Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Να σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροικανότεροι των τροικανών
  • [02] Πρωτιά Μεϊμαράκη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [03] Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ
  • [04] Διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΕ αποκάλυψαν το σκάνδαλο της VW, υποστηρίζει γερμανικό περιοδικό
  • [05] Επίσκεψη του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη στον μητροπολίτη Άνθιμο
  • [06] Τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό θα παρουσιάσει ο Ν. Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [07] FIFA: Έξι μήνες αποκλεισμός στον Βιγιάρ
  • [08] ΠΑΟΚ: Τρεις μήνες εκτός γηπέδων ο Κόστα
  • [09] Στραματσόνι: «Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο»
  • [10] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν
  • [11] Έγγραφο «καίει» τον Μπεκενμπάουερ για το Μουντιάλ 2006

  • [01] Φ. Γεννηματά: Να σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροικανότεροι των τροικανών

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή», της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στην χώρα ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της και πρόσθεσε: «σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος. Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη».

    Αφού επισήμανε ότι «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφουγκραστούμε με σεβασμό και ευθύνη τα μηνύματα της κινητοποίησης, την κραυγή αγωνίας των πολιτών, την διεκδίκησή τους για μια καλύτερη ζωή» προανήγγειλε μέσα στο Νοέμβριο την διοργάνωση των δύο πρώτων εκδηλώσεων διαλόγου και διαμόρφωσης των Προγραμματικών πρωτοβουλιών, για τα μείζονα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αγροτικής Παραγωγής. Απευθυνόμενη στο κυβερνητικό κόμμα είπε: «ας σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροικανότεροι των τροικανών και να υμνούν το Μνημόνιο και ας διαπραγματευθούν επιτέλους για πρώτη φορά αληθινά και σκληρά για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας».

    Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλογίζοντάς της «ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αλλαγών που θα πρέπει να διασφαλίσουν ανάπτυξη, επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

    [02] Πρωτιά Μεϊμαράκη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται ως ο καταλληλότερος για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει πρωτιά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ στην μάχη για την ηγεσία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας e-voice για λογαριασμό της ηλεκτονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου www.e-typos.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8,7%. Η εικόνα αλλάζει στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο των ψηφοφόρων όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 29,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.

    [03] Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

    Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο εφέτος, καθώς η οικονομία άντεξε παρά τα capital controls και η ύφεση περιορίστηκε στο 0,4% σε ετήσια βάση και σε 0,5% σε μηνιαία σύγκριση.

    Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά της Στατιστικής ήρθαν σε αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομολόγων για πτώση του ΑΕΠ κατά 1,9% σε ετήσια σύγκριση και κατά 2,7% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο εφέτος.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έρχονται προς επίρρωση των εκτιμήσεων της κυβέρνησης που έχουν τεθεί στους θεσμούς, ότι η ύφεση για το σύνολο του 2015 θα περιοριστεί σε 1,3%, αντί της αρχικής πρόβλεψης το καλοκαίρι για μείωση του ΑΕΠ κατά 2,3%.

    Έτσι, καθίσταται εφικτή και η επάνοδος στην ανάπτυξη νωρίτερα, εντός του επόμενου έτους.

    [04] Διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΕ αποκάλυψαν το σκάνδαλο της VW, υποστηρίζει γερμανικό περιοδικό

    Υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εκείνοι που ενημέρωσαν μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία με τη σειρά της αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen χρησιμοποιούσε ένα παράνομο λογισμικό στους ντιζελοκινητήρες της, υποστηρίζει η επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας CARB.

    «Διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΕ ενημέρωσαν την αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση ICCT για την ενδεχόμενη παραποίηση των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους για την εκπομπή οξειδίου του αζώτου» (NΟx) είπε η Μαίρη Νίκολς στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche.

    Σύμφωνα με την επιθεώρηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ενήμερη από το 2011 για τη «χειραγώγηση» των εκπομπών καυσαερίων από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Μια εταιρεία είχε ενημερώσει για το θέμα τις υπηρεσίες του τότε Επιτρόπου Βιομηχανίας, του Ιταλού Αντόνιο Ταγιάνι.

    Οι υπάλληλοι που γνώριζαν το θέμα ήταν «τόσο εκνευρισμένοι με την αδράνεια της Επιτροπής» που στράφηκαν στην ICCT.

    [05] Επίσκεψη του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη στον μητροπολίτη Άνθιμο

    Τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αύριο (Σάββατο) θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στις 7μ.μ.

    «Αύριο έχω τη μεγάλη προεκλογική ομιλία στο Βελλίδειο και δεν μπορούσα παρά να ξεκινήσω με την ευλογία του Παναγιωτάτου. Ήρθα να πάρω την ευλογία του» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

    [06] Τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό θα παρουσιάσει ο Ν. Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό ζήτημα, σε συνέχεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Βαλέτα και της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές από την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, θα παρουσιάσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί, επίσης, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπό τη σκιά της αναζωπύρωσης της έντασης στην περιοχή, οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση στη Συρία, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με τους ανατολικούς εταίρους.

    [07] FIFA: Έξι μήνες αποκλεισμός στον Βιγιάρ

    Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η παγκόσμια συνομοσπονδία. Η επιτροπή τιμώρησε τον Ισπανό παράγοντα για παραβίαση των κανόνων σε σχέση με την έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα. Τιμωρήθηκαν επίσης, για την ίδια υπόθεση, με εξάμηνο αποκλεισμό και δύο παράγοντες της ομοσπονδίας του Κονγκό, ο αντιπρόεδρος, Ζαν Μαγιολάς, και ο γενικός γραμματέας, Μόμπο Γουεντέτε.

    [08] ΠΑΟΚ: Τρεις μήνες εκτός γηπέδων ο Κόστα

    Δυσάρεστα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρικάρντο Κόστα, μετά από χτύπημα που αποκόμισε το Σάββατο, πριν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Πορτογάλος αμυντικός του ΠΑΟΚ αισθάνονταν πόνους και οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, ήταν αρνητικές γι' αυτόν. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές ο Πορτογάλος έπαθε «κάταγμα έσω σφυρού» και θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης του κατάγματος. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ και τον γιατρό της ΠΑΕ, Γιάννη Ράλλη, που θα τον χειρουργήσει, ο Κόστα θα μείνει εκτός γηπέδων για 3 μήνες.

    [09] Στραματσόνι: «Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο»

    Το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, παρουσίασε η πράσινη ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν αυτός που μίλησε πρώτος για τον Ιταλό: «Είναι ένας νέος άνθρωπος με εμπειρίες, είναι μορφωμένος και διαθέτει γνώσεις στην προπονητική. Θα συνεχίσει την ίδια φιλοσοφία που έχουμε στην ομάδα, δηλαδή, να αναδείξουμε νέους παίκτες και να χρησιμοποιούμε και κάποιους έμπειρους. Αν και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και τις γνωρίζουμε όλοι, είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο δικαστικό. Αισθάνομαι ασφάλεια και χαρά που θα συνεργαστούμε με τον κ. Στραματσόνι και του εύχομαι καλή τύχη».

    Από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του που με επέλεξαν. Ήθελαν να συνεργαστούμε και μου το έδειξαν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θέλω να πω πολλά, εκτός του ότι θα δουλέψω σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού».

    Για τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα ο 39χρονος τεχνικός εξήγησε: «Σέβομαι τη δουλειά του προκατόχου μου. Είναι εντελώς διαφορετικό να έρχεσαι σε μία ομάδα ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι αλλιώς να την αναλαμβάνεις το καλοκαίρι. Ακόμη μαθαίνω τους παίκτες κι αυτοί μαθαίνουν εμένα. Θα περάσουμε κάποια νέα πράγματα. Αρχικά θα πω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, αυτό χρειάζεται τον χρόνο του».

    Πώς θέλει να σκέφτεται τον Παναθηναϊκό σε? βάθος χρόνου; «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πάρα πολλούς τίτλους, 20 εάν δεν κάνω λάθος και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Πρέπει να παίζουμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο. Στην Ιταλία λένε το εξής: Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα».

    [10] Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Γιανγκ και χάνει τη σεζόν

    Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές στην παράταση, 91-87, μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων» φέτος, υπέστη ρήξη χιαστών στο γόνατο του αριστερού ποδιού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Την αναζήτηση του αντικαταστάτη του θα ξεκινήσει η ομάδα του Πειραιά.

    Ο Γιανγκ τραυματίστηκε στο 7ο λεπτό, σε διεκδίκηση για αμυντικό ριμπάουντ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μπράιαντ Ντάνστον. Έπεσε στο παρκέ δείχνοντας να πονά πολύ και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του, Χάκετ και Χάντερ. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στην Κωνσταντινούπολη, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου. Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε εγχείρηση, με το διάστημα της αποθεραπείας να υπολογίζεται στους 6 μήνες.

    [11] Έγγραφο «καίει» τον Μπεκενμπάουερ για το Μουντιάλ 2006

    Σε δύσκολη θέση είναι, πλέον, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την εξαγορά ψήφων για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας, «Bild» υπάρχει στα χέρια της δικαιοσύνης έγγραφο που φέρει την υπογραφή του «Κάιζερ» και μέσω του οποίου έγινε η δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

    Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του παγκοσμίου κυπέλλου υπέγραψε έγγραφο, με ημερομηνία 6 Ιουλίου του 2000, δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες πριν από την απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση στη Γερμανία και με το οποίο προώθησε τα 6.7 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως ο «Κάιζερ» είναι, επίσης, υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει επικεντρώσει την έρευνά της στην «περίεργη» πληρωμή ύψους 6.7 εκατ. ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

    Ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πριν από μερικές μέρες, ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας αυτό το ποσό σε μέλη της FIFA, αλλά οι νέες αποκαλύψεις τον φέρνουν σε πολύ δυσχερή θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 November 2015 - 15:32:22 UTC