αλτμάιερ, ο γενικός διευθυντής της καγκελαρίας στον οποίο η Άγγελα Μέρκελ έχει αναθέσει την επίβλεψη του χειρισμού της κρίσης των προσφύγων από την κυβέρνηση, δήλωσε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες ότι συνεργάζεται στενά για αυτό με τον Γιόζεφ Όστερμαϊερ ?ομοσπονδιακό υπουργό παρά την αυστριακή καγκελαρία αρμόδιο για τις τέχνες, τον πολιτισμό και τα ΜΜΕ? ο οποίος δραστηριοποιείται στη χάραξη πολιτικής για την κρίση.

    «Συζητάμε για το ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει ένα τέτοιο σύστημα» είπε ο Αλτμάιερ, αναφερόμενος σε έναν ευρωπαϊκό νόμο και τα μέσα για την επιβολή του.

    Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι σύντομα θα προσεγγίσουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει περισσότερη προθυμία για συζήτηση όσον αφορά το πρόβλημα από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

    [05] Λήξη συναγερμού για ύποπτο μηχανισμό που εντοπίστηκε σε πτήση της Air France

    O διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

    Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

    «Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντικείμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτιού και ενός χρονοδιακόπτη» εξήγησε ο ίδιος.

    [06] Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 35 ετών

    Πάνω από 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Ισπανία ψηφίζουν σήμερα για την ανανέωση της σύνθεσης του νέου Κοινοβουλίου τους και της Γερουσίας, σε μία αναμέτρηση που το αποτέλεσμά της μέχρι την τελευταία στιγμή είναι αβέβαιο αν θα οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας τέσσερα κόμματα διεκδικούν επί ίσοις όροις την εξουσία.

    Τα δύο νέα κόμματα, οι αριστεροί Podemos (Μπορούμε) και οι κεντρώοι Ciudadanos (Πολίτες) έχουν διεμβολίσει του δύο παραδοσιακούς πόλους της ισπανικής πολιτικής των τελευταίων 38 ετών της μεταπολίτευσης, το κυβερνών δεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) και τους Σοσιαλιστές (PSOE) αποσπώντας μεγάλο ποσοστό από την δεξαμενή ψήφου τους.

    Στις φετινές εκλογές, χάρις στην αμφίρροπη μάχη των παρατάξεων και η κρισιμότητα του αποτελέσματος, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ιστορικό ρεκόρ. Στις φετινές εκλογές μάλιστα είναι εγγεγραμμένοι 731.744 νέοι ψηφοφόροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2011.

    Η ψηφοφορία στα περίπου 23.000 εκλογικά τμήματα της χώρας ξεκίνησε στις 09.00 τοπική ώρα (10.00, ώρα Ελλάδος) κι οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 (21.00, ώρα Ελλάδος). Πάνω από 700.000 ψηφοφόροι όμως επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο (100.000 περισσότεροι από το 2011) για να μη χρειασθεί να μετακινηθούν προς τα εκλογικά τμήματα των περιφερειών τους. Πάνω από 90.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός σε όλη τη χώρα, στην οποία έχει κηρυχθεί κατάσταση αυξημένου συναγερμού (επίπεδο 4) για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    [07] Με το ζόρι ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά

    Το πέναλτι του Αθανασιάδη στο 68ο λεπτό, στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επικρατήσει στην Τούμπα του Πλατανιά με 1-0 και να κλείσει νικηφόρα το ποδοσφαιρικό 2015. Με αυτή τη νίκη και μετά από 15 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 3η θέση με 26 βαθμούς.

    [08] Ο Γκουαρντιόλα φεύγει, ο Αντσελότι έρχεται

    Οι δρόμοι της Μπάγερν Μονάχου και του Πεπ Γκουαρντιόλα θα χωρίσουν στο τέλος της εφετινής περιόδου, ύστερα από τρεις σεζόν συνεργασίας, με τον Κάρλο Αντσελότι να αντικαθιστά τον Ισπανό στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. «Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έδωσε στην ομάδα μας ο Γκουαρντιόλα και ελπίζουμε να γιορτάσουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες κατά την τρέχουσα περίοδο», είπε ο Ρουμενίγκε.

    [09] Η «Μπάρτσα» στην κορυφή του κόσμου

    Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε απολύτως τα προγνωστικά και κατάκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που είναι ο τρίτος στην ιστορία της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-0 την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ρίβερ Πλέιτ, με γκολ των Λιονέλ Μέσι στο 36ο και Λουίς Σουάρες στο 49ο και 68ο λεπτό.

    Η Χιροσίμα κατετάγη στην τρίτη θέση, καθώς η στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στη Γιοκοχάμα, η ιαπωνική ομάδα νίκησε 2-1 την Γκουανγκζού Εβεργκράντε του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

    [10] Με δύο πέναλτι του Φορτούνη και με απόλυτο νικών ο Ολυμπιακός έκλεισε τον α' γύρο

    Με το απόλυτο των νικών έκλεισε τον α' γύρο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, ο οποίος την 15η αγωνιστική της Super League πέρασε νικηφόρα και από την Καλλονή με 2-0. Και τα δύο γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Φορτούνης (9', 33'), ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 33' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Δαύκου.

    Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, οι πρωτοπόροι στο 13' με τον Ντουρμάζ και οι ουραγοί της βαθμολογίας στο 81' με τον Γουερέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 15:32:27 UTC