Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι
  • [02] Ορ. Παμούκ: Τις πολιτικές απαντήσεις τις δίνω με τα μυθιστορήματά μου
  • [03] Πανηγυρικά στους «16» ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

    Ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace συνελήφθησαν αφού κρέμασαν ένα πανό στην Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού, και έβαψαν με κίτρινη μπογιά το οδόστρωμα της πλατείας περιμετρικά του μνημείου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

    Σε αυτήν την κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή της Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, συμμετείχαν περίπου 80 άνθρωποι, 50 στο έδαφος και 30 στην Αψίδα του Θριάμβου, σύμφωνα με την Greenpeace.

    Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε «πολλές συλλήψεις» στον χώρο του μνημείου και περιμετρικά αυτού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, δύο ακτιβιστές που κρεμάστηκαν με σκοινιά από το μνημείο ξετύλιξαν ένα μικρό κίτρινο πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα: «Κύριε Ολάντ, αυξήστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

    Κατόπιν μια άλλη ομάδα έβαψε με κίτρινη μπογιά το οδόστρωμα της κυκλικής πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ, στο κέντρο της οποίας υψώνεται η Αψίδα του Θριάμβου, ενώ η Greenpeace επισημαίνει ότι τα μέλη της χρησιμοποίησαν μια «κατάλληλη» για το περιβάλλον μπογιά «που καθαρίζεται» εύκολα.

    «Η Γαλλία υποστηρίζει ότι επιδεικνύει παραδειγματική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όμως σήμερα τις αναπτύσσει τρεις φορές λιγότερο σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους της γείτονες. Αυτό έχουμε να πούμε στον Φρανσουά Ολάντ: αυξήστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέπει να προωθήσουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή είναι η μοναδική λύση για να πολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή» εξήγησε ο Φρεντερίκ Αμιέλ, επικεφαλής της εκστρατείας της Greenpeace στη Γαλλία.

    [02] Ορ. Παμούκ: Τις πολιτικές απαντήσεις τις δίνω με τα μυθιστορήματά μου

    «Δεν μου αρέσουν οι πολιτικές ερωτήσεις όχι γιατί δεν ανησυχώ για όσα συμβαίνουν τριγύρω μου, αλλά επειδή οι απαντήσεις σε πολιτικές ερωτήσεις μπορεί να θεωρηθούν μηχανισμός για την προβολή των μυθιστορημάτων μου. Τα τελευταία, πάντως, δίνουν, σε κάθε περίπτωση, πιο περίπλοκες και πιο πολιτικές απαντήσεις. Και το ίδιο συμβαίνει και με το τωρινό μου βιβλίο, που μιλάει για τη ζωή στην Τουρκία από το 1970 μέχρι σήμερα».

    Έτσι παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης 10/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον εαυτό του και το καινούργιο του μυθιστόρημα ο Τούρκος νομπελίστας Ορχάν Παμούκ.

    Το μυθιστόρημα έχει τίτλο «Κάτι παράξενο στον νου μου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα σε μετάφραση από τα τουρκικά της Στέλλας Βρετού. Προσκεκλημένος του Μεγάρου, της Ωκεανίδας και των καταστημάτων Public, ο Παμούκ είπε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τη δημοσιογράφο Εύη Κυριακοπούλου πως οι ήρωες του βιβλίου του προσδιορίζονται από τις επιλογές τους: «Επιλογές σε μια χώρα και σε μια κοινωνία όπου τα αγόρια και τα κορίτσια δεν συναντιούνται πριν από τον γάμο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 54% των γάμων στην Τουρκία, ιδίως στην ασιατική Τουρκία, είναι προαποφασισμένοι από τους γονείς. Έτσι γίνεται και με τον δικό μου ήρωα, που δεν παντρεύεται εκείνη που αγαπά, αλλά κάποια άλλη».

    [03] Πανηγυρικά στους «16» ο Παναθηναϊκός

    Την 3η θέση του 3ου ομίλου θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις (17/12), μετά την επιβλητική νίκη του, 82-51, επί της Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Εuroleague. Με κορυφαίους τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ, οι «πράσινοι» έφτασαν τις 5 νίκες - 4 ήττες, ενώ πήραν εκδίκηση όχι μόνο για την ήττα τους στον πρώτο γύρο στην Πολωνία, αλλά για την... αναμονή κατά μία εβδομάδα ως προς την εξασφάλιση και μαθηματικά της πρόκρισής τους στη φάση των «16».

    Αν καταλάβει την 3η θέση ο Παναθηναϊκός, τότε θα αποφευχθεί ο ελληνικός «εμφύλιος» με τον 1ο του 2ου ομίλου Ολυμπιακό στο "Top16". Οριστικά εκτός των καλύτερων 16 ομάδων έμεινε η Ζιέλονα Γκόρα.

    Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 December 2015 - 23:32:21 UTC