Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντώνης Σαμαράς: Να προχωρήσουμε σε εκλογές με σοβαρότητα και ενότητα
  • [02] Άμεσα βήματα για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στον ενεργειακό θα κάνουν οι δύο κυβερνήσεις
  • [03] Αποθέωση Ζλάταν στο Μάλμε. Μπελάδες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  • [01] Αντώνης Σαμαράς: Να προχωρήσουμε σε εκλογές με σοβαρότητα και ενότητα

    «Να κάνεις ό,τι πρέπει για να προχωρήσουμε σε εκλογές με σοβαρότητα και ενότητα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προς τον μεταβατικό Πρόεδρο της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ξεκινώντας την παρουσίαση του βιβλίου «Έξι προεδρικά πορτρέτα», που έγινε απόψε σε αίθουσα του υπουργείου Εξωτερικών.

    Λίγο πιο πριν, ο κ. Σαμαράς είχε πει τις ίδιες λέξεις «ενότητα και σοβαρότητα» στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου, αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, ενώ κατά την έξοδό του, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις αρκέστηκε να πει, ότι «αυτές οι δύο λέξεις τα λένε όλα».

    Αναφερόμενος στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί όπως είπε, μια μαρτυρία του συγγραφέα Κ. Χατζηκωστή, ο οποίος έζησε τους έξι Κύπριους Προέδρους τα τελευταία 50 χρόνια, ως δικηγόρος, δημοσιογράφος, εκδότης, τόνισε ότι «η Κύπρος αποτελεί μια πληγή στην ψυχή του Ελληνισμού, αλλά και το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα».

    [02] Άμεσα βήματα για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στον ενεργειακό θα κάνουν οι δύο κυβερνήσεις

    Η προετοιμασία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ για την επιτυχή έκβαση της Διακυβερνητικής Συνάντησης του προσεχούς Ιανουαρίου την οποία συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπένιαμιν Νετανιάχου θα αρχίσει άμεσα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές .

    Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των επαφών του στο Ισραήλ με την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική .

    Κοινός στόχος των δύο κυβερνήσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι να επιταχυνθεί και να αξιοποιηθεί στο έπακρο το άριστο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών , για την βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων που ήδη έχουν βρεθεί και να υπάρξει προετοιμασία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων .

    Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε κυβερνητική πηγή, η Αθήνα έχει ως στρατηγικό στόχο να δημιουργήσει έναν κόμβο για την αποθήκευση και αξιοποίηση υγροποιημένου αερίου στην Βόρειο Ελλάδα , ενώ παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας αγωγού από τα κοιτάσματα της Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ , Αίγυπτος) προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η επιλογή του αγωγού, αν τελικά συμφωνηθεί θα αποφασιστεί ενδεχομένως και με γεωπολιτικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια ασφάλειας, δεδομένης της σταθερότητας που επικρατεί στην δυνητική πορεία του αγωγού προς την Ελλάδα.

    Επίσης, συζήτηση έγινε για την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των νησιών που έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό για ύδρευση και άρδευση.

    [03] Αποθέωση Ζλάταν στο Μάλμε. Μπελάδες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Την αποθέωση γνώρισε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που επέστρεψε στο Μάλμε 14 χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου ταξιδιού του, που είχε ως σταθμούς μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Τελευταία η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία συνέτριψε 5-0 τους πρωταθλητές Σουηδίας, με τον Ζλάταν να πετυχαίνει ένα γκολ, λίγες ώρες αφότου παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης! Για τον ίδιο όμιλο (1ος) η Ρεάλ πέρασε με 4-3 από το Λβοβ επί της Σαχτάρ κι έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση, ενώ η Παρί προκρίθηκε ως δεύτερη. Η «Βασίλισσα» δεν είχε δεχθεί γκολ έως τώρα στη διοργάνωση και κράτησε την εστία της ανέπαφη για 78΄ λεπτά, όταν το σκορ ήταν στο 0-4. Δέχθηκε όμως τρία τέρματα μέσα σε ένα δεκάλεπτο μπλάκ-άουτ.

    Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 τη Γαλατασαράι) και Μπενφίκα (2-2 με την Αστάνα στο Καζακστάν) «έκλεισαν θέση» για τους «16» από τον 3ο όμιλο, ενώ η Γιουβέντους νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά προκρίθηκαν αμφότερες αφού την ίδια στιγμή η Γκλάντμπαχ διέσυρε 4-2 τη Σεβίλη.

    Μολονότι η κατάσταση ξεκαθάρισε σε τρεις ομίλους, σε έναν (2ος) εξακολουθεί να γίνεται ο... κακός χαμός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 εναντίον της Αϊντχόφεν και μπήκε σε... μπελάδες, αφού για να προκριθεί πιθανότατα θα χρειαστεί να νικήσει τη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία, την τελευταία αγωνιστική (8/12). Στο παιχνίδι παραμένει και μάλιστα δυναμικά η Αϊντχόφεν, που υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με νίκη προκρίνεται σίγουρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 23:32:19 UTC