Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πιλότο» για το περιουσιολόγιο αποτελεί η δήλωση τιμαλφών και μετρητών
  • [02] Αυξάνεται ο κίνδυνος της φτώχειας των συνταξιούχων, αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ
  • [03] Ελέγχεται βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας
  • [04] Γ. Μουζάλας: Θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη
  • [05] Τ. Μαντέλης για την υπόθεση «Siemens»: Δεν δωροδοκήθηκα, πήρα εκλογική χορηγία
  • [06] Το Εθνικό Θέατρο για τον Μηνά Χατζησάββα: Υπήρξε ένας πρωτοπόρος, τολμηρός και ουσιαστικός καλλιτέχνης
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός
  • [08] Η Αλόννησος «αποχαιρετά» την πλαστική σακούλα
  • [09] Από 19-21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ
  • [10] Ομαλά διεξάγεται η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο
  • [11] Τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα νέο επαγγελματικό μοντέλο
  • [12] Με... καρότα εξέφρασαν την οργή τους οι οπαδοί της Ρόμα

  • [01] «Πιλότο» για το περιουσιολόγιο αποτελεί η δήλωση τιμαλφών και μετρητών

    Χρυσαφικά, πολύτιμους λίθους αλλά και τα χρήματα άνω των 15.000 ευρώ που ενδεχομένως φυλάσσουν οι Έλληνες στα σπίτια τους ή σε θυρίδες τραπεζών, καλούνται να δηλώσουν το επόμενο διάστημα ηλεκτρονικά όσοι εκ των φορολογούμενων είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες.

    Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών η οποία εξεδόθη και ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της νέας ηλεκτρονικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τους σχετικούς κωδικούς που διαθέτει ο φορολογούμενος. Η έναρξη υποβολής των δηλώσεων καθορίζεται για την 1η Ιανουαρίου του 2016. Υποχρέωση υποβολής δήλωσης υφίσταται και στην περίπτωση που δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου.

    Οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν τα μετρητά που διακρατούν εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ, καθώς και τα πολύτιμα αντικείμενα εφόσον η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα ισχύουν αθροιστικά ανά νοικοκυριό συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ανήλικων τέκνων. Επιπλέον όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, για την διευκόλυνση της συμπλήρωσης της δήλωσης θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος (E1και E9).

    Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή, δηλαδή η υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες από βουλευτές, δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς κ.α., αποτελεί στην ουσία πιλότο για τη δημιουργία και εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι και το οποίο έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

    [02] Αυξάνεται ο κίνδυνος της φτώχειας των συνταξιούχων, αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ

    Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις έχουν καταστήσει τα συνταξιοδοτικά συστήματα πιο βιώσιμα από χρηματοδοτικής άποψης και οι συνταξιούχοι έχουν υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης από το παρελθόν, αλλά οι μελλοντικές γενιές θα δουν πιθανόν τις συνταξιοδοτικές παροχές τους να είναι πολύ λιγότερο γενναιόδωρες από τις σημερινές και πολλοί μπορεί να αντιμετωπίσουν τον σοβαρό κίνδυνο της φτώχειας των συνταξιούχων, αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του (Pensions at a Glance 2015).

    Η έκθεση σημειώνει ότι περίπου οι μισές από τις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έχουν λάβει μέτρα την τελευταία διετία για να κάνουν τα συστήματά τους λιγότερο ακριβά μακροπρόθεσμα. Το ένα τρίτο των χωρών έχει κάνει προσπάθειες να ενισχύσει τα δίχτυα ασφαλείας και να βοηθήσει ορισμένες ευάλωτες ομάδες συνταξιούχων. «Οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να φέρουν τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματά τους σε βιώσιμη πορεία. Αν και αυτές αποτελούν βήματα στη σωστή κατεύθυνση, υπάρχει τώρα ένας αυξανόμενος κίνδυνος ότι οι μελλοντικές συντάξεις δεν θα είναι επαρκείς σε ορισμένες χώρες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, 'Ανχελ Γκουρία, προσθέτοντας: «Η μακροπρόθεσμη πρόκληση είναι να σχεδιασθούν πολιτικές, που θα είναι επαρκώς ευέλικτες για να προσαρμόζονται στις αβεβαιότητες του αυριανού κόσμου της εργασίας, διασφαλίζοντας επαρκή επίπεδα διαβίωσης για τους συνταξιούχους».

    [03] Ελέγχεται βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το αεροδρόμιο της Σόφιας

    Η βουλγαρική αστυνομία ελέγχει σήμερα αποσκευές που βρέθηκαν σε όχημα τύπου βαν που είναι σταθμευμένο έξω από το κύριο αεροδρόμιο της Σόφιας, αλλά αξιωματούχοι έκαναν γνωστό πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικά, διορθώνοντας τη δήλωση που είχε γίνει νωρίτερα.

    Η βουλγαρική αστυνομία εκκένωσε ένα τμήμα του Τέρμιναλ 1 στο διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας την ώρα που αστυνομικοί πλησίαζαν το όχημα που φέρει βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας.

    Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροτεχνουργούς περικυκλωμένους από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνοριοφύλακες, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες.

    «Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικός μηχανισμός, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σόφιας Χρίστο Στεριάνοφ, προσθέτοντας πως μια προηγούμενη δήλωση από την εκπρόσωπο του αεροδρομίου δεν ήταν ορθή.

    Από το αεροδρόμιο ανακοινώθηκε πως το τέρμιναλ θα παραμείνει κλειστό έως τα μεσάνυχτα και πως όλες οι πτήσεις μεταφέρονται στο Τέρμιναλ 2.

    [04] Γ. Μουζάλας: Θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

    «Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία να τους πάρουμε (σ.σ. τους πρόσφυγες) από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    «Έχουμε δομές να τους φιλοξενήσουμε. Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής», προσέθεσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Alpha 9.89", ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι «αυτό που γίνεται στην Ειδομένη είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη παραδοχή της αδυναμίας μετακίνησης των μεταναστών και προσφύγων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι είναι ορατός ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο ελληνικό έδαφος».

    [05] Τ. Μαντέλης για την υπόθεση «Siemens»: Δεν δωροδοκήθηκα, πήρα εκλογική χορηγία

    Δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης του για τα χρήματα που είχε λάβει από τη Siemens, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επαναλαμβάνοντας πως δεν πήρε «δώρα» αλλά «εκλογική χορηγία» από την γερμανική εταιρεία.

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που από το Νοέμβριο του 2013 λογοδοτεί, με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους, για το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από την μητρική Siemens, υποστήριξε στο δικαστήριο πως τα επίδικα χρήματα αποτελούσαν χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία και ότι δεν συνδέονται με την «σύμβαση 8002».

    [06] Το Εθνικό Θέατρο για τον Μηνά Χατζησάββα: Υπήρξε ένας πρωτοπόρος, τολμηρός και ουσιαστικός καλλιτέχνης

    «Ο Μηνάς Χατζησάββας, υπήρξε ξεχωριστός πρωταγωνιστής και γοητευτικός άνθρωπος, ένας πρωτοπόρος, τολμηρός και ουσιαστικός καλλιτέχνης που υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος, το Αρχαίο Δράμα, το κλασσικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο. Στο θέατρο που από σήμερα είναι φτωχότερο αφήνει κληρονομιά τους εκατοντάδες ρόλους και ερμηνείες του στο σανίδι, το κινηματογραφικό πανί και τη μικρή οθόνη» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν ο πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής, και στην οποία εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα που έφυγε χθες βράδυ (30/11) από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών

    Το Εθνικό Θέατρο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του και αφιερώνει την επερχόμενη παράσταση «Ο βίος του Γαλιλαίου» στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου έργου το 1998.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός

    Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά: Με την αραβική αυτή παροιμία ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όσο η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδει όλα τα σενάρια.

    Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, κρίση αστάθειας δεν υπάρχει σε αυτήν την ΚΟ. Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει σε αυτούς που θα συνεδριάσουν μετά από μερικές ώρες σε αυτήν την αίθουσα, είπε ο Πρωθυπουργός, εννοώντας την ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει αμέσως μετά.

    Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα αυτή βρίσκεται σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

    Ένα μιντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους. Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε: «αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα».

    Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν».

    Κόντρα στις καταστροφολογικές εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε: Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών.

    [08] Η Αλόννησος «αποχαιρετά» την πλαστική σακούλα

    Η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί πλέον ένα περιβαλλοντικό ορόσημο τόσο για την Αλόννησο, όσο και για όλη τη χώρα.Το πανέμορφο νησί, που φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, στη Μεσόγειο, είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών, όπως ανακοίνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

    Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΜΚΟ, μαθητές των σχολείων και εθελοντές του Δήμου Αλοννήσου, ενημέρωσαν τους κατοίκους που επισκέπτονταν καταστήματα του νησιού για την πρωτοβουλία, διανέμοντάς τους, παράλληλα, φυλλάδια του προγράμματος και πάνινες τσάντες για να αντικαταστήσουν με αυτές την πλαστική σακούλα στις καθημερινές τους αγορές. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, που «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τα πρώτα βήματά της, σταμάτησαν τη διάθεση πλαστικών σακουλών, παρέχοντας την εναλλακτική των αντίστοιχων επαναχρησιμοποιούμενων, ούτως ώστε η κατάργηση της πλαστικής σακούλας στην Αλόννησο να αποκτήσει τον πλέον καθολικό και διευρυμένο χαρακτήρα.

    «Σε μια εποχή που η οικονομική δυσπραγία έχει καθηλώσει την προώθηση βιώσιμων προτάσεων, ένα μικρό νησί αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή του να προασπίσει το φυσικό του πλούτο και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες κοινότητες, υιοθετώντας νέες πρακτικές και μια άλλη κουλτούρα απέναντι στη διαχείριση του περιβάλλοντος», υπογραμμίζεται από το δίκτυο των ΜΚΟ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δράσης.

    Για τα επόμενα στάδια του προγράμματος, έχει προγραμματιστεί η περαιτέρω διανομή πάνινων τσαντών και ενημερωτικού υλικού σε όλα τα νοικοκυριά του νησιού, καθώς επίσης και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, βιωματικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, εθελοντικών καθαρισμών ακτών και εργαστηρίων διαβούλευσης με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

    [09] Από 19-21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ

    Το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου), θα διενεργηθεί το πρώτο στάδιο του 24ου (ΚΔ΄ εκπαιδευτική σειρά) διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

    Την πρώτη μέρα (Σάββατο) οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν από τις 11:00 έως τις 13:00 στο διαγνωστικό αντικείμενο Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους, την Κυριακή τις ίδιες ώρες στην Μικροοικονομική και Δημόσια Οικονομική και τη Δευτέρα από τις 19:00 έως τις έως 20:00 στις Γνώσεις και Δεξιότητες.

    [10] Ομαλά διεξάγεται η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο

    Ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή δήλωσε πριν από λίγο στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων. Η καθυστέρηση η οποία παρατηρήθηκε νωρίτερα σήμερα στη διέλευση των πλοίων, οφείλεται, σύμφωνα με την πηγή του Ria Novosti, σε φόρτο εργασίας, καθώς και στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δεν διαπλέουν ρωσικά πλοία τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων, λόγω της επιδείνωσης των Ρωσο-τουρκικών σχέσεων, με αφορμή την κατάρριψη την περασμένη εβδομάδα ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από τουρκικό μαχητικό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τόνισε η πηγή αυτή στο ρωσικό πρακτορείο.

    [11] Τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα νέο επαγγελματικό μοντέλο

    Οι συνεργασίες στον χώρο του αυτοκινήτου είναι αναγκαίες για να μειωθούν τα κόστη εξέλιξης και κατασκευής των νέων μοντέλων. Ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot Citroen) και η ιαπωνική φίρμα Toyota, έκαναν άλλη μια συνεργασία που αφορά ένα νέο επαγγελματικό μοντέλο τελευταίων προδιαγραφών. Η νέα πρόταση για εμπορικούς λογούς, φέρει τρεις διαφορετικές ονομασίες. Η Peugeot το ονόμασε Traveller, η Citro?n Spacetourer και η Toyota Proace.

    Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε επιβατικές MPV εκδόσεις για ιδιωτική χρήση, καθώς και σε επαγγελματικές για μεταφορές επιβατών. Η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ξεκινήσει και η εμπορική διάθεση των τριών μοντέλων.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε αυτά τα τρία νέα μοντέλα που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Toyota. Αυτή η συμφωνία μας έδωσε το έναυσμα για την εξέλιξη και παραγωγή μίας νέας αποδοτικής πλατφόρμας, προσφέροντας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία τους», δήλωσε ο Πατρίς Λουκας, επικεφαλής στο τομέα Προγραμματισμού και Στρατηγικής στον όμιλο PSA.

    H συνεργασία μεταξύ των εταιρειών ξεκίνησε το 2012 και η συμφωνία προβλέπει να συνεχισθεί και στις επόμενες γενιές του μοντέλου έως και το 2020. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA, στο Sevelnord, στην Valenciennes της Γαλλίας.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Με... καρότα εξέφρασαν την οργή τους οι οπαδοί της Ρόμα

    Την έντονη αντίδραση οπαδών της Ρόμα προκάλεσαν τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα των «τζαλορόσι». Περίπου 50 «τιφόζι» βρέθηκαν έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, στην Τριγκόρια, άφησαν στην είσοδο καφάσια με... καρότα και ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «καλή όρεξη στα κουνέλια» (η λέξη κουνέλια στην ιταλική αργκό χρησιμοποιείται όπως στα ελληνικά οι κότες, υποδηλώνει δηλαδή τους δειλούς), ενώ φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου του συλλόγου Τζέιμς Παλότα και του γενικού διευθυντή Μάουρο Μπαλντισόνι.

    Η Ρόμα γνώρισε την περασμένη εβδομάδα τη συντριβή με 6-1 από την Μπαρτσελόνα στο Champions League, ενώ την Κυριακή ηττήθηκε μέσα στο «Ολίμπικο» 2-0 από την Αταλάντα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 2015 - 15:32:36 UTC