Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα του «παράλληλου προγράμματος» θα ψηφιστούν
  • [02] Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς την Κυριακή
  • [03] Γρήγορα βήματα στις ιδιωτικοποιησεις προβλέπει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
  • [04] Αλ. Χαρίτσης: Πρώτη η Ελλάδα στην απορρόφηση πόρων για το ΕΣΠΑ 2007-2013
  • [05] Προκηρύσσεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Λαυρίου
  • [06] Παναθηναϊκός: «Μάλλον οι διοικούντες την ΕΠΟ αισθάνονται ή συνήγοροι ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης»
  • [07] ΕΠΟ: «Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που καταγγέλλει»

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα του «παράλληλου προγράμματος» θα ψηφιστούν

    «Παρά τις προσπάθειες της τρόικας εσωτερικού να ανακόψει κάθε μέτρο κοινωνικής ανακούφισης και να καταργήσει τη λαϊκή κυριαρχία, σε σύμπνοια με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος θα ψηφιστούν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη συνέχιση της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στα ανοιχτά θέματα της σύμβασης (κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά) και της κατάρτισης και εφαρμογής ενός πλήρους, ταξικά μεροληπτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του ταχύτερου δυνατού απεγκλωβισμού από την επιτροπεία, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και τη δημιουργία ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς την Κυριακή

    Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, από την ερχόμενη Κυριακή έως την Τρίτη.

    Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Αμπάς στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς επίσης και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Εν συνεχεία οι κ.κ. Τσίπρας και Αμπάς θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τρίτη, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας. Ακόμη, ο κ. Αμπάς θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

    [03] Γρήγορα βήματα στις ιδιωτικοποιησεις προβλέπει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

    Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του ?Ελληνικού?, του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco, επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου του Ταμείου, Στέργιου Πιτσιόρλα.

    Αναλυτικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ώστε αμέσως μετά να υποβληθεί το νέο σχέδιο για την αξιοποίησή του. Β¨Στον Αστέρα είχαμε μια παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου απέρριψε, ορθώς κατά την άποψή μου, το σχέδιο, διότι προέβλεπε μια παρέμβαση πάρα πολύ μεγάλη [...] που άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους επενδυτές κι αποδέχτηκαν με το ίδιο τίμημα μια λύση πολύ κοντά σε αυτό που θέτει το ΣτΕ. [...] Το νέο σχέδιο, επειδή είναι κοντά στην απόφαση του ΣτΕ, δεν θα έχει προβλήματα, πατάει πάνω σε αυτήΒ¨ είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πιτσιόρλας.

    [04] Αλ. Χαρίτσης: Πρώτη η Ελλάδα στην απορρόφηση πόρων για το ΕΣΠΑ 2007-2013

    Η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη με βάση το ποσοστό απορρόφησης όσον αφορά στα προγράμματα της περιόδου 2007-13 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έγινε και η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκεκριμένο το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-20.

    «Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνουν πλήρως το υπουργείο μας και διαψεύδουν ισχυρισμούς συντηρητικών κύκλων στο εξωτερικό και των εγχώριων υποστηρικτών τους, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ κινδυνολογίας για απώλεια πόρων», σημείωνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

    Προ ημερών η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκεκριμένο το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-20 και έτσι, είναι το μόνο κράτος μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ που μπορεί, ήδη πριν εκπνεύσει το 2015, να υποβάλλει αιτήματα πληρωμής για όλα τα προγράμματα της νέας περιόδου.

    [05] Προκηρύσσεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Λαυρίου

    Την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού, για κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης-λιμένα Λαυρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

    Η δρομολογιακή γραμμή, με υποχρεωτική προσέγγιση στην Αλεξανδρούπολη, αφορά στην εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα (για τις 12 εβδομάδες της θερινής περιόδου) με πλοίο ολικού μήκους άνω των 75 μέτρων.

    Το υποβληθέν, από τον Μάρτιο του 2015 αίτημα, να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στην προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και να διασυνδεθεί με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Λήμνος-Λαύριο, αρχικά είχε απορριφθεί με την αιτιολόγηση ότι δεν υπήρχαν συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

    [06] Παναθηναϊκός: «Μάλλον οι διοικούντες την ΕΠΟ αισθάνονται ή συνήγοροι ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης»

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε αυτήν της ΕΠΟ, με την οποία η ομοσπονδία άφηνε νωρίτερα «αιχμές» για την «πράσινη» εταιρεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνει αυτό που ακριβώς καταγγέλλει». Στην απάντηση του Παναθηναϊκού επισημαίνεται ότι «μάλλον οι διοικούντες την ομοσπονδία αισθάνονται ή συνήγοροι ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης».

    [07] ΕΠΟ: «Ο Παναθηναϊκός κάνει αυτό που καταγγέλλει»

    «Αιχμηρή» ήταν η απάντηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στις διαμαρτυρίες της, με αποκορύφωμα την επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό.

    Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τονίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτε άλλο από εκείνο που διαρκώς καταγγέλλει, ζητά δικαιοσύνη ενώ θέλει να επηρεάζει τους ορισμούς διαιτητών και αμφισβητεί την αμεροληψία των δικαστών, ενώ υποδαυλίζει τη βία στοχοποιώντας ανθρώπους του ποδοσφαίρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 December 2015 - 19:32:23 UTC