Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Ανάγκη συστράτευσης και συνεννόησης όλων
  • [02] Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο οι αγρότες
  • [03] Ένας νεκρός και πλημμυρισμένα σπίτια στην Αγγλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
  • [04] Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
  • [05] Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
  • [06] Στο «ρελαντί» η ΑΕΚ 3-0 την Καλλονή
  • [07] Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Σον Τζέιμς
  • [08] Χάλκινο μετάλλιο ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
  • [09] Συνεχίζει με Κατσικάρη η Εθνική
  • [10] Σε άνοδο ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο
  • [11] Τρόμαξε στο τέλος, αλλά νίκησε...

  • [01] Π. Καμμένος: Ανάγκη συστράτευσης και συνεννόησης όλων

    Την ανάγκη συστράτευσης και συνεννόησης όλων «για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του κατά τον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

    «Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε πρέπει να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει, ότι είμαστε όλοι Έλληνες και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους εκπροσώπους του συνόλου των πολιτικών κομμάτων που παρέστησαν στον εορτασμό ότι «επιδίωξή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να υπάρχει απόλυτη συναίνεση στα θέματα της εθνικής μας άμυνας».

    [02] Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις από τον Ιανουάριο οι αγρότες

    «Θερμός» αναμένεται να είναι ο Γενάρης με την έλευση του νέου έτους, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

    Συγκεκριμένα, στην καρδιά του καρδιτσιώτικου κάμπου με αγρότες από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων. Μετά από εισήγηση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουν στηθεί μπλόκα σε όλη την επικράτεια, όπου κάθε περιοχή θα έχει αποφασίσει από πριν σε ποια σημεία αυτά θα βρίσκονται.

    Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, τονίστηκε επίσης πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, συντονισμένα και οργανωμένα, ενώ ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε εισαγωγικά στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με τον αρμόδιο υπουργό και τα όσα συζητήθηκαν. «Βρήκαν παπά, δηλαδή Τσίπρα-Καμένο να μας θάψουν. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν το κάνουν τώρα? Να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας. Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη της κοινής δράσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουν κοινά συμφέροντα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεσηκώσουμε και να συσπειρώσουμε τον αγροτικό κόσμο», υποστήριξε ακόμα ο κ. Μπούτας, μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα με αγρότες απ' όλη τη χώρα, έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα ενθουσιασμού που διέκοπταν συχνά τους ομιλητές τα παρατεταμένα χειροκροτήματα.

    [03] Ένας νεκρός και πλημμυρισμένα σπίτια στην Αγγλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

    Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε σήμερα αφού οι παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη βοειοδυτική Αγγλία και υποχρέωσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.

    Η συνεδρίαση συνεκλήθη αφού καταιγίδες έπληξαν τη χώρα στη διάρκεια της νύκτας, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και αφήνοντας εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και χωρίς ηλεκτρικό. Η αστυνομία έκανε λόγο για μείζον συμβάν και μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

    Η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Τρας δήλωσε ότι η κυβερνητική επιτροπή συνεκλήθη για να "προβεί επειγόντως σε εκτίμηση του μεγέθους των πλημμυρών και να εξασφαλίσει ότι η αντιμετώπισή τους θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό".

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, το οποίο επλήγη από ισχυρούς ανέμους, όταν ριπή ανέμου τον έριξε πάνω σ' ένα λεωφορείο που ήταν εν κινήσει. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.

    Η Βρετανία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αρκετές σοβαρές πλημμύρες. Το 2014 πολλές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στο νότο της χώρας έμειναν πλημμυρισμένα για εβδομάδες ενώ οι βορειοδυτικές περιοχές είχαν πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τόσο το 2009 όσο και το 2005.

    [04] Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

    Προς τα Εξάρχεια κατευθύνεται αυτή την ώρα ο μεγάλος όγκος της πορείας αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου με βόμβες μολότοφ από τη μία μεριά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί.

    Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ συνεχίζεται η ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.

    [05] Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

    Μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία, που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά. Συγκεκριμένα, νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας χωρίς να υπάρξει συνέχεια και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιά στην τέντα περιπτέρου στην οδό Σταδίου, η οποία σβήστηκε αμέσως.

    Στις 17.00 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων στα Προπύλαια.

    [06] Στο «ρελαντί» η ΑΕΚ 3-0 την Καλλονή

    Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ του Γκας Πογέτ, που επικράτησε 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και μετά από 13 αγωνιστικές παραμένει στη 2η θέση της Super League, αυξάνοντας τη διαφορά της από την τρίτη. Το σκορ άνοιξε ο Ράφικ Τζιμπούρ στο 5ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη στο 19ο και το 62ο λεπτό.

    Με σκόρερ τον Μίνγκα στο 67΄, ο Λεβαδειακός πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

    [07] Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Σον Τζέιμς

    Με μία λιτή ανακοίνωση η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ενημέρωσε για την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Σον Τζέιμς. O Αμερικανός άσος από τη Δημοκρατία της Γουιάνας πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το επίσημο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά.

    O αντικαταστάτης του άτυχου Πάτρικ Γιανγκ (ο οποίος χάνει τη σεζόν), που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ομάδα του Πειραιά, στέφθηκε πρωταθλητής Euroleague το 2014 με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία αγωνίστηκε το διάστημα 2011-14.

    [08] Χάλκινο μετάλλιο ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

    Ο Ανδρέας Βαζαίος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας μετά το 2007. Ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη Νετάνια του Ισραήλ, όπου διεξήχθη η φετινή διοργάνωση, κατακτώντας την τρίτη θέση στα 100μ. μικτή ατομική με χρόνο 52.67, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ (προηγούμενο δικό του με 53.09 από το Παγκόσμιο της Ντόχα, ακριβώς πριν από ένα χρόνο).

    Νικητής του τελικού ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Φεσίκοφ με 52.00, ακολουθούμενος από τον Ισραηλινό Γιακόβ Γιαν Τουμάρκιν (52.62).

    Το μετάλλιο του Βαζαίου είναι το έβδομο της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, πρώτο όμως μετά το 2007, όταν στο Ντέμπρετσεν ο Γιάννης Δρυμωνάκος είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, τόσο στα 200μ. πεταλούδα όσο και στα 400μ. μικτή ατομική. Συνολικά η χώρα μας έχει ένα ασημένιο και έξι χάλκινα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

    [09] Συνεχίζει με Κατσικάρη η Εθνική

    Ο Φώτης Κατσικάρης θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών. Ο Έλληνας προπονητής συναντήθηκε με τον «ισχυρό άνδρα» της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον γραμματέα της ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη και συμφώνησαν να διατηρήσουν σε ισχύ το τριετές συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

    Κατά συνέπεια, ο τεχνικός της Μούρθια θα είναι ο «εκλέκτορας» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόσο στο προολυμπιακό τουρνουά, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, εφ΄όσον προκριθεί η Εθνική ομάδα.

    [10] Σε άνοδο ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

    Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, καθώς σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Super League, επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα του Πανιωνίου. Τα τέρματα για τον «δικέφαλο του βορρά», που «έπιασε» στην 3η θέση τον σημερινό του αντίπαλο, σημείωσαν οι Μακ (11`) και Τζαβέλλας (79`), ενώ οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν προσωρινά με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου στο 47ο λεπτό.

    [11] Τρόμαξε στο τέλος, αλλά νίκησε...

    Το απόλυτο σερί των νικών σε 13 αγωνιστικές στη Super League συνέχισε ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή, καθώς νίκησε 4-3 και τον Πανθρακικό. Ο Ντουρμάζ στο 14΄, οι Φορτούνης στο 48΄ και Φινμπόγκασον στο 66΄ με ισάριθμα πέναλτι και ο Σεμπά στο 80΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών.

    Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 15΄ κι ενώ στο 1-4 όλα έδειχναν ότι η νίκη του Ολυμπιακού θα ήταν επιβλητική, ο Πανθρακικός κατάφερε στο τελευταίο πεντάλεπτο να πετύχει δύο γκολ, αρχικά στο 87΄ με τον Ηλιάδη και στη συνέχεια στο 91΄ με τον Ντιγκινί και να κάνει «θρίλερ» το τελευταίο δίλεπτο, όπου μεταξύ άλλων οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι σε ανατροπή του Ηλιάδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2015 - 17:32:23 UTC