Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών του μακελειού στην Καλιφόρνια
  • [02] Άνοιξε για τους πρόσφυγες το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [03] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για την παροχή ελεύθερου διαδικτύου σε 19 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • [04] Τζόρτζεβιτς: «Nα σπάσουμε την αρνητική παράδοση... »

  • [01] Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών του μακελειού στην Καλιφόρνια

    Οι αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν σήμερα να εξακριβώσουν τα κίνητρα του άνδρα και της γυναίκας που άνοιξαν πυρ εν μέσω μιας γιορτής εναντίον συναδέλφων τους στη νότια Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 17 σε μια επίθεση η οποία μοιάζει να ήταν προσχεδιασμένη.

    Ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, 28 ετών, και η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, που είχαν μια κόρη έξι μηνών μαζί, σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς μετά το μακελειό στο Inland Regional Center, μια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας όπου ο Φαρούκ εργαζόταν ως επιθεωρητής.

    Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η αμερικανική σημαία στον Λευκό Οίκο αλλά και σε όλα τα άλλα κρατικά κτίρια στη χώρα θα κυματίζει μεσίστια ως τη Δευτέρα, σε «ένδειξη σεβασμού» για τα θύματα της επίθεσης.

    Η Μέρεντιθ Ντέιβις, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF), δήλωσε πως τα δύο τουφέκια εφόδου και τα δυο πιστόλια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος είχαν αγοραστεί νόμιμα στις ΗΠΑ.

    Τα δύο από αυτά τα όπλα αγοράστηκαν από κάποιο πρόσωπο «που συνδέεται με αυτή την έρευνα» και τα υπόλοιπα δύο από κάποιο πρόσωπο που δεν σχετίζεται με αυτήν, πρόσθεσε η Ντέιβις.

    Τα τουφέκια είχαν διαμέτρημα 0,223 και μπορούσαν να ρίχνουν σφαίρες που διαπερνούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ακόμη και τοίχους, διευκρίνισε η ίδια.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπέργκουαν δήλωσε πως τα κίνητρα του ζεύγους που διέπραξε το πιο πρόσφατο μακελειό στις ΗΠΑ παραμένουν άγνωστα. Ο ίδιος, καθώς και ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, περιφερειακός αναπληρωτής διευθυντής του FBI, τόνισαν πως δεν έχει ακόμη κριθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

    [02] Άνοιξε για τους πρόσφυγες το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Άνοιξε πριν από λίγη ώρα το σημείο διέλευσης των προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών από το Ιράν και το Μαρόκο που βρίσκονταν μπροστά στην ουδέτερη ζώνη και την είχαν αποκλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή τους έχει απαγορευθεί η διέλευση, πείσθηκε να απομακρυνθεί.

    Έτσι, εδώ και περίπου μία ώρα έχουν αρχίσει οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία να περνάνε στη γειτονική χώρα.

    [03] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για την παροχή ελεύθερου διαδικτύου σε 19 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

    Σε συνολικά 19 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-fi. Με άλλα λόγια, στους χώρους αυτούς θα παρέχεται στους επισκέπτες ελεύθερο διαδίκτυο (internet), καθώς και τεχνολογία που θα διευκολύνει την εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών ξενάγησης και περιήγησης. Οι παραπάνω παροχές θα γίνουν πραγματικότητα μετά την αποδοχή, από πλευράς ΚΑΣ, της σχετικής πολιτιστικής χορηγίας της Cosmote.

    Η πρόταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη του ΚΑΣ, όπως ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, όπου ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ανεπαρκής. «Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο», δήλωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία εξαιρετική και πολύτιμη, η οποία θα συμβάλλει καταλυτικά και στην υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών ξεναγήσεων, που σχεδιάζονται από την Εφορεία. Ο όμιλος θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τις μελέτες για την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών, τα έξοδα εγκατάστασης και κατασκευής τους, την επίβλεψη λειτουργίας τους, καθώς και τις εργασίες συντήρησης. Σε κάθε χώρο θα γίνεται αυτοψία, ενώ η μελέτη θα υποβάλλεται προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Συγκεκριμένα, η πολιτιστική χορηγία της Cosmote αφορά το Ακρωτήρι Θήρας, τη Δήλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Ακρόπολη Λίνδου, την Κνωσό, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Ακρόπολη Μυκηνών, τη Σπιναλόγκα, τους Βασιλικούς Τάφους Αιγών, τη Δωδώνη, την Αρχαία Κόρινθο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πιλοτικά θα λειτουργήσει αρχικά στο Ακρωτήρι Θήρας, στη Δήλο, στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας δεν αποκλείστηκε η δυνατότητα επέκτασης της χορηγίας και σε άλλους χώρους, πλην των 19 προαναφερθέντων

    [04] Τζόρτζεβιτς: «Nα σπάσουμε την αρνητική παράδοση... »

    Αισόδοξος για το «σπάσιμο» της αρνητικής παράδοσης, που θέλει την Μπαρτσελόνα να «χαμογελάει» και στις τελευταίες εννέα συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό, παρουσιάστηκε ο τεχνικός των «πράσινων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου παραμονή της κρίσιμης αναμέτρησης με τους «μπλαουγκράνα» στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός ξεχώρισε στα πλεονεκτήματα της Μπαρτσελόνα την παρουσία του Άντε Τόμιτς, ενώ μίλησε και για την πρόσφατη αναμέτρηση πρωταθλήματος με το Λαύριο, την επιστροφή του Νίκου Παππά, τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και το «διπλό» στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα.

    «Δεν γνώριζα για την αρνητική παράδοση», είπε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς αναφερόμενος στο 9-0 που μετράει η Μπαρτσελόνα στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις και συνέχισε: «Είναι καλό και μάλιστα, αυτό είναι που θα πω στους παίκτες μου μετά την προπόνηση. Είναι πολύ καλό κίνητρο για μας και μία ακόμα λεπτομέρεια. Όταν μια τέτοια λεπτομέρεια πέφτει στο τραπέζι, σπάει. Ελπίζω να την σπάσουμε αύριο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 December 2015 - 19:32:21 UTC