Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στα 20 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στο κρασί, ανακοίνωσε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [03] Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Το Ισλαμικό Κράτος υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για την Ευρώπη
  • [05] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γ. Πανούση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  • [06] Χρ. Σπίρτζης: Στο 1,40 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου 2016
  • [07] «Dan Georgakas: Επαναστάτης της διασποράς»
  • [08] Διοργάνωση «Καθρέφτης» 2015: Διεθνής συνάντηση για το μέλλον της πόλης
  • [09] Εικαστική έκθεση με «έναυσμα» την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη
  • [10] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα για τα κόκκινα δάνεια, κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ
  • [11] Συνάντηση Κοντονή με παλαίμαχους ενόψει του μεγάλου ντέρμπι
  • [12] Μάρκο Σίλβα: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη στη Λεωφόρο»
  • [13] Στραματσόνι: «Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

    «Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι προτάσεις της κυβέρνησης», ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί τη σύγχυση, «ότι τα ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία».

    «Εάν τα είχαμε ψηφίσει δεν θα χρειαζόταν να τα φέρετε στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο, για «νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά» που μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, μειώνει τα επιδόματα του πετρελαίου θέρμανσης και «βγάζει για πρώτη φορά στο σφυρί την πρώτη κατοικία» ενώ εκτίμησε, ότι έρχεται «ο πιο βαρύς χειμώνας».

    Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της πρώτης κατοικίας, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία προστάτευσε τους πολίτες την περίοδο της κρίσης και δεν υπήρξε ούτε ένας πλειστηριασμός.

    «Σήμερα όμως χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν», πρόσθεσε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «ένας άγαμος με εισόδημα 680 ευρώ το μήνα δεν προστατεύεται και ένα νοικοκυριό με εισόδημα 1.700 ευρώ το μήνα, χάνει το σπίτι του».

    Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακόλουθη πολιτική και ανέφερε ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποσχόταν «Σεισάχθεια» και ζητούσε από τους δανειολήπτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους.

    [02] Στα 20 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στο κρασί, ανακοίνωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, στο μισό σε σχέση με την αρχική διάταξη του νομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά. στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

    [03] Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι

    Ο βέλγος τζιχαντιστής Αμπααούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν-Ντενί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, και το Ρόϊτερ.

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Το Ισλαμικό Κράτος υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για την Ευρώπη

    Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό κράτος αποτελεί τον υπ' αριθμό ένα κίνδυνο για την Ευρώπη, τόνισε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος εκ παραλλήλου κάλεσε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ευρώπη να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν από κοινού για την καταπολέμησή του.

    Ερωτηθείς για το μέλλον που θα πρέπει να επιφυλαχθεί στον Άσαντ, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα ήταν εξίσου λάθος να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση με τον Ασάντ, καθώς και ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση χωρίς αυτόν. Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και κατά πόσο ο Πρόεδρος Πούτιν έχει γίνει εκ νέου σύμμαχος της ΕΕ, ανέφερε: «Ο Πούτιν είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας - και δεν υπάρχει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς την ενισχυμένη συμμετοχή της Ρωσίας». Ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν να τιμωρεί η ΕΕ τη Ρωσία σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας και να συμμαχεί μαζί της στο ζήτημα της Συρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι η ΕΕ απάντησε στην κρίση της Ουκρανίας με την επιβολή κυρώσεων, επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση. «Αυτό δεν πρέπει όμως να μας εμποδίζει να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα με τη Ρωσία».

    [05] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γ. Πανούση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Ολοκληρώθηκε για σήμερα η κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι.

    Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Πανούσης δήλωσε: «Η εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής και εν τη ρύμη του λόγου μου είχα πει ότι η διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών είχε γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Ούτε από δικαστές ούτε από εμένα έγινε η διαρροή. Τιμάνε οι δικαστές τη δικαιοσύνη».

    Κατά την πεντάωρη κατάθεσή του, ο κ. Πανούσης περιέγραψε παλαιότερα περιστατικά όπως η βομβιστική επίθεση που δέχθηκε και ο προπηλακισμός στο Πανεπιστήμιο, ενώ αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να υποδείξει μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

    [06] Χρ. Σπίρτζης: Στο 1,40 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου 2016

    Αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου του 2016 στο 1,40 ευρώ - από το 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα - ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017, παρουσία του υφυπουργού Παν. Σγουρίδη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου από τα 0,60 λεπτά θα ανέλθει στα 0, 70 λεπτά του ευρώ. Τα εισιτήρια θα εξακολουθήσουν να έχουν ισχύ 70 λεπτά της ώρας, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν στα ισχύοντα επίπεδα.

    Πάντως, όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να εφαρμοστεί νωρίτερα, πιθανότατα να είναι έτοιμο για τα λεωφορεία σε επτά μήνες - γεγονός που θα επιτρέψει την εφαρμογή πιο ευέλικτου εισιτηρίου σε τιμές που θα καθορίζονται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης. Αυτό συνεπάγεται μείωση για τις μικρές αποστάσεις και αύξηση για τις μεγάλες.

    [07] «Dan Georgakas: Επαναστάτης της διασποράς»

    Μια διαφορετική ματιά πάνω στην ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, φιλοδοξεί να αναδείξει η ταινία-ντοκουμέντο του Κώστα Βάκκα «Dan Georgakas: Επαναστάτης της διασποράς», η οποία προβάλλεται στους κινηματογράφους από σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

    Ο Ελληνοαμερικανός διανοούμενος ακτιβιστής Νταν Γεωργακάς αφηγείται μπροστά στην κάμερα την προσωπική του ιστορία: Το ταξίδι των γονιών και των παπούδων του στην Αμερική, τις σπουδές του, το πώς ανδρώθηκε στην αυτοκινητοπούλη του Ντιτρόιτ και πώς ευαισθητοποιήθηκε για μια πολυετή σειρά ακτιβιστικών δραστηριοτήτων κατά του ρατσισμού, του πολέμου του Βιετνάμ και όχι μόνον.

    Η ιστορία των μεταναστών προλετάριων στην Αμερική, οι συνθήκες εργασίας τους και οι αγώνες τους απασχολούν το συγγραφικό έργο του μεγαλωμένου στα χρόνια του '40, Γεωργακά. Με έργα του όπως το «Greek Αmericans at work», εξετάζει τις συνθήκες εργασίας και τους απεργιακούς αγώνες των Ελλήνων, ενώ υποστηρίζει ότι, αν και οι Έλληνες είναι μικρή μειοψηφία στις ΗΠΑ, σε καίριες ιστορικές στιγμές, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο για να κερδηθούν κατακτήσεις συνολικά για τους εργαζόμενους.

    [08] Διοργάνωση «Καθρέφτης» 2015: Διεθνής συνάντηση για το μέλλον της πόλης

    Όταν σκεφτόμαστε την Αθήνα του σήμερα, ποιες είναι οι εικόνες που κυριαρχούν; Πώς μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας το μέρος που θα θέλαμε να ζήσουμε και πώς θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας όπως το ονειρευόμαστε; Κατά πόσο μπορούν να συνεργαστούν ετερογενείς ομάδες ανθρώπων προς όφελος της ίδιας τους της κοινωνίας; Στα παραπάνω θα εστιαστεί η φετινή διοργάνωση του «Καθρέφτη», η διήμερη συνάντηση που διοργανώνει αύριο Παρασκευή 20/11 το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), σε συνεργασία με το Culture Action Europe και το Agenda21forCulture.

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζητήσεις και ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες γύρω από τον ρόλο του πολιτισμού και την αστική ανάπτυξη, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε βάθος και την διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου. Μία σειρά από εξέχοντες ομιλητές θα πλαισιώσουν τον «Καθρέφτη»: Αν - Μαρί Ζαν (Anne-Marie Jean), Γενική Διευθύντρια του Culture Montr?al, Κλαρίσα Ρουίς - Κορεάλ (Clarisa Ruiz-Correal), Σύμβουλος για τον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία και τα Σπορ, Πόλη της Μπογκοτά, Φρανσουά Ματαράσο (Francois Matarasso), Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Γκόρντον, Ηνωμένο Βασίλειο, Χάνα Τομέ (Hanna Thome), αντιπρόεδρος Ισότητας, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, Πόλη του Μάλμο (μένει να επικυρωθεί), Στέλλα Ντάφι (Stella Duffy), Ιδρύτρια του Fun Palaces, Ηνωμένο Βασίλειο.

    [09] Εικαστική έκθεση με «έναυσμα» την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

    Πώς μπορεί να... "εικαστικοποιηθεί" η λογοτεχνική δημιουργία;

    Μπορεί το δοκιμιακό κείμενο της "Ασκητικής" του Νίκου Καζαντζάκη να λάβει "σάρκα και οστά" στα εικαστικά έργα σύγχρονων δημιουργών 70 χρόνια μετά τη συγγραφή του;

    "Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή... Μα και ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάνουμε την ύλη ζωή"... (Καζαντζάκης, Ασκητική, 1945)...

    Πληγωμένες poupee (κούκλες) -εμβληματικά γλυπτά έμπλεα παιδικών τραυμάτων, ο γυναικείος κόλπος με κόκκινο (τραύμα) περίγραμμα, κηλιδωμένοι με αίμα τοίχοι - "κραυγάζουν" το γεγονός της γέννησης του καλλιτέχνη- διαβόλου, γυμνά γυναικεία σώματα "παλεύουν" με εμβληματικά της ανθρώπινης ζωής αντικείμενα (με θερμοκοιτίδα, ένα παιδικό καροτσάκι, ένα κρεββάτι, ένα πιάνο), ανθρώπινα χεριά τρίβουν και επιχειρούν επιμελώς να καθαρίσουν έναν ανθρώπινο σκελετό (εξοικείωση με το θάνατο) μια ξύλινη στιβαρή κατασκευή σκάλας "στηρίζεται" σε μια άλλη λεπτή, μεταλλική κι αυτή η δεύτερη - στην ξύλινη (η ένωση -συνύπαρξη αρσενικού - θηλυκού), αντικείμενα που συνθέτουν την καθημερινότητα στις παραγκουπόλεις του Μεξικού, μια "βαλίτσα" - προσευχητάρι (παραπέμπει στα αναθηματικού τύπου εικονοστάσια των δρόμων - που ανεγείρονται στην Ελλάδα στη μνήμη αποθανόντων σε τροχαία δυστυχήματα), είναι μερικά μόνο από τα έργα των 28 συνολικά καλλιτεχνών που συνδιαλέγονται μεταξύ τους και όλο μαζί με την "Ασκητική" του στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη.

    [10] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα για τα κόκκινα δάνεια, κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ

    Τις δυνατότητες συνεισφοράς του δημοσίου στην εξόφληση των μηνιαίων δόσεων για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια ευπαθών ομάδων προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση, που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στη Βουλή.

    Ειδικότερα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να προβεί σε μερική κάλυψη της διαφοράς μεταξύ του ποσού που καταβάλλει ο οφειλέτης, που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, και του ποσού που ορίζεται στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Στην περίπτωση αυτή, το σχέδιο διευθέτησης οφειλών θεωρείται ότι εξυπηρετείται και οποιοδήποτε μη καταβληθέν ποσό κεφαλαιοποιείται στο υπολειπόμενο ποσό του σχεδίου διευθέτησης οφειλών.

    Επίσης, στις ίδιες νομοτεχνικές βελτιώσεις προβλέπεται ότι η εφαρμογή των διατάξεων σχεδίου νόμου που αφορά στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια αρχίζει από 1.1.2016 και δεν καταλαμβάνει εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς και αιτήσεις που έχουν κατατεθεί έως και 31.12.2015.

    [11] Συνάντηση Κοντονή με παλαίμαχους ενόψει του μεγάλου ντέρμπι

    Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού επισκέφθηκαν το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και έστειλαν μήνυμα φίλαθλου πνεύματος και «Ευ Αγωνίζεσθαι» ενόψει του ποδοσφαιρικού ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το ερχόμενο Σάββατο.

    Παρόντες στο κάλεσμα του υφυπουργού δήλωσαν οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, Θανάσης Αγγελής, Παναγιώτης Κελεσίδης, Ηλίας Υφαντής και Κώστας Πολυχρονίου, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Γιώργος Ροκίδης, Δημήτρης Θεοφάνης και Νίκος Τζουνάκος.

    Ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι ήρθαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση. Οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ ήταν οι παιδικοί ήρωες μιας γενιάς, της δικής μου γενιάς και, είτε αγωνίζονταν σε ομάδες που υποστηρίζαμε είτε όχι, ήταν αθλητές και ποδοσφαιριστές που λάμπρυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος, την αγωνιστικότητα και το ταλέντο τους».

    Στο τέλος πρόσθεσε: «Υπάρχουν όλες εκείνες οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις να γίνει το Σάββατο ένας σπουδαίος αγώνας μεταξύ δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων. Να γίνει σε πλαίσια πολιτισμένα, να χαρούν οι φίλαθλοι το θέαμα και οι φίλαθλοι του νικητή τη νίκη της ομάδας τους. Τίποτε πέρα από αυτό».

    [12] Μάρκο Σίλβα: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη στη Λεωφόρο»

    Αισιόδοξος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν άφησε πολλά περιθώρια για συμμετοχή του «Τσόρι» Ντομίνγκες στο ντέρμπι της Λεωφόρου, επεσήμανε ότι το μυαλό όλων είναι στο ματς με τον Παναθηναϊκό και όχι σε αυτό με την Μπάγερν Μονάχου την επόμενη εβδομάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν κυνηγά τα ρεκόρ παρά μόνο τη νίκη σε κάθε ματς.

    Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τo «παρών» στα βραβεία UNICEF 2015. Οι «ερυθρόλευκοι», ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, βρέθηκαν στη Στοά του Βιβλίου, όπου εκεί απονεμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία της UNICEF.

    [13] Στραματσόνι: «Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες»

    Τη βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει το καλύτερο δυνατό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova.

    Όπως έκανε και στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ, ο τεχνικός των «πρασίνων» απέφυγε τα «παχιά λόγια»: «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να μιλάω χωρίς να ξέρω. Γνωρίζω πως δεν έχω πολύ χρόνο, γιατί δεν ήρθα στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να καταλάβω γρήγορα την ομάδα και το πρωτάθλημα, το οποίο σέβομαι. Θέλω χρόνο, αλλά ξέρω πως δεν έχω».

    Αναφερόμενος στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ιταλός προπονητής υποστήριξε: «Όποιος νικήσει θα πάρει τρεις βαθμούς, όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Μόνο που το συγκεκριμένο δε μοιάζει με τα άλλα. Οι παίκτες μας το γνωρίζουν καλά αυτό. Νιώθω την πίεση που υπάρχει γι? αυτό το ματς, αλλά δεν θέλω να «φορτώσω» με αυτή τους ποδοσφαιριστές μας. Όλοι θέλουν το καλύτερο απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Είμαι βέβαιος πως θα κάνουμε το καλύτερο, με βάση όσα είδα από τους παίκτες μου σε αυτές τις δύο εβδομάδες που είμαστε μαζί».

    Για το που κατά τη γνώμη του θα κριθεί το ντέρμπι είπε: «Αυτά τα ματς μπορεί να κριθούν από μία φάση. Χρειάζεται σιγουριά, αυτοπεποίθηση και προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν αφαιρεθείς για μια στιγμή, μπορείς να το χάσεις. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2015 - 17:32:23 UTC