Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Τεχεράνη και Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες ο Ν. Κοτζιάς
  • [02] «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις»
  • [03] «Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν»
  • [04] Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μπορεί να φθάσει έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018
  • [05] Ευ. Αποστόλου: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες
  • [06] Σταθερός ο ESI για τον Νοέμβριο σε Ελλάδα και Ευρωζώνη
  • [07] Ευρεία συμφωνία της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στη δεύτερη δέσμη προαπαιτουμένων
  • [08] Ο Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά»
  • [09] Σαφής προειδοποίηση Πούτιν προς το ΝΑΤΟ
  • [10] Φ. Ολάντ: Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος
  • [11] Δένουν κάβους τα πλοία στις 3/12 λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία
  • [12] Μια «Μικρή Αφήγηση» για τη μνήμη παρουσιάζει ο Βόιτεκ Ζιεμίλσκι
  • [13] Με τον πρεσβευτή της Γεωργίας συναντήθηκε η Ό. Γεροβασίλη
  • [14] Με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλο συναντάται αύριο ο Δ. Κουτσούμπας
  • [15] Εγκαινιάστηκε το ψηφιακό μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος
  • [16] Nεo ιαπωνικό SUV με δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές

  • [01] Σε Τεχεράνη και Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες ο Ν. Κοτζιάς

    Για διήμερη επίσκεψη στο Ιράν αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο σε θέματα οικονομικής διπλωματίας, Δημήτρη Μάρδα, την υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, και αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.

    Αναλυτικότερα, την Κυριακή ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί και θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ιρανικού Κοινοβουλίου, Αρντεσίρ Λαριγιανί και θα παραστεί σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία των μελών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, καθώς και Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

    Τη Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου, ΜπιγιάνΝαμντάρ Ζανγκανέχ, και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Αμπάς Αχμάντ Ακχουντί, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Iran-Greece Forum: Undiscovered Opportunities» και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης σχετικά με τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στην παρούσα περιφερειακή και διεθνή συγκυρία.

    Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

    Βασικά θέματα της Συνόδου θα είναι η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν, η προσαρμογή της Συμμαχίας στις προκλήσεις από το Νότο, η εξέταση της προόδου που έχει σημειωθεί ως προς την Οικοδόμηση Αμυντικών Δυνατοτήτων και η Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Υβριδική Απειλή. Σε δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, που θα παρατεθεί αργότερα θα συζητηθεί και τον θέμα της Ρωσίας και της εξωτερικής και αμυντικής της πολιτικής.

    Τη δεύτερη μέρα της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με το Μαυροβούνιο και, στη συνέχεια, στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, η οποία θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια στην Ανατολική Ουκρανία και στην εφαρμογή των Συμφωνηθέντων στο Μινσκ.

    [02] «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις»

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με δύο μηνύματα στο twitter, λίγη ώρα μετά τη τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρωθυπουργό προσδιόρισε τη στάση που θα κρατήσει.

    «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις», ήταν το πρώτο και «ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβριο», το δεύτερο.

    [03] «Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν»

    Θετικό γεγονός χαρακτηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, την ανταπόκριση των πολιτικών αρχηγών στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι οι αρχηγοί «θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν».

    Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεροβασίλη:

    «Η ανταπόκριση των πολιτικών αρχηγών στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα θετικό γεγονός.

    Οι όποιες αντιδράσεις και κριτικές, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως δευτερεύουσας σημασίας.

    Το ουσιαστικό είναι ότι, αύριο, η Σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν».

    [04] Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μπορεί να φθάσει έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018

    Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπεριλάβει το χρέος που έχουν εκδώσει δήμοι και περιφέρειες στο πρόγραμμά της αγορών ομολόγων, θα μπορούσε να παρατείνει την ποσοτική χαλάρωση έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, δύο χρόνια μετά δηλαδή μετά το τέλος της ανακοινωθείσας καταληκτικής προθεσμίας του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς που επικαλείται ιδιωτικές εκτιμήσεις.

    Ουσιαστικά, με την ενσωμάτωση στο πρόγραμμα ομολόγων που έχουν εκδώσει πόλεις και περιφέρειες, όπως το Παρίσι και η Βαυαρία, ανοίγει μία νέα μεγάλη αγορά για την ΕΚΤ, που θα τη βοηθήσει να αποφύγει τον κίνδυνο να μην υπάρχουν ομόλογα για να αγοράσει (σ.σ.: με βάση τους κανόνες που θέτει για την αγορά τους). Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters IFR, βρίσκονται σε κυκλοφορία ομόλογα ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών, ύψους σχεδόν 500 δις. ευρώ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι γερμανικά.

    [05] Ευ. Αποστόλου: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες

    Στο ακέραιο θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που τους αναλογούν από τις ενισχυτικές αποζημιώσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παρακράτηση για ασφαλιστικές ή φορολογικές τους οφειλές.

    Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και ξεκαθάρισε ότι όλες οι αγροτικές ενισχύσεις θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ύπαιθρο θα γίνουν πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 δισ.-1,3 δισ. ευρώ.

    [06] Σταθερός ο ESI για τον Νοέμβριο σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

    Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) έμεινε σταθερός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρωζώνη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στην Ελλάδα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 86,5 μονάδες (όσο και τον Οκτώβριο) και στην Ευρωζώνη στις 106,1 μονάδες (όπως και τον Οκτώβριο μετά την αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για τον μήνα που ήταν 105,9). Στην ΕΕ, ο ESI μειώθηκε οριακά στις 107,6 από 107,7 μονάδες τον Οκτώβριο.

    [07] Ευρεία συμφωνία της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στη δεύτερη δέσμη προαπαιτουμένων

    Την ευρεία συμφωνία της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Όπως ανέφερε η ίδια, σε αυτή τη φάση απομένει να καθοριστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο εν λόγω πακέτο. Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα σημείωσε πως η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η απόφαση του Eurogroup της 23ης Νοεμβρίου, θα «ξεκλειδώσει» την υποδόση ενός δισ. που εκκρεμεί από την πρώτη δόση του προγράμματος και θα ανοίξει το δρόμο για την πρώτη αξιολόγηση.

    Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η ίδια ανέφερε πως αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο στο τρέχον Μνημόνιο και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την προετοιμασία των μεταρρυθμίσεων.

    [08] Ο Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά»

    Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά» στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.

    Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

    [09] Σαφής προειδοποίηση Πούτιν προς το ΝΑΤΟ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

    «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας?είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    «Συνεχίζουμε (με δεδομένο) ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε.

    Πρόσθεσε πως η Μόσχα θα διεξάγει συζητήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις στην Συρία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

    «Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν (την στιγμή του περιστατικού). Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε. «Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.

    Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η μεταφορά πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος στην Τουρκία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, σημειώνοντας πως βρίσκει «δύσκολο να πιστέψει» ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας Άγκυρα δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτό, τονίζοντας πως η Ρωσία παρακολουθεί την μεταφορά από αέρος, «μέρα και νύχτα».

    [10] Φ. Ολάντ: Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε "επίσημα" σήμερα να κάνει τα πάντα για να "καταστρέψει τον στρατό των φανατικών" που διέπραξε τη σφαγή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του στο Μέγαρο των Απομάχων (Invalides).

    Στην εθνική τελετή για τον φόρο τιμής στους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες, μέσα στον περίβολο του Μεγάρου των Απομάχων όπου έχουν ταφεί οι μεγάλες μορφές της Ιστορίας της Γαλλίας όπως ο Ναπολέοντας, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατήγγειλε "μια ορδή φονιάδων" που έδρασε "στο όνομα ενός τρελού σκοπού και ενός προδομένου Θεού".

    "Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος. Αυτοί που έπεσαν νεκροί στις 13 Νοεμβρίου ενσάρκωναν τις αξίες μας, και είναι καθήκον μας σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αξίες αυτές να ζήσουν. Αν ο θυμός μας έχει κυριεύσει, θα τον διοχετεύσουμε στην ήρεμη αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την ελευθερία", δήλωσε ο Ολάντ.

    Οι δολοφόνοι χτύπησαν "τη νεολαία ενός ελεύθερου λαού που λατρεύει τον πολιτισμό, τον δικό του πολιτισμό, δηλαδή όλους τους πολιτισμούς", πρόσθεσε. "Αυτή η μουσική ήταν αφόρητη για τους τρομοκράτες. Αυτή την αρμονία ήθελαν να χαλάσουν, να καταστρέψουν, αυτή τη χαρά ήθελαν να θάψουν μέσα στον θόρυβο από τις βόμβες τους. Και λοιπόν, δεν θα σταματήσουν", είπε. "Και για να τους δώσουμε καλύτερη απάντηση, θα αυξήσουμε τα τραγούδια, τις συναυλίες, τις παραστάσεις, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στα στάδια, κυρίως στο διάσημο Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί", συνέχισε.

    [11] Δένουν κάβους τα πλοία στις 3/12 λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    «Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτικών.

    [12] Μια «Μικρή Αφήγηση» για τη μνήμη παρουσιάζει ο Βόιτεκ Ζιεμίλσκι

    Πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι ο παππούς σας ήταν συνεργάτης της μυστικής αστυνομίας; Μια παράσταση-διάλεξη για τη σύγκρουση ανάμεσα στις προσωπικές και τις ιστορικές αφηγήσεις υπό τον τίτλο «Small Narration» («Μικρή αφήγηση») παρουσιάζει ο Πολωνός θεατρικός σκηνοθέτης και εικαστικός Βόιτεκ Ζιεμίλσκι στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (28-29/11) στο πλαίσιο του τρίτου και τελευταίου κύκλου του γεωπολιτικού φεστιβάλ «Transitions».

    Το φθινόπωρο του 2006, ο Βόιτεκ Ζιεμίλσκι έμαθε ξαφνικά ότι ο παππούς του, ένας αξιοσέβαστος πολίτης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης της κομουνιστικής μυστικής αστυνομίας. Η οικογένεια δεν μπόρεσε να συνέλθει από το σοκ αυτής της απρόσμενης αποκάλυψης και προσπάθησε να μάθει όλη την ιστορία.

    Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο Ζιεμίλσκι δημιούργησε μια παράσταση για τη μνήμη, την ταυτότητα και την απουσία, μέσα από μια φόρμα που ισορροπεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, το προσωπικό και το συλλογικό, την τέχνη και την ακαδημαϊκή διάλεξη.

    [13] Με τον πρεσβευτή της Γεωργίας συναντήθηκε η Ό. Γεροβασίλη

    Με τον πρεσβευτή της Γεωργίας, Ιοσέμπ Νανομπασβίλι, συναντήθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και επισήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης των εμπορικών, τουριστικών και οικονομικών δεσμών. Από την πλευρά του, ο Γεωργιανός διπλωμάτης υπογράμμισε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σύσφιξης και ενδυνάμωσης του διαλόγου σε περαιτέρω θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ισχυρή παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Γεωργία, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Δεσμεύτηκαν, επίσης, ότι οι σχέσεις συνεργασίας θα συνεχιστούν σε στενή και εγκάρδια βάση.

    [14] Με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλο συναντάται αύριο ο Δ. Κουτσούμπας

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ., με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ-Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, Μαρίνο Σιζόπουλο.

    Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

    [15] Εγκαινιάστηκε το ψηφιακό μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Ένα διαφορετικό μουσείο, εξ ολοκλήρου ψηφιακό και αφιερωμένο στον μεγάλο φιλόσοφο της αρχαιότητας, τον Πλάτωνα, λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της πρώην υπουργού Παιδείας, προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη, Άννας Διαμαντοπούλου.

    Με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, ώρες λειτουργίες 09:00 με 16:00 και κλειστό τη Δευτέρα, το μουσείο, μια ελαφριά κατασκευή, πλήρως αναστρέψιμη, από μέταλλο και ξύλο, βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου, αλλά εκτός της περίφραξής του, πάνω στο μικρό πάρκο που περιβάλλεται από τις οδούς Μοναστηρίου, Τηλεφανούς, Κρέοντος και Πλάτωνα.

    [16] Nεo ιαπωνικό SUV με δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές

    Η Honda πριν από εννέα χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την μικρομεσαία κατηγορία των SUV και crossover. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διέκοψε την παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου HRV και έδωσε μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία νέων προτάσεων. Η επιστροφή της αποφασίστηκε μετά την άνοδο των παγκόσμιων πωλήσεων που καταγράφεται στη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV και crossover καθώς και τη προσπάθεια των ανταγωνιστών της να αποκτήσουν ανάλογα μοντέλα.

    Η νέα γενιά του Honda HRV διακρίνεται για την μοντέρνα σχεδίαση και τις δυναμικές γραμμές. Στο δρόμο του θα συναντήσει το Nissan Qashqai και επίσης νέο μοντέλο Reanult Kadjar. H πρώτη πανελλήνια εμφάνιση του ιαπωνικού μοντέλου έγινε στην έκθεση Αυτοκίνηση 2015. Όπως ανακοινώθηκε οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος Ιανουάριου 2016. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 21.070 ευρώ. Αυτή η τιμή αφορά την βασική έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC 130 ίππων. Η φθηνότερη πετρελαιοκίνητη με μοτέρ 1.6 i-DTEC ντίζελ 120 ίππων κοστίζει 25.070 ευρώ. Οι τιμές περιλαμβάνουν το όφελος της απόσυρσης.

    Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό είτε με CVT ενώ ο ντίζελ μόνο με εξάρι μηχανικό κιβώτιο.

    Με το βενζινοκινητήρα, επιταχύνει από 0 - 100 χλμ./ώρα σε 10,7 '' (μηχανικό κιβώτιο) και 11,2'' (CVT ). Μέση κατανάλωση 5,2 λίτρα /100χλμ. και εκπομπές CO2 120 γραμ./χλμ. Με τον ντίζελ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10΄΄, μέση κατανάλωση 4 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 104 γραμ./χλμ. Το προαιρετικό κιβώτιο CVT της Honda, έχει νέο λογισμικό και εξελίχθηκε ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές.

    Κάτω από το όχημα, τρία καλύμματα (κάτω από τον κινητήρα, το εμπρός πάτωμα και το πίσω πάτωμα) βοηθούν στην εξομάλυνση και βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και στην εξοικονόμηση καυσίμου. Επίσης βελτιώνουν την ηχομόνωση.

    Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και στην αύξηση της άνεσης παίζει η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο. Αυτή η διάταξη που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο τοποθετεί το ρεζερβουάρ χαμηλού προφίλ κάτω από τα εμπρός καθίσματα, οπότε απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. Έτσι επιτρέπεται η τοποθέτηση του συστήματος Magic Seat της Honda.

    Το σύστημα Magic Seat επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να μετακινούνται και να αναδιπλώνονται. Υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές:

    Utility mode. Η πλάτη του πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται προς τα εμπρός καθώς η έδρα χαμηλώνει την περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών, δημιουργώντας ένα επίπεδο πάτωμα μέγιστου μήκους 1.845 χιλ.

    Tall mode. Το εμπρός τμήμα της έδρας των πίσω καθισμάτων ανασηκώνεται προς τα πίσω και κλειδώνει σε κάθετη θέση, επιτρέποντας ένα ύψος φόρτωσης 1.240 χιλ. από το πάτωμα μέχρι την οροφή, για την τοποθέτηση ψηλών αντικειμένων πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

    Long mode. Η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού αναδιπλώνεται προς τα πίσω σε οριζόντια θέση, ενώ η πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται προς τα εμπρός, δημιουργώντας ένα ?τούνελ? για τη μεταφορά αντικειμένων μήκους μέχρι 2.445 χιλ.

    Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 453 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση και μπορεί να φτάσει τα 1.026 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 November 2015 - 13:32:26 UTC