Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμού
  • [02] Η κυβέρνηση προχωρά παρά τις ενστάσεις σε προσφυγικό, ασφαλιστικό και αναθεώρηση Συντάγματος
  • [03] Τέσσερις νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο
  • [04] Τουρκία: Οι δύο φυλακισμένοι δημοσιογράφοι καλούν την ΕΕ να μην παραμερίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • [05] Η Μόσχα ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα σε βάρος της Άγκυρας
  • [06] Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν συμφωνία με την Τουρκία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών
  • [07] Mειώσεις φόρων υπόσχεται ο Ραχόι εάν το Λαϊκό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές
  • [08] Το 48% των ψηφοφόρων δεν θέλει η Μέρκελ να είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2017

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, συνοδευόμενους από τους καθηγητές και τους γονείς τους.

    Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τους νεαρούς μαθητές, αφού τους συνεχάρη, υπογράμμισε ότι έχουν την τύχη να ξεκινούν την ζωή τους με αυτή την διάκριση που αποτελεί μια σημαντική ψυχική ενίσχυση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

    «Να πιστεύετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να ξέρετε ότι δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα απολύτως από τους συναδέρφους σας στο εξωτερικό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας παράλληλα ότι «όσες δυσκολίες και να βρείτε μπροστά σας, μπορείτε να τις υπερνικήσετε. Δεν υπάρχει δυσκολία για τον άνθρωπο που να μην μπορεί να την υπερνικήσει όταν έχει τις ικανότητες και όταν πιστεύει σε αυτές».

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η μεγάλη δύναμη της ψυχής του Έλληνα στις δύσκολες ώρες αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής μας και υπογράμμισε : «Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, είμαστε ένας λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές, καταφέρνει παρά πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Αυτή η ψυχή του Έλληνα, απέδειξε ιστορικά, ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευθήκαμε σε όλη μας την ιστορία».

    [02] Η κυβέρνηση προχωρά παρά τις ενστάσεις σε προσφυγικό, ασφαλιστικό και αναθεώρηση Συντάγματος

    Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει, παρά τις όποιες ενστάνσεις, στα τρία μεγάλα ζητήματα (προσφυγικό, ασφαλιστικό και αναθεώρηση του Συντάγματος) που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, η ΝΔ τάχθηκε κατά των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι "συνεχίζουν να κρατούν στάση υπονομευτική".

    Για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι "όλοι πλην ΝΔ συμφωνήσαμε να ανοίξουμε συντεταγμένα τις διαδικασίες, ακόμη και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, από αυτή τη Βουλή".

    "Η χώρα, σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται εθνική συνοχή, λαϊκή ενότητα και πολιτική σταθερότητα" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Κατώτερη των περιστάσεων η ΝΔ

    [03] Τέσσερις νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο

    Μασκοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ χθες Σάββατο εναντίον οχήματος της αστυνομίας νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες σ' αυτό, σε άλλη μια επίθεση εναντίον των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που διαπράχθηκε σε μια περιοχή ανάμεσα στις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας, δυτικά του Καΐρου, και τη νεκρόπολη Σακάρα, νοτιότερα.

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι διέφυγαν, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ΙΚ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε σε ιστοτόπους των τζιχαντιστών. «Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου κατάφερε να επιτεθεί σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας», ανέφερε η οργάνωση κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς αστυνομικούς και απειλώντας με νέες επιθέσεις τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες στην Αίγυπτο γίνονται πολύ συχνά πλέον στόχος επιθέσεων που εξαπολύει ο βραχίονας του ΙΚ στη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι ενέργειες αυτές διαπράττονται στη χερσόνησο του Σινά, προπύργιο της οργάνωσης, όμως επιθέσεις έχουν γίνει και στην πρωτεύουσα.

    Η δράση της οργάνωσης εντάθηκε αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013 κι οι επιθέσεις της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

    Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν συχνά θανάτους και συλλήψεις πολλών τζιχαντιστών, αλλά είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν οι απολογισμοί που δίνονται από ανεξάρτητες πηγές.

    [04] Τουρκία: Οι δύο φυλακισμένοι δημοσιογράφοι καλούν την ΕΕ να μην παραμερίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι φυλακίστηκαν για «κατασκοπεία» κάλεσαν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη θυσιάσουν την προάσπιση της ελευθεροτυπίας στον βωμό της επίτευξης μιας συμφωνίας με την κυβέρνηση της χώρας τους για την κρίση των προσφύγων.

    «Ελπίζουμε ότι η επιθυμία σας να εξευρεθεί μια λύση δεν παραμερίσει τη δέσμευσή σας στα ανθρώπινα δικαιώματα, [την ελευθερία] του Τύπου και της έκφρασης, που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες του δυτικού κόσμου», ανέφεραν οι Τζαν Ντιουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ σε ανοικτή επιστολή τους προς τους ηγέτες της ΕΕ η οποία δημοσιεύθηκε χθες, παραμονή της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Στην επιστολή αυτή, που συνέταξαν στη φυλακή Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στα γερμανικά, στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στα γαλλικά και στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στα αγγλικά.

    «Οι κοινές μας αξίες δεν μπορούν να προστατευθούν παρά μόνο με μια κοινή στάση και με αλληλεγγύη», προσθέτουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Cumhuriyet.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συμμετάσχουν σήμερα στην έκτακτη σύνοδο με στόχο να ανασχεθεί η ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη και να δοθεί νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις.

    [05] Η Μόσχα ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα σε βάρος της Άγκυρας

    O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο τίθεται σε ισχύ ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

    Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα.

    Μεταξύ αυτών βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

    [06] Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν συμφωνία με την Τουρκία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποδέχονται το απόγευμα στις Βρυξέλλες τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με στόχο να συνάψουν μαζί του μια συμφωνία για την αναχαίτιση της μαζικής ροής μεταναστών και προσφύγων που αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, προσφέροντάς του οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα.

    Στην χωρίς προηγούμενο έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αυτής ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και την Τουρκία αναμένεται να επιβεβαιωθεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές ως συμβολή για την υποδοχή των Σύρων προσφύγων (2,2 εκατ. Σύροι βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια). Στόχος των Ευρωπαίων είναι να ανασχεθεί το κύμα των προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη, η ενότητα της οποίας έχει κλονιστεί εξαιτίας της πίεσης που έχουν δημιουργήσει οι ροές τους.

    Η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να αρχίσει στις 16:00 [17:00 ώρα Ελλάδας] και να διαρκέσει για περίπου τρεις ώρες.

    Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος διαρκεί τεσσεράμισι χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει 12 εκατομμύρια ανθρώπους, που είτε έχουν εκτοπιστεί εντός της χώρας, είτε έχουν γίνει πρόσφυγες.

    Λαμβάνοντας υπόψη του την απόγνωση της Ευρώπης για την εξεύρεση λύσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνησή του διεξήγαγαν μια σκληρή διαπραγμάτευση και διπλωμάτες σημείωσαν ότι καταβάλλονταν εντατικές προσπάθειες ως και χθες για να υπάρξει οριστική συμφωνία.

    Η ΕΕ θέλει να λάβει από την Άγκυρα τη δέσμευση ότι τα σύνορά της θα γίνουν πιο αδιαπέραστα για τους οικονομικούς μετανάστες. Πάνω από 700.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει από την αρχή της χρονιάς στην Ευρώπη, κινούμενοι κυρίως προς την Ελλάδα από τις τουρκικές ακτές.

    [07] Mειώσεις φόρων υπόσχεται ο Ραχόι εάν το Λαϊκό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές

    Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υποσχέθηκε χθες Σάββατο ότι θα προωθήσει νέες μειώσεις φόρων εάν το κόμμα του κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, στις οποίες το Λαϊκό Κόμμα (PP) κινδυνεύει, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, να απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

    Ο Ραχόι είπε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Βαλένθια ότι σε περίπτωση νίκης του κόμματός τους στις εκλογές, ο φορολογικός συντελεστής για το εισόδημα θα μειωθεί 2%.

    «Η μείωση των φόρων θα δημιουργήσει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη απασχόληση, περισσότερο εισόδημα», εκτίμησε.

    Η κυβέρνηση προχώρησε ήδη δύο φορές φέτος σε μειώσεις του φόρου στο εισόδημα. Το Λαϊκό Κόμμα είχε αυξήσει τους φόρους αφότου κατέλαβε την εξουσία το 2011 στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κακής κατάστασης των δημοσιονομικών της Ισπανίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

    [08] Το 48% των ψηφοφόρων δεν θέλει η Μέρκελ να είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2017

    Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος σε μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα δήλωσαν ότι δεν θέλουν η Άγγελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.

    Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η TNS-Emnid και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατέδειξε ότι το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% του δείγματος αντιθέτως επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

    Το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζει τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.

    Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.

    Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.

    Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 579 Γερμανών ψηφοφόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 November 2015 - 7:32:21 UTC