Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Να διευθετηθεί με διπλωματικούς τρόπους η ένταση Ρωσίας-Τουρκίας
  • [02] Έρευνα: Όταν η οικονομική ανισότητα είναι μεγάλη, οι εύποροι είναι λιγότερο γενναιόδωροι
  • [03] Τυνησία: Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο λεωφορείο της προεδρικής φρουράς
  • [04] Μ. Βαλς: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες
  • [05] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη Ρουμπέ της Ν. Γαλλίας
  • [06] Α. Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση
  • [07] Προφυλακιστέοι 3 από τους 12 κατηγορούμενους που διακινούσαν πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες
  • [08] Ο Ομπάμα τίμησε τον Σπίλμπεργκ, τον σκηνοθέτη της «αχαλίνωτης φαντασίας»
  • [09] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός
  • [10] Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση
  • [11] Πρεσβευτής Ρωσίας στη Γαλλία: Η Μόσχα, έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου κατά του ΙΚ
  • [12] Εκατό χρόνια Αϊνστάιν: Πώς η Σχετικότητα άλλαξε την οπτική μας για τον κόσμο

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Να διευθετηθεί με διπλωματικούς τρόπους η ένταση Ρωσίας-Τουρκίας

    «Θέση κάθε Έλληνα είναι να δούμε πώς θα διευθετηθεί με διπλωματικούς τρόπους» το χθεσινό επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ξυδάκης έκανε αναφορά στις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ, που, όπως είπε, συστήνει διπλωματικότητα και ηρεμία και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, που τη χαρακτήρισε «ακόμα πιο μετριοπαθή και φιλοειρινική προσέγγιση».

    «Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαμε περαιτέρω κλιμάκωση εκτός τη φραστική» υπογράμμισε.

    [02] Έρευνα: Όταν η οικονομική ανισότητα είναι μεγάλη, οι εύποροι είναι λιγότερο γενναιόδωροι

    Όσο μεγαλώνει η οικονομική ανισότητα, τόσο οι πλουσιότεροι γίνονται λιγότερο γενναιόδωροι απέναντι στους φτωχότερους, σύμφωνα με μια νέα καναδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η μείωση της ανισότητας -π.χ. μέσω μιας αναδιανεμητικής πολιτικής προοδευτικής φορολογίας- μπορεί να αυξήσει τη γενναιοδωρία των προνομιούχων, οι οποίοι θα ανοίγουν πλέον πιο εύκολα το πορτοφόλι τους για να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλό εισόδημα είναι γενικά περισσότερο εγωιστές και λιγότερο γενναιόδωροι σε σχέση με τους ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος. Μεταξύ άλλων, αδιαφορούν συνήθως περισσότερο αν το οδήγημά τους θέτει άλλους σε κίνδυνο, δείχνουν μικρότερη συμπόνια προς τους αρρώστους και βοηθούν πιο δύσκολα έναν ξένο σε δύσκολη θέση.

    Η νέα μελέτη προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο: την ανισότητα. Όταν η ανισότητα μεγαλώνει, η γενναιοδωρία φθίνει περαιτέρω στα ψηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Σύμφωνα με την μελέτη, εκεί όπου η ανισότητα είναι εδραιωμένη και μεγάλη (δηλαδή ο πλούτος είναι συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων), αυτοί οι λίγοι προνομιούχοι τείνουν -με βολικό για τους ίδιους τρόπο- να πιστεύουν ότι δικαιολογημένα και αξιοκρατικά έχουν τα περισσότερα, πράγμα που τους καθιστά πιο αδιάφορους για τη δυστυχία των άλλων.

    [03] Τυνησία: Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο λεωφορείο της προεδρικής φρουράς

    Ένας καμικάζι επιβιβάσθηκε χθες στο λεωφορείο της προεδρικής φρουράς στην Τύνιδα και ανατινάχθηκε προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων , σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας.

    Οι 12 νεκροί είναι μέλη της προεδρικής φρουράς και η τέταρτη σορός που βρέθηκε και δεν ταυτοποιήθηκε μάλλον ανήκει στον καμικάζι.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Τυνησία

    [04] Μ. Βαλς: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

    Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένες εφημερίδες, μεταξύ αυτών η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η βρετανική The Guardian.

    Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Βαλς κάλεσε την Ευρώπη να σταματήσει το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό», τόνισε.

    Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορα της ΕΕ θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: Τέρμα με την Ευρώπη», εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Η Ευρώπη, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο στην Ευρώπη χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται: «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

    [05] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη Ρουμπέ της Ν. Γαλλίας

    Οι τρεις όμηροι που κρατούνταν από ένοπλους στη πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας απελευθερώθηκαν και ένας από τους απαγωγείς σκοτώθηκε, δήλωσαν τοπικές αρχές και η αστυνομία.

    Οι αρχές συνέλαβαν αρκετούς άλλους υπόπτους. Όπως ανέφεραν νωρίτερα αστυνομικές πηγές, οι ένοπλοι άνδρες δεν φαίνεται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε σπίτι όπου διέμενε ένα ζευγάρι, στο οποίο μπήκαν μάλλον με σκοπό τη διάρρηξη χθες το απόγευμα.

    Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης, ενώ οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού.

    [06] Α. Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

    Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία περιέπλεξε τη διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, δήλωσε σήμερα ενώπιον της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    «Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία...Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση. Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το έδαφός της, αλλά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πόση ένταση υπάρχει στην κατάσταση στη Συρία και στη γύρω περιοχή. Μίλησα χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας και του ζήτησα να κάνει τα πάντα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης», είπε η καγκελάριος.

    [07] Προφυλακιστέοι 3 από τους 12 κατηγορούμενους που διακινούσαν πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις από τους 12 κατηγορούμενους, σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο.

    Από τους εννέα κατηγορούμενους, όλοι πακιστανικής καταγωγής, προφυλακίστηκαν ο 28χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης και ακόμα δύο οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν και οι στενοί συνεργάτες του. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μόνο σε έναν από αυτούς ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, ύψους 1500 και 3000 ευρώ, αφέθηκαν οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες χαρτοπωλείων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση, κι αυτό γιατί στα καταστήματά τους γίνονταν οι εκτυπώσεις των πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, στις εισαγγελικές Αρχές οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα που πωλούσε τα πλαστά έγγραφα.

    Όπως είπαν, οι εκτυπώσεις στα καταστήματά τους γίνονται από όλους τους πελάτες σε υπολογιστή και εκτυπωτή διαθέσιμο στο κοινό, χωρίς οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έγγραφα τα οποία τυπώνονται κάθε φορά. Αυτός ήταν, υποστήριξαν, και ο λόγος που τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν στις επιχειρήσεις τους. Τέλος ο 12ος κατηγορούμενος για τις ίδιες κατηγορίες, Έλληνας υπάλληλος του ενός χαρτοπωλείου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς χρηματική εγγύηση.

    [08] Ο Ομπάμα τίμησε τον Σπίλμπεργκ, τον σκηνοθέτη της «αχαλίνωτης φαντασίας»

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χθες το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον δημιουργό των ταινιών «ET», «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», «Ιντιάνα Τζόουνς»...«Μία ταινία του Σπίλμπεργκ, μία αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά την τελετή απονομής στον Λευκό Οίκο.

    «Ακόμη σημαντικότερο από όλα αυτά, οι ταινίες του Στίβεν χαρακτηρίζονται από μία βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα που έχει ιδρύσει ο σκηνοθέτης. «Το σινεμά ήταν πάντα για μένα το καλύτερο μέσον για να απαλλαγώ από τους δαίμονές μου και κατά συνέπεια να τους ξεφορτωθώ επάνω σας» είχε εξηγήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πριν από δέκα ημέρες στο Βερολίνο παρουσιάζοντας την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με τίτλο «Bridge of Spies».

    Ανάμεσα στις 17 προσωπικότητες που τιμήθηκαν κατά την χθεσινή τελετή περιλαμβάνονται η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Γκλόρια Εστεφάν, καθώς και ο θρύλος του μπέιζμπολ Ουίλι Μέις. Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Γιόγκι Μπέρα τιμήθηκε μετά θάνατον στην ίδια εκδήλωση.

    [09] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός

    Γεμάτο πρόγραμμα, με επαφές υψηλού επιπέδου, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, σήμερα και αύριο, Πέμπτη.

    Σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

    Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog, και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ. Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.

    Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

    [10] Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ χθες, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης:Μεντβέντεφ: Κοινά σχέδια με την Τουρκία μπορεί να ακυρωθούν

    Πρεσβευτής Ρωσίας στη Γαλλία: Η Μόσχα, έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου κατά του ΙΚ

    Ερντογάν και Ομπάμα συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης

    Στα χέρια του συριακού στρατού ο ένας από τους Ρώσους πιλότους

    «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, η κυπριακή κυβέρνηση

    Α. Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

    [11] Πρεσβευτής Ρωσίας στη Γαλλία: Η Μόσχα, έτοιμη για τη σύσταση κοινού επιτελείου κατά του ΙΚ

    Η Μόσχα είναι έτοιμη «για τη σύσταση κοινού επιτελείου» κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία.

    «Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού πλήγματα επί των θέσεων του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και να συστήσουμε για τον σκοπό αυτόν ένα κοινό επιτελείο με τη Γαλλία, την Αμερική, όλες τις χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συνασπισμό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ. «Οι Τούρκοι εάν θέλουν και αυτοί, είναι ευπρόσδεκτοι».

    [12] Εκατό χρόνια Αϊνστάιν: Πώς η Σχετικότητα άλλαξε την οπτική μας για τον κόσμο

    Σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2015, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο Αϊνστάιν παρουσίασε την τελική μορφή της διάσημης πλέον Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, με μια ομιλία του στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών.

    Τον Νοέμβριο του 1915, ο 'Αλμπερτ Αϊνστάιν παρουσίασε τη θεωρία του -και τις αντίστοιχες «εξισώσεις πεδίου»- σε τέσσερις διαδοχικές ομιλίες, μία ανά εβδομάδα, ενώ ακολούθησε η σχετική δημοσίευση στις 2 Δεκεμβρίου. Επρόκειτο για ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, προϊόν μιας σειράς νοητικών και όχι πραγματικών πειραμάτων. Παραμένει όμως απίστευτα δύσκολο να το «χωνέψει» ακόμη κανείς, είτε είναι ειδικός, είτε όχι.

    Είχε προηγηθεί πριν μία δεκαετία, το 1905, η δημοσίευση ενός άρθρου στο διασημότερο επιστημονικό περιοδικό της εποχής, τα «Annalen der Physik» (Χρονικά της Φυσικής), με το οποίο παρουσίασε την πρώτη -γνωστή και ως Ειδική- Θεωρία της Σχετικότητας, όπου έδειξε ότι ο χρόνος είναι σχετικός. Χρειάστηκε μια δεκαετία για να συμπεριλάβει τον χώρο και να επεκτείνει τη θεωρία του από Ειδική σε Γενική, δηλαδή σε συμπαντική πλέον κλίμακα. Ήταν μια νέα θεωρία της βαρύτητας, που άφηνε πίσω τον Νεύτωνα.

    Η Ειδική Θεωρία Σχετικότητας ήταν μια επανάσταση, όμως διατηρούσε ακόμη την οικεία Ευκλείδεια γεωμετρία και τη Νευτώνεια φυσική. Η Γενική Θεωρία ήταν μια δεύτερη επανάσταση πιο φιλόδοξη από την πρώτη, καθώς κατήργησε τον γνώριμο στατικό κόσμο που οι άνθρωποι -και οι επιστήμονες- γνώριζαν από την αρχαιότητα.

    Έκτοτε ο κόσμος γύρω μας δεν είναι πλέον ίδιος. Το αξεδιάλυτο, δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο δίδυμο του χώρου και του χρόνου - ο χωροχρόνος- είναι άρρηκτα 'δεμένος' με την μάζα και την ενέργεια στο σύμπαν. Όσο πιο μεγάλη είναι η μάζα της ύλης (και άρα η ενέργεια), τόσο περισσότερο καμπυλώνει τον χώρο και ανάλογα επηρεάζει τη ροή του χρόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 9:32:26 UTC