Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κάνει καλό στη ΝΔ η συζήτηση, περί διαύλου επικοινωνίας με τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Λ. Μπολντρίνι: Αν εμείς δεχόμαστε εισβολή προσφύγων, τότε πως θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί στην Ελλάδα
  • [03] Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 27χρονου Σύρου, που έγινε στην Καλλιθέα
  • [04] Την Κυριακή η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών στην Ισπανία
  • [05] Δεν διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, εκτιμά ο επικεφαλής της FRONTEX
  • [06] Ικανοποιημένο το 42% των Γερμανών από την προσφυγική πολιτική της Α. Μέρκελ
  • [07] "Ανοίγει" απόψε και επίσημα η Ροτόντα
  • [08] Αλ. Φλαμπουράρης: Το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι το ρόλο του
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής
  • [10] Ένα μήνα «έξω» ο Μπαρόχα

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεν κάνει καλό στη ΝΔ η συζήτηση, περί διαύλου επικοινωνίας με τον Αλ. Τσίπρα

    «Δεν κάνει καλό στη ΝΔ αυτή η συζήτηση. Το να φαίνεται ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τον κύριο Τσίπρα βλάπτει τη ΝΔ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρουσόπουλου. Διερωτήθηκε πάντως αν κάνει καλό στον κ. Τσίπρα, που ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τον συνέκρινε με τον Ανδρέα Παπανδρέου.Ανέφερε ότι είναι λάθος να υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία «κουτάκια» με κάποιους να τους χαρακτηρίζουμε Καραμανλικούς, Σαμαρικούς κ.λ.π. «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη και αν εκλεγώ θα τα αλλάξω αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου του παράλληλου προγράμματος είπε ότι «είναι ξεφτίλα για την κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «μεγάλο λαϊκιστή». Ευχαρίστησε δημόσια τον Γιάννη Μπουτάρη που δήλωνε την ίδια ώρα από το Μega ότι αν ψήφιζε στις εκλογές της ΝΔ θα τον υποστήριζε.

    [02] Λ. Μπολντρίνι: Αν εμείς δεχόμαστε εισβολή προσφύγων, τότε πως θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί στην Ελλάδα

    Στην διεθνή ημέρα αφιερωμένη στους μετανάστες αναφέρθηκε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

    «Φέτος ήρθαν στην Ιταλία περίπου 140.000 άτομα. Οι τόνοι και οι δηλώσεις πέρασαν από το «είναι πάρα πολλοί» στο «αυτό που δεχόμαστε είναι εισβολή». Αλλά φτάνει κανείς να κοιτάξει την Ελλάδα για να διαπιστώσει ότι έχουν φτάσει, εκεί, περίπου 800.000 άνθρωποι. Αν εμείς δεχόμαστε εισβολή προσφύγων, τότε πως θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε με νόημα η Λάουρα Μπολντρίνι.

    [03] Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 27χρονου Σύρου, που έγινε στην Καλλιθέα

    Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής και τη συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 27χρονου Σύρου, που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2014, στην Καλλιθέα.

    Κομμάτια της σορού του θύματος είχαν βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα και στις 7 Φεβρουαρίου 2014, σε ταξιδιωτικό σάκο, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δράστες είναι δύο Σύροι, ηλικίας 32 και 22 ετών. Ο πρώτος κρατείται ήδη στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

    [04] Την Κυριακή η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών στην Ισπανία

    Με την πλέον αβέβαιη εδώ και 40 χρόνια εκλογική μάχη βρίσκεται αντιμέτωπη την Κυριακή η Ισπανία, όπου νεόκοπα κόμματα αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγάλη στήριξη έναντι των παραδοσιακά κυρίαρχων συντηρητικών και σοσιαλιστών, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης.

    Η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα μετά το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975, αποτελώντας την απαρχή μιας μη δοκιμασμένης και πιθανώς ασταθούς περιόδου συναινετικής πολιτικής.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Ο Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

    Αυτό δείχνει προς την κατεύθυνση ενός αδιεξόδου, που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να διαταράξει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει βοηθήσει να βγει η Ισπανία από την ύφεση.

    [05] Δεν διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, εκτιμά ο επικεφαλής της FRONTEX

    Δεν διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «την προστασία των εθνικών συνόρων», εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico ο επικεφαλής της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λετζέρι. Από την άλλη ωστόσο, ο Ιταλός αξιωματούχος αναρωτιέται τι είδους κυριαρχία έχουν αυτή τη στιγμή τα κράτη, όταν καταφθάνουν στα σύνορά τους περί τους 20.000 μετανάστες ανά εβδομάδα, τους οποίους ούτε να εμποδίσουν μπορούν, ούτε να ελέγξουν, όπως αναφέρει.

    Επισημαίνει ότι η νέα πρόταση περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποφεύγεται η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, εξηγώντας περαιτέρω ότι ο νέος φορέας θα κάνει αρχικά συστάσεις, στη βάση «ανάλυσης κινδύνου», προς τα κράτη μέλη, ως προς τους συνοριακούς ελέγχους, και μόνο στην περίπτωση που το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος δεν συμμορφωθεί, θα μπορεί η Επιτροπή να παρέμβει. Προσθέτει επίσης ότι «όλοι δεσμευόμαστε από τις συνθήκες».

    [06] Ικανοποιημένο το 42% των Γερμανών από την προσφυγική πολιτική της Α. Μέρκελ

    Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι από την πολιτική της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ δηλώνουν οι Γερμανοί σε ποσοστό 42%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Μικρή άνοδο σημειώνουν και τα ποσοστά Χριστιανοδημοκρατών/Χρστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνει στο 10%.

    Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η στήριξη στην προσφυγική πολιτική της κυρίας Μέρκελ αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα, ωστόσο το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο. Η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται για την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους των Πρασίνων, με 68%, ενώ η μικρότερη από εκείνους της AfD, με 98% αρνητικές απόψεις.

    [07] "Ανοίγει" απόψε και επίσημα η Ροτόντα

    Μνημείο ή ναός, λατρευτικός ή μουσειακός τόπος η Ροτόντα - το σημαντικότερο μνημείο της πόλης - αποδίδεται απο σήμερα και επίσημα στο λαό και την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

    Μοναδικό και εμβληματικό μνημείο, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η Ροτόντα, ανεγέρθηκε στα χρόνια του καίσαρα Γαλερίου, γύρω στα 306 μ.Χ., ως ναός του Δία ή του Κάβειρου ή κατ' άλλους ως Μαυσωλείο του ιδίου του καίσαρα.

    Η μετατροπή του σε χριστιανικό ναό, αφιερωμένο πιθανότατα στους Ασωμάτους ή Αρχαγγέλους, συντελέστηκε στη διάρκεια των παλαιοχριστιανικών χρόνων.

    Το 1590/1 μετατράπηκε σε τζαμί από τον Σεΐχη Σουλεϊμάν Χορτατζή Εφέντη ενώ μετά την απελευθέρωση της πόλης (1912) λειτούργησε ως χριστιανικός ναός αλλά από το 1920 και ως τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στέγασε τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής λειτουργώντας ως μουσείο της πόλης.

    [08] Αλ. Φλαμπουράρης: Το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι το ρόλο του

    «Για άλλη μία φορά το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι τον ρόλο του- το οικονομικό, το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν και συνεχίζουν να αναπαράγουν πρόβλημα που δεν έχει περιεχόμενο», υποστήριξε ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση του, καθώς και μιας σειράς δημοσιευμάτων τα οποία αφορούν υποθέσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, αλλά και παλαιότερες υποθέσεις, όπως της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη ή του Παύλου Χαϊκάλη. Ο κ. Φλαμπουράρης, υποστήριξε, ότι η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στην οποία συμμετείχε έγινε νόμιμα και έγκαιρα, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «συμπεριφορά που υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα», χαρακτηρίζοντας αστήρικτα τα σχετικά δημοσιεύματα.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι είχε μεταβιβάσει αρχικά τις μετοχές τις οποίες κατείχε στην τεχνική εταιρεία από τον περασμένο Ιανουάριο, μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, και ότι στις 25 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε συμβολαιογραφική πράξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι πια κάτοχος των μετοχών, και χαρακτήρισε «ψέματα» τα αναφερόμενα στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τους δημοφιλείς πρωθυπουργούς τούς χτυπούν μέσω του περιβάλλοντός τους». Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε την κίνηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επιχείρηση φθοράς» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιθέσεις κατά στενών συνεργατών του.

    Αναφερόμενος στην ουσία των καταγγελιών της ΝΔ κατά του Αλ. Φλαμπουράρη, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, σημείωσε ότι αυτές «θα κριθούν και από τον έλεγχο που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές στα συμπληρωματικά πόθεν έσχες» και προσέθεσε ότι «θα έχουμε ένα πρώτο πόρισμα στις αρχές του χρόνου».

    [09] Αλ. Τσίπρας: Θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής

    «Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας», χαρακτήρισε την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της. «Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε o πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στη «χρονιά που φεύγει», είπε πως ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη», «μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων». Όπως πρόσθεσε, «σ? αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε κι εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

    [10] Ένα μήνα «έξω» ο Μπαρόχα

    Με ένα δυσάρεστο νέο τελειώνει η χρονιά για την ΑΕΚ, καθώς ο Αλάιν Μπαρόχα υπέστη κάταγμα στο δάκτυλο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Στον τερματοφύλακα της Ένωσης έγινε απεικονιστικός έλεγχος, που έδειξε κάταγμα-εξάρθρημα μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι. Αυτό μεταφράζεται σε απουσία 3-4 εβδομάδων, κάτι που σημαίνει ότι ο Μπαρόχα χάνει το ματς της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό και σίγουρα το ταξίδι στην Κρήτη για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 December 2015 - 15:32:26 UTC