Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, «όχι» σε στήριξη της κυβέρνησης
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Να ψάξει αλλού συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού ο κ.Τσίπρας
  • [03] Υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες με μειώσεις μισθών και απολύσεις
  • [06] Γιάννης Δραγασάκης: Οριστική διέξοδος από την κρίση, με την υιοθέτηση μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης
  • [07] Τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους παράγει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ
  • [08] Σύροι κομάντο απελευθέρωσαν τον Ρώσο πιλότο
  • [09] Η Ρωσία ξεκινά οικονομικά αντίποινα προς την Τουρκία
  • [10] Ο Δ. Στρατούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο η συναίνεση που ζητάει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό
  • [11] Την άρση της ασυλίας του Ν.Μιχαλολιάκου, για ομιλία μίσους, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [12] Τρ. Αλεξιάδης: Ξεκινάει το επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο των offshore
  • [13] Βλ.Πούτιν: Η Τουρκία οδηγεί σκόπιμα τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο
  • [14] Στεφανόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα νέα παιδιά ας έρθουν να εκτονώσουν τα φορτία που κουβαλάνε λόγω των δύσκολων καιρών σ' έναν σάκο του μποξ,
  • [15] Χωρίς τον Σέρχιο Ράμος για ένα μήνα η Ρεάλ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, «όχι» σε στήριξη της κυβέρνησης

    Το Ποτάμι θα παραστεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αλλά δεν θα δώσει στήριξη στην κυβέρνηση. Αυτό διαμήνυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook και τίτλο «Τα δανεικά τέλος».

    Ο κ. Θεοδωράκης στο σχολιασμό του αναφέρει:«Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «λέγαμε πως πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους, και εκείνος έβαλε νέους φόρους, αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους».

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Να ψάξει αλλού συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού ο κ.Τσίπρας

    «Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το αίτημα του πρωθυπουργού για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

    «Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «τότε βεβαίως η ΝΔ είναι ανοικτή να συζητήσει, καθώς σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές».

    [03] Υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ο Αλέξης Τσίπρας

    Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στην Ραμάλα.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου οπότε, και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το παλαιστινιακό κράτος.

    Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».

    Το κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεων Τσίπρα και Αμπάς ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασαν για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, ενώ ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα στήριξη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

    [04] Νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

    Νέα ρύθμιση με κίνητρα για όσους αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να προωθηθεί στη Βουλή ως το τέλος του έτους.

    Στόχος της ρύθμισης που θα έχει το χαρακτήρα τελευταίας ευκαιρίας για τη δικαιολόγηση αδήλωτων εισοδημάτων, είναι αφενός η αύξηση των δημοσίων εσόδων και αφετέρου η ενίσχυση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω της επιστροφής κεφαλαίων από το εξωτερικό.

    Η νέα λίστα των 10.588 Ελλήνων με καταθέσεις σε τράπεζα της Ελβετίας που παρέδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας διευκολύνει σημαντικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην προσπάθειά του αυτή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την καταβολή του φόρου εισοδήματος που δεν είχε καταβληθεί στην εφορία για όσους αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Μάλιστα η ρύθμιση εξετάζεται να περιλαμβάνει και κίνητρα μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης για τους φορολογούμενους με αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό που θα δεχθούν να επιστρέψουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που υπέστη πλήγμα από την απόσυρση καταθέσεων τους προηγούμενους μήνες. Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε όσους απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες να τις επιστρέψουν.

    Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι, παράλληλα με τους ελέγχους που θα ξεκινήσει στους 10.588 Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας, θα τους καλέσει - όπως άλλωστε και όλους όσους περιλαμβάνονται στις λίστες που ελέγχονται ήδη με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό - να δηλώσουν οικειοθελώς τα αδήλωτα εισοδήματα τους και να καταβάλλουν το φόρο που τους αναλογεί.

    [05] Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες με μειώσεις μισθών και απολύσεις

    «Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών», ανέφερε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφων Αλεξιάδης.

    «Θα σταματήσουμε την "άθλια" πρακτική να ενοικιάζονται κτίρια για εξυπηρετήσεις και να έχουμε άδεια καινούργια κτίρια», συνέχισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μεγάλη μείωση δαπανών, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα ενοίκια.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτίριο «Κεράνη» στη λεωφόροΘηβών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

    [06] Γιάννης Δραγασάκης: Οριστική διέξοδος από την κρίση, με την υιοθέτηση μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης

    Τη θέση ότι η οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ- ILO) Γκι Ράιντερ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι έξι χρόνια λιτότητας και βαθιάς ύφεσης έχουν σωρεύσει στην κοινωνία τεράστια προβλήματα, και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε απόγνωση. Η οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, προσέθεσε.

    [07] Τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους παράγει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

    Οι Έλληνες εξακολουθούν να επενδύουν στην εκπαίδευση αν και οι σπουδές δεν αποτελούν πλέον ένα ασφαλές εισιτήριο για την αγορά εργασίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, παράγει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση «Μια ματιά στην εκπαίδευση» του διεθνούς οργανισμού που δόθηκε στη αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ποσοστά αυτά μάλιστα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2000 όταν πανεπιστημιακούς τίτλους διέθετε το 18% του εργατικού δυναμικού (25-64 ετών). Το 2014 πτυχίο είχε το 28%, ενώ στις ηλικίες 25-34 η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη: από το 24% το 2000 πέρασε στο 26% το 2005 για να ανεβεί στο 31% το 2010 και στο 39% σήμερα. Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία (44%), η Φινλανδία (40%) και η Ισπανία (40%), αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες (42%).

    [08] Σύροι κομάντο απελευθέρωσαν τον Ρώσο πιλότο

    Μια συριακή ομάδα των ειδικών δυνάμεων, μάχες με τους αντάρτες, μια επιχείρηση 12 ωρών σε συνεργασία με τη Μόσχα: μια εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Δαμασκού περιέγραψε σήμερα σε άρθρο της την επιχείρηση που οδήγησε στην απελευθέρωση του Ρώσου πιλότου που κατερρίφθη στα συροτουρκικά σύνορα.

    Το ρωσικό Su-24, το οποίο κατέρριψε η Άγκυρα την Τρίτη συνετρίβη βόρεια της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, όπου είναι έντονη η παρουσία των Σύρων ανταρτών.

    Οι δύο πιλότοι του αεροπλάνου πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης. Ο ένας σκοτώθηκε προτού φτάσει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, ενώ ο δεύτερος αγνοούνταν.

    «Έντεκα μέλη μιας ειδικής ομάδας των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας διερμηνέας (ρωσικών), υπό τη διοίκηση ενός αξιωματικού, διείσδυσαν την Τρίτη 3,5 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του εχθρού στην ορεινή περιοχή αλ Ατίρα και εντόπισαν τον πιλότο», αναφέρει η αλ Ουάταν.

    Η αλ Ατίρα βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

    [09] Η Ρωσία ξεκινά οικονομικά αντίποινα προς την Τουρκία

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

    Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

    [10] Ο Δ. Στρατούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο η συναίνεση που ζητάει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

    «Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο» χαρακτηρίζει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που ζητά η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος προβλέπει ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα προκαλέσει καταλύτη για τις πολιτικές εξελίξεις.

    Όπως είπε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά» των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητάει συναίνεση για να αποφύγει -όπως είπε- τις ευθύνες και τις ενοχές για τη «νέα λεηλασία συντάξεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη υπογράψει για το ασφαλιστικό με το τρίτο μνημόνιο.

    [11] Την άρση της ασυλίας του Ν.Μιχαλολιάκου, για ομιλία μίσους, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

    Την άρση της ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προς την Ολομέλεια. Η Επιτροπή εξέτασε τη δικογραφία που απέστειλε ο εισαγγελέας στη Βουλή, για υπόθεση ομιλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, που θεωρήθηκε ότι παρακινεί σε βία και αποφάνθηκε -κατά συντριπτική πλειοψηφία των μελών της- να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του.

    Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αποχώρησε, ενώ απουσίασε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.

    [12] Τρ. Αλεξιάδης: Ξεκινάει το επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο των offshore

    Από τις περίπου 6000 offshore εταιρίες που είναι αξιοποιήσιμες ελεγκτικά, έχουν ελεγχθεί συνολικά 384 και έχουν βεβαιωθεί 129,5 εκατ. ευρώ, από τις οποίες οι 321 με βεβαιωμένα ποσά ύψους 94,5 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2014-2015.Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

    Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχτηκε ότι πράγματι τα αποτελέσματα των ελέγχων «είναι σταγόνα στον ωκεανό», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «και αυτές οι υποθέσεις και οι υποθέσεις όλων των λιστών είναι στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών».

    «Έχει δοθεί ήδη εντολή από το υπουργείο προς τους ελεγκτές, να επικεντρωθούν στις μεγάλες υποθέσεις. Να μην σταματήσουν πουθενά και για οποιονδήποτε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ξεκινήσαμε, έστω και με το λίγο προσωπικό που διαθέτουμε, και το επόμενο διάστημα μπαίνει μπροστά το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον έλεγχο τους. Δεν θα μείνουν στην τύχη τους αυτές υποθέσεις, ενώ θα υπάρχει μηνιαία αναφορά για την πορεία τους».

    Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, το πρόβλημα με τις offshore εταιρίες που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι διπλό. Αφορά και τη φοροδιαφυγή που κάνει η ίδια εταιρία και τη φοροδιαφυγή που επιτρέπει να κάνουν και άλλες εταιρίες. «Το πρόβλημα των offshore πρέπει να μπει σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατό χώρες που μας κουνάνε το δάχτυλο στα θέματα της φοροδιαφυγής, να επιτρέπουν να είναι στην αρμοδιότητα του κράτους τους φορολογικοί παράδεισοι» επισήμανε.

    Παράλληλα, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία του ελεγκτικού μηχανισμού, από προσπάθειες ορισμένων φοροφυγάδων να αποφύγουν τον έλεγχο.

    [13] Βλ.Πούτιν: Η Τουρκία οδηγεί σκόπιμα τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως, κατά την άποψη της Μόσχας, η Τουρκία προσπαθεί σκόπιμα να οδηγήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας σε αδιέξοδο.

    «Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις (Ρωσίας-Τουρκίας) σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

    [14] Στεφανόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τα νέα παιδιά ας έρθουν να εκτονώσουν τα φορτία που κουβαλάνε λόγω των δύσκολων καιρών σ' έναν σάκο του μποξ, όχι στους δρόμους»

    Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι... η ίδια η ιστορία της ελληνικής πυγμαχίας. Ο πυγμάχος θρύλος των ελληνικών ρινγκ, αθλητής του Πανελληνίου κάποτε, με αμέτρητες νίκες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με μετάλλια σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες, με Πανευρωπαϊκούς τίτλους (ασημένιο το 1991 και χάλκινο το 1993), με «Χρυσά Γάντια» (1984) και «Χρυσή Ζώνη» (1987) στη συλλογή του και με εκείνη την ιστορική 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, σήμερα είναι ο ιδρυτής του συλλόγου και προπονητής στον Αριστοτέλειο Γ.Σ. στο Περιστέρι, στην πόλη που γεννήθηκε και ανδρώθηκε και που του έκανε την τιμή το 2012 να δώσει το όνομά του στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας.

    Εκεί, αυτό το Σάββατο (28/11) θα ανοίξει την «αυλαία» η προσπάθεια που κάνει για να φέρει την επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα, καθώς θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα του ΣΕΠ (Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας).

    Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλάει για την προσπάθεια αυτή να φέρει την επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα, για την κατάσταση που βρίσκεται το άθλημα στη χώρα μας και στην ερώτηση αν θα συνιστούσε στα νέα παιδιά να ανέβουν στο ρινγκ, απαντά με σιγουριά:

    «Όχι μόνο θα το συνιστούσα, αλλά καλώ να έρθουν όλοι να χτυπήσουν έναν σάκο στο γυμναστήριο, να βγάλουν εκεί τις στεναχώριες τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι γονείς πνίγονται από προβλήματα και τα παιδιά πρέπει να εκτονώνουν τα φορτία που κουβαλάνε. Ας έρθουν να τα εκτονώσουν σε έναν σάκο του μποξ και όχι στους δρόμους».

    [15] Χωρίς τον Σέρχιο Ράμος για ένα μήνα η Ρεάλ

    Μέχρι και ένα μήνα ενδέχεται να μείνει εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός διεθνής μπακ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο και υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

    Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «μερένχες» ο αρχηγός της διάσημης ισπανικής ομάδας θα απουσιάσει, το διάστημα αυτό, από επτά παιχνίδια. Συγκεκριμένα ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός θα είναι εκτός μάχης για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με Εϊμπάρ, Χετάφε, Βιγιαρεάλ και Ράγιο Βαγεκάνο, κόντρα στη Μάλμε για το Champions League και τα δύο ματς του κυπέλλου Ισπανίας με την Κάντιθ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2015 - 13:32:26 UTC