Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν εργάζεται για την εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης για τις συνεχείς ροές προσφύγων
  • [03] Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών
  • [04] Υπερκαλύφθηκε με μετρητά και δεσμευτικές προσφορές το βασικό σενάριο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα η αύξηση φόρου στα καπνικά προϊόντα
  • [06] Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα
  • [07] Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα
  • [08] Υπόθεση «Noor1»: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων
  • [09] Ο Τ. Κέρι θα συζητήσει τη συριακή κρίση με τον Βλ. Πούτιν και τον Σ. Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου
  • [10] Γαλλία-COP21: Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
  • [11] Σαουδική Αραβία: Άρχισε η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές, τις πρώτες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες
  • [12] «Ανάπηρος» προσπάθησε να ληστέψει τράπεζα αλλά όταν απέτυχε έφυγε... τρέχοντας
  • [13] Ο καναδικός οίκος αξιολογήσεων DBRS αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "CCC" από "CC"

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Λιβαδειά, περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό είπε ότι από τη μια υπάρχει ένας ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από την άλλη η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει στην Α. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή, επισημαίνοντας ότι το σύνολο εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής είναι αδιάσπαστο και υπογραμμίζοντας πως "μια κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, είναι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και πολέμους".

    Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "διεκδικεί για λογαριασμό πάλι του κεφαλαίου, μερίδιο από τη νέα μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή και τον σκληρότατο ανταγωνισμό που διεξάγεται ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα. Άλλο πράγμα βέβαια ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη μοιρασιά με άνισους όρους σε σύγκριση με άλλες χώρες".

    Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί. είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου, ενώ αναφορικά με τα εργασιακά και κυρίως το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν εργάζεται για την εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης για τις συνεχείς ροές προσφύγων

    «Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή μεταναστευτική κρίση και η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ωστόσο η Ιταλία δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε ευρωπαϊκές λύσεις» δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ομιλία του σε κοινή σύνοδο των κοινοβουλευτικών επιτροπών συνταγματικών και ευρωπαϊκών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας

    Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Ιταλούς γερουσιαστές και βουλευτές που έδωσαν «την ευκαιρία να συζητήσουμε την εφαρμογή των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί μέχρι στιγμής, για την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» επισήμανε: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο συνολικός αριθμός των αφίξεων από το Ιανουάριο του 2015 ανέρχεται σε πάνω από 850.000. Η Ιταλία ως κράτος-μέλος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει καλά τι σημαίνει να αντιμετωπίζει αυξημένες ροές προσφύγων επί καθημερινής βάσεως».

    Αναφερόμενος στη δράση και τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις συνεχείς ροές προσφύγων, ο Έλληνας αρμόδιος επίτροπος υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί πλήρως για την εξεύρεση μιας πραγματικά ευρωπαϊκής και ολοκληρωμένης λύσης σε αυτή την πρόκληση, μία λύση που εξισορροπεί την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη». Και προσέθεσε: «Αυτός είναι και ο λόγος που οι προσπάθειές μας κατά τους τελευταίους μήνες έχουν επικεντρωθεί στην παροχή συγκεκριμένων λύσεων και την υλοποίηση μίας νέας προοπτικής όπως εκείνη περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση. Επιτρέψτε μου να σας δώσω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα: ακολουθώντας το παράδειγμα της επιχείρησης Mare Nostrum, τριπλασιάσαμε την παρουσία της Frontex στη θάλασσα, αυξάνοντας τους διαθέσιμους πόρους για την εκτέλεση κοινών επιχειρήσεων Ποσειδών και Τρίτων της Frontex. Το εν λόγω μέτρο συνέβαλε στη διάσωση χιλιάδων ζωών».

    [03] Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις και το συνέδριο.

    Η Αριστερά που μάχεται κατά της λιτότητας δεν είναι εχθρός της Ευρώπης τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών

    "O συνδυασμός της λιτότητας και της ξενοφοβίας, ενισχυμένης μάλιστα, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δημιουργεί το περιβάλλον για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη" τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Σημειώνει ότι "και εδώ φαίνεται πόσο ανόητοι είναι όλοι αυτοί που ακόμα και σήμερα επιμένουν να θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά ,που μάχεται ενάντια στη λιτότητα ,και όχι την Ακροδεξιά, που μάχεται ενάντια στο Ευρωπαϊκό κεκτημενο".

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι "γύρω μας τα σύννεφα της αστάθειας πυκνώνουν με τρείς κρίσεις να εκδηλώνονται, την οικονομική κρίση, την κοινωνική κρίση και την κρίση που σχετίζεται με το προσφυγικό ζήτημα. Η ίδια η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται σε μιά αποφασιστική καμπή. Από τη μιά πλευρά, οι υπερσυντηρητικές δυνάμεις επέβαλαν μια ακραία οικονομική πολιτική που λεηλάτησε τις χώρες του Νότου, δεν δίστασαν μάλιστα να διακινδυνεύσουν ακόμα και τις εσωτερικές ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την απειλή του ελληνικού Grexit. Από την άλλη, δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους, περιφρονώντας την κοινά αποφασισμένη πολιτική στο προσφυγικό και πολλαπλασιάζοντας την πίεση στις γειτονικές χώρες".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως "μπροστά στην κατάσταση αυτή η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αναδειχτεί σαν δύναμη Δημοκρατίας να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη που δίνουν οι προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης ενάντια στην υπερσυντηρητική αναδίπλωση. Ηθικά και συμβολικά η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται ήδη στην προοδευτική ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Η διαπραγμάτευση του προηγουμένου επταμήνου και η κορυφαία στιγμή του Δημοψηφίσματος έφεραν στην επιφάνεια το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης και ξεσκέπασαν τους δογματιστές της λιτότητας".

    Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι "αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων για την υπεράσπιση των πιο αδυνάμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη, μαζί με την κοινωνία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, παλεύοντας για τον τελικό στόχο που είναι ο οριστικός απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τη θηλιά της λιτότητας".

    [04] Υπερκαλύφθηκε με μετρητά και δεσμευτικές προσφορές το βασικό σενάριο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

    Υπερκαλύφθηκε με μετρητά και δεσμευτικές προσφορές το βασικό σενάριο των 584 εκατ. ευρώ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, για το υπόλοιπο δε ποσό μέχρι την κάλυψη και του δυσμενούς σεναρίου των 748 εκατ. ευρώ συνολικώς έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα σημαντικές επιπλέον προσφορές.

    Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωσή της η τράπεζα, για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ανέβαλε για την 18η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Έτσι η Attica Bank, αναφέρει η ανακοίνωση "με την στήριξη των μετόχων της, φιλοδοξεί να παραμείνει η μόνη εισηγμένη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ώστε απερίσπαστη να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας".

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα η αύξηση φόρου στα καπνικά προϊόντα

    «Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα καπνικά προϊόντα, χάνουμε περισσότερους φόρους από ό,τι εισπράττουμε». Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας προϊόντων καπνού, και αναγνώρισε ότι η αύξηση της φορολόγησής τους είχε επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

    «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές που, παρά τις αρχικές μας προθέσεις, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων, με στόχο, όπως είπε, να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου και να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

    [06] Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

    Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τις οποίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφισθεί την Τρίτη το βράδυ, και στη συνέχεια το Euroworking Group θα εγκρίνει τη χορήγηση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

    Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εταιρειών με τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ Επίσης θα προβλέπει το πλαίσιο λειτουργίας του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα χωρισθεί σε υποενότητες ανάλογα με την κατηγορία των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου καθώς και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών αλλά θα παρέχει κίνητρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο.

    Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

    Ανοίγει η αγορά για τη διαχείριση από ιδιωτικές εταιρείες των μεγάλων κόκκινων δανείων μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.

    Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η συμφωνία που αφορά στα κόκκινα δάνεια, σε πρώτη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 εξαιρούνται από τη διαδικασία διαχείρισης εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (κατά τον ευρωπαϊκό ορισμό) καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια.

    Το καθεστώς των εξαιρέσεων θα επανεξεταστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο ενός νέου κανονιστικού πλαισίου.

    [07] Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα

    Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές μέχρι τις 9.30 το βράδυ, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους.

    Ωράριο

    Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχει, ως εξής:

    Σάββατο 12.12.2015 09:00 - 18:00

    Κυριακή 13.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 14.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 15.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 16.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 17.12.2015 09.00 - 21.00

    Παρασκευή 18.12.2015 09.00 - 21.00

    Σάββατο 19.12.2015 09.00 - 18.00

    Κυριακή 20.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 21.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 22.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 23.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 24.12.2015 09.00 - 18.00

    Παρασκευή 25.12.2015 ΑΡΓΙΑ

    Σάββατο 26.12.2015 ΑΡΓΙΑ

    Κυριακή 27.12.2015 11.00 - 18.00

    Δευτέρα 28.12.2015 09.00 - 21.00

    Τρίτη 29.12.2015 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 30.12.2015 09.00 - 21.00

    Πέμπτη 31.12.2015 09.00 - 18.00

    Παρασκευή 01.01.2016 ΑΡΓΙΑ

    Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους. ενώ σε πολλά γίνεται απογραφή.

    Απεργία για αύριο προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

    Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015. Η συγκέντρωση της ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της οδού Ερμού στις 11 το πρωί την Κυριακή.Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι όπως υποστηρίζουν, "το νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν συνεχόμενα, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία".

    Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, "που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους".

    [08] Υπόθεση «Noor1»: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης εγγράφων από την πλευρά των κατηγορουμένων, στη δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με απολογίες των κατηγορουμένων.

    Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφυλακιστούν, λόγω παρέλευσης του 18μήνου προφυλάκισης, τέσσερις τουρκικής καταγωγής κατηγορούμενοι. Οι τρεις έχουν βελγική υπηκοότητα και ο τέταρτος, ο Βαλκάν Αξαλάκ, που κατηγορείται ότι έκανε χρέη διερμηνέα σε αυτή την υπόθεση, ελληνική, καθώς είναι Ελληνίδα η μητέρα του.

    Για την αποφυλάκισή τους έχει εκδοθεί βούλευμα και θα βρίσκονται σε κατ? οίκον περιορισμό με την υποχρέωση να παρουσιάζονται καθημερινά, στο πλησιέστερο της οικίας που θα διαμένουν, αστυνομικό τμήμα, ενώ τη μεταφορά τους στο εφετείο Αθηνών, θα αναλάβει το τμήμα μεταγωγών της αστυνομίας. Παράλληλα τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

    [09] Ο Τ. Κέρι θα συζητήσει τη συριακή κρίση με τον Βλ. Πούτιν και τον Σ. Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Όπως τόνισε από το Παρίσι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ ο Κέρι με τον Πούτιν "θα συζητήσουν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίτευξη μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία καθώς και τις παράλληλες προσπάθειες για την αποδυνάμωση και τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους".

    [10] Γαλλία-COP21: Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

    Το τελικό σχέδιο συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη βρισκόταν στη διαδικασία της οριστικοποίησής του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο κι προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σήμερα στις 11:30 (12:30 ώρα Ελλάδας) στους αντιπροσώπους των 195 χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, σύμφωνα με μια πηγή στη γαλλική προεδρία της COP21.

    [11] Σαουδική Αραβία: Άρχισε η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές, τις πρώτες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες

    Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Σαουδική Αραβία για τις δημοτικές εκλογές, την πρώτη ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες (ως ψηφοφόροι και υποψήφιες) σ' αυτή την υπερσυντηρητική χώρα, στην οποία εξακολουθούν να υπόκεινται σε πολλούς περιορισμούς.

    Οι ψηφοφόροι άρχισαν να εισέρχονται σ' ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο του Ριάντ γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Άνδρες και γυναίκες ψηφίζουν χωριστά στη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνείται στις γυναίκες το δικαίωμα να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιες σε εκλογές.

    [12] «Ανάπηρος» προσπάθησε να ληστέψει τράπεζα αλλά όταν απέτυχε έφυγε... τρέχοντας

    Άγνωστος προσποιούμενος τον ανάπηρο προσπάθησε να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας, αλλά όταν ο ταμίας πάτησε το κουμπί του συναγερμού έφυγε τρέχοντας. Ο άγνωστος έφτασε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην πλατεία Καναρίων της Ηλιούπολης, καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και με τα πόδια του σκεπασμένα με μια κουβέρτα.

    Ο «ανάπηρος» περίμενε κανονικά στην ουρά και μόλις έφτασε η σειρά του, τράβηξε όπλο, φωνάζοντας στον ταμία «ληστεία». Ο υπάλληλος της τράπεζας, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία του και πάτησε αμέσως τα κουμπί του συναγερμού. Ο δράστης μόλις το κατάλαβε, σηκώθηκε από το αμαξίδιο και έφυγε τρέχοντας. Η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη.

    [13] Ο καναδικός οίκος αξιολογήσεων DBRS αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "CCC" από "CC"

    Σε "CCC" από "CC" αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον καναδικό οίκο αξιολογήσεωνDBRS. Παράλληλα, ο οίκος έβγαλε τη χώρα από καθεστώς επανεξέτασης και έθεσε σταθερή την τάση σε όλες τις αξιολογήσεις.

    Όπως ανακοίνωσε η DBRS, αυτή η αναβάθμιση αντανακλά την οπτική ότι το παρόν πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει στην σταθεροποίηση τόσο του τραπεζικού τομέα, όσο και της ελληνικής οικονομίας .

    Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η συμφωνία της 15ης Ιουλίου μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για ένα τριετές τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής ύψους 86 δισ. ευρώ, χαλάρωσε τις έντονες πιέσεις στη ρευστότητα και απομάκρυνε την άμεση απειλή για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επακόλουθη αθέτηση χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 December 2015 - 9:32:25 UTC