Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του Γ. Πλακιωτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της ΝΔ
  • [02] Ρ. Σβίγκου: Το ότι δεν τίθεται θέμα οικουμενικής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος
  • [03] Συνάντηση Πούτιν-Ολάντ: Στενή συνεργασία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία
  • [04] Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας εναντίον του ΙΚ
  • [05] Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 επιδρομές στη Συρία τις τελευταίες τρεις μέρες
  • [06] Ένταση και αντεγκλήσεις στη δίκη του «Noor 1»
  • [07] Έλληνες επιστήμονες «νίκησαν» την υπέρταση χωρίς φάρμακα
  • [08] Ο Γιώργος Λούκος απαντά σε δημοσιεύματα για "διπλές πληρωμές" στο Ελληνικό Φεστιβάλ
  • [09] Οι βελγικές αρχές μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για τις Βρυξέλλες
  • [10] Europa League: Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

  • [01] Συναντήσεις του Γ. Πλακιωτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της ΝΔ

    Συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Μετά τη συνάντηση και μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι θα περιμένει την επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού και μετά θα τοποθετηθεί.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί διαδοχικά με τον Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    «Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο Κ. Καραμανλή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

    «Ενημέρωσα τους πρώην προέδρους για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβω ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών», δήλωσε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης.

    [02] Ρ. Σβίγκου: Το ότι δεν τίθεται θέμα οικουμενικής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος

    «Το ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα οικουμενικής κυβέρνησης δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει διάλογος σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash".

    Σημείωσε ότι «δεν αναζητούμε ούτε κυβερνητικούς συμμάχους, ούτε κυβερνητικούς εταίρους» και πως «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής». «Όλοι γνωρίζουμε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης», είπε, «όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και ασφυκτικό πλαίσιο θα πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός από τα μέτρα της συμφωνίας, και ένα παράλληλο πρόγραμμα υπεράσπισης των κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων».

    Ειδικότερα αναφορικά με τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των κομμάτων πάνω σε μείζονα ζητήματα, η κ. Σβίγκου υπενθύμισε ότι «προεκλογικά αυτοί οι οποίοι σήμερα αρνούνται ακόμα και να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας την οποία είχαν ψηφίσει και που αυτή τη στιγμή αντιστέκονται σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία, είναι οι ίδιοι που καλούσαν προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση». Τόνισε ότι «αυτό που λέγαμε τότε και επαναλαμβάνουμε και σήμερα είναι ότι στα κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα του ασφαλιστικού, σε ζητήματα δηλαδή που ξεπερνούν έναν πολιτικό ορίζοντα τετραετίας, χρειάζεται ο διάλογος και οι προτάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων».

    [03] Συνάντηση Πούτιν-Ολάντ: Στενή συνεργασία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση υπέρ της συγκρότησης ενός «ευρύτερου συνασπισμού» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα.

    «Πρέπει μαζί να διευρύνουμε περαιτέρω αυτόν τον συνασπισμό με στόχο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία προκειμένου το σύνολο των χωρών να ενεργήσουν εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον του Ντάες» σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια δήλωση που έκανε ενώπιον των δημοσιογράφων προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.

    «Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο συνασπισμός είναι απόλυτα απαραίτητος και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι θέσεις μας συμπίπτουν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη «να ενωθούν οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον του κοινού εχθρού».

    «Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία» διαβεβαίωσε ο ίδιος κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο με τον Γάλλο ομόλογό του.

    [04] Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας εναντίον του ΙΚ

    Αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και μία φρεγάτα θα θέσει η Γερμανία στην διάθεση της Γαλλίας, στον αγώνα κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

    Η φρεγάτα θα συμβάλει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούν με καύσιμα γαλλικά μαχητικά εν πτήσει, προκειμένου να είναι εφικτές περισσότερες ώρες επιχειρήσεων.

    «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία. Είπαμε "ναι" στην στήριξη και η απόφαση εδράζεται απόλυτα στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «το να διαθέσουμε αυτά που μπορούμε και τα οποία μπορούμε και πολιτικά να δικαιολογήσουμε» είναι και θέμα αξιοπιστίας.

    [05] Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 επιδρομές στη Συρία τις τελευταίες τρεις μέρες

    Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε 134 αεροπορικές επιθέσεις, πλήττοντας 449 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία τις τελευταίες τρεις μέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

    «Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε 449 στόχους στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Ράκας και της Ντέιρ Εζόρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημειώνοντας πως όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που διεξήγαγαν τις επιδρομές, επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 εξαπέλυσε επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) στην επαρχία Ιντλίμπ.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Κονασένκοφ, έπειτα από την έγκριση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια.

    Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως έχουν εξουδετερωθεί όλες οι «τρομοκρατικές» ομάδες που μάχονται στην περιοχή όπου έπεσε με αλεξίπτωτο ο ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16.

    [06] Ένταση και αντεγκλήσεις στη δίκη του «Noor 1»

    Με ένταση, αντεγκλήσεις και δύο διακοπές για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα», συνεχίστηκε σήμερα, μετά από μία εβδομάδα, η δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, που συνεχίστηκε με την κατάθεση του Γ. Κατσούλη, ο οποίος κατηύθυνε τις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των δυο τόνων ηρωίνης τους οποίους μετέφερε το πλοίο, καθώς και την σύλληψη υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση, ο συνήγορος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, του Γιώργου Μπουρδούβαλη, αναφέρθηκε σε κάποιο έγγραφο που βρέθηκε, όπως ισχυρίστηκε, στον αεραγωγό του πλοίου «Σεϋχέλλες», που ανήκει σε άλλον κατηγορούμενο, τον Μάκη Γιαννουσάκη και το οποίο έγραφε για «ραντεβού ανοιχτά την Κρήτης» για την παραλαβή μεγάλης ποσότητας «σκόνης».

    Ο ίδιος ο κ. Γιαννουζάκης αντέδρασε, όπως και οι συνήγοροί του, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο πλαστό και εκφράζοντας απορία για το ότι αναφέρθηκε τώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

    [07] Έλληνες επιστήμονες «νίκησαν» την υπέρταση χωρίς φάρμακα

    Ένα πρωτοποριακό και συνάμα επαναστατικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της υπέρτασης χωρίς φάρμακα, αλλά μόνο με έλεγχο του στρες έρχεται να αλλάξει ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της πάθησης.

    Το καινοτόμο παρεμβατικό ερευνητικό έργο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

    αντιμετωπίζει επιτυχώς την υπέρταση με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες, που οδηγούν σε αλλαγή του τρόπου ζωής σε προϋπερτασικά και υπερτασικά άτομα.

    Τα παραπάνω τόνισαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι καθηγητές, και επιστημονικά υπεύθυνοι του ερευνητικού προγράμματος, Γεώργιος Χρούσος και Χριστίνα Δαρβίρη, καθώς και ο καθηγητής Αθανάσιος Πρωτογέρου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος που διεξήχθη από τον Ιανουάριο του 2013 έως και το Φεβρουάριο του 2015.

    Τα αποτελέσματα κατέδειξαν σημαντική μείωση τόσο της συστολικής, όσο και της διαστολικής αρτηριακής υπέρτασης, ως άμεση συνέπεια ελέγχου του στρες, της απώλειας σωματικού βάρους και της μείωσης της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας αντίστοιχα, ενώ έδειξαν και αξιοσημείωτη βελτίωση στη συνολική ποιότητα ζωής των πασχόντων που συμμετείχαν σε αυτό.

    Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, στην περίπτωση της υπέρτασης η ενεργοποίηση του συστήματος του στρες εξαιτίας στρεσογόνων παραγόντων οδηγεί σε αυξημένη δραστηριοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, η οποία, με την σειρά της, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, μέσω της αντίστασης των αγγείων και της κατακράτησης υγρών.

    Ακόμα, ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη υπερβολικού ή χρόνιου στρες οδηγεί στην υιοθέτηση ανθυγιεινού τρόπου ζωής (κακή διατροφή, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, κάπνισμα, οι οποίες θεωρούνται κακές μέθοδοι διαχείρισης του στρες), εμποδίζει την έγκαιρη ανίχνευση της υπέρτασης, αλλά και τη συμμόρφωση των προ-υπερτασικών και υπερτασικών ατόμων στις οδηγίες των γιατρών επειδή ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής πυροδοτεί το στρες και πυροδοτείται εκ νέου από αυτό, δημιουργώντας, έτσι, έναν φαύλο κύκλο.

    [08] Ο Γιώργος Λούκος απαντά σε δημοσιεύματα για "διπλές πληρωμές" στο Ελληνικό Φεστιβάλ

    Με αφορμή τα δημοσιεύματα (Εφημερίδα Συντακτών) για παράνομες πληρωμές που αποκάλυψε το πόρισμα της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έπειτα από έλεγχο ο οποίος διεξήχθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

    «Οι εταιρείες ?Enttech?, ?Ypsilon Live? και ?Audio Control? τιμολογούσαν την ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.? για υπηρεσίες τους και ελάμβαναν εν συνεχεία ισόποσες μεταχρονολογημένες επιταγές με εκδότρια την ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.? Οι εταιρείες αυτές από το έτος 2004 εκχωρούσαν τις απαιτήσεις τους από τα τιμολόγια σε τράπεζες προκειμένου να λάβουν πιστώσεις. Το σύνολο σχεδόν των συμβάσεων εκχώρησης μεταξύ των εταιρειών και των τραπεζών κοινοποιήθηκαν στην ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.? το έτος 2005, πριν δηλαδή εγώ αναλάβω τα καθήκοντα του προέδρου - καλλιτεχνικού διευθυντή.

    Οι υπεύθυνοι των αρμοδίων τμημάτων της ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.? με ενημέρωσαν εκ των υστέρων, το 2008, ότι οι υπάλληλοι των εταιρειών στους οποίους είχαν παραδώσει τις επιταγές, εισέπραξαν τα ποσά τους με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να αξιώσουν την εξόφληση των τιμολογίων από την ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.?

    Μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, έδωσα εντολή στους νομικούς συμβούλους να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την επιστροφή των ποσών που εισέπραξαν αχρεωστήτως οι εταιρείες. Πράγματι, από το 2009 η ?Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.? άσκησε αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των αντισυμβαλλομένων εταιρειών με αίτημα την αποζημίωσή της. Η συζήτηση των αγωγών εκκρεμεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.

    [09] Οι βελγικές αρχές μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για τις Βρυξέλλες

    Ο βελγικός φορέας συντονισμού για την ανάλυση των απειλών μείωσε σήμερα κατά μία βαθμίδα, στο επίπεδο 3 στην τετράβαθμη κλίμακα, πέντε ημέρες αφού την είχε αυξήσει στο υψηλότερο επίπεδο, ανακοίνωσε το Κέντρο Κρίσης της βελγικής κυβέρνησης.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ocam αναθεώρησε την ανάλυσή του για το επίπεδο της απειλής και μείωσε [το επίπεδο συναγερμού] από το 4 στο 3», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπενουά Ραμακέρ, εκπρόσωπος του Κέντρου Κρίσης, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Το Ocam είχε κηρύξει τις Βρυξέλλες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Σάββατο 21η Νοεμβρίου στις ο1:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας). Το επίπεδο απειλής 4 ανταποκρίνεται σε μια «σοβαρή και άμεση» απειλή. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία διεξήγαγε ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, κυρίως στην βελγική πρωτεύουσα.

    [10] Europa League: Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

    Τυπικής διαδικασίας είναι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Καμπάλα στην Τούμπα. Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια του Europa League, καθώς η Κράσνονταρ νίκησε 1-0 τη Ντόρτμουντ στην Ρωσία και πέρασε μαζί με τους Γερμανούς στους «32» της διοργάνωσης. Ο Μαμάεφ με πέναλτι στο 6΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2015 - 19:32:23 UTC