Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Όαση χαράςτων παιδιών τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [03] «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι για μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε»
  • [04] Γ. Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εφαλτήριο για την ανάκαμψη της χώρας
  • [05] Π. Σκουρλέτης: Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ έχει κλείσει
  • [06] Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών
  • [07] Τουρκία: Πάνω από 100 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχείρηση εναντίον του PKK
  • [08] Αεροπλάνο της Air France έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα
  • [09] Κύπρος: Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο για Αγνοούμενα Πρόσωπα
  • [10] Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες τις ημέρες των γιορτών
  • [11] «Μέτρον άριστον στο γιορτινό τραπέζι για τις ευάλωτες ομάδες»
  • [12] «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία»
  • [13] Ομαλά εξελίσσεται με μεγάλη συμμετοχή η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία
  • [14] Εκλογές στην Ισπανία: Το μεγάλο άλμα προς το άγνωστο

  • [01] Απ. Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα

    "Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής.Οι Νεοδημοκράτες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους.Σήμερα γυρίζουμε σελίδα" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

    "Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό.Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση" πρόσθεσε ο ίδιος.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Όαση χαράςτων παιδιών τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ

    «Τα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ, που γίνονται πάνω από έξι χρόνια τώρα, έχουν καθιερωθεί σαν μια πραγματική όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, δημιουργίας των παιδιών, με παιχνίδι, τραγούδι, χορό, με κατασκευές, με θεατρικές παραστάσεις. Είναι πραγματικά μια όαση μέσα σ' αυτή την κόλαση που ζει ο λαός μας και οι λαϊκές οικογένειες, με την οικονομική καπιταλιστική κρίση», δήλωσε στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «είναι ταυτόχρονα φροντίδα για τους νέους γονείς, για τις νέες οικογένειες που βιώνουν φτώχεια, ανεργία, απληρωσιά, μια σειρά προβλήματα που βιώνουν όλες οι οικογένειες της πατρίδας μας.»

    Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε στην δήλωσή του ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους και όλες και καλές γιορτές.

    [03] «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι για μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε»

    Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

    Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

    [04] Γ. Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εφαλτήριο για την ανάκαμψη της χώρας

    Η νέα επιχειρηματικότητα με την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρωπίνου δυναμικού, η ενίσχυση των εξαγωγών και το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, αποτελούν τα βασικά σημεία του νέου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, όπως το ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην «Αυγή» της Κυριακής.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα θα προδιαγράφει την στρατηγική, το πλαίσιο, τα μέσα και τα εργαλεία με τα οποία θα μεταστραφεί η πορεία της χώρας σε θετικό πρόσημο. Η καινοτομία του νέου αναπτυξιακού νόμου έγκειται στην διαφοροποίηση του, από το πρότερο γενικό οριζόντιο επίπεδο, σε δυο κατηγορίες επενδύσεων: τις δυναμικές (αγροτοδιατροφή, φάρμακο, τεχνολογία κ.α) και στις ήδη ενσωματωμένες στο ΕΣΠΑ, με παράλληλο συνδυασμό πολλαπλών εργαλείων (επιδοτήσεις, φορολογικά κίνητρα, φορολογική σταθερότητα κ.α.).

    [05] Π. Σκουρλέτης: Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ έχει κλείσει

    «Η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ έχει κλείσει και έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της. Η συμφωνία αυτή με απόλυτη σαφήνεια, μιλά για την ανάγκη αποζημίωσης της ΔΕΗ. Είναι αναγκαίο ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα να κλονιστεί η βιωσιμότητά της. Έχουμε συμφωνήσει με το κουαρτέτο πως θα υπάρχει ένας ανεξάρτητος εκτιμητής, ο οποίος θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της αποζημίωσης αλλά και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η καταβολή της». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "Aγορά" και συνέχισε: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, που εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του νέου ΑΔΜΗΕ, αποζημιώνει τη ΔΕΗ ως επιχείρηση και διατηρεί το μάνατζμεντ στο Δημόσιο».

    Για το παράλληλο πρόγραμμα ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να επανέλθει αμέσως μετά τις γιορτές ενώ για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, η πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που επεξεργάζεται, να μην περιλαμβάνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις «και αυτό θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους».

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: «γνωρίζουμε ότι στις σημερινές συνθήκες, η σύνταξη του πατέρα ή του παππού και της γιαγιάς αποτελούν το κύριο μέσο συντήρησης ολόκληρων οικογενειών. Κατά συνέπεια θα ήταν όχι μόνο άδικο, αλλά και πολλαπλάσια επιζήμιο, αν μετά από δώδεκα συνεχείς μειώσεις συντάξεων τις οποίες υπέστησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι σημερινοί συνταξιούχοι βρισκόντουσαν μπροστά και σε μία ακόμη».

    [06] Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται στo τελικό στάδιο του προγραμματισμού.

    Μετά από τον πρώτο κύκλο των σχεδίων αναδιάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν νέες παρουσιάσεις κατά το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και 8 Δεκεμβρίου 2015, σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στις παρουσιάσεις αυτές παραβρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, παρέστησαν ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι γενικοί επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός, καθώς επίσης ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι γενικοί περιφερειακοί αστυνομικοί διευθυντές, καθλώς και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των νομών, κατά περίπτωση.

    Η κοινωνική διαβούλευση, όπως σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Ετσι, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.

    [07] Τουρκία: Πάνω από 100 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχείρηση εναντίον του PKK

    Περισσότεροι από 100 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς σε εύρος στρατιωτικής επιχείρησης που συνεχίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

    Η επιχείρηση, που πραγματοποιούν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έχει στοιχίσει την ζωή σε 102 ανθρώπους στις τάξεις του PKK, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Επιπλέον, τουλάχιστον δύο στρατιώτες και πέντε πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Συνολικά, 10.000 άνδρες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση που στοχεύει στο να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές από τα αστικά κέντρα, ενώ επικεντρώνεται σε δύο πόλεις κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, το Τζιζρέ και τη Σιλόπι. Σε αυτές τις δύο περιοχές της επαρχίας Σιρνάκ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και ημέρες.

    Ένας προηγούμενος απολογισμός που ανακοίνωσε χθες ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για 70 Κούρδους μαχητές νεκρούς.

    [08] Αεροπλάνο της Air France έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα

    Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας Μομπάσα αφού το πλήρωμα ενημέρωσε τον πιλότο για ένα ύποπτο δέμα που εντόπισε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κένυα.

    Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 ?με προορισμό το Παρίσι? στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

    "Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά", δήλωσε ο Μπόινετ.

    [09] Κύπρος: Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο για Αγνοούμενα Πρόσωπα

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου επισκέφτηκαν το πρωί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας στην «νεκρή» ζώνη.

    Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκαν τα τρία μέλη της Επιτροπής, Πολ Ανρί , Νέστορας Νέστορος και Πλουμέρ Κιουτσούκ, τα οποία τους ενημέρωσαν για την πορεία των ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στην Επιτροπή , Νέστορας Νέστορος, δήλωσε ότι η επίσκεψη των δύο ηγετών στο Εργαστήριο αποδεικνύει το κοινό τους ενδιαφέρον για διακρίβωση της τύχης των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

    Πρέπει, τόνισε ο κ. Νέστορος, « να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε σχέση με την τύχη των αγνοουμένων, ιδιαίτερα στις οικογένειες τους, τις μανάδες, τους πατεράδες, που αυτές οι μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος είπε ότι ανέδειξε τη μεγάλη αδυναμία στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής, ιδιαίτερα στα κατεχόμενα, και ζήτησε να ενισχυθούν τα ερευνητικά κλιμάκια σε σχέση με πιθανούς χώρους ταφής.

    Ο κ. Νέστορος ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει η προεργασία για να αρχίσουν έρευνες σε δέκα σημεία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου σε «στρατιωτικές ζώνες».

    Τέλος, πρόσθεσε ότι ένα άλλο σημαντικό θέμα αφορά το ζήτημα των μετακινήσεων οστών, που επίσης χρειάζεται επίλυση.

    [10] Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες τις ημέρες των γιορτών

    Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουν οι κυρίες που κυοφορούν, τις γιορτινές ημέρες, δίνει μέσα από την εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου ο Γ. Φαρμακίδης, μαιευτήρας- γυναικολόγος, καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, διευθυντής του ΣΤ' Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

    Ο κ. Φαρμακίδης εξηγεί ότι ένα ποτηράκι κρασί και ο ήπιος χορός δεν απαγορεύονται σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη. Ωστόσο όπως επισημαίνει, πρέπει να αποφεύγονται οι χώροι με πολύ καπνό, η κούραση, η υπερφαγία και τα ψηλά τακούνια. Ο κ. Φαρμακίδης, αναφέρει ακόμη, ότι τα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται από τη 12 έως την 33η εβδομάδα της κύησης, ωστόσο αν η πτήση είναι μικρής διάρκειας μπορεί να γίνει και στην αρχή της εγκυμοσύνης.

    [11] «Μέτρον άριστον στο γιορτινό τραπέζι για τις ευάλωτες ομάδες»

    Συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουν διατροφικά τις ημέρες των γιορτών διαβητικοί, καρδιοπαθείς, υπερτασικοί και άτομα με γαστρεντερολογικά προβλήματα δίνει στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ο κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος, υπεύθυνος του τμήματος Διατροφής στο Λαϊκό Νοσοκομείο .

    Όπως επισημαίνει ο κ. Δημοσθενόπουλος, οι ευάλωτες αυτές ομάδες, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής τις ημέρες αυτές, προκειμένου να μην καταλήξουν στα επείγοντα, όπου στατιστικά αυξάνεται η κίνηση από περιστατικά τέτοιων νοσημάτων.

    ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ

    Οι διαβητικοί πλέον μπορούν να ακολουθούν ένα πιο ελεύθερο διατροφολόγιο και οι απαγορεύσεις δεν είναι τόσο αυστηρές όσο παλιότερα, τονίζει ο κ. Δημοσθενόπουλος: «Βέβαια η πρόσληψη γλυκών, η πρόσληψη τροφών που είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρα, όπως είναι τα αμυλούχα τρόφιμα που συνοδεύουν τα τραπέζια, όλα αυτά τα αρκετά εμπλουτισμένα ρύζια η ζυμαρικά με κουκουνάρια, καλαμπόκια, κάστανα, θέλουν ένα μέτρο, χωρίς να πούμε ότι απαγορεύονται.

    ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΙ

    Προσοχή στην παρουσία του αλατιού, όσο περνάει από το χέρι μας, γιατί συνήθως τρώμε έξω ή σε άλλα σπίτια, οπότε είναι δύσκολο κανείς να ελέγξει την ποσότητα λέει ο κ. Δημοσθενόπουλος στους υπερτασικούς: «Οι υπερτασικοί μπορούν κυρίως να αποφύγουν τρόφιμα με εμπλουτισμένο αλάτι, τις κρυφές πηγές αλατιού, όπως είναι τα τυριά, οι ξηροί καρποί, όπως είναι και τα ίδια τα αμυλούχα π.χ το ψωμί είναι μια αλμυρή τροφή. Οπότε αν δεν μπορούν να μειώσουν το αλάτι σε αυτό που τρώνε , σίγουρα μπορούν να μειώσουν την προσθήκη αλατιού στην τροφή τους μέσα από τις πηγές αυτές. Όσον αφορά το ποτό σαφώς και θέλει μέτρο που αναφέραμε για τους διαβητικούς, αν και για αυτή την ομάδα καλύτερα θα ήταν η αποφυγή της αλκοόλης».

    ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ

    Άτομα που έχουν ένα ιστορικό μιας καρδιαγγειακής νόσου , άτομα που έχουν περάσει κάποιο έμφραγμα ή άτομα που έχουν υψηλά λιπίδια σίγουρα θέλουν μία προσοχή αυτές τις μέρες, καθότι είναι μία περίοδος που έχει πολλούς πειρασμούς τονίζει ο κ. Δημοσθενόπουλος: «Τα τρόφιμα είναι πολύ πλούσια συνήθως σε προστιθέμενα λιπαρά, άρα εκεί πρέπει προστατεύοντας τον εαυτό τους, όσο γίνεται πιο άπαχη επιλογή πρωτείνης, δηλαδή να διαλέγουν το πιο άπαχο έστω και φαινομενικά κομμάτι του κρέατος, όσο μπορούν αποχή από το τυρί που είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτια και βεβαίως και αυτή η ομάδα όπως οι διαβητικοί, καλόν είναι να τρώνε άφθονη σαλάτα».

    [12] «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία»

    Για ημέρα γιορτής για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι φίλοι του κόμματος παίρνουν σήμερα τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους και τόνισε πως αυτο που θα συμβεί ειναι σημαντικό και για τον τόπο συνολικά.

    «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα. Το 2016 θα ειναι καλή χρονια για τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [13] Ομαλά εξελίσσεται με μεγάλη συμμετοχή η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

    Oμαλά και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7:00 το πρωί η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ και υπολογίζεται ότι μέχρι τις 11:00 θα υπάρχουν αποτελέσματα.

    Εν τω μεταξύ ικανοποιητική θεωρούν τόσο η λεωφόρος Συγγρού όσο και τα επιτελεία των υποψηφίων την συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. Μέχρι τις 11:00 το πρωί είχαν ψηφίσει περισσότερα από 70.000 άτομα. Κομματικό στέλεχος εκτιμούσε ότι αν η ροή συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό τότε θα καλυφθεί ο στόχος των 300.000 ψηφοφόρων.

    «Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας», δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για την δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος».

    Στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ψήφισε στις 10:00 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας. «Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σήμερα σελίδα, ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: « Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Ν.Δ. στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουνε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν , κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό. Μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση».

    Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο του Ελεάννα Βλάχου και νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Από το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα και εκεί θα παρακολουθήσει την έκδοση των αποτελεσμάτων.

    Στην Θεσσαλονίκη ψήφισε και ο Κώστας Καραμανλής μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα, δίχως να κάνει δηλώσεις.

    Στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ακολούθως δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα».

    Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε και ο έτερος των υποψηφίων Άδωνις Γεωργιάδης ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψηφίζουν στις εκλογές της ΝΔ

    [14] Εκλογές στην Ισπανία: Το μεγάλο άλμα προς το άγνωστο

    Οι Ισπανοί άρχισαν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες συνιστούν ένα μεγάλο άλμα προς το άγνωστο, καθώς έχουν σημαδευτεί από την εξασθένιση της κυβερνώσας δεξιάς και την άφιξη των νέων κομμάτων Ciudadanos (Πολίτες) και Podemos (Μπορούμε) τα οποία διεκδικούν περισσότερη δημοκρατία, σημειώνει σε ανταπόκρισή του από τη Μαδρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Ya hemos ganado" ("Έχουμε ήδη κερδίσει"), αρέσκονται να λένε οι οπαδοί των Podemos (ριζοσπαστική αριστερά) και των Ciudadanos (κεντροδεξιά).

    Όλοι είναι σίγουροι γι΄αυτό. Την επομένη μιας ψηφοφορίας που ξεκίνησε στις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας), οι παραδοσιακοί πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να ακούσουν τα αιτήματα για αναβάπτιση στη δημοκρατία, διαφάνεια και εντιμότητα έπειτα από χρόνια κρίσης και σκανδάλων διαφθοράς.

    "Οι Ισπανοί αποφασίζουν σήμερα με τι θα μοιάζει η νέα πολιτική εποχή", τιτλοφορείται η El Pais (κεντροαριστερά), η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη χώρα. Η El Mundo, στις εσωτερικές της σελίδες, υπογραμμίζει την πρωτοφανή από το 1977 ύπαρξη τεσσάρων κομμάτων που είναι πιθανό να λάβουν ποσοστά άνω του 15% των ψήφων, μακράν των μεγάλων ποσοστών άλλων εποχών.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Λαϊκό Κόμμα (PP, δεξιά) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2011 με ποσοστό 45% εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία (186 κοινοβουλευτικές έδρες σε σύνολο 350), προηγείται κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες αλλά χωρίς να υπερβαίνει το 30%. Με ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο, ο νικητής θα δυσκολευθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Σε μεγάλη απόσταση από το PP, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση, καθώς δυσκολεύεται να ξεπεράσει το 20%, πιεζόμενο από τους Podemos και τους Ciudadanos, οι οποίοι αναδύθηκαν στο προσκήνιο ήδη από τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, με το Podemos, το οποίο συνδέεται με πλατφόρμες πολιτών, να διοικεί τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 December 2015 - 11:32:32 UTC