Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα περιέχει αυστηρότερους κανόνες από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα
  • [02] Ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί αύριο τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων σε Χίο και Λέρο
  • [03] Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών
  • [04] O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίζεται με σθένος τη μετανάστευση, την "παλαιότερη παράδοση" της Αμερικής
  • [05] Η δέσμη προτάσεων της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, Ακτοφυλακή
  • [06] Στη Βουλή αύριο το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

  • [01] Γ. Σταθάκης: Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα περιέχει αυστηρότερους κανόνες από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα

    Η κυβέρνηση, προχωρά με σταθερότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής, την οποία έχει διατυπώσει ανοιχτά στο λαό, όπως η διαπραγμάτευση των 48 προαπαιτουμένων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", ανέφερε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

    Συνεχίζοντας ο Γιώργος Σταθάκης, αντέκρουσε τις θέσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους δανειστές και ανέφερε "τουλάχιστον δέκα σημεία" για τα οποία, όπως είπε, η διαπραγμάτευση οδήγησε σε πιο θετικά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε την προστασία της πρώτης κατοικίας με κρατική αρωγή πλήρους κάλυψης για το 25% και με πολύ καλούς όρους προστασίας για το 35% των δανειοληπτών, την επίλυση του προβλήματος των φαρμακείων με λύση πολύ καλύτερη από την αρχική και την συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ, όπου όπως είπε, εξασφαλίστηκε η κατά 51% ιδιοκτησία του Δημοσίου.

    Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε, ότι ο υπό συζήτηση νόμος, που διαμορφώνει το ρυθμιστικό σχέδιο ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων διαχείρισης των κόκκινων δανείων, περιέχει αυστηρότερους κανόνες υπέρ των δανειοληπτών από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας, όπου ισχύουν κανόνες αυστηρότεροι από αυτούς.

    [02] Ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί αύριο τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων σε Χίο και Λέρο

    Επίσκεψη στην Χίο και τη Λέρο πραγματοποιεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

    Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspots) των δύο νησιών προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [03] Έκλεισαν τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες εξαιτίας απειλών

    Όλα τα δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές, ανακοίνωσε ο Ραμόν Κορτίνες, ο προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες, της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια.

    Μια απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδέεται με μια διεύθυνση IP στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος τύπου της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Λος Άντζελες.

    Η εκπρόσωπος Σάνον Χάμπερ επισήμανε ότι η απειλή εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας και προέρχεται από μια διεύθυνση IP στη γερμανική πόλη.

    Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον σχολείων στην αμερικανική μεγαλούπολη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

    [04] O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίζεται με σθένος τη μετανάστευση, την "παλαιότερη παράδοση" της Αμερικής

    Μια παθιασμένη ομιλία υπέρ της μετανάστευσης, της «παλαιότερης παράδοσης» των ΗΠΑ, εκφώνησε σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά τις εμπρηστικές και αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.

    «Σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου υποδέχονται μετανάστες, ωστόσο υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την Αμερική: εμείς δεν υποδεχόμαστε απλά νέους μετανάστες, εμείς γεννηθήκαμε από μετανάστες, αυτό είμαστε» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια τελετή πολιτογράφησης στα Εθνικά Αρχεία στην Ουάσιγκτον.

    «Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα καταδικάζουμε πάντα το μίσος και τη μισαλλοδοξία» προσέθεσε ο ίδιος κι ενώ απομένουν λίγες ώρες πριν από την πέμπτη κατά σειρά τηλεοπτική αναμέτρηση στο Λας Βέγκας των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προκριματικών εκλογών, όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στην ατζέντα.

    Η πρόταση του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου που τάχθηκε υπέρ του «αποκλεισμού» του υποψηφίου από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο θεωρώντας τον ακατάλληλο.

    «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε με σθένος: οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναζωογονούν και ανανεώνουν την Αμερική» υπογράμμισε ο Ομπάμα μετά τη λήξη της τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας χορηγήθηκε η αμερικανική υπηκοότητα σε 31 ανθρώπους που προέρχονταν από 25 χώρες, από την Ονδούρα έως το Ιράκ και από τη Βουλγαρία, την Αιθιοπία, τον Καναδά, το Νεπάλ ως τη Γερμανία, τη Βραζιλία και το Καμερούν.

    [05] Η δέσμη προτάσεων της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, Ακτοφυλακή

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει σήμερα μια σημαντική δέσμη μέτρων για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την προστασία του χώρου Σένγκεν χωρίς εσωτερικά σύνορα. Οι σημερινές προτάσεις θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης, στη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων. Η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ώστε να εξασφαλιστεί η ισχυρή και από κοινού διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης, η Επιτροπή προτείνει επίσης να καθιερωθούν συστηματικοί έλεγχοι όλων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον χώρο του Σένγκεν με τη χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων.

    Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans δήλωσε σχετικά: «Σε έναν χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας χωρίς εσωτερικά σύνορα, η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης πρέπει να αποτελεί επιμερισμένη ευθύνη. Η κρίση έχει αποκαλύψει σαφείς αδυναμίες και κενά στους υφιστάμενους μηχανισμούς που αποσκοπούν στη διασφάλιση της τήρησης των προτύπων της ΕΕ. Επομένως, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των συνόρων. Στην Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα συμμετέχουν ένας ενισχυμένος οργανισμός, που θα έχει τη δυνατότητα να βασίζεται σε εφεδρεία προσώπων και εξοπλισμού, και οι αρχές των κρατών μελών, που θα εξακολουθήσουν να ασκούν την καθημερινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Το σύστημα που προτείνουμε θα επιτρέψει τον εντοπισμό ενδεχόμενων αδυναμιών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα, καθώς και τη βελτίωση της συλλογικής μας ικανότητας να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις καταστάσεις κρίσης σε περίπτωση που τμήμα των εξωτερικών συνόρων υφίσταται ισχυρή πίεση.»

    Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε: «Οι σημερινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της μετανάστευσης δεν γνωρίζουν σύνορα και απαιτούν μια πραγματικά ευρωπαϊκή προσέγγιση. Ενώ ο Frontex περιοριζόταν γενικά στην υποστήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων τους, ο νέος οργανισμός για τα σύνορα θα προχωρήσει πολύ περισσότερο. Αυτό που δημιουργούμε σήμερα είναι περισσότερη Ευρώπη: με τη διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων, την ταχύτερη επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος ασύλου για όσους έχουν ανάγκη και την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη δέσμη μέτρων για τα σύνορα που παρουσιάζουμε σήμερα θα αυξηθεί η ασφάλεια για τους πολίτες μας και θα εξασφαλιστούν υψηλά πρότυπα διαχείρισης των συνόρων.»

    Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

    Στην Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα συμμετέχουν ένας ευρωπαϊκός οργανισμός φύλαξης των συνόρων και των ακτών, που θα σχηματιστεί με βάση τον Frontex, και οι αρμόδιες για τη διαχείριση των συνόρων αρχές των κρατών μελών, που θα εξακολουθήσουν να ασκούν την καθημερινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

    Η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα:

    Β· Εφεδρείες συνοριοφυλάκων ταχείας κινητοποίησης και τεχνικού εξοπλισμού: ο οργανισμός θα είναι σε θέση να βασίζεται σε τουλάχιστον 1.500 εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα μπορούν να αναπτυχθούν σε λιγότερο από 3 ημέρες. Για πρώτη φορά, ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται ο ίδιος εξοπλισμό και να χρησιμοποιεί ένα απόθεμα τεχνικού εξοπλισμού που θα παρέχεται από τα κράτη μέλη. Δεν θα υπάρχει πλέον έλλειψη προσωπικού ή εξοπλισμού για τις ευρωπαϊκές συνοριακές επιχειρήσεις. Οι ανθρώπινοι πόροι του νέου οργανισμού θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με εκείνους του Frontex, ανερχόμενοι σε μόνιμο προσωπικό 1 000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του επιτόπιου προσωπικού, έως το 2020.

    Β· Ρόλο παρακολούθησης και εποπτείας: θα συσταθεί ένα κέντρο παρακολούθησης και ανάλυσης κινδύνου, το οποίο θα παρακολουθεί τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός αυτής και θα διενεργεί αναλύσεις κινδύνου και υποχρεωτικές εκτιμήσεις τρωτότητας, προκειμένου να εντοπίζονται και να θωρακίζονται τα αδύνατα σημεία. Αξιωματικοί-σύνδεσμοι θα αποσπώνται στα κράτη μέλη για να εξασφαλίζεται η επιτόπια παρουσία στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος για τα σύνορα. Ο οργανισμός θα είναι σε θέση να εκτιμά την επιχειρησιακή ικανότητα, τον τεχνικό εξοπλισμό και τους πόρους που διαθέτουν τα κράτη μέλη ώστε να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα και να απαιτεί από τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα ώστε να επιληφθούν του ζητήματος εντός καθορισμένης προθεσμίας σε περίπτωση που υπάρχουν τρωτά σημεία.

    Β· Δικαίωμα παρέμβασης: τα κράτη μέλη μπορούν να ζητήσουν την εκτέλεση κοινών επιχειρήσεων και ταχείες συνοριακές επεμβάσεις, καθώς και την αποστολή ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων προς υποστήριξή τους.Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις ή που κράτος μέλος υφίσταται σημαντική μεταναστευτική πίεση που θέτει σε κίνδυνο τον χώρο Σένγκεν και εφόσον δεν επίκειται η λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο ή εάν αυτά είναι ανεπαρκή, η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει εκτελεστική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι η κατάσταση σε συγκεκριμένο τμήμα των εξωτερικών συνόρων απαιτεί την ανάληψη επείγουσας δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Αυτό θα επιτρέπει στον οργανισμό να παρεμβαίνει και να αποστέλλει ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων και ακτοφυλάκων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι αναλαμβάνεται επιτόπια δράση, ακόμη και όταν ένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να λάβει τα αναγκαία μέτρα.

    Β· Επιτήρηση από την Ακτοφυλακή: οι εθνικές ακτοφυλακές θα αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στον βαθμό που εκτελούν καθήκοντα συνοριακών ελέγχων. Οι εντολές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου της Αλιείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα θα ευθυγραμμιστούν με την εντολή της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Οι τρεις οργανισμοί θα είναι σε θέση να αναλαμβάνουν κοινές επιχειρήσεις επιτήρησης, για παράδειγμα, μέσω της από κοινού λειτουργίας των τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών συστημάτων (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) στη Μεσόγειο Θάλασσα.

    Β· Εντολή για δραστηριοποίηση σε τρίτες χώρες: ο οργανισμός θα λάβει νέα εντολή για αποστολή αξιωματικών-συνδέσμων σε γειτονικές τρίτες χώρες και έναρξη κοινών επιχειρήσεων με αυτές, μεταξύ άλλων και στο έδαφός τους.

    Β· Ενίσχυση του ρόλου σε θέματα επιστροφής: στο πλαίσιο του οργανισμού θα συσταθεί Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιστροφών, ώστε να επιτραπεί η τοποθέτηση ευρωπαϊκών ομάδων επέμβασης για επιστροφές, οι οποίες θα στελεχώνονται από συνοδούς, παρατηρητές και ειδικούς σε θέματα επιστροφής και θα εργάζονται για την αποτελεσματική επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών. Ένα ενιαίο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή θα εξασφαλίσει την ευρύτερη αποδοχή των επαναπατριζομένων από τις τρίτες χώρες.

    Β· Διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας: ο οργανισμός θα λαμβάνει υπόψη του στην ανάλυση κινδύνου το διασυνοριακό έγκλημα και την τρομοκρατία και θα συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς της Ένωσης και διεθνείς οργανώσεις για την πρόληψη της τρομοκρατίας, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

    Συστηματικοί έλεγχοι των πολιτών της ΕΕ στα εξωτερικά σύνορα

    Προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια εντός του χώρου Σένγκεν, η Επιτροπή προτείνει μια στοχευμένη τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν, με τη θέσπιση υποχρεωτικών συστηματικών ελέγχων των πολιτών της ΕΕ στα εξωτερικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα. Θα καθιερωθούν υποχρεωτικοί έλεγχοι των πολιτών της ΕΕ με τη χρήση βάσεων δεδομένων, όπως το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν (SIS), η βάση δεδομένων της Ιντερπόλ για κλαπέντα και απολεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα και συναφή εθνικά συστήματα, για να εξακριβώνεται ότι τα πρόσωπα που αφικνούνται δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια. Επίσης, η πρόταση ενισχύει την ανάγκη να εξακριβώνονται τα βιομετρικά αναγνωριστικά στοιχεία στα διαβατήρια των πολιτών της ΕΕ σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με τη γνησιότητα του διαβατηρίου ή τη νομιμότητα του κατόχου. Οι έλεγχοι θα είναι πλέον υποχρεωτικοί και κατά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Κατ? αρχήν, δεδομένου ότι οι έλεγχοι εγγράφων και προσώπων είναι δυνατόν να διεξάγονται παράλληλα, οι αρχές αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να συμβουλεύονται τις σχετικές βάσεις δεδομένων χωρίς να καθυστερεί η διέλευση των συνόρων. Προβλέπεται ευελιξία από τους κανόνες για τις περιπτώσεις στις οποίες οι συστηματικοί έλεγχοι ενδέχεται να έχουν δυσανάλογες επιπτώσεις στη ροή της κυκλοφορίας στα σύνορα. Στις περιπτώσεις αυτές, τα κράτη μέλη μπορούν, βάσει αξιολόγησης κινδύνου, να αποφασίσουν να διενεργήσουν στοχευμένους ελέγχους σε ορισμένα σημεία διέλευσης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Η αξιολόγηση κινδύνου θα γνωστοποιείται στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η εξαίρεση στη δική του εκτίμηση τρωτότητας.

    Οι συστηματικοί έλεγχοι στις βάσεις δεδομένων πραγματοποιούνται βάσει συστήματος «αντιστοιχίας/μη αντιστοιχίας» (hit/no hit). Αυτό σημαίνει ότι εάν το άτομο δεν παρουσιάζει κίνδυνο, ο έλεγχος δεν καταγράφεται και δεν γίνεται περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων που το αφορούν. Η χρήση των βάσεων δεδομένων με τον τρόπο αυτό συνεπάγεται πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στα δικαιώματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα και δικαιολογείται από τους στόχους ασφάλειας.

    [06] Στη Βουλή αύριο το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

    Στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εισάγεται αύριο το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει μια σειρά θετικών δράσεων με βαρύτητα σε μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών στο πλαίσιο του σχεδίου που ακούει στον όρο «παράλληλο πρόγραμμα».

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, παρά τις δύσκολες συνθήκες, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και έχει καταστήσει σαφές μαζί με τον αγώνα δρόμου για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, θα προωθήσει και το δικό της παράλληλο πρόγραμμα, πρόγραμμα δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο, μέρος του οποίου αποτελεί και το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Η κυβέρνηση έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι το παράλληλο πρόγραμμα δεν θα είναι στατικό αλλά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα περιεχόμενα.

    Τι προβλέπει το ν/σ για την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου

    «Ξεπάγωμα» των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, διεύρυνση των δικαιούχων μειωμένων ή μηδενικών δημοτικών τελών, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες υπαλλήλων, αύξηση ωρών απασχόλησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και μείωση του ωραρίου του προσωπικού των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 19:32:27 UTC