Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη στη συννεόηση το καλοκαίρι
  • [02] Συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] ΚΚΕ: Το κάλεσμα συναίνεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απευθύνεται και στο λαό
  • [04] Επιβεβαιώνει την «τριμερή» Ελλάδας, Γερμανίας,Τουρκίας, ο Γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [05] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Φίλης για τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας της ΕΕ
  • [06] Σε απεργία πείνας προχώρησαν στην Ειδομένη, μετανάστες από το Ιράν
  • [07] Απεργία προκήρυξαν για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ο πράκτορες του ΟΠΑΠ
  • [08] Ανοίγει ξανά για πρόσφυγες το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο
  • [09] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε το ΄΄διπλό΄΄ με Καρσίγιακα»
  • [10] Με Μανιάτη και Ντομίνγκες στο Μόναχο ο Ολυμπιακός
  • [11] Ζέκα: «Ήταν πόλεμος, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις μία για πάντα»

  • [01] Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη στη συννεόηση το καλοκαίρι

    «Η διαπραγμάτευση της «δήθεν» Αριστεράς φέρνει τη μία ήττα μετά την άλλη. Όχι πια άλλη διαπραγμάτευση, μας πάει πίσω σε δικαιώματα, κατακτήσεις, ποιότητα ζωής», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στην πρόταση για διάλογο που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Τώρα ο πρωθυπουργός με μια συνέντευξη ζητεί διάλογο. Εμείς το καλοκαίρι είπαμε ναι και επιτεύχθηκε η εθνική συνεννόηση. Μιλάει τώρα ο ίδιος άνθρωπος, που γύρισε τότε την πλάτη, πήγε σε εκλογές και έλεγε: στις 20 Σεπτέμβρη ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

    [02] Συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει στις 17.30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οργανωτικά θέματα και θέματα λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [03] ΚΚΕ: Το κάλεσμα συναίνεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απευθύνεται και στο λαό

    «Το κάλεσμα συναίνεσης που απευθύνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφορά μόνο τα κόμματα, τα οποία έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, στηρίζουν τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και συνεπώς υπάρχει αντικειμενική βάση για συνεργασία. Απευθύνεται και στον λαό, ο οποίος καλείται, στο όνομα των δήθεν «εθνικών στόχων» της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ψευδεπίγραφης σταθερότητας, να συναινέσει σε παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων του», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού για «εθνικό διάλογο».

    [04] Επιβεβαιώνει την «τριμερή» Ελλάδας, Γερμανίας,Τουρκίας, ο Γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν συνεννοηθεί ότι θέλουν να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κατάσταση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, αναφερόμενος στην «τριμερή« συνάντηση την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Ο κ. Στράιτερ προσέθεσε ότι η συνάντηση δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι σήμερα σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία και τόπο.

    Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την δημιουργία Hotspots στην Τουρκία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη, και παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περισσότερες πληροφορίες.

    [05] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Φίλης για τη Σύνοδο υπουργών Παιδείας της ΕΕ

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, για τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου.

    Τα θέματα που απασχολούν τη σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, αφορούν κυρίως την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό

    [06] Σε απεργία πείνας προχώρησαν στην Ειδομένη, μετανάστες από το Ιράν

    Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής δέκα μετανάστες από το Ιράν που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

    Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν την ουδέτερη ζώνη, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και να έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση. Οι μετανάστες αυτοί μάλιστα, διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα τις τελευταίες μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

    "Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Ύπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται ενημέρωση στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου

    [07] Απεργία προκήρυξαν για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ο πράκτορες του ΟΠΑΠ

    Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου των πρακτορείων της ΟΠΑΠ την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 με κάθοδο όλων τους στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία πρακτόρων της ΟΠΑΠ, λόγω της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του Οργανισμού.

    Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων.

    Υποστηρίζουν, επίσης, ότι η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια είναι καταστροφική για τους πράκτορες και δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, ενώ ευνοεί τον παράνομο τζόγο.

    [08] Ανοίγει ξανά για πρόσφυγες το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο

    Ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων θα λειτουργήσει ξανά το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, καθώς το Παλαί του Γαλατσίου παύει από αύριο να χρησιμοποιείται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Είναι η δεύτερη φορά που το γήπεδο Τάε Κβον Ντο ανοίγει τις πόρτες του για μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό για μία εβδομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τον ενημέρωσε ότι το γήπεδο θα αξιοποιηθεί ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας για 7-10 ημέρες, με σκοπό να στεγάσει περίπου 300 άτομα, και τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα έξοδα καθαριότητας και τροφοδοσίας θα τα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο. Όπως εξηγεί, εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες μέχρι τις επόμενες αθλητικές δραστηριότητες, που είναι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Παλαί του Γαλατσίου υπολογίζονται σε 210 άτομα, ενώ αύριο όσοι δεν επιλέξουν να φύγουν για τα σύνορα, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν αυξηθούν οι ροές και προκύψουν νέες ανάγκες, τότε θα αναζητηθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

    [09] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε το ΄΄διπλό΄΄ με Καρσίγιακα»

    Ο Παναθηναϊκός υπέστη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague την πρώτη ήττα του στο ΟΑΚΑ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα και είδε την... ασφάλεια που του παρείχαν οι εντός έδρας αναμετρήσεις να τον εγκαταλείπει. Πλέον, με απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες στον 3ο όμιλο, βλέπει την πρόκριση στη φάση των «16» να περνάει από το «σπίτι» της Καρσίγιακα (27/11, 19:45), με την οποία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση του ομίλου. Οι «πράσινοι» χρειάζονται... απελπισμένα το πρώτο φετινό «διπλό» στη διοργάνωση, όχι μόνο για να επιστρέψουν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και για να αποφύγουν έναν... εκτροχιασμό που θα είναι ο πιο βαρύς της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

    Σε αυτή τους την προσπάθεια συμβάλλει θετικά η αναβολή της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, λόγω του «κύματος» γαστρεντερίτιδας που έχει «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει αρχίσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με την Καρσίγιακα και εστιάζει μόνο στο «σωτήριο» εκτός έδρας αποτέλεσμα.

    Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα, στάθηκε στα λάθη που έγιναν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη διαιτησία του αγώνα με τη ρωσική ομάδα, ενώ επισήμανε ότι οι «πράσινοι» οφείλουν -πρώτα απ' όλα στους εαυτούς τους- μία καλή εκτός έδρας εμφάνιση. Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ βλέπει την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα σαν μία καλή ευκαιρία για να δείξουν οι «πράσινοι» ποιοι πραγματικά είναι, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη.

    Όσο για το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των Κυπελλούχων Ελλάδας ενόψει της εκτός έδρας κομβικής αναμέτρησης με την Καρσίγιακα; «Σίγουρα δεν υπάρχει φόβος. Μπορεί να βρίσκεται βαθιά στο μυαλό μας, αλλά έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας».

    [10] Με Μανιάτη και Ντομίνγκες στο Μόναχο ο Ολυμπιακός

    Με τον Γιάννη Μανιάτη να επιστρέφει μετά από αρκετές εβδομάδες στην αποστολή και τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, θα αναχωρήσει ο Ολυμπιακός με προορισμό το Μόναχο, όπου θα φιλοξενηθεί από την Μπάγερν Μονάχου για την 5η αγωνιστική του Champions League. Αντίθετα, ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μποτία, Μπουχαλάκη και Πουλίδο.

    [11] Ζέκα: «Ήταν πόλεμος, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις μία για πάντα»

    Την επιτακτική ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση ή η ομοσπονδία να πάρουν δραστικές αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου, μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, υπογράμμισε ο αρχηγός των "πρασίνων", Ζέκα. «Έμοιαζε σαν ένα σκηνικό πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της Σετούμπαλ, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του "Record" και συνέχισε:

    «Ξέρω ότι και την περασμένη σεζόν υπήρχε αναταραχή, αλλά τότε ήταν διαφορετικά, γιατί υπήρχαν προβοκάτσιες. Ρίχτηκαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι λυπηρό, αυτά δεν έπρεπε να συμβούν. Υπήρχαν πολλά παιδιά στο γήπεδο και η ελληνική κυβέρνηση ή η ομοσπονδία θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη μία για πάντα. Πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό, να πάρουν δραστικές αποφάσεις εάν είναι δυνατό και όχι μόνο γι? αυτό το παιχνίδι. Είναι για το καλό του ποδοσφαίρου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 13:32:21 UTC