Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη
  • [02] Την ερχόμενη Τρίτη η τελική πρόταση της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή
  • [03] Γαλλία-COP21: Υπεγράφη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή
  • [04] Συμβουλές για γιορτές χωρίς παιδικά ατυχήματα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

    «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να γίνει και πάλι μια ανοικτή, συμμετοχική, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηλείας. Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «πρέπει να γίνει μία νέα παράταξη, που θα κοιτάζει στο μέλλον και θα έχει τη δύναμη να πάει την Ελλάδα μπροστά».

    Αναφερόμενος στην πολιτική του διαδρομή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «από το 2004 που πολιτεύομαι, υπηρέτησα με συνέπεια τις αρχές μου και τις αξίες μου, καθώς έμαθα από την πολιτική μου οικογένεια, ότι πρέπει να λες την αλήθεια στους συμπολίτες σου».

    Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «δεν κρύφτηκα από τα δύσκολα, διότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται την αλλαγή». Ακόμη, σημείωσε ότι «έχω την εμπειρία, αλλά και τη φρεσκάδα μιας νέας ματιάς που θέλει να φαντάζεται τη ΝΔ στο μέλλον και όχι κολλημένη στο παρελθόν».

    [02] Την ερχόμενη Τρίτη η τελική πρόταση της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

    Την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετατροπή της Frontex σε μια Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, η οποία θα μπορεί, ως έσχατη λύση, να παρεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους.

    Την επόμενη εβδομάδα, η εν λόγω πρόταση, αναμένεται να λάβει την έγκριση του Κολλεγίου των Επιτρόπων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί και στην ολομέλεια της Ευρωβουλής και κατόπι στους 28 ηγέτες της ΕΕ, κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια σημαντική πρόταση. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια τολμηρή πρόταση, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της συμφωνίας Σένγκεν», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς, παραπέμποντας επίσης και στην προαναγγελία της δημιουργίας του εν λόγω σώματος από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, θα αντικαταστήσει τη Frontex και θα είναι σε θέση να έχει αυξημένους πόρους (θα διπλασιαστεί ο προϋπολογισμός της σε σχέση με αυτόν της Frontex), το δικό της προσωπικό (τουλάχιστον 1500 άτομα) και εξοπλισμό, χωρίς να εξαρτάται άμεσα από τις συνδρομές των κρατών-μελών. Επιπλέον, σε περίπτωση που διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα στη φύλαξη των συνόρων θα μπορεί να παρέμβει άμεσα, χωρίς να είναι αναγκαίο επίσημο αίτημα από το ενδιαφέρομενο κράτος-μέλος, αλλά κάτω από «αυστηρές προϋποθέσεις».

    [03] Γαλλία-COP21: Υπεγράφη η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

    Οι 195 χώρες που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή υιοθέτησαν σήμερα μια ιστορική συμφωνία που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    «Κοιτάζω την αίθουσα, βλέπω ότι οι αντιδράσεις είναι θετικές, δεν ακούω καμία ένσταση, η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα υιοθετήθηκε» δήλωσε ο πρόεδρος της COP21, Λοράν Φαμπιούς, ενώ η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέβηκε στο βήμα, αντήλλαξε μια χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, ενώ η γενική γραμματέας της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή Κριστιάνα Φιγκέρες και η επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Γαλλίας Λοράνς Τουμπιανά αγκαλιάστηκαν.

    Χαιρετίζουν τη συμφωνία για το κλίμα οι ΜΚΟ

    Το σχέδιο συμφωνίας για το κλίμα, που παρουσιάστηκε σήμερα στη διάσκεψη του ΟΗΕ, αποτελεί μια «στροφή», δήλωσαν σήμερα ΜΚΟ, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο ότι παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση προς τα πάνω των εθνικών σχεδίων μείωσης των εκπομπών ρύπων.

    Το σύμφωνο στέλνει στην «άσχημη πλευρά της Ιστορίας» την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, που είναι εν πολλοίς η αιτία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, εκτιμησε η Greenpeace.

    «Ο τροχός της δράσης γυρίζει αργά, όμως στο Παρίσι γύρισε. Το κείμενο τοποθετεί τη βιομηχανία των ενεργειών από ορυκτά καύσιμα στην άσχημη πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο διευθυντής της Greenpeace, Κούμι ΝαΊντου.

    [04] Συμβουλές για γιορτές χωρίς παιδικά ατυχήματα

    Συμβουλές για γιορτές με ασφάλεια, δίνει στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου στο "Πρακτορείο FM" η Έφη Κουτσάκου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος. Η κ. Κουτσάκου διευκρινίζει ότι όλα όσα αναφέρει, είναι η ενημέρωση που λαμβάνει το Σωματείο από παιδιατρικά νοσοκομεία, στα οποία παρατηρείται αύξηση παιδικών τραυματισμών τις γιορτινές ημέρες.

    Σχετικά με τον στολισμό του δέντρου η κ Κουτσάκου επισημαίνει: «Αυτές οι φανταχτερές πολύ όμορφες μπάλες του δέντρου, πολύ εύκολα γίνονται αιτία τραυματισμού για τα παιδιά, για αυτό καλό είναι να τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο. Τα φωτάκια του δέντρου πανέμορφα και αυτά, καταλήγουν όμως σε κάποια πρίζα. Προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια, γιατί πάντοτε υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και σε πολλά παιδάκια αρέσει να τα ανάβουν και να τα σβήνουν και να ασχολούνται και με την πρίζα. Πρέπει οι γονείς να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί, γιατί το παιδί δεν ξέρει τον κίνδυνο».

    Μεγάλη προσοχή θέλουν αυτές οι πολύχρωμες μεγάλες και φανταχτερές πλαστικές σακούλες, λέει η κ Κουτσάκου. «Θέλει προσοχή να μην αφήνουν οι γονείς τα παιδιά να παίζουν με τις σακούλες, γιατί βάζουν καμιά φορά μέσα το κεφαλάκι τους και υπάρχει φόβος ασφυξίας»

    Τα παιχνίδια ενώ προσφέρουν μεγάλη χαρά στα παιδιά, μπορούν να γίνουν αιτία πολύ σοβαρών ατυχημάτων αναφέρει η κ. Κουτσάκου. «Πρέπει να πηγαίνουμε σε εξειδικευμένα μαγαζιά, στα οποία υπάρχουν πωλητές για να μας καθοδηγήσουν, για την επιλογή ενός δώρου σε σχέση με την ηλικία του παιδιού. Επίσης πρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα του παιχνιδιού πριν το αγοράσουμε, αν είναι σωστά συναρμολογημένο, αν δεν σπάει εύκολα, αν είναι βαμμένο με τοξικά χρώματα. Όταν αγοράζουμε μπογιές, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, πρέπει να ελέγχουμε αν στη συσκευασία αναγράφεται ότι δεν είναι τοξικές. Επίσης, πρέπει να ελέγχουμε αν τα παιχνίδια περιέχουν εύφλεκτα υλικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 December 2015 - 19:32:17 UTC