Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας
  • [02] Δύο πτήσεις της Air France άλλαξαν πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές
  • [03] Μπ. Ομπάμα: «Yστερία και υπερβολές» στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για τους μετανάστες
  • [04] Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι για τη σύλληψη του τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ
  • [05] Εικόνες καταστροφής μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα
  • [06] Μπιενάλε της Αθήνας, ένα εργαστήριο παραγωγής ιδεών
  • [07] Ο πιο γήινος εξωπλανήτης είναι πιθανότατα αφιλόξενος για ζωή

  • [01] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας

    Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη από τον πλειστηριασμό, περιλαμβάνονται στα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 συν 10 δισ ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Στο δεύτερο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου που αφορά στην τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 3869/2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως σημειώνει η αιτιολογική έκθεση, τίθενται ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη κατά τη διαδικασία ρύθμισης με απαλλαγή από τις οφειλές του.

    Ο τελευταίος μπορεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση το ακίνητο υπό συγκεκριμένες και σαφείς προϋποθέσεις, δηλαδή το διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα να μην υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, προσαυξημένες κατά 70% και η αντικειμενική αξία της κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.

    [02] Δύο πτήσεις της Air France άλλαξαν πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές

    Δύο πτήσεις της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν χθες το βράδυ πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές που έγιναν τηλεφωνικώς για την ύπαρξη βόμβας στα δύο αεροπλάνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα των δύο αεροσκαφών είναι ασφαλή.

    Ένα Airbus A-380 που είχε αναχωρήσει από το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια προσγειώθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι, στην Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν και οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό, δήλωσε εκπρόσωπος της FAA.

    Άλλη πτήση που είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσιγκτον-Ντάλες της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία στον Καναδά, όπου επίσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

    Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η Air France διευκρίνισε ότι και οι δύο πτήσεις "αποτέλεσαν το αντικείμενο ανώνυμων απειλών οι οποίες διατυπώθηκαν μετά την απογείωσή τους".

    [03] Μπ. Ομπάμα: «Yστερία και υπερβολές» στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για τους μετανάστες

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε σήμερα ότι έβλεπε "υστερία και υπερβολικές [δηλώσεις] περί κινδύνου" σε μερικές απο τις δηλώσεις των πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες που εναντιώνονται στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία.

    Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα, είπε ότι οι εκκλήσεις για τερματισμό των μεταναστευτικών ροών στις ΗΠΑ αποσκοπούσαν στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

    "Χρειάζεται να σταματήσει γιατί ο κόσμος παρακολουθεί," είπε ο Ομπάμα.

    [04] Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι για τη σύλληψη του τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκ των νεκρών είναι γυναίκα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε.

    Κατά την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής που έχει ως κύριο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, το προάστιο αυτό που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής, δήλωσε παράλληλα δικαστική πηγή.

    Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο πιστεύεται ότι έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

    [05] Εικόνες καταστροφής μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λευκάδα

    Εκτενείς υλικές ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτίρια και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο συνθέτουν το τοπίο την επομένη του σεισμού 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα και στοίχισε τη ζωή σε δύο γυναίκες.

    Εν τω μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, βρίσκεται στη Λευκάδα για επιτόπια αυτοψία και συντονισμό των υπηρεσιών.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας ενώ αρκετές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

    [06] Μπιενάλε της Αθήνας, ένα εργαστήριο παραγωγής ιδεών

    Η Μπιενάλε της Αθήνας αναλαμβάνει και επίσημα δράση από τις 18 Νοεμβρίου, με ένα διήμερο διεθνές συνέδριο στο θέατρο Rex του Εθνικού Θεάτρου και συναντήσεις καλλιτεχνικών ομάδων στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Ομόνοια.

    Το ερειπωμένο, ιστορικό ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, όπως κι άλλα εγκαταλειμμένα εμβληματικά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, αποτελούν ιδανικό «κέλυφος» για τις δραστηριότητες του εργαστηρίου δημιουργικών ιδεών, στο οποίο φιλοδοξεί να εξελιχθεί η Μπιενάλε της Αθήνας, ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα της έως το 2017, αφού για πρώτη φορά ενώνει την 5η και 6η διοργάνωση της.

    Η φετινή Μπιενάλε της Αθήνας πειραματίζεται περισσότερο από ποτέ, αλλάζοντας και πάλι την δομή της, επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο της Μπιενάλε.

    Η Μπιενάλε της Αθήνας ξεκινά χωρίς απτά έργα τέχνης. Δεν είναι περίεργο; Κι ακόμα περισσότερο, σε μια κατεστραμμένη χώρα όπως η Ελλάδα, και με την Ευρώπη να συγκλονίζεται από την προσφυγική κρίση και την τρομοκρατία; Δεν νομίζετε ότι ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του στην τέχνη; ρωτάμε τον διευθυντή της Μπιενάλε, Μασιμιλιάνο Μολόνα. «Το πιο σημαντικό είναι να μην ακολουθείς τα γεγονότα αλλά να είσαι εκεί» απαντά. «Η Μπιενάλε δίνει μια ευκαιρία στην τέχνη, στους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, για μια διαφορετική, νέα σκέψη. Να μην μπουν στην Μπιενάλε αντιπροσωπεύοντας κάτι ήδη έτοιμο από τον εαυτό τους, αλλά να το παραγάγουν μετά από όσμωση με την κοινωνία στις παρούσες συνθήκες. Δεν κάναμε παραγγελίες έργων στους καλλιτέχνες. Έχουμε πολλές προτάσεις από καλλιτέχνες για έργα, αλλά αυτό που θέλουμε προς το παρόν, είναι οι άνθρωποι να συμπλεύσουν στο στόχο. Τα έργα θα ακολουθήσουν. Και φυσικά δεν έχει εμπορικό προφίλ η Μπιενάλε».

    [07] Ο πιο γήινος εξωπλανήτης είναι πιθανότατα αφιλόξενος για ζωή

    Ο Κέπλερ-438b, ο εξωπλανήτης που θεωρείται ότι μοιάζει περισσότερο στη Γη από όσους έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, πιθανότατα είναι αφιλόξενος για οποιαδήποτε μορφή ζωής εξαιτίας της έντονης ακτινοβολίας που περιοδικά δέχεται από το μητρικό άστρο του, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες.

    Ο εν λόγω πλανήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε φέτος από αμερικανούς αστρονόμους με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ», βρίσκεται στην κορυφή του «Δείκτη Ομοιότητας με τη Γη», καθώς είναι παρόμοιος τόσο σε μέγεθος, όσο και σε θερμοκρασία (άρα θα μπορούσε να έχει νερό σε υγρή μορφή και συνεπώς ζωή), όμως είναι πιο κοντά στο άστρο του, έναν ερυθρό νάνο, από ό,τι η Γη στον Ήλιο.

    Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, με επικεφαλής τον αστροφυσικό δρα Ντέηβιντ 'Αρμστρονγκ, εκτιμούν ότι η ατμόσφαιρά του έχει σταδιακά καταστραφεί εξαιτίας των τεραστίων ποσοσήτων ακτινοβολίας που κατά καιρούς δέχεται από το κοντινό άστρο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 7:32:19 UTC