Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιλογή της ανανέωσης θα εκφραστεί μαζικά, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] Φ.Γεννηματά: Να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση
  • [03] Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Δεν υφίσταται και δεν υπήρξε ποτέ θέμα Grexit για την Ελλάδα
  • [04] ΕΜΣ: Αποδέσμευση 2,71 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας
  • [05] Έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, η Τράπεζα Πειραιώς
  • [06] Κάτω από τις 600 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο
  • [07] Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [08] Ιταλία: Ξεκινά σήμερα το Άγιο Έτος των καθολικών
  • [09] Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, Θεσσαλονίκης - Σερρών ύστερα από θανατηφόρο τροχαίο
  • [10] Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου
  • [11] Συνέδριο για την ελληνική λογοτεχνική κριτική, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης
  • [12] Χ. Καστανίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα
  • [13] Περισσότερες από 400 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις με αντικείμενο τις επενδύσεις

  • [01] Η επιλογή της ανανέωσης θα εκφραστεί μαζικά, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Απ. Τζιτζικώστας

    «Η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    «Η αίσθησή μου είναι, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 75 μέρες περίπου, ότι οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, πλέον άκουσαν και τους τέσσερις υποψηφίους, συγκρίνουν τις θέσεις μας, κρίνουν και το κύμα της αλλαγής , το οποίο θα εκφραστεί στις 20 Δεκεμβρίου και θα εκφραστεί μαζικά και νομίζω ότι θα οδηγήσει ακριβώς στη επιλογή της ανανέωσης της παράταξης» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ανάγκη, να ξεφύγει το κόμμα από τη«γερασμένη νοοτροπία και λογική που απωθεί σήμερα την ελληνική κοινωνία».

    [02] Φ.Γεννηματά: Να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση

    Με δύο αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, τα μεσάνυχτα, σχολίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    «Πρώτη φορά ακούω πρωθυπουργό να ασχολείται με το τι κάνει η αντιπολίτευση αντί να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνησή του» αναφέρει η κ. Γεννηματά για την επίθεση του πρωθυπουργού κατά του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης, για τις συζητήσεις που επιθυμεί με τις σοσιαδημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη η Φώφη Γεννηματά, σημειώνει: «Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστέςτρίβουν τα μάτια τους βλεποντας την αριστερά να αγκαλιάζει την ακροδεξιά».

    [03] Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Δεν υφίσταται και δεν υπήρξε ποτέ θέμα Grexit για την Ελλάδα

    Δεν υφίσταται θέμα Grexit για την Ελλάδα, τόνισε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ, μιλώντας σε συνάντηση που διοργάνωσε το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» για Έλληνες δημοσιογράφουςκαι πρόσθεσε ότι η στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό είναι καίρια για τη διάσωση της συνθήκης του Σένγκεν.

    «Το θέμα του Grexit ανήκει στο παρελθόν. Ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το ήθελαν ποτέ» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σόοφ και αναφερόμενος στην κρίση χρέους που ταλανίζει σήμερα κράτη της ΕΕ, σημείωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση που δεν ήταν ηθελημένη, ούτε από τη βόρεια, ούτε από τη νότια Ευρώπη. Όμωςη ίδια η ΝομισματικήΈνωση, έτσι όπως δημιουργήθηκε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα». Και διευκρίνισε: «Τοκοινό νόμισμα δεν ήταν λανθασμένη απόφαση. Στο πλαίσιο της γεωπολιτικής ήταν μια σωστή ιδέα. Όμως σήμερα αυτάτα ελλείμματαείναι ξεκάθαρακαι δεν δουλέψαμε αρκετά, ώστε να τα άρουμε».

    Σχετικά με την ικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να διαχειρισθεί την κρίση, είπε ότι στη Γερμανία «πολλοί έλεγαν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θα τα κατάφερναν» και στη συνέχειασχολίαζαν ότι «προσπάθησαν να την επιλύσουν επιβαρύνοντας τα κατώτερα στρώματα, ενώ οι πιο πλούσιοι δεν επιβαρύνθηκαν επαρκώς». Η δεύτερη άποψη, που έχει διατυπωθεί με πολλές επιφυλάξεις όπως είπε ο κ. Σόοφ, «επισήμαινε τις πολλές αντιφάσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης». Όπως είπε ο Γερμανός πρέσβης, υπάρχει μια κατανόηση στη Γερμανία ότι ο ελληνικός πληθυσμός έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί οι δημοσιονομικοί στόχοι να αντιμετωπίζονται μόνον μέσα από τη βαριά φορολογία».

    Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Σόοφ τόνισε ότι «εάν τα εξωτερικά σύνορα (της ΕΕ) δεν μπορέσουν να αντέξουν την πίεση, τότε η συνθήκη Σένγκεν με κάποιο τρόπο θα πάψει να ισχύει». Όπως είπε, υπάρχει σχέση ανάμεσα στα ανοικτά, εσωτερικά σύνορα της ΕΕ και την προστασία των εξωτερικών συνόρων, στην προκειμένη περίπτωση των συνόρων της Ελλάδας. Και επομένως δεν επιτρέπεται να αφεθεί η Ελλάδα μόνη.

    Στο προσφυγικό, πρόσθεσε, δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, αντίθετα υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Υπενθύμισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δεχθεί κριτική από το ίδιο της το κόμμα για το γεγονός ότι δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός έχει εισέλθει στην ΕΕ από την Ελλάδα. Ο Γερμανός πρέσβης επισήμανε, μάλιστα, ότι «η ΕΕ και όλοι μας κλείναμε τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα καλούνταν να φέρουν το κύριο βάρος της εισόδου των προσφύγων. Ήμασταν προσκολλημένοι στο Δουβλίνο. Επί χρόνια δεν κάναμε κάτι κι έτσι φθάσαμε στην έξαρση του προβλήματος το περασμένο καλοκαίρι».

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη διευθέτηση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, σημείωσε ότι η Γερμανία θεωρεί πως η λύση βρίσκεται σε τρία επίπεδα: την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης, θέμα στο οποίο κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η Τουρκία, η οποία δεσμεύθηκε πρόσφατα ότι θα τηρήσει τις συμφωνίες, η δίκαιη κατανομή του προσφυγικού βάρους μεταξύ των κρατών-μελών και τρίτον η αλλαγή της μη αλληλέγγυας στάσης των κρατών της ανατολικής Ευρώπης.

    [04] ΕΜΣ: Αποδέσμευση 2,71 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

    Την αποδέσμευση 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) αποφάσισε πριν από λίγο το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    «Με την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθούν στα πόδια τους και πάλι. Οι υγιείς τράπεζες διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μέσω της παροχής νέων δανείων στις επιχειρήσεις. Η σημαντική συνεισφορά από τον ιδιωτικό τομέα έχει επίσης συμβάλει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα, που αποτελούσε βασικό στόχο του τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.

    [05] Έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, η Τράπεζα Πειραιώς

    «Η Τράπεζα Πειραιώς μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην ενίσχυση των ΜΜΕ, στην εξεύρεση λύσης για τα κόκκινα δάνεια και στην παροχή ρευστότητας στην αγορά».

    Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Στ. Λεκκάκος, στη διάρκεια εκδήλωσης στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης.

    Όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε ο κ. Λεκκάκος, ποσοστό άνω του 40% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς ανήκει σε έλληνες επενδυτές.

    Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σ. Λαζαρίδης, δήλωσε ότι είναι σημαντική ημέρα για το Χρηματιστήριο, καθώς όπως συμβαίνει ιστορικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να παρέχει αυξημένη ρευστότητα στην αγορά.

    [06] Κάτω από τις 600 μονάδες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων.

    Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Εθνικής (+2,55%), της Eurobank(+3,33%) και της Alpha Bank(+1,08%), ενώ αντιθέτως κλειδωμένη στο limit down βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς (-29,89%).

    Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς που προέκυψαν από την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με τιμή εκκίνησης τα 0,659 ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10 διαμορφώνεται στις 599,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,56%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,65 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,79%.

    [07] Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Στην Αθήνα φθάνουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων μέσα στο Δεκέμβριο.

    Στον κατάλογο με τα νέα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, δράσεις κατά του λαθρεμπορίου, η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το νέο μισθολόγιο του δημοσίου, το χρονοδιάγραμμα για τον ΑΔΜΗΕ, η στρατηγική για τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

    Αντικείμενο συζήτησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών είναι πιθανό αυτές τις ημέρες να αποτελέσει, έστω και άτυπα, και το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της αξιολόγησης, το οποίο πάντως δεν θα περιλαμβάνεται στη δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα καθώς οδεύει για τη Βουλή τον Ιανουάριο.

    [08] Ιταλία: Ξεκινά σήμερα το Άγιο Έτος των καθολικών

    Ξεκινά σήμερα το Άγιο Έτος των καθολικών, το οποίο και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και σε όλη την ιταλική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια. Κατά την διάρκεια όλης της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην περιοχή του Τίβερη αλλά ακόμη και στους υπονόμους της Αιώνιας Πόλης.

    Η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην «κόκκινη ζώνη» γύρω από την περιοχή του Αγίου Πέτρου είναι αυστηρά περιορισμένη, ενώ στην πλατεία τοποθετήθηκαν τριάντα μηχανήματα για την ανίχνευση μετάλλου κάτω από τα οποία πρέπει να περνούν υποχρεωτικά οι πιστοί. Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, υπάρχει φόβος ότι η Ρώμη και το Βατικανό, μπορεί να αποτελέσουν έναν από τους επόμενους στόχους.

    Ειδικά «drone» της ιταλικής αστυνομίας πετούν διαρκώς πάνω από την περιοχή του παπικού κρατιδίου, ενώ με εκατοντάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος ελέγχονται, επίσης, οι κύριοι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

    [09] Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, Θεσσαλονίκης - Σερρών ύστερα από θανατηφόρο τροχαίο

    Κλειστός παραμένει από τις 7 το πρωί ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, Θεσσαλονίκης - Σερρών, λίγο μετά τον κόμβο Λαγκαδά, όπου το πρωί συγκρούστηκε βυτιοφόρο με φορτηγό, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του πρώτου οχήματος.Όπως έγινε γνωστό, το βυτιοφόρο -κάτω από συνθήκες που ερευνώνται- έπεσε πάνω στο φορτηγό, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ύστερα από μηχανική βλάβη.

    Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 38χρονος οδηγός του βυτίου, το οποίο μετέφερε οξυγόνο. Ο έτερος οδηγός βρισκόταν τη στιγμή εκείνη εκτός του οχήματος και είναι καλά στην υγεία του.Σύμφωνα με την Αστυνομία, το φορτηγό φέρει βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και μετέφερε πορτοκάλια. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, καθώς υπήρξε διαρροή καυσίμων. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων από το οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

    [10] Οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου

    Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

    [11] Συνέδριο για την ελληνική λογοτεχνική κριτική, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης

    Η λογοτεχνική κριτική είναι στενά συνυφασμένη με τη λογοτεχνία, αλλά σπάνια μέχρι τώρα έχει τύχει να απασχολήσει την επιστημονική έρευνα. Τον δρόμο προς μια τέτοια κατεύθυνση άνοιξε το τριήμερο συνέδριο «Ελληνική λογοτεχνική κριτική», που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 6 Δεκεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής ύστερα από πρωτοβουλία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

    Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Μουλλά, ο οποίος, συνεχίζοντας την παράδοση που καθιέρωσε ο Κ. Θ. Δημαράς, διεύρυνε το πλαίσιο και το αντικείμενο των νεοελληνικών σπουδών, θίγοντας συχνά κατά τη διάρκεια της μακράς ερευνητικής του διαδρομής και κεφαλαιώδη ζητήματα της κριτικής.

    Με ερευνητές προερχόμενους από τα πανεπιστήμια της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Αθήνας, αλλά και με ελεύθερους κριτικούς, που έχουν κάνει την καριέρα τους στον αθηναϊκό Τύπο, το συνέδριο εξέτασε ποικίλες όψεις της ελληνικής κριτικής, αποδεικνύοντας πως η τελευταία διαθέτει όχι μόνο μια πλούσια και σε βάθος προϊστορία, αλλά και ότι έδωσε ανέκαθεν το παρών, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις κρίσιμες λογοτεχνικές συζητήσεις του καιρού της.

    [12] Χ. Καστανίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα

    «Υπήρχαν δυνατότητες σοβαρότατης διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε κάθε δυνατότητα διαπραγματευτική που είχε η χώρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί οδηγηθήκαμε σ' ένα 3ο μνημόνιο 85 δισ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσαμε κάλλιστα να το έχουμε αποφύγει, εφαρμόζοντας μία πολύ πιο σώφρονα πολιτική από τις ανοησίες, τις οποίες έκανε στον πρώτο της κύκλο αυτή η κυβέρνηση, η οποία σπατάλησε κάθε διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας» τόνισε κ. Καστανίδης και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο, το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θα έχουμε εμβάθυνση των προβλημάτων της χώρας με τη συνέχιση του 3ου μνημονίου και έχουμε ταυτόχρονα σοβαρότατες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιους κινδύνους».

    Ο κ. Καστανίδης ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «να κάνει μια προσωπική υπέρβαση» και εξήγησε: «Ζητάει σήμερα ο κ. Τσίπρας τη σύμπραξη από μια αντιπολίτευση, την οποία καθύβριζε. Να κάνει μια προσωπική υπέρβαση και να πει, εν πάση περιπτώσει ίσως στο παρελθόν υπερέβαλε με το να χαρακτηρίζει τους αντιπάλους του, ως "γερμανοτσολιάδες"».

    Ζήτησε και από την αντιπολίτευση «να κάνει και αυτή ένα βήμα» και σημείωσε: «Χρειάζεται να διαμορφωθεί μια καλύτερη πολιτική ατμόσφαιρα, όπου το πρώτο βήμα, πρέπει να κάνει ο υβριστής των πάντων, κ. Τσίπρας. Γιατί έχει απόλυτη ανάγκη και ο κόσμος και η χώρα, από το να βρεθεί μία κυβέρνηση με ό,τι καλύτερο διαθέτει, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και να ξαναθέσει επί τάπητος, το θέμα ενός εθνικού σχεδίου. Γιατί το 80% των θεμάτων της χώρας, είναι εκτός μνημονίου».

    [13] Περισσότερες από 400 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις με αντικείμενο τις επενδύσεις

    Περισσότερες από 400 διμερείς συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μεταξύ επιχειρηματιών που υπέβαλλαν επιχειρηματικά σχέδια, στο πλαίσιο του Equity Investment Forum, με τα venture capital και private equity funds προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή συνεργασία και επενδυτική συμμετοχή.

    Οι επιχειρηματίες θα συναντηθούν επίσης με στελέχη του Χρηματιστηρίου και τις εταιρίες συμβούλων του για να πληροφορηθούν σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης τους, με στελέχη του Enterprise Greece, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εξωστρέφειας της επιχείρησής τους, καθώς και με στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις ευκαιρίες διεθνούς τεχνολογικής ή επιχειρηματικής συνεργασίας όσο και για Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και υφιστάμενα εργαλεία στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

    Επίσης σήμερα στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν workshops με τέσσερις θεματικές ενότητες: «Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Πατέντες», «Χρηματοδότηση της καινοτομίας στις ΜμΕ: ευρωπαϊκές πολιτικές και εργαλεία», «Μετατρέποντας την ιδέα σε επιχείρηση για να προσελκύσει επενδυτές», και «Προετοιμασία εισαγωγής σε χρηματιστηριακές αγορές».

    Παράλληλα, θα υπάρξει για πρώτη φορά Networking Event μεταξύ μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, της Ισραηλινής επιχειρηματικής αποστολής και της Israel Advanced Technology Industries (IATI). Το Ισραήλ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο συνέδριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2015 - 9:32:18 UTC