Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μ. Ρέντσι συμφωνεί με την πρόταση του Β. Πούτιν για μια διεθνή συμμαχία κατά του ISIS
  • [02] Washington Post: Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός
  • [03] O Φρ. Ολάντ καλεί τους συμπατριώτες του «να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

  • [01] Ο Μ. Ρέντσι συμφωνεί με την πρόταση του Β. Πούτιν για μια διεθνή συμμαχία κατά του ISIS

    «Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, διατηρούμε υψηλά επίπεδα ασφαλείας, αλλά χωρίς να χάσουμε την ελευθερία και την ταυτότητά μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στην θωράκιση της χώρας του, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyItalia, ο Ρέντσι τόνισε παράλληλα, ότι «το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Δεν πρέπει να επιδειχθεί υστερία και πρέπει να βρεθεί η αναγκαία ισορροπία», διότι «η Ιταλία έχει μεγάλες δυνατότητες να αντιδράσει».

    Ο Ματέο Ρέντσι, επιβεβαίωσε ότι το Άγιο Έτος των καθολικών θα αρχίσει όπως έχει προγραμματισθεί, στις 8 Δεκεμβρίου, και υπογράμμισε ότι υπάρχει επίγνωση του ότι «ο Πάπας αποτελεί πάντα έναν εν δυνάμει στόχο» και για τον λόγο αυτό, «η επιφυλακή θα είναι ύψιστη».

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε σύμφωνος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να δημιουργηθεί διεθνής συμμαχία κατά του ISIS, όπως είχε γίνει με τον Χίτλερ και τον ναζισμό, χαρακτηρίζοντας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο «σαφώς πολύ θετικό».

    [02] Washington Post: Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός

    Ο φερόμενος ως αρχιτέκτονας των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών.

    Η εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ούτε προσδιορίζει την εθνικότητα των στελεχών αυτών.

    [03] O Φρ. Ολάντ καλεί τους συμπατριώτες του «να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Τετάρτη τους συμπατριώτες του "να μην ενδώσουν στον πειρασμό της αναδίπλωσης", "το φόβο", "τις υπερβολές ούτε την υστερία" μετά τις επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι.

    Η ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεν-Ντενί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού "μας επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είμαστε σε πόλεμο, σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας η οποία αποφάσισε να μας κηρύξει τον πόλεμο", πρόσθεσε σε ομιλία που απηύθυνε στους δημάρχους των γαλλικών πόλεων.

    "Μέσω του τρόμου, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θέλει να ενσταλάξει, με τις σφαγές του, το δηλητήριο της καχυποψίας, του στιγματισμού, της διχόνοιας. Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό της αναδίπλωσης, ούτε ενδίδουμε στο φόβο, τις υπερβολές, την υστερία".

    Ο πρόεδρος Ολάντ πρόσθεσε "ότι δημοτικοί αστυνομικοί, ως ενισχύσεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής, θα μπορούν να εξοπλιστούν με όπλα από τα διαθέσιμα αποθέματα της εθνικής αστυνομίας. Στη Γαλλία, οι 3.900 δημοτικοί αστυνομικοί είναι κατά κανόνα άοπλοι.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

    Συγκεκριμένα μέτρα για την Ελληνοτουρκική συνεργασία στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, όπως ο μηχανισμός μεταξύ της ακτοφυλακής των δύο χωρών και ο μηχανισμός που θα συσταθεί με τη συμμετοχή σχετικών υπουργείων των δύο χωρών, ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

    Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν επίσης ότι τον προσεχή Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία η 4η σύνοδος του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

    Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανοιχτά θέματα» στις διμερείς σχέσεις, ενώ ως προς το προσφυγικό σημείωσε ότι «αν δεν βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας, ό,τι και να κάνουμε δεν θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».

    Ως προς τις διαπραγματεύσεις ΕΕ Τουρκιας, ο Πρωθυπουργός είπε πως η ελληνική πλευρά βλέπει θετικά το άνοιγμα των κεφαλαίων, αλλά σημείωσε: «Να μην κλείσουν αυτά εύκολα και στο πόδι. Να ανοίξουν και να εκπληρωθούν οι όροι».

    Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι οι σημερινές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πρώτον τη δημιουργία θετικής ατζέντας για την ανάπτυξη των τουριστικών, εμπορικών, ενεργειακών και επενδυτικών σχέσεων, δεύτερον την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις μειονότητες, το Αιγαίο και το Κυπριακό, τρίτον την κοινή Ελληνοτουρκική στάση για το μέλλον της Ευρώπης και τέταρτον τη συνεργασία για περιφερειακά και διεθνή θέματα όπως τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή.

    Ως προς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «δεν πρέπει να ρίχνει κανείς το βάρος του προβλήματος στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 23:32:14 UTC