Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα νέα τέλη κυκλοφορίας
  • [02] Η ομάδα που εξουδετέρωσαν οι αρχές "μπορούσε να αναλάβει δράση" σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού
  • [03] ISIS: Με αυτή την βόμβα καταρρίψαμε το ρωσικό Airbus
  • [04] Washington Post: Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός
  • [05] Π.Μπρυκνέρ: «Πρέπει ενωμένοι να καταστρέψουμε το τέρας που γενήθηκε σε Ιράκ και Συρία»
  • [06] Νίκη της ΑΕΚ στη Ρωσία και οδεύει προς τους «32»

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

    Τροπολογία για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Καταθέτοντας τη διάταξη ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.

    Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, ότι υπάρχει μια ελάφρυνση κατά 5% έως 7% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παλαιάς κυκλοφορίας και μικρή επιβάρυνση σε αυτοκίνητα από το 2006 και σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

    [02] Η ομάδα που εξουδετέρωσαν οι αρχές "μπορούσε να αναλάβει δράση" σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού

    «Όλα δείχνουν» ότι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν ή εξουδετερώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, θα «μπορούσε να αναλάβει δράση» και να διαπράξει μια νέα επίθεση, δήλωσε απόψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

    Η έφοδος των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν οι αρχές τη Δευτέρα «σχετικά με την παρουσία στη Γαλλία του Αμπαούντ», του φερόμενου εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 129 ανθρώπους, προσέθεσε ο Μολέν.

    Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των 8 ανθρώπων που συνελήφθησαν σήμερα, ενώ επισήμανε ότι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της εφόδου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

    [03] ISIS: Με αυτή την βόμβα καταρρίψαμε το ρωσικό Airbus

    To περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο Διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, τον περασμένο μήνα.

    Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

    Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».

    «Οι διχασμένοι Σταυροφόροι της Ανατολής και της Δύσης νόμιζαν ότι θα ήταν ασφαλείς στα αεροσκάφη τους καθώς με δειλία βομβαρδίζουν τους Μουσουλμάνους του Χαλιφάτου» γράφει το περιοδικό.

    «Επομένως πήραμε εκδίκηση από εκείνους που ένιωθαν ασφαλείς στα πιλοτήρια» προστίθεται.

    Η οργάνωση σημειώνει επιπλέον ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά της όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

    «Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κρυφά εντός του αεροσκάφους, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 219 Ρώσων και άλλων 5 σταυροφόρων μόλις ένα μήνα μετά την απερίσκεπτη απόφαση της Ρωσίας».

    Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

    [04] Washington Post: Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός

    Ο φερόμενος ως αρχιτέκτονας των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών.

    Η εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ούτε προσδιορίζει την εθνικότητα των στελεχών αυτών.

    [05] Π.Μπρυκνέρ: «Πρέπει ενωμένοι να καταστρέψουμε το τέρας που γενήθηκε σε Ιράκ και Συρία»

    «Πρέπει να καταστρέψουμε το τέρας που γεννήθηκε στο Ιράκ και τη Συρία. Οι τζιχαντιστές είναι κοινός εχθρός της Δύσης κι αυτό που συνέβη την Παρασκευή στο Παρίσι νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή. Το μακελειό στο Σαρλί Εμπντό ήταν η πρόβα τζενεράλε των τρομοκρατών», δήλωσε σήμερα και από την Αθήνα ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Πασκάλ Μπρυκνέρ.

    Η συνάντησή του με Έλληνες δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, στράφηκε εκ των πραγμάτων στα τραγικά γεγονότα του Παρισιού αλλά και στο αυτοβιογραφικό του μυθιστόρημα «Ένας καλός γιος» (εκδόσεις Πατάκη), που θα παρουσιάσει σήμερα στις 7.00 μ.μ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κι είναι ο λόγος της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

    Παραθέτουμε κάποιες από τις απαντήσεις του Πασκάλ Μπρυκνέρ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα θέματα που τον απασχολούν τα τελευταία τριάντα χρόνια στα μυθιστορήματα και τα φιλοσοφικά του δοκίμια: τη θρησκεία, την τρομοκρατία, τον έρωτα...

    «Χτύπησαν τη νεολαία, πανέμορφες κοπέλες και νέα αγόρια γιατί εκπροσωπούν τη ζωή, την ευτυχία, επειδή για τους τζιχαντιστές η ύπαρξή μας αποτελεί από μόνη της σκάνδαλο. Οι τρομοκράτες του ISIS διακηρύσσουν ότι δεν φοβούνται το θάνατο -που είναι αλήθεια- μόνο που δεν λένε ότι αυτό που φοβούνται είναι η ζωή, η ελευθερία, η ισότητα. Ο θάνατος είναι γι' αυτούς μια μεταφυσική υπόσχεση στιγμιαίας δόξας», είπε ο Γάλλος συγγραφέας.

    [06] Νίκη της ΑΕΚ στη Ρωσία και οδεύει προς τους «32»

    Η ΑΕΚ «απέδρασε» από το Βόλγκογκραντ με το δεύτερο «διπλό» της στο φετινό EuroCup και συμπλήρωσε τις τέσσερις νίκες στον 6ο όμιλο και μάλιστα διαδοχικές. Η Ένωση επικράτησε στην παράταση με 82-78 (70-70 κ.α.) της Κράσνι Οκτιάμπρ, σε αγώνα για την 6η ημέρα, και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα: 22-14, 33-34, 48-57, 70-70 κ.α., 78-82

    Κοντά στους «32» της διοργάνωσης βρίσκεται και ο Άρης, που επέστρεψε στις ευρωπαϊκές επιτυχίες πανηγυρίζοντας στη «Nick Galis Hall» την τέταρτη νίκη του στον 4ο όμιλο, με 78-70 επί της Τραμπζονσπόρ.

    Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και δεν κατάφερε να φύγει από την Ουγγαρία με το «παρθενικό» του «διπλό» στο φετινό EuroCup. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν 78-69 από την Ζολνόκι Ολάι για τον 5ο όμιλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 19:32:17 UTC