Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν και να βοηθήσουμε την Ελλάδα
  • [02] Ο Ευ. Τσακαλώτος στο Reuters: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος
  • [03] Έως τις 11 Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων
  • [04] EKT: Μπορεί να ξαναγίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα, πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [05] Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων
  • [06] Πρ. Παυλόπουλος: Υποχρέωση της πολιτείας η ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία
  • [07] Σε «καζάνι» που βράζει έχει μετατραπεί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ
  • [08] Α. Νεφελούδης: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σχετικά με το ποσοστό αναπλήρωσης
  • [09] Π. Σγουρίδης: Πυλώνας ανάπτυξης ο τομέας των μεταφορών
  • [10] Προβληματισμός στις ελληνικές αρχές για τη δράση της ΜΚΟ «One Nation» στη Λέσβο
  • [11] Χρ. Βερναρδάκης: Αυξήσεις μισθών για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο

  • [01] Κομισιόν: Θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν και να βοηθήσουμε την Ελλάδα

    Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ζώνης Σένγκεν εξέφρασε η αρμόδια για τα θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό. «Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να διατηρήσει τη Σένγκεν και να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη στην αντιμετώπιση των μεγάλων προσφυγικών ροών στα εδάφη τους», είπε και συμπλήρωσε πως «προς αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

    Επιπλέον, ενημέρωσε πως θα υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών αύριο, ενώ παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει μια αναλυτική έκθεση για τη λειτουργία των hot spots και για το μηχανισμό της μετεγκατάστασης για τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Μουζάλας: Η Ευρώπη δεν συζητάει έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν

    [02] Ο Ευ. Τσακαλώτος στο Reuters: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος

    Η συζήτηση για το χρέος αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, είπε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφερόμενος δε, στην πρόταση των δανειστών για ετήσια οροφή 15% του ΑΕΠ στις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους είπε ότι: «αξίζει να εξεταστεί» εάν αυτή περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια.

    «Το 15% του ΑΕΠ είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο, εάν δεν περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Αν όμως τα περιλαμβάνει, είναι κάτι που αξίζει πολύ να το εξετάσουμε. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό θέμα», επισήμανε ο κ.Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στο Reuters.

    Πρόσθεσε ότι το κλείδωμα των ετήσιων δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους σε μακροχρόνια βάση, θα δώσει στους επενδυτές ένα «καθαρό ορίζοντα».

    «Εάν έχουν μια λύση για διάστημα ενός έτους θα επενδύσουν μόνο για ένα έτος. Εάν έχουν μια λύση για δύο χρόνια θα επενδύσουν μόνο για δύο χρόνια», είπε.

    O υπουργός είπε ότι θα μπορούσε να δεχθεί την ιδέα μίας ελάφρυνσης χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους που θα αφορούν στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε δε, ότι: «Εξαρτάται από το είδος των κύριων μεταρρυθμίσεων και τους όρους».

    Επίσης, εκτίμησε ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς και πλήρη άρση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων το επόμενο έτος.

    Σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσε η χώρα να βγει στις αγορές ομολόγων ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο να γίνει έως τα τέλη του 2016... Νομίζω ότι είναι 50-50».

    [03] Έως τις 11 Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων

    Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι ελληνικές Αρχές πρέπει να εφαρμόσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ούτως ώστε να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος των Βρυξελλών.

    Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το ένα δισ. ευρώ καλό θα ήταν να εκταμιευθεί πριν από το τέλος του χρόνου, διότι διαφορετικά η εκταμίευσή του θα καθυστερήσει. Όπως εξήγησε, η διαθεσιμότητα της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δε σημαίνει ότι το ένα δισ. ευρώ θα εξατμιστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο με τις επόμενες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος, εντός του 2016.

    Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι «τα καλά νέα» είναι ότι τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες επαρκούν για την ανακεφαλαιοποιησή τους. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δύο εκ των συστημικών τραπεζών της Ελλάδος δεν χρειάστηκαν κρατικές ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

    Σε γενικές γραμμές, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα». Όπως είπε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

    [04] EKT: Μπορεί να ξαναγίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα, πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο τα ελληνικά ομολόγα να γίνουν και πάλι αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως εγγύηση, πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς, ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Β. Κοστάντσιο.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοστάντσιο ανέφερε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, προκειμένου η ΕΚΤ να αρχίσει και πάλι να αποδέχεται ως εγγύηση στις πράξεις αναχρηματοδότησης των τραπεζών τα ελληνικά ομολόγα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, μία τέτοια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου προϋποθέτει ότι θα υπάρχουν σαφή και επαρκή δείγματα ότι η χώρα έχει πλήρως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο είναι πιο πολύπολο θέμα, όπως είπε ο κ. Κοστάντσιο.

    Αναφερομένος στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν συμμερίστηκε την απόψη για τις απώλειες που υπέστησαν οι παλαιοί μέτοχοι, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, αυτή τη φορά το Δημόσιο στις δύο τράπεζες που συμμετείχε (Εθνική και Πειραιώς) έχει πλήρη δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, η διαδικασία που επιλέχθηκε ήταν απόφαση εν μέρει της κυβέρνησης και εν μέρει των διοικήσεων των τραπεζών.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, παρουσίασε τα νέα πέντε μέτρα που αποφασίστηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην ευρωζώνη και να αποφευχθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού (συνεχιζόμενη μείωση του πληθωρισμού).

    [05] Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων

    Τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις - στις οποίες μετείχαν και τρεις αστυνομικοί - που με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για 18 Ελληνες, ηλικίας από 20 έως 46 ετών και 3 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται 55 άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα 22. Πρόκειται για 15 ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 60 ετών, 3 ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και 4 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών. Οσον αφορά στους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται, ο ένας ήταν βασικό μέλος και οι άλλοι δύο περιφερειακά μέλη των οργανώσεων.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ' επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    [06] Πρ. Παυλόπουλος: Υποχρέωση της πολιτείας η ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

    Την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να γίνονται σκέψεις ότι αυτή η κρίση μπορεί να δικαιολογήσει εκπτώσεις όσον αφορά στην προστασία του δικαιώματος, αλλά αντιθέτως, η ως άνω κρίση επιτείνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου.

    Καταλήγοντας ο Πρόεδρος τόνισε «Και να θυμάσθε ότι είμαι πάντα εδώ, για να βοηθήσω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, κατά την εκπλήρωση αυτού του χρέους της Πολιτείας απέναντι στα 'Ατομα με Αναπηρία».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και το ενδιαφέρον του, υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αποφασίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια κόκκινη γραμμή, που δεν την ξεπερνάμε.

    [07] Σε «καζάνι» που βράζει έχει μετατραπεί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

    Σε «καζάνι» που σιγοβράζει έχει μετατραπεί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς περίπου 6000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και περιμένουν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

    Ωστόσο, το σημείο διέλευσης εξακολουθεί να παραμένει κλειστό κι εκεί έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες από το Ιράν και το Μαρόκο, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

    Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα επί ελληνικού εδάφους -αλλά και στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία κ.α.- βρίσκονται εκατοντάδες βαγόνια με εμπορεύματα καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από μετανάστες. Αυτό έχει ως συνέπεια να προκαλούνται ανυπολόγιστες ζημιές σε εμπόρους και μεταφορικές εταιρείες.

    Εκπρόσωποι δύο μεταφορικών εταιρειών, οι Δημήτρης Ιορδανίδης και Αναστάσιος Σαχπελίδης, που επισκέφθηκαν σήμερα την Ειδομένη, είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν 17 τρένα στη Γευγελή με 500-600 βαγόνια γεμάτα τρόφιμα, καζάνια με πετρέλαιο και χημικά, ακόμα και χριστουγεννιάτικα είδη από Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία που περιμένουν να γεμίσουν τα ράφια καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενόψει της εορταστικής περιόδου.

    Εν τω μεταξύ, ο καταυλισμός προσωρινής διαμονής που είχε στηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλες ΜΚΟ, έχει παραδοθεί στα χέρια προσφύγων και μεταναστών, που έχουν κάνει "πλιάτσικο" σε όλες τις προμήθειες των ΜΚΟ, σπάζοντας τις πλαστικές σκηνές και αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

    «Χθες το βράδυ, ο καταυλισμός ήταν ήδη γεμάτος με 2500-3000 κόσμο. Προστέθηκαν άλλοι 2500 άνθρωποι που ήρθαν με 40 και πλέον λεωφορεία με αποτέλεσμα αυτό να πυροδοτήσει την κατάσταση"»εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Αλέξανδρος Βούλγαρης και προσθέτει: «Μπορούσαμε να διαχειριστούμε τις προηγούμενες μέρες τόσο κόσμο αλλά από τη στιγμή που σταμάτησε η ροή αυτό ήταν αδύνατο».

    Μέλη των ΜΚΟ αναγκάστηκαν τα ξημερώματα να εκκενώσουν τον καταυλισμό και στο σημείο έμεινε μόνο προσωπικό ασφαλείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

    [08] Α. Νεφελούδης: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σχετικά με το ποσοστό αναπλήρωσης

    «Σε ό,τι αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real FM o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος διευκρίνισε: «Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».

    «Kινούμαστε στην κατεύθυνση να διασφαλίσουμε, χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα, τη μείωση των πόρων», ανέφερε.

    Ερωτηθείς ποιες επιπτώσεις θα έχει η αλλαγή αυτή στον συνταξιούχο, ο κ. Νεφελούδης είπε:

    «Για τον συνταξιούχο, δεν ξέρουμε αν θα έχει κάποια επίπτωση. Εργαζόμαστε στο να μην έχει. Η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε δωδέκατη μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων».

    Στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα το επιτύχει η κυβέρνηση, ο γγ του υπουργείου Εργασίας απάντησε:

    «Γι' αυτά παλεύουμε τώρα και όταν είμαστε έτοιμοι, με κάθε σεβασμό θα βγούμε και θα πούμε τις προτάσεις που έχουμε να καταθέσουμε στην κοινωνία».

    [09] Π. Σγουρίδης: Πυλώνας ανάπτυξης ο τομέας των μεταφορών

    Έμφαση σε μία επιθετική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού του 2016.

    Ο κ. Σγουρίδης τόνισε παράλληλα ότι, «όλα τα αναπτυξιακά υπουργεία υπηρετούν αυτή τη λογική, με κάθε τρόπο».

    «Το στοίχημα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 που θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση αυτή, είναι να ανοίξει ο δρόμος για την επιχειρηματικότητα. Ο τομέας των μεταφορών είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης και εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ», τόνισε ο κ. Σγουρίδης.

    [10] Προβληματισμός στις ελληνικές αρχές για τη δράση της ΜΚΟ «One Nation» στη Λέσβο

    Προβληματίζει τις ελληνικές διωκτικές αρχές βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση στη Λέσβο, τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, της εδρεύουσας στο Λονδίνο φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION. Έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των πιστών μουσουλμάνων, ο υψωμένος δείκτης του χεριού.

    Στο βίντεο, μαζί με άλλα ανάλογα που η οργάνωση ανήρτησε στον ελεύθερο σε πρόσβαση από τον οποιονδήποτε προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν. Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό Αλλαχού Ακμπαρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.

    Το βίντεο είναι προσβάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://www.facebook.com/onenationUK/videos/467340250119960/?permPage=1και σε αυτό φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία.

    Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί.

    Σε άλλα τώρα βίντεο της οργάνωσης στην ίδια σελίδα στο Facebook παρουσιάζονται και πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που χωρίς την έγκριση του οιουδήποτε επιχειρούσε. Για παράδειγμα εντυπωσιάζουν οι σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι -στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι. Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

    Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.

    [11] Χρ. Βερναρδάκης: Αυξήσεις μισθών για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο

    Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαίωσε ότι για το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές τους και εξήγησε ότι το νέο έτος θα «ξεπαγώσει» το βαθμολόγιο και θα επανακαταταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στους νέους βαθμούς που είναι στάσιμοι από το 2010.

    Για το νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά έως το τέλος του 2016 και δεν θα έχει σχέση με καμία τιμωρία, απόλυση, διαθεσιμότητα «αλλά είναι μία διαδικασία που κάνει το Δημόσιο, άρα και τον υπάλληλο καλύτερο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 December 2015 - 15:32:24 UTC