Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουμε εντός της ΕΕ με όρους παραχάραξης της ιστορίας
  • [02] Σε Χίο και Λέρο αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Συνέχιση του προγράμματος κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, προανήγγειλε ο γγ Πρόνοιας
  • [04] Ακόμη 3355 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό
  • [06] Το Κόσοβο θα «σκιάζει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ που ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες
  • [07] Πρόεδροι και πρωθυπουργοί συχνά γερνάνε και πεθαίνουν πρόωρα
  • [08] Η ομάδα Bijoux de kant με την Τάνια Τσανακλίδου, στο Θέατρο Τέχνης
  • [09] Τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Κώστα Καλδάρα
  • [10] Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά
  • [11] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με ανθρωπιά
  • [12] Τρεις σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές
  • [13] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουμε εντός της ΕΕ με όρους παραχάραξης της ιστορίας

    Ηχηρό μήνυμα προς ΠΓΔΜ και Τουρκία σχετικά με την ενταξιακή τους προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε από την Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Στις δηλώσεις του μετά από την συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ρόσεν Πλέβνελιεφ ο κ.Παυλόπουλος τόνισε: «Είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής. Αλλά, εδώ, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Και μιλάω για το ζήτημα της FYROM: Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι βεβαίως είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά επειδή υπάρχουν οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, οι εταίροι που θέλουν να μπουν στην ΕΕ, πρέπει να μάθουν να σέβονται το θεσμικό ευρωπαϊκό κεκτημένο και κυρίως, να σέβονται την Ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε, να συμβιώσουμε και να επιβιώσουμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όρους παραχάραξης της Ιστορίας. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία επισήμανε: «Όπως, επίσης, είμαστε υπέρ του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Τουρκίας, εφόσον το θέλει και εκείνη και το επιδιώκει. Και εφόσον βεβαίως, και εκείνη σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο θεσμικό και πολιτικό. Εφόσον σέβεται π.χ. το σύνολο του διεθνούς δικαίου, γραπτού και εθιμικού, το οποίο αφορά τα ανοιχτά ζητήματα που δεν έχει η Ελλάδα με την Τουρκία, αλλά η Τουρκία με την Ελλάδα».

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παυλόπουλος και στο Κυπριακό τονίζοντας πως «σε ό,τι αφορά την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ είναι σαφές ότι οφείλει να σεβαστεί σε όλη τη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας το σύνολο του διεθνούς δικαίου, γραπτού και εθιμικού, το σύνολο του ευρωπαϊκού δικαίου - ιδίως το θέμα του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    Ηχηρή ήταν επίσης και η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Προσφυγικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «για εμάς τους Έλληνες, όπως και για τον βουλγαρικό λαό, το Προσφυγικό δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα αρχών. Υπερασπιζόμενοι τον 'Ανθρωπο, επειδή έτσι είναι ο Πολιτισμός μας και η Δημοκρατία μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους πρόσφυγες ως ανθρώπους. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η αλληλεγγύη δεν είναι πάντα οικονομική αλληλεγγύη, είναι αλληλεγγύη στην πράξη».

    Διαβάστε επίσης:

    Στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας αναφέρθηκε ο ΠτΔ

    [02] Σε Χίο και Λέρο αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    Στη Χίο και τη Λέρο, μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επιθεωρήσει τα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας για τους μετανάστες (Hot spots)

    [03] Συνέχιση του προγράμματος κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, προανήγγειλε ο γγ Πρόνοιας

    Τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας, μιλώντας στοMEGA.

    «Έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015» είπε, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.Τόνισε ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά,ενώ δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά απομένουν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν οι πόροι.

    Ο κ. Καρέλλας αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά, σε «θύλακες φτώχειας» κυρίως στην Αττική.

    [04] Ακόμη 3355 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

    Ακόμη 3355 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από τρία πλοία.

    Ειδικότερα το πλοίο «BlueStar1» αποβίβασε 1022 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 760 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 262 στη Χίο, το πλοίο «BlueStarΠάτμος» αποβίβασε 1197, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβίβασε 1136 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 578 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη, οι 93 στη Χίο και οι 465 στη Σάμο.

    [05] Κοινά αποδεκτή λύση για χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό

    Λύση κοινά αποδεκτή από την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση για τη χωροθέτηση του χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αναζητούν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

    Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας, συναντήθηκε με τους τρεις δημάρχους, ενώ έχει οριστεί νέα συνάντηση για τις πέντε το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές, αφού προηγηθεί η επεξεργασία τους από τα επιτελεία όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    «Έγινε σήμερα η συνάντηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους» επισήμανε μετά τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι τα επιτελεία θα επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν, «οι οποίες θα εξασφαλίζουν τα εξής: τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, κάτι το οποίο σημαίνει μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που και θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και συγχρόνως αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και μόνιμους καταυλισμούς να μην έχουν καμία βάση πραγματικότητας».

    [06] Το Κόσοβο θα «σκιάζει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΕΕ που ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες

    Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χθες βράδυ, στις Βρυξέλλες, κατά τη διακυβερνητική διάσκεψη Σερβίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξαν τα πρώτα δύο κεφάλαια του ενταξιακού πλαισίου και έτσι ουσιαστικά ξεκίνησε η τελευταία φάση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

    Πρόκειται για τα κεφάλαια 32 και 35, εκ των οποίων το πρώτο αφορά τον δημοσιονομικό έλεγχο και το δεύτερο την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Κόσοβο.

    Το κεφάλαιο 35 θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και θα καθορίζει την πορεία ολόκληρης της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, εάν διαπιστωθεί στασιμότητα στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Κόσοβο θα μπορούν να διακοπούν και οι διαπραγματεύσεις για όλα τα άλλα ανοιχτά κεφάλαια.

    Το Κόσοβο έτσι θα αποτελεί τη «Δαμόκλειο σπάθη» που θα αιωρείται απειλητικά πάνω από την Σερβία καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [07] Πρόεδροι και πρωθυπουργοί συχνά γερνάνε και πεθαίνουν πρόωρα

    Οι πολιτικοί ηγέτες, που αναλαμβάνουν τα ηνία κυβερνήσεων ως πρόεδροι ή πρωθυπουργοί, αντιμετωπίζουν κίνδυνο πρόωρου θανάτου, περίπου κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Από την άλλη, μια δεύτερη βρετανική έρευνα δείχνει ότι οι βουλευτές -τουλάχιστον στη Βρετανία- έχουν χαμηλότερη θνησιμότητα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό της χώρας.

    Οι δύο μελέτες δημοσιεύθηκαν στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του βρετανικού ιατρικού περιοδικού British Medical Journal. Η πρώτη έρευνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ανουπάμ Τζένα, επιβεβαίωσε την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συχνά γερνάνε και πεθαίνουν πριν την ώρα τους εξαιτίας του αυξημένου στρες των καθηκόντων τους και γενικότερα της πολιτικής ζωής.

    Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία για 279 πολιτικούς που εξελέγησαν στο κορυφαίο αξίωμα διακυβέρνησης σε 17 χώρες, με 261 άλλους πολιτικούς που ποτέ δεν έγιναν πρόεδροι ή πρωθυπουργοί. Τα στοιχεία αφορούσαν την περίοδο 1722-2015.

    Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ένας εκλεγμένος πρόεδρος ή πρωθυπουργός ζει κατά μέσο όρο 2,7 λιγότερα χρόνια και έχει 23% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με κάποιον πολιτικό που δεν έχει ανάλογο αξίωμα.

    [08] Η ομάδα Bijoux de kant με την Τάνια Τσανακλίδου, στο Θέατρο Τέχνης

    Εμπνευσμένο από την νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919), το νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» αποτελεί τη καινούρια θεατρική δουλειά της ομάδας Bijoux de kant, στο Θέατρο Τέχνης, στησκηνή της Φρυνίχου. Επιφυλάσσει στο κοινό, μάλιστα, μία μεγάλη έκπληξη: την Τάνια Τσανακλίδου επί σκηνής.

    Η γνωστή ερμηνεύτρια επιστρέφει στοΘέατρο Τέχνης ύστερα από 40 χρόνια, ως μία εκ των τεσσάρων πρωταγωνιστών της παράστασης επανακάμπτοντας στο σανίδι, δύο χρόνια μετά το «Cabaret» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μαζί της θα δούμε επίσης τους Λένα Δροσάκη, Νικόλα Αγγελή και Γιάννη Παπαδόπουλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Σκουρλέτη.

    [09] Τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Κώστα Καλδάρα

    Τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Κώστα Καλδάρα για το βιβλίο του «Η Σκιά του Ταξιδευτή» (Εκδόσεις Οδός Πανός) θα απονείμει το Ίδρυμα Ευθαλίας και Σταύρου Καλφιώτη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Ν. Ψυχικού (25ης Μαρτίου 19), ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο συγγραφέας και επίτιμοι καλεσμένοι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

    «Η Σκιά του Ταξιδευτή» είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του συνθέτη Κώστα Καλδάρα και αναφέρεται στο ταξίδι του στις πόλεις της Ευρώπης και της Β. Αφρικής. Ένα οδοιπορικό αυτογνωσίας και ανάμεικτων συναισθημάτων, που περιγράφονται με σαρκασμό και χιούμορ. «Κάθε αναχώρηση, κάθε ταξίδι, είναι και μια απαγωγή του εαυτού μας. Κυνηγημένοι από την αστυνομία της συνήθειας, απαιτούμε τα λύτρα, σε μικρά χαρτονομίσματα ευτυχίας. Σημείο παράδοσης, κάποια άγνωστη διεύθυνση, στο μέλλον» σημειώνει για το βιβλίο ο ίδιος ο συγγραφέας.

    [10] Π.Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά

    «Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα, και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ως «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, συγκρούστηκε με τους δανειστές, ενώ αναφερόμενος στο «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας» είπε ότι «το κλειδί για την απόφαση που έλαβε τελικά η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η λύση Σόιμπλε που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων».

    Είπε ότι η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης «ήταν αντίθετη της εντολής του Ιανουαρίου και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες».

    «Η εύκολη λύση», πρόσθεσε, «θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλάξαμε πολιτική. Έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός».

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ανατρέψει πολλά με πρώτο την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε στα πρώτα δύο Μνημόνια με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, πέτυχε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος της χώρας, και παρά στην απαίτηση των δανειστών για περικοπές 500 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της άμυνας «δεν έκοψαν ούτε ένα ευρώ».

    [11] Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με ανθρωπιά

    Την ευχή αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο μηνύματός του για τον Τηλεοπτικό Μαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνουν η ΕΡΤ και η Unicef για τα παιδιά των προσφύγων.

    Τόνισε ότι οι πολίτες και η κοινωνία αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, σημειώνοντας το μήνυμα που στέλνει ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες, στεκόμενος στο πλάι των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "μια σημαντική και αναγκαία ανθρωπιστική πρωτοβουλία προκειμένου να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας, τα μικρά και συχνά ασυνόδευτα παιδιά που έχουν αναγκαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς", εκφράζοντας την πεποίθησή του πως «σήμερα θα αποδειχτεί ξανά ότι οι πολίτες και η κοινωνία αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

    «Αξίζει πραγματικά να είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι γι αυτό", είπε και σημείωσε τη βεβαιότητά του ότι "ο σημερινός τηλεμαραθώνιος θα το επιβεβαιώσει με ένα δυνατό και όμορφο μήνυμα ελπίδας. Θα επιβεβαιώσει το μήνυμα αυτό που στέλνει ο ελληνικός λαός όλους αυτούς τους μήνες, στεκόμενος στο πλάι των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

    Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, είπε: «Εύχομαι σε όλους και όλες αυτή η χρονιά να είναι μια διαφορετική χρονιά. Εύχομαι χρόνια πολλά υγεία, αλλά και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το 2016 μια χρονιά αλληλεγγύης δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας».

    [12] Τρεις σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές

    Τρεις σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, για τον εντοπισμό άλλων τριών αγνοούμενων.

    Νωρίτερα η τουρκική ακτοφυλακή είχε ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στις έρευνες, μετά τον εντοπισμό δώδεκα μεταναστών σε βραχονησίδα των τουρκικών ακτών και τη διάσωση άλλων πέντε στη θαλάσσια περιοχή.

    [13] Κρίσιμες διπλωματικές επαφές του Τζον Κέρι στη Μόσχα

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στη Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε οποιαδήποτε πολιτική μετάβαση γίνει στη Συρία και επίσης όσον αφορά το ποιες οργανώσεις των αντιπολιτευόμενων θα μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Η Ουάσινγκτον υπολογίζει στο Κρεμλίνο για να φέρει τον παραδοσιακό του σύμμαχο, τον Άσαντ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την συριακή αντιπολίτευση προκειμένου να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 με περισσότερους από 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναμένεται επίσης να αποφασίσουν επισήμως για την διοργάνωση, η οποία κρίνεται ως πολύ πιθανή, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας νέας διεθνούς συνόδου στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μεταξύ των χωρών που στηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση και αυτών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 December 2015 - 9:32:51 UTC