Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: "Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους"
  • [02] Ντ. Τουσκ: Τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί σχέδιο συμφωνίας ώστε η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ
  • [03] Πέταξε ευκαιρίες και βαθμούς ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο
  • [04] Ο Παναθηναϊκός το «8 στα 8» με Τρίκαλα (77-64)
  • [05] Βενγκέρ: «Ξέρουμε τι θέλουμε στον Πειραιά»

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: "Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους"

    Όσο πιο κοντά φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο εντείνονται και οι πιέσεις, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το δημοσίευμα της Die Welt, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

    Τον τελευταίο καιρό , όπως και στην προηγούμενη διαπραγματευτική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των δημοσιευμάτων των οποίων οι πηγές δεν κατονομάζονταν, ως μέσο πίεσης προς τη χώρα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους. «Το σενάριο Ελλάδα-αποικία χρέους, είναι καλά ριζωμένο στο μυαλό κάποιων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη αυτές οι φωνές ηττώνται και είναι δυσάρεστο την ανταπόκριση που βρίσκουν τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Είναι λυπηρός ο τρόπος που αναπαράγονται αυτά τα σενάρια από μερίδα του Τύπου, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε την προσπάθεια για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, εθνικό θέμα μεγάλης σημασίας και στόχο που η κυβέρνηση προσεγγίζει με μεγάλο κόπο και σκληρή διαπραγμάτευση, στόχο στον οποίο θα βάλει όλες τις δυνάμεις της. «Γι΄αυτό καλέσαμε τα άλλα κόμματα προκειμένου να χαράξουμε μαζί την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση και προσπαθεί και έχει βρει, σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί η εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό σύστημα.

    [02] Ντ. Τουσκ: Τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί σχέδιο συμφωνίας ώστε η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο συμφωνίας με τη Βρετανία όσον αφορά τις διεκδικήσεις του Λονδίνου προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια επιστολή του προς τους 28 η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σ.σ. τη Σύνοδο Κορυφής) του Δεκεμβρίου (σ.σ. θα διεξαχθεί το διήμερο 17η-18η) αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα πολιτικά διλήμματα όσον αφορά αυτή τη διαδικασία. Κατόπιν μιας ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης, θα πρέπει να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για να υιοθετηθεί τον Φεβρουάριο», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΕ.

    Το «πιο ευαίσθητο» ζήτημα αφορά τα κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ένωσης στη Βρετανία, σημείωσε ο Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής.

    Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται «καμιά συναίνεση» όσον αφορά την απαίτηση του Λονδίνου οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια περίοδο τεσσάρων ετών πριν να αποκτούν το δικαίωμα να λαμβάνουν επιδόματα ή πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως οι εργατικές κατοικίες, εξήγησε. Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κρίνει ότι μια τέτοια διευθέτηση θα παραβίαζε το κοινοτικό δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος υπηκόων κρατών-μελών.

    Σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη, μελετάται η δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα επιτρέπει σε κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και αυτές «να λαμβάνονται υπόψη», χωρίς πάντως να τους δίνεται δικαίωμα να ασκούν βέτο, σύμφωνα με την επιστολή.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει καλέσει την ΕΕ να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για μια ένωση πολλών νομισμάτων και να μην δημιουργεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα στα κράτη της που δεν έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα.

    [03] Πέταξε ευκαιρίες και βαθμούς ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο

    «Αυτοκτόνησε» στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος, ο οποίος απέσπασε μεν ισοπαλία από τον Παναιτωλικό (1-1), αλλά έχασε τόσες ευκαιρίες στο παιχνίδι, που ο βαθμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιεί τους ανθρώπους της ομάδας του Περιστερίου. Ο Μπρίτο πέτυχε το 0-1 στο 65΄, αλλά στο 68΄ ο Βιγιαφάνες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής της Super League.

    [04] Ο Παναθηναϊκός το «8 στα 8» με Τρίκαλα (77-64)

    Την 8η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις (έχει έναν αγώνα λιγότερο) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε στο ΟΑΚΑ των Τρικάλων 77-64 για την 9η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν τους 16 βαθμούς, όσους έχουν ΑΕΚ και Άρης και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

    Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-25, 60-45, 77-64

    [05] Βενγκέρ: «Ξέρουμε τι θέλουμε στον Πειραιά»

    Η Άρσεναλ ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 6ης -και τελευταίας- αγωνιστικής των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα του Λονδίνου θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει αυτή την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού και ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει έτοιμος για τη μεγάλη μάχη:

    «Θέλω να νικήσω και να πάρω την πρόκριση. Η δουλειά μου είναι να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να το πετύχουμε. Υπάρχει κάτι θετικό για μας, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε» δήλωσε σχετικά ο διάσημος Γάλλος προπονητής και συμπλήρωσε:

    «Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε το στόχο μας από το ξεκίνημα του αγώνα. Οπότε ας το κάνουμε αυτό και να ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε για τις ανάγκες του αγώνα και έχουμε μελετήσει καλά τον Ολυμπιακό. Κόντρα στη Σάντερλαντ αλλάξαμε εντελώς την ομάδα, επειδή χάσαμε βασικούς παίκτες της μεσαίας γραμμής με τους τραυματισμούς των Σάντι Καθόρλα και Φρανσίς Κοκλέν τις δύο τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να βρούμε νέα ισορροπία. Πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό από ψυχολογικής άποψης, θα πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να κυνηγήσουμε την πρόκριση από το πρώτο λεπτό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 19:32:17 UTC